Én az abszólút idegeneknek locsogására mostmár megtanultam csendben bólogatni. Úgyse úgy fogom csinálni, ahogy ő mondja, de mivel valószínűleg soha többé nem látom, nem foglalkozom vele. Több energiába kerülne leállítani őket, mint csendben bólogatni :)
Ismerősökkel szemben meg orvul és keményen képviselem, hogy majd mi megoldjuk :) Ha tanácsra lesz szükségünk majd szólok :))))) De egyelőre egész jól megúsztuk, nagyanyósom próbált meg a macskánkra beszólni, de a válaszom után a mondat második felét lenyelte :) Utólag kérdeztem párom, hogy nagyon aggresszív voltam-e, mondta hogy nem csak határozott :) De az nagyon :)
Tényleg, több gyerekes anyukák: nálatok hogy volt a baba calád által történő meglátogatása? Elég nagy a tágabb család, és szülés után 1-2 héttel nem biztos, hogy vágyni fogok arra az 50-60 emberre.
Nem tudtam milyen adatok kellenek a táblához, de most rátaláltam úgyhogy kiegészíteném: Délpesti Jahn Ferenc kórház és 29 évesvagyok (még egy hónapig :) ) Babó neve Levente/Dorka bár a Dorka még változhat. és köszönöm hogy ilyen gyorsan bekerültem :)
Moka látom te is a délpestiben fogsz szülni. Tudsz esetleg véleményt mondnai róla? Én még sosem voltam, a dokihoz egyelőre magánba járok. Holnap megyek AFPre, most látom majd először a kórházat. (macsek megvan, úgy tűnink marad is, de azért tele vagyok aggodalommal még mindig)
Sokat nevettem azon miket írtok miminden vár még rám. :) De azért irulok pirulok is, rá kell jönnöm én is hasonlókat szoktam kérdezni... (ha nem is a legbutábbakat..) Azon én is nagyon meglepődöm, hogy akismamák hasát mennyire fogdossa mindenki. Érdekes, eszembe nem jutna megfogni bárkinek ahasát. De a kismamáké valahogy nem tabu. És attól meg írtózom, mikor idegenek kezdenek el locsogni a terhességről gyerekről, meg a babát fogdosni. Mért érzik úgy ilyenkro az emberek, hoyg joguk van hozzá?
Adrenka örülök hogy itt islátlak, és majd megpróbálok toborozni!
és a hastaperolók a gyerek megszületése után átképzik magukat gyerektaperolókká.
:)
Én egy kedves és szelíd emberke vagyok, de a múltkor egy óreglányt úgy elküldtem a francba, hogy utána kicsit szégyelltem is magam, de hát az anyai ösztönök ugye........de most képzeljétel el, hogy tologatom a mélyen, hasonfekve alvó 5 hetes babámat a babkocsiban, összetalálkozom félismerős mammerral, aki a szokásos kérdések után (éééés, jó babaaa, erre stabilan emlékszem :-), fogja magát, és sűrű üngyülibüngyülizés közben benyúl a babakocsiba (!), lehúzza a gyerekemrúl a takarót (!), megfogja a retkes kezével a gyerek hátát, és elkezdi rázogatni, mint egy kölyökkutyát (!!!!). Ez kb 3 mp volt, mire felocsúdtam a méla döbbenetből, és a babakocsit elrántva megkérdeztem, hogy kövekkel nem akarja-e esetleg megdobálni az egy hónapos gyerekemet, mert attól tutira felébred, és ordítani is fog, így csak nagyon valószínűleg, valamint hogy mi a szent szűzmáriát képzel magáról???
:))))))) nagyon jókat virultam a kommenteken is :)
az én kedvencem az volt, mikor séta közben kérdezték meg a szembejövő ídősebb hölgyemények az ordító gyerekre mutatva: nem kéne megetetni? (néha már arra gondoltam, előkapom a cicim, kösz a tippet felkiáltással...)
ja és azt is imádom, mikor belehajolnak a kocsiba: alszíííííííííííííík? aha, eddig aludt, banyek, de most felébresztetted...
ha talpig kékben meg barnában van, pasis sapekkal meg minden egyébbel, tuti megkérdezi valaki: kislány?
és ami a mai napig ér néha idősebbektől: hogy hívják? mondom, Nimród, erre a válasz: micsoda? óóóóóóóó, szűzanyám, micsoda nevek vannak manapság.... (egyébknt a ringatón, ahova járunk, egy szál "mi időnkbeli" név sincs a kicsik közt, csupa olyan, mint Nimóé, szerintem a suliban most már a Zoli vagy a Laci lesz egzotikus :))
Sziasztok! Én csak néha-néha nézegettem be eddig hozzátok, szigorúan RO, de ezek a kérdések nagyon tetszettek! :) No meg az is, hogy egyből megláttam 1 (2) kismamát, akik szintén a Dél-Pesti kórházhoz kötődnek, sőt, holmi macskás topikot emlegetni! :) Amúgy a 34. hétben járok, és a 2008 második félévesbe szoktam írogatni, de itt is látok ismerős neveket.
Én a hastapizókra rá szoktam szólni. Előszörre szépen, másodszorra eddig még senki nem próbálkozott, de valószínűleg másodszorra csúnyábban szólnék. Néha közterületnek érzem magam :)))
Jézusom, ennyi zseniális kérdés vár még ránk? :)
A név kérdést egyszerűen elszoktam intézni: itt nyílt ki a naptár :))))
Én még azt szeretem, hogy mindenki tapizza a hasamat, mintha a sajátja lenne, és persze a kérdést is hozzáteszik, hogy "most épp nem mozog?".
de a szemelyes kedvencem a "neked mar nem szabadna emelgetni a nagyot!!!"
