Keresés

Részletes keresés

Feri I Creative Commons License 1999.12.07 0 0 140
Szervusz Markatars ! En irtam azt, hogy a 740-760 kozott az a kulonbseg,hogy az egyik 4 a masik 6 hengeres.En meg 740-es Volvoban nem lattam es nem hallotam 6 hengeresrol. A felszereltseget pedig betuvel adjak meg. GL mezei GLE a top es egyeni keresre adjak napfenyyetovel,autumataval igazi bor ulesekel stb. A dieselhez nemtudok hozza szolni mert itt nincsen olyan.Lehet amirol Te tudsz hazilag kapott 6-os motort?Ha tevedtem es a 740-es is jon ki V6-os motoral bocs. Meg 744-944-es Volvot sem lattam.Lehet,hogy nem importaltak ide belole.Engem is izgat a dolog valamelyik nap elmegyek egy Volvoshoz es megkerdezem. Feri I
Előzmény: Bolas (139)
Bolas Creative Commons License 1999.12.07 0 0 139
Helló!
Én most találtam ide, de nagyon örülök a volvos topicnak.
Nekem egy fehér Volvo 740 GLE diesel van.
Nagyon megvagyok elégedve az autóval.
Minden vágyam teljesült, amikor megvettem.

Egyetértek azzal, aki azt mondta rá, hogy egy tankkal keresztezett vadállat; igen a szívemhez nőtt a "Bálna". (Így hívom, mert olyan mint Moby Dick..)
Elnyűhetetlen és sosem hagyott még az úton, még akkor sem, amikor a 6 hengerből csak 2 működött, és a gyűrűk többsége el volt törve, és a rossz tömítések miatt 300 kilométerenként evett meg 1 liter motorolajat!
Mindig ellindul, még kilógó belekkel is elvánszorog veled legalább a szervízig saját lábán.

Nem tudom, ki említette, hogy a 740 és a 760 közt az a különbség, hogy az egyik 4 a másik meg 6 hengeres.
Ez nem igaz. A különbség a felszereltségben van.
Akit bővebben érdekel, az szóljon!

A 240/740/940 (260/760/960) mind a szériát jelöli, a 244/744/944 pedig az ajtók számát!
Kivéve a 780-as Bertone kupét!

Fargo "Ki tudjához" tenném hozzá, hogy készítettek a Bertonék 262-est is!
Ennek volt a teteje bőrből s nem a 242-nek.
Habár 242-es is íszonyúan jól néz ki.
Egyik barátomnak ilyen van..
Én is ilyet szerettem volna venni, de nagyon ritka, és csak igen rossz állapotban lévőt lehet kapni.

780-as pedig a kedvencem.
Tényleg egy szál sincs belőle Mo-n.
Legközelebb Ausztriában lehetne kapni, de mivel még nem hozhattunk be, eddig ezért nem ment.
Ezután meg amiatt, mert igen drága!
A rossz állapotban lévők 1 millió Ft felett vannak!
A jobbak pedig 2 millió felé közelednek!
De én fanatikus vagyok!
Ha lesz ennyi pénzem, tuti beszerzek egyet!

A dieselmotort tényleg a VW/Audi készítette, és a turbodiesel intercooler változat egyszerűen brutális!
Aki nem ült még ilyenben, az nem hiszi el, hogy diesel az autó!
Ráadásul hallkabb, mint a nem turbós sima diesel!

Janoka kérdésére a válasz, hogy milyen az alkatrészellátás, a tapasztalatom szerint jó.
Persze én nem az Ivanicshoz viszem, mert az nekem túl drága, hanem innen-onnan szerzem be a hiányzó alkatrészeket!
Többnyire bontóból..
A szerelőm, pedig egy megszállott volvos!
Fél kézzel és becsukott szemmel is képes javítani!
(előnye: jóval olcsóbb, mint a szakszervíz, és ismer minden egyes autót amit egyszer már "kezelt" illetve ő is ad garanciát a javításra!)

