Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Én is ismerek egy hölgyet aki egy D6-os 240-essel zúgat az útjainkon. Mondjuk neki a szintén Volvós papa vette a kocsit, hogy a friss jogsis leánka ne törje össze magát túlságosan. A kocsi lelkén azóta már egy Corsa és egy másik autó is szárad :)))
Tényleg figyelemreméltó gépe volt a lánynak.
Én mint született hímsoviniszta ugyancsak úgy kezeltem az ügyet minha egy "oldalkocsi" lenne a hölgyemény.
Reméljük nem morzsolódik le, sőt a nemek arányának további javulása sem lenne ellenemre.
Gondoljátok végig, nők akik nem féltékenyek a Volvóra :-))).
Templar:
Nem volt semmi a csajszi a nagy 760-assal! Azt hittem valamelyik srác hozta el a barátnôjét (batárnôjét), erre meg kiderül, hogy a leányzó a 760-as gazdája. Tök ciki volt :-)))
Azért nagyon szép a verdám. Hogynemondjam „fotogén" alkat. De azért a többit sem kell félteni. Azok is rendesen ott vannak a TOP-on. Szóval tényleg jók a képek. Egyébiránt mindenkit üdvözlök aki ott volt, meg azokat is akik nem. Úgy néz ki megyek szombaton, de biztosat csak holnap fogok tudni mondani. Addig is mindenkinek minden jót.
Éljen a VOLVO!
a dokto úr
Pitecus,
Magam is csak a Gergőt ajánlanám, de igyekezz, hogy a hét végén már guruljon JOHANSEN Dunabogdányba :-)). Egyébként kapaszkodj meg, vannak köztünk lányok!
fargo,
Kösz megtaláltam a manualokat. A kocsma befogadóképességéről én is 50-re emléxem.
CYRUS,
Az a kettőt megszemlélném a hétvégén ha lehet.
lapozz vissza az (598)-as hozzászólásig, ott köszönt be Szôke Gergô, ô nagy 200-as tudor, szerintem ha szépen kéred, biztos elmegy Veled Volvot nézni, de akár ajánlhat is másik példányt, szerintem tud eladó darabokról. Az említett hozzászólásnál van emil is meg telefonszám is...
Ja persze én kapáltam :))) A legbosszantóbb az volt, hogy a tévét bámulhattam, mert szar volt az idő, szombaton délben vissza is jöttünk Bpestre. Jövő szombaton ott leszek a találkozón (hol is...?!?!) Egyébként egész hétvégén szívtam, vasárnap ki akartam javítani egy festéshibát az első fényszóró alatti műanyag díszléc idomon és mikor lecsiszoltam/előkészítettem elkezdett esni a HÓÓÓÓ. Most mit mondjak nagyon szép a kocsi, jól mutat a piros alapszín mellé a piszkossárga üvegszálas műanyag kontrasztja.
Megnéztem a találkozós képeket, tényleg jók lettek. Gratula :) Nekem külön tetszett, hogy voltak oldie-k is.
Volvo480T: Mi ismerjük egymást, te vetted észre, hogy hiányzik a kopogásérzékelő a 440-esemből. Azóta sem találtam bontottat, a gyári meg 20 ezer. Ahhoz képest limp mode-ban is elég jól megy, észre sem vettem volna, ha nem mondod. Mostmár csak azért érdekel, hogy hátha sikerül felszabadítani még némi rejtett tartalékot a gépjárműből. A diagnosztikai programról, amit írsz, mesélnél bővebben?
Sziasztok Fiúk!!! (Lányok???)
Hát végre elszántam magam és a Trabicsek mellé egy 24X volvót fogok begyűjteni. Ki is nézte m1-et Monoron egy autokereskedésben, de az évjárathoz képest az ára.....hmmm egy kicsit borsos.
