Keresés

Részletes keresés

CYRUS Creative Commons License 2000.03.07 0 0 753
Nem nem aludtam be :))

A barátnődtöl kábé 1kmre lakók, ott ahol van a Berzsenyi ott a Molkút is ott utána van egy aluljáró ott átmész egyből utána lámpánál balra és azon az uton mész második lehetőségnél jobbra és ott már látni a lakót :))) Mivel a havernak a Fóti uton van Pizzériája és majdnem minden este arra megyek még lehet összefutunk !! Huu na ez nagyon off topic lett elnézést minden Volvostól

Előzmény: Bolas (751)
lore Creative Commons License 2000.03.07 0 0 752
Pezsgés az van: lehet, hogy ma elkel a 850-es vagy a 960-as hozzászólás is? :-)))))
Máriaremete k.rva nagy! Én a Várhegyen (valszeg ezt a dombot látod az erkélyedről) leledzek. Jellegzetességek: baromi sok diplomata 40-es. Vannak furcsa jelölések is pl. 2,0SE. Szal nem magyar beszerzésű gépek, kedvenceik a kétliteresek.
CYRUS automatic szal lasabb :))))))
lore
Előzmény: Bolas (749)
Bolas Creative Commons License 2000.03.07 0 0 751
CYRUS!
Te mégis bealudtál?
Hol vagy?
Sajnos azt a környéket még nem vágom, de madj utána nézek a napokban..
Előzmény: CYRUS (743)
lore Creative Commons License 2000.03.07 0 0 750
Én már kilométerekről kiszúrom a Moby Dicket haver! Nekem Hüvi-Pasa-Moszkva-Gellért a vonalam, csak sajna ált. nem volvoban :((
De itt merre vagy???
Ja a 760 közeledik :))))))
Előzmény: Bolas (748)
Bolas Creative Commons License 2000.03.07 0 0 749
lore!
Nocsak, földi! :-)

Én Máriaremetén..
Tuti, hogy figyelmetlen vagy és azért nem látod Bálnát!

Előzmény: lore (746)
Bolas Creative Commons License 2000.03.07 0 0 748
Hi lore!
Ezt a nyűzsgést..
Pezseg az élet a neten..

Ha jól megnézed majd a Bálnát, látni fogod a jellegzetességeit, és akkor már menet közben a városban is látni fogod.
Főbb útvonal egyébként (a nap szinte bármely szakában) a Hűvösvölgy-Moszkvatér-Nyugatipu-Újpest-Árpádhíd-Kolosytér-Pasarét-Hüvölvölgy sokszögben található..

Előzmény: lore (712)
lore Creative Commons License 2000.03.07 0 0 747
regisztráltatod magad vmi ingyenes szolgáltatónál (pl. extra vagy lsd fargo lejjeb).
Előzmény: Bolas (745)
lore Creative Commons License 2000.03.07 0 0 746
Egy ilyen tuning dízelvolvos fickót sem lehet megelőzni??? :-)))))))))) Nehommá a számból vgeszed ki az infót! Elveszem előled a 760-ast öcsém! :))))))

Figyu Bolas, hol laksz te? Én itt lakok Hidegkúton Remete Kertvárosban. Szomszédok vagyunk? Asszem fargo a XI-ben lakik, szal neki a puccolda nincs útban :(

lore

Előzmény: Bolas (742)
Bolas Creative Commons License 2000.03.07 0 0 745
Hogy tudok webserverre képet úgy feltenni, hogy nincsen se homepage-em, sem tárhelyem.
Ha egyáltalán kell ilyen!
Láma vagyok az ilyenekhez..
Előzmény: fargo (737)
lore Creative Commons License 2000.03.07 0 0 744
fargo,
II. kerület, Hűvösvölgyi úton nem mész le a völgybe, hanem a MOL kút mellett balra el Nagykovácsi felé. Budapest határán Nagykovácsi felé van Adyliget (ott van pl. a Petneházy klub is!! Azisrulez!). Öcsém szerint ha sietnek nem szaroznak az ablakkal, de nekem eddig még mindig megvolt...