Akit bármi bővebben érdekel a 2-es/7-es volvokkal kapcsolatban az kérdezzen bátran!
Ha tudok válaszolok!

A 850/S70/V70/S80 szériában is valamelyest otthon vagyok, de kevésbé, mint a fentiekkel.
(Ezekkel többnyire vezetési tapasztalatom volt.
Egyenlőre..)

Bocs, ha túl hosszúra sikeredett..

CYRUS Creative Commons License 1999.12.06 0 0 138
Hmmm érdekes az Ameriaki autok dicsérete cimü topicban a Volvot a Fiattal emlitik egy szinten azért ez szerintem egy kicsit durva :)) Meg azt mondja a gyerek hogy most hogy a Ford kezébe került megbuzhatobb lesz ! Hát nekem van egy jo pár Fordos és Volvos ismerösöm nem ugy tünik mintha a Ford lenne a megbizhatobb :))

Fargo rákerestem a Swedishbricks meg Turbobricks oldalakra ! 1000 köszi egy csomó ötlettel lettem gazdagabb , brutálisak azok a kocsik ott!

bye

Daktari Creative Commons License 1999.12.06 0 0 137
Volna egy kérdésem:
Létezik egy opció, nevezett benzinkályha a Volvóhoz (70 es, ill. 850 eshez láttam). Ez valami olyasmi, mint a Barkas-nak volt, de komolyabb. Időzíthető, távvezérelhető, a hűtővizet is melegíti.
Van-e valakinek tapasztalata vele (janóka?)?
Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.12.06 0 0 136
Pitecus,

Én láttam egyszer egy 780-ast. Nagyon szép, már amennyire a guruló hűtőszekrény szép tud lenni.
Mindenesetre jó móka, hogy ott áll a 7-es Volvo, nézed, keresed a "hiányzó" ajtókat és nem érted, hogy mi a furcsa...

Zoárd

Előzmény: Pitecus (135)
Pitecus Creative Commons License 1999.12.06 0 0 135
FerI:
A 780-as volvót az Olasz bertone cég szabta át 2 ajtósra. Én is ennyit tudok, no meg azt, hogy a 2.4 TD nem 109,vagy 122 LE, hanem 129!. Miért?
Daktari Creative Commons License 1999.12.05 0 0 134
Üdv a fedélzeten mindenkinek!
Jómagam a 3. Volvót nyűvöm. (460 Turbo, 850 GLT, V70 AWD, autómata váltóval, 2500 turbó motorral.)
A véleményem is sorrendben ugyanez.

A szervízzel látom nem csak nekem voltak ilyen tapasztalataim. "OTT" is jártam, de nagyon surmók voltak. Az Ivanicsékkal jó a tapasztalatom (nem egy olcsójános).

A 460-as önindítója többször cserben hagyott (ezért Tóni lett a beceneve).
A V70-en most az AWD-t élvezem a legjobban.
Dobogókőn kiszóltam az ablakon az autótkat hóban tologató tömegnek, hogy engedjenek utamra, gyerekkel vagyok.
Bukfencem még egyikkel sem volt, de hosszú fékezés után 198-al már fotóztak le.
Nagyon szeretjük.
Hallottatok -e arról, hogy az S80 nak lesz e összkerekes változata? Kivárom, mert csúcs.

850 Creative Commons License 1999.12.05 0 0 133
A 4-es szériánál pont hogy nem egyértelmű, mert minél nagyobb a szám, annál kevesebb ajtaja van.

850

Előzmény: fargo (132)
fargo Creative Commons License 1999.12.04 0 0 132
Valóban, a kocsik hátuljára soha sem írnak 854-et vagy 242-t, de ha megnézed a kocsi papírjait, vagy 850 esetén pl. a tankoló nyílás fedelének belsejét, ott feltüntetik az ajtók számát azonosító 3. számot is.

Ja, tévedtem, a 742 az 780 vóna igazándibul...

