Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Sziasztok én most egy V-40est hajtok és nagyon megvagyok elégedve vele. 3 év alatt több mint 200000 km-t raktam nele minden gond nélkül...
Ha lesznek infok a klubbról engem is érdekelne.
Én is csípem a jégmadarat! Pótold a hiányt az összejöveteleken! 1.7T 120LE? Amicenak, Harvesternek (az övéről volt kép), pirítósnak (övéről kép is van lsd. lentebb) és 850R-nek is a négyzászas sorozatból való gépe van, amice gépe turbós.
fargo,
klasszak a képek! Ha svéd lenne a scanner... :)))))
CYRUS,
az újság egyre valószínübb, hogy finn. Azért majd elviszem. Ukko pekka titta lopke, vmi ilyesmi. Na akkor jössz kocsi nélkül is?
Bolas,
milyen képek lennének ezek? Ne csigázz!
Egyébként valami tényleg nem tiszta az autód körül. Jobban ment (pl. rendesen kipörgött) mint ahogy egy 82LE-s batárnak (bocs bálnának) mennie kéne. Milyen is a fogyasztása? Az ősöd egy T6-ossal jár? Az milyen?
Ha turbó nélkül kihozott 109-et akkor nagy mágus a te vidéki mestered :)) Valszeg csiptuning van a háttérben, persze előbb csippet kellett beleszerelni merasszem tök mechanikus az adagolója nem?
Te Bolas, egy ilyen azért-néha-odalépek fickónak hogy-hogy egy hétszázas szívódízele van? :))))
Bolas nem tudom hol de valahol van a Törzsasztalban egfy olyan topic hogy hogy kell képet beszurni!!!
off
a hugód szinésznő lesz vagy mi? :)
on
Kedves 480T üdv és csak biztatni tudlak hogy gyere mert nem volt egy 480-as Volvo sem és én imádom!!!! Tudsz rola mondani valamit? neked sok problémád van vele? Elöre is köszi
Sziasztok, van itt meg valaki rajtam kivul 440/460/480 Turbos? Netan rossz alapjarattal?
Vagy egyeb nyugokkel?
Fargo: Legkozelebb elmegyek en is a volvos talcsira. A klubban szivesen vinnem a 400-as sorozatot...
egy kis volvos infok...
http://www.ntwhost.com/edwin/gallery/tech.html
Amugy szerintem a "Bálnádról" azért nem lett több kép mert ha jól láttam főleg elötte fotozott Fargo mint amikor jöttél , szoval legközelebb tessék korábban jönni :)))))
Köszönettel vettem a meghívást a szombatira, de sajnos épp nem jártam a városban (Szentendrén vagyok). Viszont jó volt olvasni, hogy nemcsak lelkesek vagytok, hanem a jókedv és a szines humor sem hiányzott.
Én megpróbálok máricus 11-én elmenni, mert az ugye közelebb is van, de szivesebben csatlakoznék az index-esekhez. Merre lesztek? Van már valami erről? Már csak azért is, mert én 460 turbo benzines vagyok, és hallom abból nem volt sok.
Amice
lore!
Nem turbos ez tuti.
Nekem a szerelő mondta, hogy 109 miután felújította a motort.
Persze nem szakszervíz, hanem egy vidéki mesterember..
Lehet hogy tévedett, mindenesetre valami okosat biztos csinált vele, mert dieselhez képest -szerintem- jól húz..
CYRUS!
Hja igen, kérem, akinek automata váltója van..
:-)
Mikor tanultál meg svédül?
Mennyit voltál kint?
fargo!
Királyok lettek a képek.
Nekem tetszenek!
(Csak az a baj, hogy az én Bálnám csak kicsit van rajta. :-(((
Mondjuk érthető, mert az eleje kicsit még zúzott, de hamarosan azt is kijavítom amint fizetnek az illetékesek.
Utána szinte követelni fogom, hogy róla is legyen kép)
:-)
Tényleg jó móka volt a találkozó.
És pont az ismerkedés volt a lényege nem a program..
A lelkivilágom össze fog omlani, ha nem tudok jövő héten és is veletek menni..
De sajnos nem tőlem függ a dolog.
Jól hallom lesz matrica, jelvény, poló, söralátét....?
Mikor, hol, mennyiért?
Én is akarok!
Van valami új fejlemény a klubbal (megbeszélés)? Lesz volvo-poló, jelvény, matrica stb. (pl. volvokék kondom stb.)??
fargo Guttenberg nyomában :-)))))) Bocs ha télleg nyomdád van, én meg vizuális típus vagyok :)
Ohhh yes sikits :))))
Szerintem is jól sikerült nem is az volt a cél hogy máris program legyen inkább csak ismerekedni eggymással és a verdákkal...Fargo ha mész holnap arra a megbeszélésre megemlitheted hogy ha kell különböző matricákat illeteve pecsétett ingyért tudok csináltatni a klub részére, bár ha jól hallottam neked van valami nyomdád szal gondolom a matricát te is tudsz de ettől függetlenül ha ilyenre szükség van csak dobjatok meg egy emilel
Lore természetesen tudok Svédül, megvan a középfok bár én kint Amerikai suliba jártam és főleg angol nyelvü környezetben mozogtam de azért rámragadt annyi...Szoval hozd ha tudod , és megprobálom bár én sajna még nem tudom tudok e menni mert nővérem barátja pont aznapra kérte kölcsön a kocsit, de még nem tuti...
Te tudsz svédül, vagy annyit azért nem voltál kinnt? Megtaláltam azt a 88-as svéd (vagy finn?) újságot amiben van 240DL vs. Saab 900c teszt. Baromi érdekes, teljesen más stílusban tesztelnek mint nálunk (ill. Germany ua.).
Majd legközelebb viszem.
Harvester!
A jövő hétvége neked okés? Csak egy négyszázas volt ma, az is csak rövid ideig (faceliftes). Úgyhogy aktivizáld magad, ne én legyek a legkisebb autóval! :-)
Az alap V6-os (95-ös, manuális v.,) 7.8 alatt van százon, ebben asszem az omega sportváltója van (rövidebb), szal elvileg jobb. A gond abban van, hogy egyesben már kisebb gáznál is a kipörgésgátló zabolázza a ménest. Ott a lámpánál nem az volt a baj, hogy későn kapcsoltam (persze Bolas mestert nem lehet leelőzni:))), hanem megnyikkant a kerék, erre a TC elvette a gázt...igaz ha kikapcsolom akkor meg végig füstöli, ami szép de égő.
Asszem fargo tudna mesélni az erő aszfaltra viteléről fronthajtás esetén (+110LE, +170nm nyammm..).
Bolas!
Ha 109 lóerős a géped akkor az turbós! Nehommá ne tudd! Vagy valami tuning van a háttérben?