SZVSZ pont a megoldást nem említetted: M5-ös!!! M7 no comment, M3 szar vonalvezetés, max az új szakaszon van egy kis vízszintesség, M1 sem az igazi, de az M5-ön vannak hosszú sík szakaszok jó minőségű burkolattal.

Jól ki kell egyensúlyozni a kerekeket (gondolom neked is megvan a gumis törzshelyed), és nagyobb kátyúk, padkázások után megnézni, hogy nem lett-e szálszakadás (kis hupli a gumi oldalán, de én még a futófelületen is találkoztam vele).

Csak, hogy más számára is világos legyen:
A fedélzeti számítógépnek van átlagsebesség-mérés funkciója ami a reseteléstől kezdve méri az evőridzs szpídet. Tehát ha odaszögezzük az órát (pl. szélcsendben, sík terepe, jó és üres pályán) pl. a 100-ashoz és ekkor reseteljük az átlagsebesség mérését akkor megkapjuk az egzakt sebességet (standard gumikkal!! ha egy gumis más méretet rak fel de azt mondja, hogy ez az eredeti 'váltója' tehát elvileg jó, akkor az nem azt jelenti, hogy pontosan uakkora az átmérő. Pár millit megengednek).
Nekem a vectra 50-80-ig 4kmh-t csal 80-140-ig 5kmh-t 140-tól 6kmh-t, még 230 felett is! (pont akkoriban méricskéltem ezzel a módszerrel, szal 230 felett is megcsináltam, tudni kell, hogy ez /resetelés/ a vectránál min. 5 sec - reset gomb nyomvatart, compi kivár és aztán informál).

lore
ps: vazzeg most látom, hogy sokmindenben megelőztek a volvos-hulligánok /bolascyrus/ :-)))))))

Előzmény: fargo (735)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.07 0 0 743
Bolas nem tom mond e valamit de én a Vácduka téren ez az Olajgyár felé van egy kis lakótelep!
Bolas Creative Commons License 2000.03.07 0 0 742
Adyliget Nagykovácsi előtt van.
Én a közelben lakom, szóval vágom a környéket..
Elindulsz Hűvösvölgy felé végig a Hűvölvölgyi úton (a Szilágyi Erzsébet fasor folytatása) és mendegélsz addig, amig meg nem látsz egy MOL kutat.
Ott az út Y-ba fog váltani és te a balt választva 5 percen belül Adyligeten leszel!
Amint elhagyod a kanyargós emelkedőt és után az erdőt, figyelgess jobbra és ott a tér közepén meglátod a Pucoldát..
Egy pincébe kell lemenni, akarom mondani garázsba.
Az épület egyébként valamilyen élelmiszerbolt, ha jól emlékszem..

Egyébként szintén jó kézimosó (és gyors!) a külső Bécsi úton található.
Nekem az is bejön még..

Bolas Creative Commons License 2000.03.07 0 0 741
köszi CYRUS!
Résen voltam és megcsíptem!
A barátnőm a Berzsedi D. térnél lakik..
És te?
Ha kell, és fargo szombaton visszahozta a mosót, akkor a tiédet is kicsinosítjuk!

M5-öt akartam volna én is javasolni, de ebben megelőztél.
Ráadásul M3-on sok a rendőr és a lézeres traffipax..

Előzmény: CYRUS (736)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.07 0 0 740
De jó ez megvolt akkor még irhatok ma este :)))
760-asa kinek van? :))))))) Jó éjt visszavonva:)
Előzmény: Bolas (739)
Bolas Creative Commons License 2000.03.07 0 0 739
740 RULEZ!
Bolas Creative Commons License 2000.03.07 0 0 738
fargo!
Mikor mentek az Ivanicshoz csütörtökön?
Én is szívesen mennék, hátha tudok segíteni..
Mondj időpontot!

Nekem is van nagynyomású mosóm, ha kell elviszem magammal és odaadom.
Aztán szombatra visszahozod..

lore-nak igaza van, hogy senki sem tudja olyan jól kitisztítani az autóját, mint a szerető-gondoskodó-érző tulaj!