Az is igaz, hogy a 440 / 460 / 480 megjelölések egyértelműen utalnak az ajtók számára, viszont a 850-nél biztos hogy használnak 855 / 854-et. Ez tuti.

Előzmény: Feri I (128)
CYRUS Creative Commons License 1999.12.04 0 0 131
Fargo köszi igy értem és stimmel is :)))
Előzmény: fargo (125)
Feri I Creative Commons License 1999.12.04 0 0 130
Kedvas Pitecus ! Koszi a nevnapi udvozlest. Nem lenne az,de a Volvokat mar teljessen fuggetlenul szamozzak. Nem szamit a hengerek vagy az ajtok szama.En nem azt mondtam,hogy a hengerek szama hatarozza meg a szamozast,de a 740-es 4 a 760-as 6 hengeres. 780-as Volvot meg nem lattam. Az milyen? Talan kis peldanyszamban gyartott egyedi darab?
Pitecus Creative Commons License 1999.12.03 0 0 129
Feri:
Először is isten éltessen névnapod alkalmából (legalább is most volt itt magyarhonban)
Másodszor nem a számozás határozza meg a hengereket a 740-780-as szériában.
A teóriád szerint akkor a 780-as bertone volvo (coupe) 8 hengeres lenne?

Előzmény: Feri I (128)
Feri I Creative Commons License 1999.12.03 0 0 128
Pitecus: A 240-es tipustol mart ninscen ajto szamozas. En legalabbis nem lattam meg 744,764 vagy 854 stb. szamozasu Volvokat. Itt nincsen diesel Volvo,de a 740 az 4 hengeres a 760 meg 6.
Pitecus Creative Commons License 1999.12.03 0 0 127
Fargo:
Ezek szerint a 240-es volvónak nincs ajtaja? :o))
Kérdés:
A 740-760-as volvóba ugyebár van turbódízel motor is. Az egyik 109 lovas, a másik 122. Mi a különbség a kettő között. Mind a kettő 6 hengeres-e, mert a köbcenti megegyezik a 82 lovas hathengeressel (lehet, hogy csak 1 turbót kapott a jó öreg 240-esből ismert szívódízel?).
Feri I Creative Commons License 1999.12.03 0 0 126
Kedves CYRUS ! Australiabol a kulonbseg pedig az, hogy a 244-es oregebb es mechanikus befecskendezesu a 240 meg electromos. A karoszerian is vannak kisebb valtozasok. Feri!
fargo Creative Commons License 1999.12.03 0 0 125
CYRUS:

A Volvonál a típusjelölés utolsó száma az ajtók számát jelöli:

244 = 4 ajtós, limuzin
242 = 2 ajtós, kupé
245 = 5 ajtós, kombi

Csakúgy mint 742 / 744 / 745 vagy 854 / 855, stb. esetén.

Előzmény: CYRUS (124)
CYRUS Creative Commons License 1999.12.03 0 0 124
Szia Feri!! Én nem félek az Automata váltoktól a mi Volvonk az , de ell kell ismernem néha kurva jo lenne váltogatni , igy uncsi néha a vezetés!! A dizel meg azért népszerü mert azért joval olcsobban ki lehet vele jönni, bár a minek beznines! Amugy te honnan irsz mert nem derül ki hogy hova viszi ugy gyárilag a Volvo a kosikat?
Valaki megtudná nekem mondani mi a különbség a 240, és 244 es volvoközött? mert a mienkenk a papirjábva 244 van irva a kocsira meg 240!!
Előzmény: Feri I (123)
Feri I Creative Commons License 1999.12.03 0 0 123
A Volvo a vilag legbisztonsagosabb autoja. Ezen belul is 740-760-as tipus.Nekunk volt 244GL 240GLE es 760GLE.Nejemnek a240-es volt a kedvence.Igazi noknek valo auto.Lenne egy kerdesem,Otthon miert felnek az automata valtoktol es miert van annyi diesel szemelyauto amikor a japan tudosok bebizonyitottak,hogy az rakot okoz.Tudtomal mar otthon is van gaz. Itt rengeteg a gazos auto es a Volvo mar ugy hozta ide az uj tipusokat,hogy mar gyarilag belevan szerelve.Olcsobb uzembetartani es kornyezetkimelo.
850 Creative Commons License 1999.12.02 0 0 122
A TRACS SZVSZ még nem létezett 1991-ben. Bár lehet, hogy igen.
fargo Creative Commons License 1999.12.01 0 0 121
Ha full gázzal indulsz, akkor a Volvo is hajlamos kipörgetni a kerekeit. Viszont elôfordult, hogy belezöttyentettem parkolásnál a kocsi kerekeit egy jeges lyukba, ahonnan nem tudtam kijönni, kipörgésgátló ide vagy oda, szégyenszemre meg kellett tolni az autót.

