Nos. Alapból ezekben kiegészítőfűtés van minden dieselben. Ezek automatikus működésűek, nem befolyásolhatóak. Van állófűtéses* is, de az sem távirányítós. A tetőn lévő órával lehet be/kikapcsolni. (4 gombos óra) Sokan alakították át a kiegfűtést állóra, többféle működtetési móddal. Gondolom a Tied is ilyen lehet a távirányítóval.
Ha megszakítod a termokapcsoló vezetékét akkor természetesen nem fog elindulni. Ahogy akkor sem, ha a másik kapcsolt +12V-ot szakítod meg.
* a gyári állófűtésnek saját akkuja van az anyósülés alatt
Eber tp5 van benne gyárilag. Nem bekapcsolni szeretném.
Hanem ki. (természetesen 5fok alatt) Pl. El megyek vele boltba, onnan egy másikba kb. 300m-re és onnan haza 500m.-re ekkora távokon a folyamat sem indul be rendessen, ennek szeretném elejét venni, feleslegesen ne kinlódjon.
Azon a kapcsolón keresztül kapja a kályha azt a jelet, (+12V) hogy jár a motor.
Hogy a kályha működjön, ezen túl, kell neki egy állandó +12V táp és egy kapcsolt +12V táp is. Valamint állófűtésként (álló motor) be kell kapcsolni a keringetőpumpát is.
Működhet távirányítóval, de hogy a távirányítót hová kötötte aki beszerelte, azt innen nem fogjuk eldönteni, gyárilag nincs távirányítója.
Szia A D5WZ 2 db pozitívra indul. Az egyik a járó motor pozitívja, a másik a gyújtás pozitív az 5 fokos kapcsolón keresztül. Ahogy az előttem szóló írta kapcsolóval megszakítva a termosztát kapcsoló szálát nem indul. Ezt szokták váltó kapcsolóra kötni és akkor 5 fok felett is használható. Az állófűtéshez azért több kell.
Merd meg, milyen feszültség van a homerseklet jeladó által szolgáltatott jel bement laban a webaston, amikor engedélyezi a futest. Ennek a jelnek az ellenkezőjét állítsd be a kapcsolóval, amikor azt akarod, hogy ne működhessen a webastod.
Tehát, ha beépítek egy kapcsolót a hőmérséklet jeladó vezetékébe az a legegyszerűbb? (nyitott vagy zárt)
EZ a jeladó alapban nyitott és 5 Celsius fokon zár? Akkor a kapcsolóval nyitott kapcsolással még a távirányítóval aktiválható és kikapcsolható ha jól értem?
Manipulálni az inditojel vezetéket, vagy a külső homerseklet jeladó vezetéket.
Magyarul, beraksz egy relet, amit a muszerfalrol kapcsolhatsz ki es be. Ezzel a kapcsolóval beállíthatod, hogy figyelembe vegye-e az indító jelet, vagy a megengedő jelet, vagy ne vegye figyelembe.
A gondom nem az, hogy nem tudok csatlakozni a meglévő cuccaim segítségével az Audis webastóhoz, hanem, hogy nincs Audis Webastóm.
Éppen a különböző Webasto protokolljainak visszafejtésével foglalkozom és az Audi hiányzik a repertoárról.
Úgy szoktuk csinálni, hogy akinek van olyan, amelyik engem érdekel, az beenged a gépére távoli eléréssel és én adom a programot, amivel leszedem a szükséges loggokat, amiket azután feldolgozok. Persze, ha a kollégénál van éppen megfelelő program, akkor azt használjuk.
Persze a dolog nem marad egyoldalú, mert adok majd valamit cserébe.
Tudsz segíteni egy Audira való Webasto kommunikációs loggjaval?
Bizonyára felmerült már a kérdés másban is, és meg is oldotta.
Hogyan tudnám megoldani, hogy rövid távoknál ne is próbáljon beindulni az álló-kiegészítő fűtés egy 2000 évjáratú Ford Galaxyban.
Tehát hová lehetne egy kapcsolót a legegyszerűbben beépíteni? (Talán úgy is, ha a kapcsoló lekapcsolva marad, de még távirányítóról indítható maradjon.)
Picit rosszra sikeredett a wtt audis szegmense sajnos....arányleg erős gép kell hozzá és a régebbi szoftver verziókkal próbáld, lehetőleg az 1-essel kezdődőkből válassz. Nem vagyok programozo it-s, de a jelenség az h diag megkezdése közben lefagy a wtt ha nem a fentiek szerint jársz el...
Szeretnék kipróbálni egy Thermo Top Audi állófűtést, WTT programmal. Jobban mondva a diag program logjára van szükségem, miközben ezzel a típussal kommunikál. Pár perc az egész. A programot én adom. Akar valaki segíteni?
A típusszáma alapján ez kiegészítőfűtés. Nem lehet bekapcsolni, távirányítója sem volt sosem. Automatikusan működik, +8°C külsőhőmérséklet alatt. A vízvályúban az ablaktörlőmechanikára van pattintva a termokapcsolója, ezt rövidrezárva kiiktatható a 8°C-os korlát. Ilyenkor járó motornál működnie kell. Gyanítom, hogy nem véletlenül húzták szét. Milyen hibakódokat írt?
Jó napot. Vettem egy 2009-es vw sharan 2.0 pdtdi business felszereltség ű autót. Ebbe van eber D5z-F álló fűtés. Sokat nem tudok ezekről a kazánokról. Alánéztem szét van húzva. A tulajtól annyit tudok, hogy a távirányító nincs meg. Na most én öszzedugtam alul a csatit. Meg van regi vag-com kábelem és ott töröltem a hibakódot meg vmi tesztet lehetett elindítani. Vmi air + pump. Az lefutott. Hogy lehetne ezt beindítani. Vag Programból esetleg? Mindenesetre azért széthúztam. Köszönök minden okos gondolatot.
Úgy tudom pont az nem állítható rajta, legalább is én nem találtam erre vonatkozóan semmit.
Ezért is tudott csak úgy működni a fűtés hogy amire beállítottam +20 perc múlva már az autónál kellett lennem hogy induljak. Ha ez nem volt kivitelezhető akkor csak fűtöttem a semmit.
A megoldás a GSM modul volt, na azzal szabadon lehetett garázdálkodni, ki be kapcsolgatni, üzemidőt beállítani stb...
Pont ilyen órám van, de már nem emlékszem hova pakoltam a papírját.
Megnézem hátha, de mit szeretnél róla tudni?
Nem egy bonyolult szerkezet, 3 indulási időt tud, ha jól emlékszem 99 percig tudja üzemeltetni a kályhát ami talán módosítható, de ebben nem vagyok biztos. Azt hiszem ez a gyenge pontja.
fog működni, hacsak nincs hardveres vagy szoftveres hibája....a tc3 ugyan nem mai darab, de az alap dolgokat ma is tudja még teljesíteni...manulja a weben megtalálható.
Olyan gondom van hogy , vettem Dániából egy autót amibe 2013-banbeleszereltek egy webasto állófűtést ami el van látva TC3 thermocall vezérlővel is és Dán SIM kártya van benne .Semmi adatot nem kaptam róla.
Az a kérdésem hogy tudnám ezt használni itthon.Márka szervíznél ezt a választ kaptam:
"A TC3 telefonos egység eléggé régi. 50% az esélye , hogy életre lehet kelteni. Minden esetre kell egy magyar sim kártya és annak a telefonszámára kell parancssort kiküldeni sms-ben. Ha szerencséje van akkor kommunikálni fog a rendszerrel."