Ligier Ambrám jobbos alsó lengőkarját és a kormányösszekötő rudat a támasztóbömbfej és az axiális csukló kotyogása miatt elküldtem felújíttatni ( bő 10.000 Ft) . Állítólag amikor meglátták a mesterek rögtön mondták , hogy ez egyolyan 50 ccm-es kisautóé , amelyik smkp . Ez így jól hangzik , de ezek szerint nem csereszabatos egyik ismert gépkocsival sem . De legalább megcsinálták egy nap alatt , talán szombaton be tudom építeni .
Miskolci sorstársunknak is hasonló gondja van , tudniillik , hogy , idézve leveléből """megvan az eigengenehmigung a géphez, amiben jók az adatok. egyedül annyi a
gond hogy az egyik mellékletet adtam a rendőrnek, amivben 375 kg az
eigengewicht. egy másik német papíron pedig a leermasse: 349 kg.
meg kell majd magyaráznom, mi a különbség a kettő között.
Ti tudjátok ezt? "" . Nos , amikor válaszoltam neki , írtam , hogy a KÖHÉM (műszaki feltétel ) 350 kg-os üres tömeget ( száraz súly) ír , míg a KRESZ a saját tömeget ír ami tkp. menetkész súly vezető nélkül . Megjegyzem a várva várt módosítás továbbra is maradt a saját tömegnél , gondolom azért ,mert a KRESZ az üres tömeget (akksi -üzemanyag etc nélküli fogalmak) nem is ismeri , nála a jármű létező legkisebb állapota a mentkész sajáttömeg . Nem tudom mikor és hogyan lesz itt rend .
Az 5W40 ful sint jó de szerintem drága bele, en 5w40 félszintetikusat tetem bele nekem ezt nem eszi és nem is olyan drága. A hajtómübe égy sima higabb ásványi olaj is jó, legalábis én ezt használom.
Lenne egy javaslatom. Bizosan hallottatok már Sánta László úrról, a Magyar Autósok Érdekvédelmi Szövetségének Elnökéről. Ő szokott lopott autókat megtalálni a rendszámfelismerő rendszerével. Ha valamelyikőtök, aki jogilag otthon van a témában (EU. jogszabály, Kresz, stb.) , összefutna vele, illetve valamely népszerű TV. csatornán egy műsorban szerepelnének, nos ez megkatalizálhatja a folyamatokat.
Természetesen, a segédmotorokat. Pusztán a mopedünket nem tehetik, mert ellentétes az EU normaharmonizációval. A többi meg rendben is lenne, így van az külföldön is.
Holnap sajnos dolgozom, mopeddel megyek, addig a feleségem megveheti az olajat és a szűrőt (felírtam a számát , köszi ismét), este pedig lecserélem. 5W40 full sintit tervezek, hajtóműbe is full sintit rakjak, vagy oda jó a sűrűbb ásványi? Az előző mopedem hajtóművébe HICOMOL-T raktam.
Holnap sajnos dolgozom, mopeddel megyek, addig a feleségem megveheti az olajat és a szűrőt (felírtam a számát , köszi ismét), este pedig lecserélem. 5W40 ful sintit tervezek, hajtóműbe is ful sintit rakjak, vagy oda jó a sűrűbb ásványi? Az előző mopedem hajtóművébe HOCOMOL-T raktam.
Hello BIGYO2. A motorolajszürö cikszám: MANN FILTER: W75/3 FILTRON: OP 586/3 bemész az autós boltba és ezek alapján tudnak neked ocsó szüröt keresni kb 1000 1200 ft-ba kerül. Gázolaj szürö ha úgy néz ki mit a motorolaj szürö "patronszürö" akkor ez a cikszáma: MANN FILTER: WK 712/3 ezt más cég nem igen gyárt kb 3600 ft-ba mert én most vettem egyet egy hónapja az enyémre.