Szemmel látható elônyeit a Hungaroringes tanpályán láttam, ott 10%-os tükörjég lejtôn kellett szlalomozva felmenni, nos kipörgésgátlóval gyerekjáték volt, fôleg az erôsebb kocsiknak, ahol kis gázadásra már hajlamos volt elpörögni a kerék és lelassulni a kocsi. Ha ilyenkor megállt az ember, akkor nagyon nehéz volt "szépen" elindulni kipörgésgátló nélkül...

Mikor nem létezett a TRACS?

A felszereltségi listát be fogom gépelni és felteszem a netre, pár nap türelmet kérek, most nincs sok idôm.

Előzmény: 850 (119)
850 Creative Commons License 1999.12.01 0 0 120
Hát ez a duplázás vicces. Ma ilyen napom van.

850

850 Creative Commons License 1999.12.01 0 0 119
Engem érdekel a felszereltségi lista, de mást talán nem(Bahh, bocsi). Inkább magánban.
Általában a kipörgésgátló az ABS szenzorait használja, ezt tudjuk. Csak arra kérdeztem rá, hogy az ABS széria volt-e. A TRACS akkoriban még nem is létezett, SZVSZ. Szóval a tiéd 4 éves és 4 lufis? Már akkor lehetett ilyet szerezni?
Tényleg DSA a neve, de azt én sem tudom, hogy melyikhez adják. A T4-hez biztos. Az S80-é már fejlettebb.
Mit ér a kipörgésgátló? Az új 328-as BMW-ben(193 LE) állítólag lóf@szt sem, akár csíkot is húzhatsz az aszfalton.

850

Előzmény: fargo (117)
850 Creative Commons License 1999.12.01 0 0 118
Engem érdekel a felszereltségi lista, de mást talán nem(Bahh, bocsi). Inkább magánban.
Általában a kipörgésgátló az ABS szenzorait használja, ezt tudjuk. Csak arra kérdeztem rá, hogy az ABS széria volt-e. A TRACS akkoriban még nem is létezett, SZVSZ. Szóval a tiéd 4 éves és 4 lufis? Már akkor lehetett ilyet szerezni?
Tényleg DSA a neve, de azt én sem tudom, hogy melyikhez adják. A T4-hez biztos. Az S80-é már fejlettebb.
Mit ér a kipörgésgátló? Az új 328-as BMW-ben(193 LE) állítólag lóf@szt sem, akár csíkot is húzhatsz az aszfalton.
Előzmény: fargo (117)
fargo Creative Commons License 1999.12.01 0 0 117
850,

Igen, van kipörgésgátló (TRACS) a 850-ben, csakúgy mint ABS is. A TRACS az ABS szenzorait használja, és kipörgés esetén fékezi a tapadását vesztett kereket. Mindezt csak 40 km/h sebesség alatt. Hóban hasznos, fôleg ha meredekebb lejtôn akarsz elindulni vagy felmenni. Azt, hogy a kezdetektôl széria-e, nem tudom, szerintem nem az, csak az ABS-t adták alapáron. Az én autóm most lesz majd 4 éves.

Menetstabilizálót tudomásom szerint csak az S70-hez adnak, a 850-hez még nem volt. Valami DSA a neve, de lehet, hogy ez az S40-hez járó kütyü.