Előzmény: fargo (714)
fargo Creative Commons License 2000.03.07 0 0 737
Linkelni úgy kell, hogy elôször is felteszed a képet valami web-serverre. Aztán beírod, hogy:

(img src="kép URL")

Csak a zárójeleket ki kell cserélni a megfelelô < és > jelekre. És nem szabad elfelejteni az idézôjeleket.

Példul így:

Ha megnézed a "pge source-ot", akkor megtalálod az idevonatkozó sorokat.

Előzmény: Redknapp (734)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.07 0 0 736
Redknapp igen a mappát észre vettem majd jövőhéten elhozom ráér! Hétvégén te tuti nem érsz rá?

Fargo : Én esetleg az M3 mellett ajánlanám az M5-t elég jó minőségü szerintem és rendőr sincs, mi a haver motorját ott probáltuk!

Na én asszem mára befejeztem hogy Bolas kollégának megmaradjon a kivánt 740-es hozzászolás jó éjt!

fargo Creative Commons License 2000.03.07 0 0 735
Hol van az az Adyliget? (Eseteg kerület / utca?) Én is az ablaküveg felsô részénél kaptam fel a fejem. Ilyesmit még nem láttam. Mellesleg tuti biznic, ha érdekel valakit: Keszthely környékén kézi autómosót nyitni. Nyáron fel-alá rohangálnak a fritzek, nem tudják hol kipucoltatni a verdájukat, pedig ahogy megérkeznek, általában ez az elsô dolguk. Saját kezűleg csinálják, jobb híján, pedig áldoznának rá...

Végsebesség:
Esetleg az M3-ason mernék nekifutni, ott néha nincs forgalom. Az M7 az halál, az M1 meg sosem elég üres. A gumim, azt hiszem W-s, de holnap megnézem, nem vagyok benne biztos.

A nagyobb átmérô gyorsulásnál hátrány, végsebességnél elôny, persze ha elég erôs a kocsi.

Ez a board compis trükk nagy okosság, köszi, holnap ki is próbálom! :-)

Előzmény: lore (732)
Redknapp Creative Commons License 2000.03.07 0 0 734
Bolas bocsi , hogy nem ment az emil és nem is fog , mert megint hamar volt nagy a pofám. CSak azt hittem tudom hogy kell linkelni képet de kiprobáltam és az én verziom se müködik, remélem tud majd neked valaki segiteni!
Jó éjt
Redknapp Creative Commons License 2000.03.07 0 0 733
Sziasztok!!!

Cyrus köszi az emilt ( a listáról) tudtam hogy te voltál!

Off a mappádat itt hagytad holnap megkapod..
On

lore Creative Commons License 2000.03.07 0 0 732
Adyligeten asszem pucolda a neve. Jó az ára, sajna előjegyzés nincs, mert egyautós a feljárója. Nagyon alaposak (DoszpotPeti is odajár a 156-al), ezt az ablak-lehúzósdit máshol még nem láttam. Természtesen levegővel fújják ki a résekből a vizet stb..
Tavasszal az opeleket viszem majd hozzájuk políroztatni, bár többen mondták, hogy ne várjak csodát.

A végsebesség mérésével vigyázz. Én a vectra végét az akkori leendőbelimmel együtt utazva mértem (most már nejem) és utólag szégyelltem magam. Szal csak egyedül! Sose lehet tudni (szálhibás gumi, stb.). Sőt a helyedben nem is próbálnám, szerintem a 260 tuti, tán még 265 is. Ehhez már W-s gumi kell (nekem pl. csak v-s /240/ van).
Bár egy 220-al poroszkáló MV6-ost és 325-öst levillogni egy kispolgárival nem volt semmi :-))))

lore

fargo,
a nagyobb átmérő viszont nagyobb sebesség bár lehet, hogy a görd.-ell többet elvesz...
Nem, a km-óra direkt csal, nem azért mert a svédek nem tudják egy bizonyos átmérőhöz állítani. A szabvány csak a max. 10%-ot köti meg. Nézd csak meg a boardcompis módszerrel, mechanikus óránál kijön a lineárisan növ. eltérés, míg elektronikus óráknál (pl. vectra) az adott intervallumokon konstans eltérések adódnak. A kerékfordulatszám egzaktul mérve vagyon!!!

