Keresés

Részletes keresés

fargo Creative Commons License 2000.01.31 0 0 357
Ja, még egy fontos dolog: az Ivanicsnak van egy embere, aki bejáratos a rendôrségre, és pár ezer forintért fél nap alatt elintézi az átiratást, biztosítás kötést, anélkül, hogy neked ezzel kellene elszúrni a napodat. Ismerve a hazai állapotokat, ez éri meg a legjobban...
fargo Creative Commons License 2000.01.31 0 0 356
Ha esetleg Volvot akarsz vásárolni (mi mást?), akkor javaslom, hogy a kinézett darab adataival (alvázszám, motorszám, rendszám, futott km, stb.) menj be az Ivanicshoz, ott jó eséllyel elég sokat el tudnak mondani a kocsiról. A pontos felszereltségét, hogy ki, hol, mikor helyezte forgalomba, hogy rendesen szervizelték-e (a márkaszervízben elvégzett javításokat és kötelezô átvizsgálásokat számon tartják. Egybôl kiderül, hogy pl. a kocsid órájában 70 ezer km van, de két éve már átesett a 105 ezresen :-), lopott-e, stb.

Érdemes megfinanszírozni egy állapotfelmérést, 4-5 ezer Ft, és ki lehet kötni, hogy ha nagy disznóságokat találnak, (pl. komoly törés, amit az eladó nem vall be, x összeget meghaladó javítási költség, stb.), akkor az eladó állja ennek a költségét.

Én úgy tudom, hogy az eredetvizsgálatot a vevô állja, de ebben egyeltalán nem vagyok biztos, világosítsatok fel. Eredetvizsgálatot az Ivanics is végez, rendes piaci árakon.

Előzmény: Geőcze Zoárd (355)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2000.01.31 0 0 355
Bolas!

Nagyon köszönöm, nagy segítség volt! Ha megengeded, kérdeznék még valamit:

Ha az autónak van törzskönyve, nem kell eredetvizsga? melyik az illetékes rendőrség? Mindegy, hogy hol kötök kötelezőt?

Előre is köszi,

Zoárd

Előzmény: Bolas (354)
Bolas Creative Commons License 2000.01.31 0 0 354
Ezeket a papírokat elvileg nem neked kell beszerezned, hanem annak aki eladja az autót!
De meg lehet egyezni abban is hogy ezeket te intézed, ekkor a következő a dolgod:
Miután szépen megvetted az autót, fogod az adásvételit és lefénymásolod kb 4 példányban.
Aztán körülnézel, hogy hol van eredetvizsgálat.
Bejelentkezel és viszed magaddal a forgalmit, meg az adásvételi egyik másolatát.
Ott majd eltökölnek az autóddal a sortól függően 2-3-4 órát, és kapsz egy igazolást arról, hogy az autód eredeti.
Fizetsz cm3-ént kb 8.80 Ft-ot.
Ha 13 évnél idősebbet veszel akkor jár neked ebből kb 30% kedvezmény.
Ha megvan az eredetpapír, akkor elmész a biztosítóba befizetni a kötelezőt.
Ott is hagysz egyet az adásvételiből.
Aztán ha ez is megvan, eltipegsz az illetékes rendőrségre és leadod nekik: a forgalmit, az eredetvizsgapapírt, a köt. bizt. bfeizetés csekket.
Megkapod a forgalmit rögtön, miután kiálltad a sort.
Mindezeket persze a vásárlástól számított 15 napon belül kell elintézned!
Kivéve ha már az előző tulaj megtette.
(Azt kell még tudni hogy az eredetvizsga 30 napig érvényes. Ha az előző tulaj régebben csinálta meg mint 30 nap, akkor neked újra meg kell csinálnod!
Erre figyelj!)

Végülz kapsz kb 2-3 héten belül egy értesítést hogy megjött a törzskönyved, amit vagy a postánál, vagy a rendőrségnél vehetsz át.
Röviden ennyi!

Előzmény: Geőcze Zoárd (353)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2000.01.31 0 0 353
CSÁKÁNY!