Az én autómhoz, mivel kombi, rendelt az elsô gazdája szintszabályozást, ami annyit jelent, hogy ha meg is pakolod a kocsit, az elsô 30-50 méteren "felpumpálja" magát az eredeti hasmagasságra. Így például nincs is szükség a fényszóró magasság-állításra, mert nem ágaskodik a kocsi eleje, kivéve ha utánfutót vontatsz vele.

Az én autómban is 4 lufi van, azt hiszem ez széria volt, 2 elsô és két oldalsó (SIPS) légzsák.

A nyitott ajtót valóban jelzi a belsôtér világítás, de ezt nappal sokszor nem veszi észre az ember. A műszerfalon sokkal szembeötlôbb, egybôl feltűnik.

Nekem szerencsém volt ezzel a 850-essel, sikerült egy majdnem teljesen felszerelt példányt beszerezni, ami hiányzik belôle, az a hátsó ülések fűtése és a sportfutómű, az elsôre amúgy sem nagyon van szükség (a kölkök gyerekülésben ülnek hátul), az utóbbit pedig tavasszal pótolom. Kértem anno a Volvo vezérképviselettôl felszereltségi listát, ha érdekel bemásolhatom. (Kicsit hosszú lesz.)

Előzmény: 850 (116)
850 Creative Commons License 1999.12.01 0 0 116
Fafgo
Már szerettem volna rákérdezni az aktív elektronikára, jó, hogy szóbahoztad. Szóval van kipörgésgátló. Ha az van, akkor van ABS is. De pl ez utóbbi a kezdetektől széria volt a 850-ben? Mi van még, ami előfordulhat? Menetstebilizáló, kitörésgátló, stb? Van ilyen, hogy szintszabályozás? Gondolom a kombihoz lehetett rendelni.
A problémák egy része házi, de ettől még minőségi munkával orvosolható(pl kontrollámpák), de te csak ne sírj, hogy nincs hűtve a kesztyűtartód:a mi Ventonkban a dupla airbag miatt nincs is k.tartó! Apropó zsák: láttam hirdetésben egy '97-es 850-t, amiben 4 lufi volt. Lehet ez, vagy csak elírták?
Minek kell a nyitott ajtóra figyelmeztető lámpa? Jobb helyeken a belső világítás csak akkor alszik el, ha teljesen csukva van minden ajtó.

850

janoka Creative Commons License 1999.12.01 0 0 115
hali fargo

hat igazad van , engem a bunko sved rendör azert buntetett meg mert egett az elsö ködlampa nappal,nyaron:)))))ja ja tök barón nez ki:))))

na szoval hiaba mondtam neki , de hat nincs kijelzö,hidd el nem erdekelte!!!!

kulönben, a volvo jol jart a fordal, mert tegnap volt itt az ujsagban hogy a ford összedobja az eladast az összes auto kaphato lesz a ford szalonokban world wide...
volvo,ford,lincoln,mercury....

es ez nagyon jo a volvonak!!!

csao
janoka

Előzmény: fargo (114)
fargo Creative Commons License 1999.11.30 0 0 114
janoka,

ami a kézifék elé helyezett gombokat illeti, teljesen igazad van, elég hülye helyre kerültek. Bár én már hozzászoktam a 460-ban, de itt még nehezebb megtalálni ôket.

Amit még kifogásolni tudok a 850-ben:
Az istennek sem akar ráállni a kezem a kormányoszlop mellett jobbra és balra elhelyezett gombokra (ködlámpák, TRACS, tetô, ablak / tükör fűtés), a kormánytól nem lehet ôket látni, és mindig keresgélni kell.

Miért nincs a nyitott ajtóra figyelmeztetô ellenôrzô lámpa a műszerfalon?
És miért csak a hátsó ködlámpának van visszajelzôje az ellenôrzô lámpák között? Az elsô ködlámpával csak egy LED világít a kapcsolóba építve. Ezek a 460-ban már elfogadott és működô, hasznos dolgok voltak, itt miért hagyták ki?

