Keresés

Részletes keresés

Bahh Creative Commons License 1999.11.24 0 0 80
janoka

engem nem kulonosebben erdekel a letoltes sebessege, mert munkahelyrol nyomulok SUN SPARCstation 5-el. (windows sucks!!)
Csak gondolhattal volna a szegeny magyarokra, akik otthonrol modemeznek! :-)

Előzmény: janoka (79)
janoka Creative Commons License 1999.11.24 0 0 79
kesves bahh!!
itt az ideje hogy frankobb gépet vegyel ha nehezen ment a letöltés...:))))
ajalom p III...450-600 multimedia...na evvel gyorsabb lesz
kulönben ez a kép egy sved motor ujsagbol van ,nem volvo site...
pĺ pĺ
Bahh Creative Commons License 1999.11.24 0 0 78
janoka

Ez nem volt szep Toled! Mindenki meg tudja nezni a kepeket a Volvo site-on, igy meg csak lassitod a letoltest! Legkozelebb lecci csak a linkeket! Koszi! :-))

Előzmény: janoka (72)
850 Creative Commons License 1999.11.24 0 0 77
Most néztem utána ennek a motornak, nagyon meg tudnám szokni, bár én benzinespárti vagyok. Egy ismerős mesélte, hogy ő Audiban hajtotta ezt a motort(A6, még a régebbi), és úgy ment, mint a golyó. Nehezen jön össze a lendületes vezetés a dízellel, nem?
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen áron mennek nálatok a Volvok? Mondjuk konkrétan pl. egy 3,2,1 éves S40 2.0 és mennyi az új ára? Vagy mennyi egy 91-es 240-es, szintén 2.0(v 2.1? sosem tudom) Gondolom olcsóbb, mint nálunk.
Előzmény: janoka (76)
janoka Creative Commons License 1999.11.23 0 0 76
hát most olvasom a sved ujsagban ...januárban detroitban bemutatjak az uj V70-est!!!
kurva jol nez ki...hatulrol olyan mit a s80-as de szoval kombi!!
nagyon baróitt mar majd februarban kezdik arulni...de ár az meg nincs!!!nem lesz olcso mulatsag!!!!
Előzmény: 850 (75)
850 Creative Commons License 1999.11.23 0 0 75
Kössz, Janoka, de azért még írhatnál. Mindefélét, ami eszedbe jut.
Damian Creative Commons License 1999.11.23 0 0 74
Sziasztok!
Most találtam rátok, mert még friss vagyok itt az indexen. Igaz, hogy én egy FL-6-os Volvo-t hajtok, de azt elmondhatom, hogy fantasztikus élmény vezetni. Nagyon gyors és nagyon erős. Én a teherautók szerelmese vagyok. Sokkal jobb és könnyebb vezetni mint egy személyautót. Legalábbis szerintem, a méretektől eltekintve. Ha az FL-6-ra azt mondom fanasztikus akkor az FH-12-t meg se emlitem.
janoka Creative Commons License 1999.11.22 0 0 73
huuuu
nagy nehezen de ment....
ERIKASZB...jösz egy menetre????
janoka Creative Commons License 1999.11.22 0 0 72
Cabvolvo2.JPG (35295 bytes)
janoka Creative Commons License 1999.11.22 0 0 71
janoka Creative Commons License 1999.11.22 0 0 70
janoka Creative Commons License 1999.11.22 0 0 69
szia 850

hat en szeretem a dizelt mar csak az uzemanyagár miatt is!az audi 5 hengeres kulönben nyugodt en nem nagyon hangos ,inkabb alapjaratban!
gyorsulasa nagyon jo(az enyem automata es ha berakom sportba akkor szokott lenni szivatas a piros lampanal:))))
kulönben a vegsebbeseg ugy 200 körul....

de igazad van a 244 szeria egy igazi klassziker,itt is!!!
nekem volt egyszer privatba...nagyon igenytelen auto!!!
benzin es egy kicsi olaj szukseges!!

kulönben ki tud valamit erröl a 2000.januar 1 töl ervenyes vam szabalyokrol????
csökentik a vamot???

sziasztok

Bahh Creative Commons License 1999.11.22 0 0 68
fuego

480-as ugyeben szerintem leginkabb Hollandiaban erdemes korulnezni. Itt a franciaknal is van egy-ket nagyon szep darab, de a Hollandoknal tobbet lattam.