Szombaton láttam egy 144-est a Delta Popp Kft Fehér úti telepén, ha ez segít valamit. Ár nem volt rajta, de eladó, ez biztos. Jó állapotúnak tűnt.

Márkatársak! Használt autó vásárlására adtam a fejem, segítsetek, hogyan csináljam! Milyen dokumentumokat kell beszereznem és honnan? NMi az a törzskönyv és az eredetigazolás és kitől kell aztat megszerezni?

Előre is köszi,

G. Zoárd

Előzmény: CSÁkány (351)
fargo Creative Commons License 2000.01.29 0 0 352
Kedves CSÁkány,

üdv a klubban :-)

Még szép hogy szeretnénk róla fotókat látni, minél többet és lehetôleg a felújítás minden szakaszában.

Jó munkát!

Előzmény: CSÁkány (351)
CSÁkány Creative Commons License 2000.01.29 0 0 351
Sziasztok

A veterán Volvókkal kapcsolatban lenne egy megjegyzésem. Tényleg vastagabb, kimondottan strapabíró anyagból készültek. Van egy régi 164-es Volvóm. Sajnos ez a második tél amit a felújítás előtt a szabadon kell töltenie. Meg sem látszik rajta. Nem rohadt, rozsda is csak elvétve egy-két pötty. Igazi túlélő. Autó marad még 30 évig az biztos.
Ha valakit érdekelnek a 164-es Volvók szivesen leveleznék vele. A felújítása (ha minden a terv szerint alakul)idén kezdődik. Ebből kifolyólag érdekelnek alkatrészek, vagy más példány is. Bármilyen információt megköszönök.
Akit érdekel tudok fényképet is küldeni a kocsiról.
Várom a hozzászólásokat.

Előzmény: RAF2 (349)
Harvester Creative Commons License 2000.01.24 0 0 350
S80 téma.

Ha van időtök, nézzétek meg a következő linket, most bukkantam rá. Az 1999-ben Volvo technology award-ot nyert S80-as multiplex rendszer díjazottjai.
http://www.tech2.volvo.se/techworld/9906awards/5.htm

A fényképeknél a bal oldali oszlopban a legalsó két név lenne a lényeg.
Bocs a szakmai sovinizmusért :)

Egyébként a főoldalról elérhető műszaki report-ok elég sok érdekes információt adnak az S80-ról, lényegesen többet, mint a reklámanyagok.

Bye
H.

RAF2 Creative Commons License 2000.01.20 0 0 349
nem, nem rozsdamentes: sima lemezból van az csak. De viszont jóval vastagabb mint a mai autóknak ,tovább tart mire átlyukad,a másik pedig hogy 20-30 éve nem sózták az utakat annyira mint most és nem is futottak azok az autók olyan sokat mint manapság.az öreg példányokra pedig jobban vigyáznak.a garázs szomszédom foglakozott ilyenekkel ott láttam egy két szép példányt.
Előzmény: Harvester (346)
fargo Creative Commons License 2000.01.19 0 0 348
he?

Gallytörô rács? Hogy jön az ide?

Előzmény: prenotalis (347)
prenotalis Creative Commons License 2000.01.18 0 0 347
Na és sikerült már felszerelni a gallytörő rácsot a kocsidra ? A titánium karosszéria-betétek megvannak már ? :)
Előzmény: fargo (344)
Harvester Creative Commons License 2000.01.17 0 0 346
Azt hallottam, hogy (valami bizonyítási vágyból?) a svédek az Amazonok karosszériáját rozsdamentes anyagból csinálták. 30 éve nem rohad el. Igaz ez? Van valakinek itt ilyen kocsija?

Bye
H.

fargo Creative Commons License 2000.01.16 0 0 345
Ja, egyébként a 850R-t ugyanazzal a motorral szerelik, mint a T5-öt, csak másképp van hangolva. Jelszó: chiptuning. Ezzel könnyen túlszárnyalható a 850R teljesítménye is.
fargo Creative Commons License 2000.01.16 0 0 344
Megtévesztô, mert 850R a 240 lovas, izmosabb változat, míg a sportos futómű csomaggal szerelt, de nem feltétlenül 240 lovas változat a 850 T5R.

