http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
Hát, nem sok olyan "védőbeszédet" olvastam eddig, amit (gyaníthatóan) nem toepler (vagy valamelyik primitív ismerőse) írt volna. lsd. ciklon, bagoly, etc... Van még néhány aberrált barom, "aki" nem érti, min vagyunk felhábárodva, de ők inkább saját magukat védik, mert ők is ezen a szinten vannak. Ha pedig taplótoepler dutyiba vonulna, esetleg őket is fel merné nyomni a szomszédjuk a szemétségeik miatt...
A filmről az Élet és Irodalom 2007.02.16-i számában jelent meg Báron György tollából "A macskás öregúr" cimmel műbírálat. A cikkben egy hang sincs erről a szörnyűségről , - tehát az ítész szerint ez a film így jó, mérvadó, helyénvaló. Egyébként ömleng erről a filmről. itt a link: http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=MUBIRALAT0707&article=2007-0218-2054-34YPMD
Jut is eszembe, a Napló eredeti felvételét a rendőrség lefoglalta. És ezen a felvételen mondja toepler, amit már itt is idéztünk többször, hogy "nem azért öltem meg a macskát, mert...". Javítsatok ki, ha tévednék, de én ebből arra következtetek, hogy a per során jó eséllyel kitérnek majd erre a félmondatára is.
Ja. Ilyen egy tipikus senki. Egy flegma, cinikus bunkó, aki 10-szer annyit képzel magáról, mint ami. Pontosan az ilyen nagy arcú seggfejek, pontosan az ilyenek akarnak nagy valakik lenni. Nagy művészek, akik a fürdőznének a rivaldafényben és a népszerűségben, hogy ezzel is fényezzék az egójukat. De erre most rácseszett. Annyira nagy valaki akart lenni, hogy végül legfeljebb egy nagy sittes lesz belőle. Már ha túléli. Sztem már várják odabent. Szánalmas, beképzelt szarfejű.
Csak azért mert nem a hullaházba vitték rögtön.Élve kéne eltemetni ezt a embrióhulladékot.
A vergődéséből meg kéne csinálni 1 művészfilmet.És még 1 csepp vizet sem kéne rá pazarolni.A cigarettáját ami a kezében volt azt a szemén keresztül nyomnám le a torkán.
mert megérdemli.
Aki védeni próbálja, nem kell,mert ez ezt érdemelte ki magának,és az ilyet csak a saját stílusában lehet megbüntetni.Ehhez viszont le kell vetkőzni minden emberi értéket,erkölcsöt,ahogy zolika is megtette..................Ha volt neki........
RIP kismacska
Nem érdekel semmiféle védőbeszéd.Nem kell ezt védeni.
Kihallgatták? Ó, szegényke, úgy sajnálom :o). Azt még jobban, hogy már nem a régi jól bevált vallatási módszerekkel dolgoznak. Úgy gondolom, hogy "aki" ilyet tesz, ezzel lemond az emberi jogairól...
Hja, taplókám kicsit idegesnek tűnt. Jó volt hallani, hogy kihallgatták a rendőrségen, 60 napon belül kiderül, lesz-e vádelemelés (szvsz lesz, az előzetes szakvélemény megállapította, hogy állatkínzás történt), szóval csak szorul a hurok.
Annak alapján, ami a Tv-ben látszott belőle ez egy jelentéktelen macskajancsi, akkora mint egy kutya - ülve. Ha bekerül a megérdemelt kóterbe - ott majd megtanítják neki , hogy merről hány lépés ? Jó lenne , ha ez a szörnyű ügy felrázná végre az igazságszolgáltatásunkat és példás büntetést kapna , hogy ezentúl mindenki kétszer is meggondolja, hogy kezet emeljen ártatlan jószágokra.
Ő most a meg-nem-értett zseni ! Akit - minő borzalom - fel mertek jelenteni ! Akit a Rendőrség ki mert hallgatni ! De az arcát nem adja ehhez ... elbújik, elrejtőzik az arctalanságba. És attól tartok, még most sem érti, hogy mi a jóérzésű emberek miért is vagyunk ennyire felháborodva?
Tán 100 éve is van, amikor a jogalkotás elismerte még a száműzetés intézményét. Nem volt az butaság, miután leülte a büntetését a delikvens, az ilyen alakokat véglegesen ki kellene tiltani ebből az országból. Mert csak kárt okoz mindenkinek.
én is megnéztem nem nagyon hiszem el amit mondott mert a korábbi cikkekben benne volt hogy a zsűri megkérdezte hogy elpusztult e valóban a cica a forgatáskor szóval ez szerecsenmosdatás azt is mondta hogy szereti a cicákat neki is van hát annál inkább a lelke rajta valahogy nem tudok együttérezni vele hogy állitólag megjárta a poklot azt mondta az MTInek eljuttatták hogy visszavonták a díjat az MTI honlapján én nem találtam ilyen hirt
Most lett vége az interjúnak, direkt ezért keltem fel, hogy megnézhessem.:) Szóval, a Lakat T. Károly interjúvolta, és a bevezetőből az derült ki, hogy Tímár Péter volt az egyetlen tizenvalahány ember közül, aki el merte vállalni, hogy nyilvánosság előtt beszéljen a témáról.
Bejött ami flugi írt néhány napja, azaz, Tímár abszolút filmes szemmel nézte az ""alkotást"", és végig azt gondolta, hogy egyfajta trükkfelvétel. Úgy gondolta, hogy a kád mellett állt egy állatorvos, hogy néhány mp múlva kivették a vízből a cicát és egy arra megszólalásig hasonlítóval helyettesítették. Röviden, Tímárnak, elmondása szerint eszébe sem jutott a film közben, hogy amit lát, az valódi.
Egyébként egész végig látszott rajta, hogy sík ideg, ezt mondjuk meg is értem. Amit viszont nem értek, azt mondta, hogy a díjat visszavonták toepler-től, holott azért az a nyilatkozat amit kiadtak, nem egészen erről szól, ugyebár.
Magam részéről becsülöm benne, hogy legalább ő ki mert állni, bár néhány ellentmondásra nem derült fény, pl. Lakat T. nem kérdezett rá, hogy a díj odaítélését mennyiben befolyásolta, hogy toepler még a filmszemlén beismerte, a hogy a cica elpusztult a forgatás során. Pedig erre azért nagyon kíváncsi lettem volna.
egy csomó kamaty reglap van az iwiwen..a Szálasitól a Rákosi fanig a cionistától az antiszemitáig minden...,néha önállóan is törlik ezeket,de főleg akkor,ha valaki felnyomja őket és sok reglapot indok nélkül is kivágnak.., primitív a logika náluk,mert ha van meghívod bármikor újra visszatérhetsz akár azzal a nickel is...
Vannak olyan "kedves" fórumozók akik notorius jelentgetők..,ugye nem kell mondanom a "hovatartozásukat"...
Mellesleg én is jelentettem azt a kis csírát, aki a cica emlékoldalát állítólag bejelentette (saját bevallása szerint). Annak a bunkónak sem normális neve, sem valós adatai nincsenek az iwiw-en. Ha nem törlik a regisztrációját, akkor korrupt barmok, és az nem fog ennyiben maradni...