Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
fargo!
Nem vagyok izgulós típus..
Épp akkor értem haza és gondoltam reményeimet fejezem ki a nappal kapcsolatban.
Egyébként tényleg jó a géped, és bocs a kerékdob lemezért..
A fényképekkel mit csinálsz majd?
Otthoni nézelődésnek készültek, esetleg felteszed a netre?
lore!
A pirosnál kicsit bentragadtál, de utána én rontottam el a kettest, ekkor húztál el..
nem izgulhattál ennyire, hogy nem tudtál aludni :-) Hajnali negyed ötkor, nem semmi...
Napsütést megrendeltem, korrumpáltunk SztPétert, kiderült, hogy kicsit keletre egy egész várost simlizett el a privatizáció során. Mindent megígért, csak ne teregesük ki a sajtónak. Szóval napsütés lesz (van).
Üdv nálunk Gergő!
Örülök, hogy megalakul a klub.
Mikor és hol lehet belépni?
Hány klubtag van már eddig?
Meg ilyenek, de ezekre ha máskor nem, szombaton úgyis megtudom a választ..
Köszi a biztatást, és az érdeklődést, de még nem teljesen tökéletes a gép.
Na nem azt mondom, hogy nem szép, de az én vájt szemeim még nem elégedettek.
Sőt!
Most számoltam ki, hogy még kb 350 ezret kellene belevernem, hogy elérje azt a színvonalat, ami után nem csak a volvos, de egy mezei autós is felkapja a majd a fejét ha meglátja..
Csak hát ahhoz nekem még sokat kell dolgoznom..
De előbb utóbb csak meglesz!
Az ember a bőrén érzi, hogy valami készülőben...
Párhuzamos törekvések, szenvedélyek, fanatizmus.
Az első magyar hivatalos VOLVO-KLUB folyó hó 9.-én lesz bejegyeztetve ! Innentől kezdve csak rajtunk múlik, hogy mit kezdünk a lehetőségekkel és majd kiderűl, mennyire fontos ez nekünk..
"Kell egy csapat"...és ez adott ! Érdekes jelenség világunkban, hogy tárgyak és gépek (nem akármilyenek) iránt érzett szenvedély képes embereket összehozni, egybeolvasztani. Ezt bizonyos körökben bálvány-imádatnak nevezik. ...De sebaj ! Megalakultunk végre !
A szombati összeguruláson találkozunk és beszélgetünk a tervekről, a jövőről. Viszek nektek képeket a múlt heti találkozóról ill. egy taglistát.
Ha tudtok, hozzatok fényrögzítő berendezéseket (CMEHA-8 v. vmi. mást) és a használható képeket késöbb feldobjuk a www.volvoclub.com ill. a remélhetőleg elnyert ...oklub.hu site-ra.
VOLVÓS üdvözletem !
Szőke Gergő voltam a klub egyik alapítótagja.
e-mail: gszoke@alt-f1.hu;gszoke@freemail.hu
tel:06-30-9133097
Bolas, én délig mindenképpen ott leszek, hacsak addig el nem húz mindenki ebédelni. Ha lesz társaság, akkor akár kettôig is, ha esetleg alakul valami program, akkor tovább is. Én még semmilyen programot nem szerveztem, arra gondoltam, hogy csak összetrombitálom az Indexes társaságot, de túlnôtte magát a dolog. Még nem tudom mi lesz, ha odasereglik több tucat Volvos, de majd csak elleszünk valahogy. Remélem eljönnek a klub alapítói is, és kicsit beszámolnak arról, mi is történik tulajdonképpen.
fargo: köszönöm a meghívást a találkozóra!
sajnos nem hiszem, hogy ott tudok majd lenni:-(((
a 164-esről vannak képeim, ha érdekelnek el tudom mailben küldeni
az auto felújítása egyenlőre még várat magára
ha kész lesz jelzem
felmerült a gondolat az eladásával kapcsolatban is
ha tudtok vkit akit érdekelné és igazán gondját viselné szóljatok!!!!
Huhhh... Bolas! Drukkoltam, hogy csináld meg a 740-est (aki nem tudná nem a béna bajorról van szó hanem 'A' VOLVOról :))))))))).
Kíváncsi vagyok!!!!!!!
Bennem is megfordult a gondolat, hogy ha lesz jövő héten is akkor minek legyen most szombaton.
DE legalább amikor március 11-én találkozunk, már nem leszünk teljesen ismeretlenek és nem veszünk el a nagy volvos tömegben.
És legalább az elején 'állam az államban' módra megmaradhatunk egy ideig, amig mindenkivel össze nem haverkodunk!
Megcsináltam a kipufogót!
Ma délután volt egy kis időm is befeküdtem a Bálna alá, hogy végre megszüntessem a hókotró-effektust!
Mostantól én is lopakodó üzemmódban közlekedem!
:-)
Fargo!
Szombaton meddig lesztek ott?
Én tuti nem tudok 10-re odaérni, mert 10-kor kezdődik a húgom színházi debütálása..
De 11-re biztos megérkezem!
Addig ha ítéletidő van, se menjetek el!
Ja, fargo: lore f@sz@ gyerek, esőben-hóban-fagyban is ott lesz. :))
Volvósok!
Holnap reggel meg én megyek az Ivanicshoz fél 8-ra (biztosítónak kell vmi papír). Jár arra valaki? Fekete S40, alufelni, hátsó szárny + bazi nagy amigo :)))))
Sorban érkeznek az emilek, re: Volvo találkozó. Remélem leszünk egypáran, s aki most nem tud eljönni, annak talán sikerül legközelebb.