Ezt én is imádom. Nálunk a nagy ugyan mindjárt kettő, de még így is aktuális. Persze, nem emelem, simán felszáll egyedül a buszra, beugrik az etetőszékbe, a kádba, a pelenkázóra, hogy a többiről ne is beszéljek...
A minap kaptam meg apukám keresztanyjától (nem mai csirke), hogy "nincs is nagy hasam". Neeeeeeeem, nincs, csak alig férek ki egy csatahajó méretű autó ajtaján...
Én meg a 15.-be!;)) És örülök, hogy relatíve jól vagy, Cserri!:)) (A macskás topikban találkoztunk...)
Adatok: 2008. 11. 09.; Dél-Pesti; 32; Vince/Dorka Magda; 1 fiú tesó, hírhozó meg majd kerül:) Többet írkálni majd kicsit később fogok, csak 27-én vizsgázom..
Schusy, hatalmas gratula, nagyon gyors voltál!!;))
sziasztok, ha lehet én bejelentkeznék a 14.sorba 4tissimo előtt! Az inszemes fórumról jövök. Egy inszem után spontán babánk lett, most vagyok 16+2. Elég sok gondom van sajnos. Pánik betegség némi gyógyszerszedéssel, és toxoplazma fertőzés folyamatos gyógyszerszedéssel. Ez utóbbi miatt genetikai uhra kell járnom 3 hetente. De szerencsére eddig minden trendben találtak, épp ma voltam. A Dokim a délpesti kórházban rendel, de magánba járok hozzá. Okt 27re vagyok kiírva. Addigra valószínűleg Tatára költözünk, szóval azt még nem tudom hol fogok szülni. A pánik miatt lehettséges hogy császárral. Első baba, nagyon sokat vártunk rá, és aggódós vagyok, úgyhogy valószínűleg lesz majd kérdésem. :)
Mostanában tényleg mindenki azt kérdezi, hogy mozog-e :))) Meg hogy tudjuk-e a nemét, majd jön a mi lesz a neve kérdés.
De én attól is falra tudnék mászni, mikor a 20. ember kérdezi meg egy nap, hogy jól vagyok-e. Nem basszus, azért járok üdvözült vigyorral a képemen mert épp halálra szenvedem magam.
nálunk még, mivel nem volt elég "tejci-mejci" ;o))), a kérdésre, hogy: Ugye szopik még? Azt válaszoltam, ha begorombultam, hogy: Nem, féltem az alakomat! ugyanez volt a válasz a: Miért volt császár? kérdésre is. (mellesleg méreteimet ursula is megirigyelhetné) :o))))
és ami utána jön, az első hetekben! személyes kedvenceim:
-Megvan a baba? - nem bazeg, nincs, üres babakocsit tologatok hobbiból
-Éééés, jó baba? - nem, bazeg, rossz, mint állat, kettes a magatartása,, és folyton berúgja a focilabdájával az ablakot
-Ééés, van elég tejecske? (durvább verzió, öreg mammerek esetében: van elég tejci-mici? :-O) - mi a fittyfene közöd van hozzá??
-ééés, mit szólnak a tesók? - mit szólnának bazeg, te mit szólnál, ha a férjed hirtelen egy másik feleséget hozna a házhoz, és arra kérne hogy szeresd, mert ezentúl ő is itt fog lakni?
ami viszont tök cuki, a barátnőm kisfia kérdezte meg a múltkor, amikor nálunk voltunk: Anya, a Gergő kisfiú lesz, vagy kislány? :-)))))))
Schusy, gyönyörű a kislányod!!! Sokkal idősebbnek néz ki, ahogy figyel a nagy szemeivel :-)
en meg rossz honapban, hehe, juliusban mar zarva voltak. de iden csak megnezem magamnak, ket rokonom es a ket legjobb baratnom is ott szult, es nagyon elegedettek voltak (en a SOTE II-vel nem annyira.)
19-en megyunk UH-ra, remelem latni lehet mar a nemet, mert megorjit, hogy mindenki azt kerdezgeti!
vannak az idoszakonkent standard kerdesek, de azt mindenki minden masnap megkerdezi:
14. hetig: es van meg hanyingered? hanysz meg? (kevesebbet, de kosz, hogy emlekeztetsz, maris forog a gyomrom...)
14-40. hetig: na es kisfiu vagy kislany? (egyiksem, ufo, de mi igy is szeretni fogjuk. hat kit erdekel, hogy lany vagy fiu, ha egeszseges???)
14-20. hetig: na es mozog mar? (igen, csak nem erzem, mert dagadt vagyok.)
20-40. hetig: na es sokat rugdos? (nem, nem sokat, csak mar beirattuk fociedzesre/balettra)
40. hetig: maris jon a masodik? de ugye nem igy terveztetek, csak becsuszott? (de igy terveztuk, es koszonjuk a bizalmat, 30 evesen mar jol ismerjuk a fogamzasgatlas modszereit)
de a szemelyes kedvencem a "neked mar nem szabadna emelgetni a nagyot!!!" jo, akkor lent hagyom a foldon. 10 honapos, ideje felnonie...
Ezek szerint rossz évben szültem... előtte is, utána is születhetett volna ott Menyus is. Akkor majd felhívom kedvenc szülésznőmet és megkérdezem, hogy hogy érzi most magát. Remélem, hogy ő is visszament. Köszi az infót. S.
igen, marcius 1-tol ujranyitott (vagyis mas korhazakkal egyesitettek, es onnan attelepitettek szuleszeti helyeket. tehat az a'gyakat nem adtak nekik vissza, csak hazon belul atcsoportositottak). vannak regi orvosok, vannak ujak (az enyem uj, meg tavaly a SOTE II-n talalkoztam vele), a szulesznok a regiek.