Előzmény: fuego (67)
fuego Creative Commons License 1999.11.22 0 0 67
Bahh!
Köszi a linket, nagyon jó.
Ha meglesz a gép, egy tuning majd biztos elkel...
Előzmény: Bahh (49)
fuego Creative Commons License 1999.11.22 0 0 66
Bocsi, de kicsit elvesztem mostanában írásilag...
Ahogy lehet, megyek majd kifele körülnézni, és remélem találok egy jobb darabot. Ámbár valószínű, mert többször is fogunk menni.
Szólok, ha lesz vmi.
Előzmény: fargo (43)
850 Creative Commons License 1999.11.22 0 0 65
Janoka!
Mindig is érdekelt a dízel moci-luxuskocsi téma. Taxizni megértem, de milyen a magánhasználatban? Együtt lehet vele élni?
Pitecus, az a 6 hengers dízel egy elpusztíthatatlan vadállat. Egy időben akartam venni egy 244-t. Nem volt motorja, mert a fószer azért vette annak idején, hogy a Volvo motort áttegye egy VW Transporterbe(ugyanis a 2 motor megegyezik, a VW licenc dolgozott a 244-ekben is). A lényeg az, hogy amíg a Volvoban volt, futott 200E Km-t. A fószer áttette a Transporterbe, azóta lefutott egy újabb százast és még mindig jó. A 240-es szériát imádom, szerintem jó választás. De miért kell feltétlenül kombi?
Gondolkodtam a 440-sen is, de nem tudom, hogy lehet-e 2 légzsákkal megszerezni, vagy csak szimpla lufis van?
kriszz Creative Commons License 1999.11.22 0 0 64
Üdv srácok, nagyon jó ez a topic!
Engem a barátnőm és a családja fertőzött meg a VOLVO szerelemmel, akiknek VOLVO boltjuk és szervizük van.
Érdekelne a ti véleményetek is, hogy szerintetek 1,2-1,5 M Ft-ból milyen típust érdemes vásárolni, illetve érdemes lesz-e 2000.január 1-től külföldről behozni (ilyen összegből lehet-e egyáltalán olyan VOLVO-t behozni, ami már megéri)?
kriszz Creative Commons License 1999.11.22 0 0 63
Üdv srácok, nagyon jó ez a topic!
Engem a barátnőm és a családja fertőzött meg a VOLVO szerelemmel, akiknek VOLVO boltjuk és szervizük van.
Érdekelne a ti véleményetek is, hogy szerintetek 1,2-1,5 M Ft-ból milyen típust érdemes vásárolni, illetve érdemes lesz-e 2000.január 1-től külföldről behozni (ilyen összegből lehet-e egyáltalán olyan VOLVO-t behozni, ami már megéri)?
fargo Creative Commons License 1999.11.22 0 0 62
Az enyém:

855 R
742 Bertone
242 Bertone
P 1800
480 Turbo

Szerintetek be lehet hozni az országba olyan kocsit, ami még nem érte el a veterán korhatárt, (mondjuk 15 éves), de kuriózum számba megy?

Előzmény: janoka (59)
fargo Creative Commons License 1999.11.22 0 0 61
Telefonálj be az egyik márkakereskedésbe, esetleg a vezérképviselethez, és kérj egy idôpontot. Működni fog...

(A déli országrészt kérem. Remélem ott nincs hó.)