Bár az éjjel felébredt bennem a gyanú, hogy minek most hétvégére találkozót szervezni, mikor jövô hétvégén lesz "official" találkozó is, de arra jutottam, hogy végül is miért ne, akinek van szabad két órája és szívesen összeröffenne márkatársaival az szívesen kijön megfagyni...
Kaptam visszajelzést a "kettesvolvósoktól", próbálnak minél többen eljönni. Jeleztek az Alfások is, "álnéven" járt itt egy italophil kollega, ôket is érdekelné a dolog. Szóval fel vagyok izgulva :-)
Ma jártam az Ivanicsnál, (egy alaktrészért -- nincs ivanicslátogatási-viszketegségem), s ott láttam egy akciós S40 modellt. Randa sárga volt, különlegességként az átlátszó búra alatti krómozott fényszórótestnek csak maga a foncsora volt ezüstös, a többi fekete. Viszont a felnije! Az nagyon dögösre sikeredett, s belül az S70-eshez hasonló félbôr üléshuzatok voltak, szóval tök jól nézett ki, sárga ide vagy oda. Bár állítólag lehet tetszôleges színben is rendelni.
Nem tudom, mire fel ez a sárga-mánia Volvoéknál, anno az elsô sorozat 850R-t is csak sárga színben lehetett akciósan kapni.
Láttam egy elég jónak ígérkezô vételt is: 850 AWD, 57k km (!!!), majdnem full extra, 96.11-es, szépen megkímélt állapotban, 5M forint. Szerintem ez elég jó vétel lenne: egy alig több mint 3 éves kocsi, minden jóval felszerelve, ráadásul relative kevés futott kilométerrel, NÉGYKERÉKMEGHAJTÁSSAL, az eredeti beszerzési árának kevesebb mint kettô-ötödéért.... hmmmm...
most kaptam infokat a volvos "kollegától"(thx Kristóf!)
Az S40 arca megváltozik október környékén, kissé amerikásabb(Isten óvja a Volvot!!) lesz, ergo S80 minta. Ezt nem akarom. Megjelenik az S60 ősz környékén, de ezt biztos tudjátok.
Majd még jelkezem.
Kössz az emilt, sajna nem megy a dolog. Veletek ellentétben én sajnos vidéken lakom. De az erő legyen veletek, sok sikert és a legközelebbiről is kérnék tájékoztatádt!
Ilyen kürtöt láttam:
1. Conrad katalógusban, az üzlet az oktogonnál egy üzletházban (www.conrad.hu) Van 6990 és 26990 forintos változat (tavalyi ár).
2. Németországban az OBI barkácsboltokban. Lehet, hogy van magyarországiakban is, de a közelemben csak Brico Store van, OBI-ban régen jártam.
Márc. 11-et beírtam a naptárba, de még az is lehet, hogy addig sunnyogok szombaton, hogy a felvonulási tér felé menjünk a telekre :) (Nem mintha útba esne...:)))
Fargo: a kapcsoló nem gond, az egyik bolt megígérte, hogy szerez.
Aminek fémből van a kürtje.
Saját kompresszora van.
Legalább 2, de inkább 3 v. több ágú legyen.
A kürtök hossza érje el a 20 cm-t, hogy meglegyen a megfelelő hangmélység.
Eddig ilyesféléből csak 24 voltosat találtam, ami kamionokba való..
Tehát ha nem ugratásból kérdezted a 'specifikációt', akkor a kérdésem ismét adott!
Igaz kicsit nekem is becsúszott egy dolog, de megpróbálom eltolni, vagy ha nem sikerül, akkor később megyek, de mindenképp ott a helyem!
Képzeld fargo, én is pont ma hallottam arról a másik volvos találkozóról..
Ne várjunk személyes meghívóra, hanem induljunk velük!
Konvojban nyomulás Dunabogdányba, ott napközben rácsusszanunk néhány gulyáslevesre, utána hatalmas party egész este...
Legalább is nekem ezt mesélte a haverom, akinek 242-es volvoja van!!
Ő mondta hogy nagyon jól szokott sikerülni és nem kérdés az, hogy egy volvosnak ott a helye!
Nem kell meghívó, elég ha volvoval jössz!
Tehát Harvester előre jelezd az asszonynak, hogy jövő hétvégén nem tudsz telekre menni..
(Márpedig igen jó kürtöt igen nehéz találni!
Nekem legalább is idáig nem sikerült!
Esetleg egy konkrétabb hely?)
Templar újra felütötte fejét!
Kösz a mélt fargo! Elvileg szombaton melóm lenne, de vannak dolgok amik minden más elé valók :-)
Előzetes mentegetőzésképpen: a Felvonulási teret annak méretei miatt javasoltam, az merő véletlen, hogy a közelben lakom.
A múlt heti 200-as összejövetel csúcs volt, azt hittem leszünk vagy hárman két kocsival, erre csak jöttek és jöttek a Volvók, látnotok kellett volna (illetve kell szombaton remélhetőleg).
lore mindent elkövet... pl. pénteken járok egy anti-esőtáncot, nehommá az edusó szilárdnak legyen igaza! :)
Ma megint láttam azt az extrás, gyönyörű 760-ast!! Pár év múlva a klubtalálkozón olyannal villogok majd! :-)