Gare de Lyon talan egyszerubb. RER A vagy RER D Châtelet-ig aztan pedig RER B Antony-ig, onnantol pedig az Orlyval nevu automata metroszeruseg Orly-ig. En ugy 40 perc menetidovel szamolnek az atszallasokkal egyutt ha minden normalisan tortenik. Mostansag sajnos ca part en couille ahogy errefele mondjak, mert azbesztet talaltak a vezetofulkekben igy nincs tul sok mozdonyvezetonek dolgozni.... Esetleg nezz korbe az www.ratp.fr oldalon, hatha Bercy-rol tud valami okosabbat, illetve Gare de Lyon-rol valami alternativ megoldast.
Sziasztok! nekem abban lenne szükségem a segítségetekre,hogy a Gare de Lyon vagy a Bercy vasútűállomásról lenne egyszerűbb eljutni az Orly repülőtérre,és hogyan?ugyanis se az Orly busz,se az airfrance buszok nem állnak meg itt,köszönöm előre is a segytésgeteket.
Köszönöm a segítséget gyorshajtás ügyben, tegnap megjött a bírság postán. Múltheten szombaton fotóztak le, nem egész egy hét alatt megkaptam a büntetést. Szerencsére nem sok, 45 ha 15 napon belül befizetem. Az autóm fr rendszamos, a jogsim pedig német, én pedig magyar vagyok.
A Belgaktól is jött egy bírság, de ők visszaigazolást várnak, hogy ki vezette az autót. Még várok a válasszal, hátha nem lesz belőle semmi, mert a levelet nem aláírással vettem át.
Megfogadtam, hogy megpróbálok a megengedett sebességen belűl maradni, ha én vezetek, de autópályán ez nehéz.
Okés! Majd meglátod. Ahogy Nektek jobb :). Meg persze meglátod mit dönt a cég is. Minden esetre nekem nem fáradtság.
Igen van játszóház a Parly II-ben, de csak 3 éves kortól lehet vinni a gyerkőcöt. :( Ezt most néztem meg a honlapjukon. Itt minden héten interaktív játékokkal várják a gyerekeket.
A Kedd csütörtök okés, és ha tényleg rugalmas a tanárod, akkor péntek is okés. Az enyém azért késik, mert mindig túlvállalja magát. Így engem nem tud áttenni más időpontra.:(
Akkor azt hiszem, hogy egyik volt kolléganőt, aki most itt van már, szóval újra férjemmel dolgozik, csak itt, őt Párizsban egy alagútban kapták lencsevégre, 50 helyett 52-vel ment, és 90€-s bírságot kapott. Neki is francia rendszáma van.
Zümyke, még nem tudom, mert voltam pénteken egy másik helyen, és ott is kaptam ajánlatot, úgyhogy most a cég ül rajta, hogy melyik legyen szerintem. Bár ez nagyon durva. itt duplájára jön ki egy óra, mint Le Chesnay-ben...
De mondta a tanár, hogy megkérdez 1-2 ismerősét, akik szoktak vigyázni gyerekre. Csak ugye azért lenne itt nehéz találni valakit, mert ugye én csak angolul beszélek, valahogy meg kellene velük kommunikálni. :-)
Egyébként egyik helyen kedd, csütörtök lenne az óra, másik helyen meg kedd, péntek. De rugalmas a tanárnő, hogy pénteken mikor. De még nem tudom, hogy a cég mit dönt...
elbeszélgettünk az ottani La rose des vents kupiról.Megbeszéltük a felhozatalt és utána elengedtek.:)
Forditom,mondtad:"Meghuztam Zulejkát is!"..... mókus végigmért....Zulejkát? Ja.....Együttérző és egyben fájdalmas pillantás,amilyet csak az a kan tud ,aki látta már a sorstársa tökét a keritésen lifegni: Na,menjen gyorsan a fenébe.....! :)))))
Amugy üdv mindenkinek....irhat olyan ide,aki sose volt Fro.ban,csak birja a latin kulturát (ujlatint,nem a ceylonit:P)?