Előzmény: ErikaSzB (60)
ErikaSzB Creative Commons License 1999.11.22 0 0 60
Felajánlom fele királyságomat egy C70 próbaútért, aki tud megoldást szóljon!
janoka Creative Commons License 1999.11.22 0 0 59
akkor itt az én ALL TIME TOP FIVE

1.850 R
2.960 3.0
3.V70 cross country
4.740 turbo
5.a taxim..;) V70 tdi
ciao

fargo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 58
Ja, még annyit, hogy a turbonyomás-emelésen kívül még érdemes lehet felpolíroztatni a hengerfejet, (belülról), meg esetleg berakni egy olajos légszűrôt (bár turbos kocsinál nem sokat számít), meg talán egy szolíd sportkipufogót, no nem olyat, ami ordenáré módon röfög, hanem egy szép szolid, csöndes darabot, aminek kisebb az ellenállása, de nem túl hangos.

Én személy szerint a motorblokkot nem bontatnám meg, anélkül is több-mint-elég teljesítményt lehet nyerni. A Volvo, fôleg a 850-es nem az a fajta autó, amit vadbarom módjára hajt az ember, de azért jó ha van egy "kis" tartalék a háttérben, az sosem árt. És szerintem csak akkor szép, ha nem látszik kívülrôl.

A Bontexgagyit meg a messze el kell kerülni, hacsak nem akar valaki lila neont szereltetni az S80-asa alá. Bár nem hiszem, hogy lenne ilyen ember az ismert univerzumban, ez a suzukisok kiváltsága :-)

Pitecus Creative Commons License 1999.11.21 0 0 57
Sziasztok mindannyian, volvo 66 - V90-ig bezárólag!
A nejem főzi a fejem, hogy vegyünk 1 használt 24X szériában tartozó kombit (esetleg 7x0 is szóba jöhet, de akkor + 6 hó spórolás)
Vannak-e tapasztalatok eme modellekröl?
Jó is és rossz is.
a 244 D6 (6hengeres dizel) megéri-e családnak évi 22-28 eKm-re?
Kösz előre is
fargo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 56
Üdv, 850 :-)

A megbontás nélküli motortuningon a turbonyomás emelést értettem, itt "csak" a motorelektronikába nyúlnak bele, magyarul chiptuningot kap a kocsi. A plusz 50 százalék teljesítmény-növelés teljesen mindennapi és elérhetô -- ehhez az eredményhez egy nem-turbos motort teljesen szét kell berhelni.

Láttam az Ivanicsnál egy 360 lóerôsre felnyomott T5-öst, hát az nem volt semmi.

Én a 460-ast az ivanicsos srácokkal csináltattam, lévén annak a turbonyomása mechanikusan állítható. A gyári 3.5-4.0 baros értékrôl kis lépésekben 1.2+ barra nyomtuk fel a "vastüdôt", közben folyamatosan figyelve-mérve a motort, jelentem, a mai napig kutya baja sincs, pedig a srác aki megvette, nem kíméli.

A 850-est a Szuromival fogom csináltatni, talán tavasszal, 300+ lóerôt ígért :-) Ez is csak chiptuning, bár fontolgatom, hogy megcsináltatom a hengerfejet is, no meg persze megfelelô futóművet kell aplikálni a kocsi alá. Van a Volvonak egy állítható magasságú és keménységű gyári sportfutóműve, azt akarom beszereltetni, bár a mostani is elég stabil.

Vannak mindenféle chiptuningos cégek, jól meg kell nézni, hogy hova viszi az ember a kocsiját, mert akad köztük egy csomó kókler...

Az S40 kárpitjai szerintem kategóriájában átlagosak, én a 850/S70-hez viszonyítottam. Amúgy szerintem nem rossz az a kocsi, csak hát annyit kell elvárni tôle, amennyit a saját kategóriája nyújthat, s nem annyit, amit egy vagy két lépcsôvel feljebb kaphat az ember. Tudomásul kell venni, hogy az egy alsó középkategóriás kocsi, a Volvok között az olcsó modell. Ezzel együtt szerintem nem rossz.

Volvos helyek:
A két legnépszerűbb talán a Swedishbricks meg a Turbobricks, ez utóbbi egy lelkes társaság, kifejezetten Volvo tuninggal foglalkoznak, ezen belül is leginkább a régi 240-es és 740-es modellekkel, tiszta ôrültek, 400 lóerô körül vannak a kocsijaik. Konkrét címet most nem tudok mondani, de rá lehet keresni a nevekre, biztos a találat.