1982-es 244-es D6-os 6 hengeres dízel limusin volvó overdrives 4 fokozatu váltóval, a kasznin nagyon kevés rohadásnyom, vonóhorog, hátsó szárny és metál fény és szép külső, belső esztétika a korához képest. A motorháztetőn a fényezés hullámos (túrós), ami 2 okból eredhet:
1.Nitro v. kromofag kartárs befigyelt;
2. Átfényezték és a motor melege "feltúrósította" a festéket.
Az irányára 380 KHUF, amit olyan 330-350 KHUF közé szeretnék leszorítani.
Kérném a segítségeteket, ki tudna esetleg velem lejönni szemügyre venni vagy ki milyen óvintézkedést tudna ajánlani (levinném és visszahoznám az illetőt).
A manual 4 sebességesen az overdrive az 5. fokozatot jelenti???
Ha megvenném, akkor a neve JOHANSEN lenne.:o)))
Keresek Magyarországon kerékszelepet, nem hagyományosat, hanem olyat, ami nem lóg ki a felni felületéből, hanem belesimul, és egy adaptert csatlakoztatva lehet fújni... Angolul "flush fit tyre valve" a neve. Ha valaki td segíteni, plííííz ímélezzen vagy írja ki a topikba. Köszi.
Lore ha nem gond holnap küldöm a mailt beszélek elöbb haverral van e kedve és ideje bár mivel ő is kocsi bolond gondolom lesz :)) a hozzászolások intenzitásából indulva lassan nyithatunk egy #volvo chatet :))))
Igen 30 körül, bár vki szerint inkább 50. Hétfőn küldök egy mailt a srácnak, hogy vagyunk még négyen (CYRUS küldd el mailben a paramétereid a haverodéval együtt, rövid az eszem a nevekre nem emlékszem).
Ma alkonyatkor jövök haza vidékről és mit látok: egy faszi ezerrel kapál a telkén pedig a szép piros kocsiját is ápolgathatná! Ki a fene lehetett ez?
:-))
Fargo igen nem rég nézettem át és egyelöre nincs probléma a turboval pedig elég nehéz a lábam.
Egyébként viszont teljesen gyári állapotban van nem tunningoltattam pedig már gondoltam rá. De most már ezt nem fogom ugyanis a lecserélésén gondolkodok. Természetesen a következő is Volvo lesz de még nem döntöttem el milyen.
Aszittem örökre eltűntél, de ezek szerint egész hétvégén ezt a nicket kerested :)) Ez is valami volvos nick?
Vazzeg előbb lett V70-ed mint nekem?? :)))))))
Nem baj, szombaton viszem a sablont egy olló és egy technokol (ha addig meg tudom őrizni az utsó tubusom :)))) kíséretében és aki összerakja annak fizetem a löncsét.
Kiazakovácstibi? Ez most érdekes? Menézetted már a lökésgátlókat? Úristen ugye te voltál 850R? :))
Templar!
Nekem sajna csak magyar leírás van..:))))(persze nem)
CYRUS,
kösz, egyetértek: szvsz azért ezek az újak is tudnak valamit azonkívül, hogy jó autók...
Templar nekem van 2 fajta igaz a jobbik a komolyabb ahol mindeféle csináld magad dolog van képpekel sajna svédül van a másik az csak inkább ilyen kis kézikönyv ehez a modelhez az angolul!
Amugy a Corában láttam 240eshez valot valami 2300 forintért
fargo!
Jók a képek, azt meg külön kösz, hogy szerény járóművemről önálló fotókon megemlékeztél, nem is beszélve a csoportos beállításokról.
Mindenki!
A hét végével kapcsolatban nálam is lesz üres hely, de a felmerülő igényt kéretik időben jelezni.
Ha esetleg lenne valakinek hétvégén egy 244-hez való valamiféle leírása és esetleg magával hozná és történetesen egy fénymásolás erejéig kölcsönadná azzal fenemód boldoggá tenne.
Ha még ráadásul számomra fogyasztható nyelven is lenne írva, mondjuk angolul, akkor szerfölött hálás bírnék lenni egyúttal :-))).