Tetszik a topik légköre,olyan kicsit ,mint a Star Trek és az Alize Csodaországban keveréke......a mérnök topiktárs
méltón pályázhat Matisz nagypapa piedesztájára:P
Dobri,ha megmondod ezt a hsz-t miért irtam,tényleg meghajlok előtted (mais en direction de toi et pas en sens invers
Autópályán 148-al bemértek.Francia rendszám,magyar jogsi,légiós matrica,idősebb csendőr volt Csádban 2000 évek elején,így elbeszélgettünk az ottani La rose des vents kupiról.Megbeszéltük a felhozatalt és utána elengedtek.:)
Párom bekamerázott alagútban 70 helyett 90-el ment. 86 eurós bírságot kapott, ami lecsökkent asszem kb 50 euróra, mert állítólag, ha X napon belül interneten befizeted, akkor kevesebb. De a francia kollégái segítettek neki ebben. A részleteket nem ismerem. Ja és mi itt vettük az autót. Szóval minden francia :)
Okés! Akkor jövő héten megbeszéljük azt a bizonyos dolgot:) Örülök, hogy ilyen hamar el tudtad kezdeni a tanfolyamot. Itt Le Chesnay-ben vannak fedett pályák, esetleg a Parly II-ben kéne lenni játszóháznak, vagy valami ilyesmi. Szóval ha télen ki akarsz mozdulni, akkor szerintem ilyesmi szóba jöhet.
Ez a hét nekem is rázós egy kicsit.
A dologgal kapcsolatban csak annyi, hogy Nekem hétfőn és szerdán 10-11:30-ig és pénteken 11:30-tól-13:00-ig van francia órám,plusz, mínusz 30 perc, mert a tanárom nem mindig pontos :) Ha beleférek, akkor részemről okés.
ok, majd talakozunk ha tudunk. Nekem még sok a pakolnivalóm, a hétvégén szereljük össze az új bútorokat is, addig nem is nagyon tudok rendetrakni sem.
Kicsit fura még a hely, mert minden más mint Lille-ben volt.
Gyerekek suliba járnak már. Szegenykeim nagyon izgultak, hogy milyen lesz, de szerencsére tetszik nekik egyenlőre.
Igen, most itt vannak szüleim, úgyhogy most eléggé el vagyok foglalva. :-)
Zümyke, majd valamelyik nap kellene beszélgetnünk arról a dologról, amit beszéltünk valamelyik nap. Úgy néz ki, hogy akár már jövő héten el tudnék kezdeni egy tanfolyamot.
Aranyalma, igen, mi most nem nagyon érünk rá, de úgy néztem, hogy ezen a héten eléggé esős is lesz az pdő, úgyhogy amúgy sem nagyon lehet kimozdulni. :-(
És milyen az új lakás? Kezditek lassacskán megszokni?
Igen, mi általában Zümykével a délutáni alvás után szoktunk találkozni, de most az óraátállítás miatt nem tudom, hogy ez mennyire tartható, mert ugye a kisasszony felébred 5 tájékán, amikor meg már most sötétedik lassan... Szóval lehet, hogy át kell térnünk majd a kora délutáni lemenetelre... Bár nem tudom, hogy mit lehet majd csinálni, hogyha már mondjuk esni fog, meg tényleg olyan rossz idő lesz, hogy kint nincs mit csinálni egy 1 évessel.
Nem tartom jo ôtletnek egy nyilt forumra a személyes telszàm és közvetlen emil elérhetöséget megadni !