Előzmény: 850 (53)
janoka Creative Commons License 1999.11.21 0 0 55
nagyon erdekesek a Volvorol a megjegyzesek....
akkor elfogadjatok egy stokcholmi taxistol az igaszsagot???mivel mi a Volvot hajszoljuk!!

egy... az s40 /v40 egy kalap szart se er...nem is svedorszagban gyartjak ,tehat mar minösegileg sem lehet ugyan olyan mint a nagyteso a s70!!
föleg 1.6 os motorral...hat nem tudom ,itt nem sokan veszik mert nem birja a kiképzest!!!
szerintem a kis volvo ugyanolyan mint a mercinel a C klasse....no comment!!
kicsi keves a tér a csomagoknak a labaknak...szerintem meg egy jot kefelni se lehet benne/ ez viccnek szantam/:)))

kettö...a s/v70..en egy v70 tdi-it hajszolok mar 2 éve..450 000 km van benne...es csak az automatavaltot csereltettem.igaz a motor nem volvo,hanem audi 5 hengeres....:))))

talan a s80 rol is egy kicsit....
eleg sokan vasaroljak itt...föleg cegek igy termeszetessen taxi vallalatok is...!nagy konkurens a merci e320 cdi-vel...bar a sved inkabb volvot vesz...nem tudom miert arba nagy kulömbseg nincs!! a haverom villogni akart es megrendelt egy s80 T6-ot de csak sir es ri!!!
abban a kocsiban minden van meg gyari gps is+ legzsak mindenhol:)))
de a fogyasztasa borzaszto sok...mert hat oda lehet taposni!!

a lenyeg amit szerettem volna mondani....

volvo s40......nem valami jo vétel!!!
udv es ha kerdesetek van akkor csak rajta
ciao janoka

novice Creative Commons License 1999.11.21 0 0 54
850,

s40 1.6 egyértelmüen gyenge, más 1.6osokhoz képest. Szerintem kell a 2l.
Kárpit azért a kategoriában nem olyan rossz.
üdv
novice

Előzmény: 850 (53)
850 Creative Commons License 1999.11.21 0 0 53
Húúúúúú Srácok!

Csak most találtam meg az oldalt. Minden szavatokat figyelem, kúl ez a téma. Ősidők óta imádom a Volvo-t, és most lenne néhány kérdésem:
Az S40-ben elég-e az egyhatos moci, vagy azért nem árt egy durvább?
Fargo írta, hogy nem kell megbontani a motort tuningolásnál. Ez csak a turbonyomás emelését jelenti, vagy más is elfér még? Százalékra mennyit lehet dobni a gépen? Te otthon végzed a hangolást, vagy vmi szakirányú helyen?
Az S40-s kárpitjai magukban igénytelenek v. más márkákhoz vizsonyítva?
Tudtok Volvo-s helyeket a neten?

És a végére egy magánvélemény: a 850-sel kihalt az igazi egyéniség-Volvok sora.

850

Bahh Creative Commons License 1999.11.16 0 0 52
Gondolkodtam rajta, hogy az Ivanics helyett jeresek egy masik szervizt, de a hozzaszolasokat olvasva inkabb nem. Szoval az Ivanicsek messze el vannak maradva egy nyugati markaszerviztol! Ott ugyanis a kitakaritas az default! A jobb elso haromszog uveget csereltettem, es 3 orara ott kellett hagynom az autot. Sajnalkoztak, hogy sajnos most nincs csereautojuk, de bevisznek a munkahelyemre! Paris, Les Ulis
CYRUS Creative Commons License 1999.11.16 0 0 51
Hát nem tom én lemosva kaptam vissza a jo öreg Volvomat és amikor csak ott vagyok látom egyfolytában mosák öket! Persze lehet hogy valamiért te kimaradtál előfordul!
Előzmény: novice (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!