Az "R"-t, mint kiderült, nálunk felragasztgatták a sportfutóművel és 17 colos kerekekkel szerelt gyengébb változatokra is. Mikor a 850-est vettem, belefutottam egy csomó olyan kocsiba, ami "R"-es volt, de csak a kétliteres, 210 lovas T5 motorral.

Majd' 300k/db az ára azoknak a dögös szürke titán felniknek. Rablás...

Előzmény: gabe. (343)
gabe. Creative Commons License 2000.01.16 0 0 343
Hm. Az igazán igazi egy 850R lenne:)))
gabe. Creative Commons License 2000.01.16 0 0 342
Volvo rulez!
850 Creative Commons License 2000.01.16 0 0 341
Én említettem a Ventot. Aki még nem használta, az ne szidja. Ritka olyan ma is kapható autó van, amire elcserélném. Persze az a közel 300E Km megtette a hatását, de így is nagyon rulez. Én szeretem, de egy 850-es lenne az igazi :)

850

Előzmény: fargo (336)
fargo Creative Commons License 2000.01.16 0 0 340
Kösz, RAF2...
Előzmény: RAF2 (339)
RAF2 Creative Commons License 2000.01.15 0 0 339
Fargó: Utánna nézek neki igérem
Előzmény: RAF2 (329)
fargo Creative Commons License 2000.01.15 0 0 338
Miért, tök jó autó az a Vento, dögös forma, erôteljes 1.6-os motor, igazi egyéniség. (Nem emlékeztem a 440-re, bocs :-)

Már próbálkoztam másik 850-est kapcsolgatni, de ott nem volt 'disk'...

Nekem a 460 nem koppant. Alá kéne mászatni egy szerelôt, hátha talál valamit, lehet hogy csak lóg valami a futóműben.

Előzmény: Harvester (337)
Harvester Creative Commons License 2000.01.15 0 0 337
Fargo

Szóval Ventó? Jól van, sértegess csak :)

Egyébként biztos lehetsz benne, hogy a disk az hibaüzenet. Tutira. Lassan elkezdheted írni az Undocumented Volvo című könyvet, az Undocumented DOS, ill. Windows mintájára. Különben meg minek piszkálsz mindent? Ne kapcsolgasd....

Nem tudsz megkérni más 850-es márkatársat, hogy próbálja meg produkálni a hibát? Vagy a szervízt, hogy taszajtson már valaki egy benn álló 850-es kapcsolóján egyet?

Bye
H.
(440 GLT '89)

Előzmény: fargo (336)
fargo Creative Commons License 2000.01.14 0 0 336
Szervó:

Megkérdeztem a kattanást, azt mondták, hogy nincs tipikusan ilyen hiba, a 7-es sorozatnál viszont elô szokott fordulni, hogy végállásnál kattan, mert a kormánymű kardáncsuklója hozzáér a lelazult fém hidraulikavezetékhez. Vissza kell rögzíteni, és kész. Valami ilyesmit mondtak...

Milyen kocsid is van, Harvester? Arra emlékszem, hogy említettél egy Ventót...

Info center:
Erre most sem mondtak semmit, lehet hogy teljesen lényegtelen a dolog, de az is lehet, hogy ha valamilyen "disk"-et keres, akkor van benne mondjuk rejtett DVD lejátszó, vagy a röppálya adatokat kéri az Agy, esetleg kifogyott a muníció az agyaggalamb röptetôbôl, ki tudja, mit bele nem építenek ezek a francos svédek az autóikba.

No, szóval csak idegesít, mert valamit akar, de nem tudom, hogy mit. És halálra tudbosszantani, ha valami olyasmit produkál a kocsim, amirôl gôzöm sincs, micsoda. Végül is ez valami hibaüzenet is lehet...

Előzmény: Harvester (335)
Harvester Creative Commons License 2000.01.14 0 0 335
Az én szervóm "nyüszít". Szóval akkor ez tulajdonság.