Csak tanàcsként irom, mert sajnos kishazànkban (màrmint otthon, nem itthon :-)) soha nem tudhatja ae ember, hogy kik és mily szàndékkal jönnek egy ilyen topic-ra !
szia!En ket honapja vagyok kint,tanulom a nyelvet,dolgozni szeretnek,Limayben elek rokonoknal,ez parizstol 60km re van;Email cimem beatvp@gmail.com az itteni szamom 0620387639 36 eves no vagyok!Varom a felvilagositast es a valaszodat
Én Franciaországban élek és dolgozom, és nem is feltétlenül engem érdekelne (bár lehet fontolóra veszem majd) hanem van egy jó barátom aki keres munkát, és otthon a munkakeresés nagyon gyenge... nincs egyszerűen sehol munka... Próbálkozott Németországban de kicsit rosszul jártak, mert amit ígértek annak a fele sem volt igaz és egy olyan helyen laktak ahol se fűtés se villany nem volt.. tehát 3nap után eljöttek. Nos a kérdésem az hogy mi lenne a munka lehet érdemes lenne fontolóra venni.
A biztositàsrol annyit, hogy ha otthoni rendszàmmal, otthoni biztositàssal itt kozlekedik az ember, és a kocsi baleset miatt javitàsra szorul, itt helyben csak jàroképes àllapotba hozzàk az autot, a teljes javitàs Magyarorszàgon torténik. Ekkor màr csak az autohoz kell jutni az itt élo honpolgàrbak, ami nem mindig egyszeru. En ezért vàltottam itteni rendszàmra.
Minden igaz, amit írsz, de ha nem jelented át az autót, akkor azért néhány "apróbb" szabálysértés elkövetsz:
- a franciáknál nem jelented be, tehát itt megsérted a vonatkozó jogszabályokat
- a magyar biztosítónak valótlan adatot szolgáltatsz, és mivel a tarifa lakcímhez/telephelyhez kötött tehát rögtön a biztosítási szerződésedet is érvényteleníthetik
Persze tudom, hogy annak, hogy ilyennnel lebukj minimális az esélye, csak a tények véget jegyeztem meg.
BTW kiküldetésben lévőkre és családtagjaira, hivatalosan, utasbiztosítás sem köthető. Az más kérdés, hogy amikor leadod a számlát, akkor nem látszik , hogy mi a helyzet. De azért ha ugyan annak a biztosítónak adod le Xszer egy évben feltünhet nekik.
Egyébkétn hamár téma, otthon szigorították a külföldi rendszám használatot, engem nyáron igazoltattak és kérték, hogy igazoljam a jogosultságomat. Egy névjegykártyát és munkaszerződést mutattam ennyi elég volt.
Átnéztem néhány kgfb-re vonatkozó anyagot és elvben csak ez a pont veszélyeztet téged a biztosítás szempontjából:
biztosító, a Nemzeti Iroda, a fizetésképtelenné vált biztosító helyett eljárva a Kártalanítási
Számla kezelôje az általa kifizetett kártérítési összeg megtérítését követelheti:
Nem találtam olyan pontot, ami szerint a mászaki vizsga meg-nem-léte automatikusan azt jelentené, hogy káresemény esetén nem állt helyt a biztosító (de ettől még lehet ilyen kitétel, csk nem találtam). Kivéve ezt a fentit, de itt is benne van a súlyosan elhanyagolt műszaki állapot.
Amúgy, igaz amit a többiek írtak, hogy magyar rendszámmal egyszerűbb az élet (jelenleg, mert a probléma megoldásán azért az illetékes szervek dolgoznak) és adott esetben olcsóbb (bár mondjuk, azt sem tudom, hogy magyar jogsira hogyan írnak büntető pontot)...
Szóval, ha ezek igazak, akkor a műszaki vizsga hiánya leginkább otthon okozhat problémát a határtól a vizsgahelyig (ettől még súlyos szabálysértés, ha egy német/osztrák rendőr ellenőriz akkor nagy szívás). Szóval hazafelé menet (ha lejárt forgalmival mész) akkor minden szabályra figyelj oda (ne úgy mint szegedi honfitársunk aki ittasan és lámpa nélkül ment, ezért persze ellenőrizték - ha fel van kapcsolva a lámpája akkor persze nem akarták volna ellenőrizni).
Minden esetre sok sikert.
- az üzemben tartótól, ha a balesetet a gépjármû súlyosan elhanyagolt mûszaki állapota