CYRUS,
az S40 gyorsulásának mérése még csak fel sem merült. Most már (gyertyák + légszűrő) dinamikusabb, de érzésre max 11sec. A corsa ennyit tud, de máshogy csinálják. A teli tankkal, extrákkal és velem együtt több mit másfél tonnás S40-es elindulni nem szeret, aztán kettesben pörgetve már meglódul. Tod mit, majd szombaton megtapasztalod :-)

lore

Előzmény: fargo (728)
fargo Creative Commons License 2000.03.07 0 0 731
Standard nyári méret: 205/50R16. Most 225/50R16 van rajta, ami átmérôben 2 centivel nagyobb, és a futófelülete is jócskán szélesebb, ezért nagyobb a gördülési ellenállása.

Ez az átlagsebesség méréses módszer tök jó, de nem gondolod, hogy amennyit a sebességnél csal, annyi eltérést az átlagnál is mutat?

Az ideális gyorsuláshoz jól el kell találni a rajtot, nem eccerű.

Előzmény: lore (729)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.07 0 0 730
Lore az S40 esét is probáltad már vagy nem láttad értelmét? Ha igen mennyi volt?
Előzmény: lore (729)
lore Creative Commons License 2000.03.07 0 0 729
fargo,
az én módszerem a gyorsulásmérésre: a board-comp segítségével komparálod a sebességmérőt (az átlagseb. nullázásával, asszem a negyvenesnél 105=100-al). A mitfárer egy reflexbajnok tachométer-bámuló kell, hogy legyen.
Nálam nem a mitfárer hibázott sokat, hanem vagy elpörgött, vagy nem volt jó a kettesbe váltás...
Ja, üres tank (számít!)! (esetleg üres poci:-)

lore wroummm-wroummm
ps. mekkora a standard nyári?

fargo Creative Commons License 2000.03.07 0 0 728
lore: hol van az a jó kézi mosó?
CYRUS Creative Commons License 2000.03.07 0 0 727
Lore
Ez már tényleg olyan mint az online chatting :))

Fargo azért egyszer ki kell probálnod azt a végsebbeségget is 260 azért nem semmi :)

Előzmény: lore (724)
fargo Creative Commons License 2000.03.07 0 0 726
Persze, többször kell próbálkozni, s lehet hogy megérné a gyorsulás-mérés erejéig visszatenni a nyári gumikat. Ezekkel az úthengerekkel kissé lomhább lett a verda. A végét én is 260 körül saccoltam, eddig még nem mertem gyorsabban menni 230-nál, mert nem volt elég hely.

A pontos méréshez kellene még egy ember, aki nézi az órát meg a stoppert. Persze a km óra is csal, úgyhogy igazán hiteles a lézeres cucc lenne, de saccolni azért lehet.

Előzmény: lore (720)
CYRUS Creative Commons License 2000.03.07 0 0 725
Hát én tuti eggyetértek én is magam takaritom ha jó idő van igaz mivel nekem nincs nagynyomású mosóm igy általában az Esso kuthoz szoktam járni ott gözborotva meg viszek szivacsott vödrött stb :)))De hidegben nincs rá hangulatom igy ilyenkor megy be a mosóba a haverokhoz:)

Fargo a mitfahrerkodásra biztos lesz jelentkező dögivel a hétvégén :)

Előzmény: lore (722)
lore Creative Commons License 2000.03.07 0 0 724
onlájn-csetting, mi??? :-))))))))
Mire elküldöm már itt a válaszod az előzőre...
FARGO!!!!!
MITFÁRER AKAROK LENNI!!!!!! (lehetsz te is az enyém :-)))))))))

lore

Előzmény: CYRUS (723)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!