Fargo, mit mondtak a szervízben? Esetleg én is utána kérdezhetek, ha ennyire szívügyed ez az infocenter.

Bye
H.

Előzmény: fargo (334)
fargo Creative Commons License 2000.01.14 0 0 334
Harvester,

az Ivanicsos tudakozón már túl vagyok, azt ígérte az elektronyos srác, hogy utánanéz, de eddig még nem tette...

Szervokormány:
szerintem nem kattannia, hanem "nyüszítenie" kell, legalábbis nekem eddig mindig azt csinálta. Valóban, valami szelep ereszti le a túlnyomást, de ha jól tudom, a kattanás rossz jel.

(Na, most felhívom a szerelôket és rákérdezek...)

Előzmény: Harvester (332)
850 Creative Commons License 2000.01.14 0 0 333
Nekem is lenne gondom a szervóval, nagyot kattanik, ha hártamenetben teljesen eltekerem. A szervíz szerint ez normális, mert egy biztonságiszelep levezeti a plusz olajnyomást. Szerintem meg nem OK, hogy ekkorát kattanik. Olyan, mint amikor alacsonyabb padkára megy fel az ember és kissé élesen kapja el, enyhén vissza is forgat a kormány.

850

Előzmény: Harvester (331)
Harvester Creative Commons License 2000.01.14 0 0 332
Fargo,

Ez az infocenter dolog (na jó, lehet, hogy nem az önmegsemmisítő, de azért óvakodj)....
Szóval nem lenne egyszerűbb felhívni az Ivanicsot és megkérdezni? Szerintem telefonon is megmondják, én ha felhívtam őket, még mindíg válaszoltak az ilyen "telefonon is megválaszolható" kérdésekre.

Bye
H.

Harvester Creative Commons License 2000.01.14 0 0 331
Fargo, kolja

köszi a tanácsokat. Azt hiszem mindenképpen elviszem valami harmadik szervízhez és megnézetem mégegyszer. (Majd fizu után... :) A szervókormánnyall eddig nem volt gondom, viszont ha teljesen kitekerem, nagyon hevesen tud tiltakozni, nem tudom, hogy ez hiba vagy tulajdonság. (Ezért hát nem is szoktam teljesen kitekerni.)

üdv
H.

Előzmény: fargo (327)
fargo Creative Commons License 2000.01.14 0 0 330
Kedves RAF2,

éppen megoldást keresek egy problémára, ha esetleg van Volvoföldén ismerôs szervizesed, utánakérdezhetnél:

"Az info centernek 6 állása van. Amikor a kapcsoló a 3. és 4. pozíció *között* félúton, azaz függôleges helyzetben van, akkor a kijelzô azt írja ki, hogy "disk". Ez meg mi a francot jelenthet?"

Ja, ez egy 95/96-os 850-es kombi, T5.

köszi :-)

RAF2 Creative Commons License 2000.01.14 0 0 329
Sziasztok!

Svédországban élek és ha valamiben tudnék segiteni,információ,ár,adatok innen nektek irjátok meg bátran.

kolja Creative Commons License 2000.01.13 0 0 328
En is igy jartam a 244-essel: balra huz, igaz, nem latszik, hogy megrogyott volna. Elvittem nehany helyre, azt mondtak, csereljem ki a lengokart, stb. Aztan kiderult, hogy "csak" a szervo dolgozik balra folyamatosan, 40-50-bol meg lehet uszni. A regi Szentendrei uton, a Peugeot-Kovacs mogott, a HEV-sinek feloli oldalon van egy srac, aki Volvokkal foglalkozik, nezesd meg vele. Arban biztosan jol jarsz.
Miutan elloptak az automat, es nem volt cascom, kenytelen voltam megvenni 300k-ert ezt a 16 eves 244-es dizelt. Olasz :(, '92-ben jott be, azota taxi volt :(, allitolag csak 434k km van benne. Egyfelol nem banom, mindig nagyon birtam a Volvot, masfelol van bennem egy kis szorongas. De legalabb Volvo-klubtag lehetek :)

kolja

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!