Sötétben keresgélni kell a szellôzôrostélyok és az airmix tekerentyűit. OK, hogy ezeket általában csak egyszer állítja be az ember, aztán meg automatára kapcsolja a légkondit, de azért jó lenne, ha esetleg kapott volna valami kis hátsó megvilágítást.

Túl kicsik az ajtózsebek, nem fér bele egy térkép, no meg a hosszabb utakra rendszeresített fél literes üdítôs palackok sem. Kólásdobozra méretezték ezeket a zsebeket, de az alumínium doboz sajna nem zárható, így egyrészt kilötyög kanyarban az ital, másrészt hosszabb távon elmegy belôle a buborék, meg minden bogár belemász... Elfért volna ott egy nagyobb zseb is, vajon mivel spóroltak?

Nagyon irigylem az utóbbi idôben divattá lett hűthetô kesztyűtartót. Nyáron kiábrándító a meleg lötty. A szelôzôrostély elé ábdált italtartó, amit a klíma hűt, meg gányolás, jóérzésű ember ilyet nem tesz...

Jut eszembe, egyszer láttam egy nagy ötös BMW-t, (535, vagy 540 volt?), amibe a tulaj az A-oszlopra FACSAVARRAL erôsített fel egy gagyi kis műanyag ventilátort, és a műszerfal tetejére szigszalagozva vezette el a kábelt... No comment.

Előzmény: janoka (109)
fargo Creative Commons License 1999.11.30 0 0 113
"A legtöbb ember még életében nem vezetett 100 lovasnál erősebb verdát, erre te azzal jössz, hogy a T5 gyengus."

850,

én úgy értettem, hogy ahhoz képest, amit a (való igaz, tuningolt) 460-as tudott, nem lepett meg a T5-ös. Szóval én úgy álltam hozzá, hogy, "OK, OK, megy ez a 460, de majd bezzeg a T5, az hogy fog repeszteni!" Hát erre a T5 sokkal kevésbé dinamikus, mint amit vártam tôle. Lehet, hogy kissé túl-misztifikáltam?

Aztán lehet, hogy mivel akkora böhöm nagy kasztnija van, nincs benne sebességérzete az embernek. No meg a stílusa sem olyan, hogy zingetésre serkentsen, inkább nyugodtabb, kevésbé kapkodós stílusban "illik" vele járni. Valahogy szégyenli magt az ember, ha egy ilyen autónak megnyikkan a kereke induláskor, nemhogy még csikorogjanak, füstöljenek is a gumik! Mióta ezzel járok, sokkal elôzékenyebb és nyugodtabb vagyok.

Előzmény: 850 (112)
850 Creative Commons License 1999.11.30 0 0 112
Most, hogy a GM átvette az ellenőrzést a Saab felett, a Volvo rendre lenyomja svéd kollégáját.
Jól látszik az amcsik hozzáállása. Na de mi lesz a Fjorddal?
Hát, Fargo, nem semmi srác vagy. A legtöbb ember még életében nem vezetett 100 lovasnál erősebb verdát, erre te azzal jössz, hogy a T5 gyengus. Fogjatok meg!
Persze,hogy egy Volvo nem száguldásra termett, de azért a presztizshez dinamika is tartozik.Főleg mostanság.
Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.11.30 0 0 111
janoka,

Olvastam, eccer valaki úgy nyilatkozott, hogy egy Volvo a garázsban ér annyit, mint egy életreszóló ingyenes vasútbérlet európa összes vonalára...

Nálatok mennyiért lehetne beszerezni egy használt 740/760-ast? Mennyi idős a legfiatalabb belőle?

Klein, ha 850-est lehet választani, akkor inkább a Volvo, ha S70-et, akkor inkább a Saab. Mindkettő nagyon jó gép, kiváncsi vagyok, mi fog történni, most, hogy a Ford megvette a Volvot.

G. Zoárd

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!