Kérdésem van a nem csak vezetni értőkhöz: Lombardini 505 ccm kéthengeres vízhűtéseshez tudom, hogy többféle levegőszűrőház és szűrő tartozik. Az egyémbe a hengeres 34 Eurós van a holland alkatrészlistán. Passzol bele a P.126. 400 Ft-ért. Az olajszűrője úgy tudom egyforma, de mivel kompatibilis? Mielőtt leveszem, meg akarom venni az újat, ezért kérdezem. A gázolajszűrővel szintén mi a stájzli? Kösz, várom a válaszokoat
Egy olyan gyorsulási versenyt, ahol be tudsz vágni valaki elé. Indulhatnál pl. futóversenyen, reklámhordozó felületeiddel, saját tehetségedet kamatoztatva, nem függve a technika ördögétől. Vagy öklözésben, stb.
A dololg kiforrja magát. Minél több bírói végzés - sajnos ez mind meghurcolt tulajokkal jár - annál jobban alakulhat a dolog. Természetesen egyikünk sem kívánja, hogy feljelentsék, de azért arra vágyunk, hogy a többiek, akik így jártak, majd tegyék közzé végzésüket. Ez az egyetlen járható út.
A Hungaroringen csak forgalombahelyezett járművek indulhatnak? Ugye. Kit érdekel szerinted, mi bőgetsz ott? Akár egy hokedlira is űlhettek, ha csengeted a belépőt. Néhány elvetemültön kívül, aki szándékosan rongálja saját technikáját, amiért még fizet is, ki kiváncsi arra? Az állam megtalálja a megoldást, ha pénze lesz benne, és nem számít a sok ügyfél ilyenkor, sőtt, jó. Lásd, amikor az átiratás átkerült az okmányirodákhoz. Szerinted hány folyamatban lévő ügyet érintett ? Mekkora társadalmi réteget érintett, nagyobbat, vagy kisebbet, mint akik egy kezükön megszámolják a "nagy gyorsulások" belépőit?
Szerinten legjobb dolog a hatósági csesztetés ellen, ha mutatjuk magunkat mint mopedes társadalmi réteget, akiket nem lehet csak úgy semmibe vagy hülyének nézni (lásd a hat. válaszai 1-es kérésekre). Ezen megfontolásból gondoltam arra, hogy márc 18-án kimegyek a ringre (gyorsulási verseny) és megbőgetem a 400-asomat. A bátyám benne van a mókában sőt Ő csábít hogy mindenképpen menjek mert akkor hozná a pöckölt STI Subaruját és leene kivel kiállni.
Mondjuk BIGYO2 verdajaban 5 en ba..nak egy dagadt not.:)
mrpraqay milyen techinkad van forgatasra ? Hd vagy 3 ccd-s sima mini dv ?
Egyszer en is megcsinalom a sajat James Bond parodiamat, csak se ido se penz ra :( de a forgatokonyv 200 oldalas mar kesz van.Abban lehetne egy jelent, ahogy egy ferrarit lealaz egy Aixam :)
Kicsit nyikorog, zörög, a csapágyhangot nem hallom.
Az irányváltó hatrafele nem marad a helyen fogni kell, a belső lámpa nem ég, a müszerfalvilágitás is elég halvány.
Felraktam pár képet hátha érdekel valakit az új kedvencem.
A csomagtartón viszont meglepődtem.a Metroban voltunk és a barátnőm telepakolta a bevásárlókocsit, már azt hittem nem fog beférni a verdába, de simán berakodtunk vagy 50 kg kaját és hazafelé az m1 esen is jól ment tele cuccal 65 el :)
Egyedűl az bosszantott, hogy senki elé nem tudtam bevágni ahogy már megszoktam a másik autónal :)
Szerintem sem érdemes az 50 cm3-is blokk felújításával kínlódni, inkább tennék bele egy 125-ös vagy 180-as 4 ütemű robogóblokkot, a rendőr biztos nem venné észre a cserét.