Én elfogadom, hogy Potot sokan nem marasztalnák, az idei légiósaink közül nálam is ő az, aki bármilyen forgatókönyv is lenne jövőre a csapatépítés kapcsán, biztosan nem kapna szerződést. Nem haragszom rá, sőt a maga laza hülyegyerek karakterét még kedvelem is. Nála nem gondolom, hogy a tudásbeli esetleges hiányosságok lennének a legfőbb problémák, egyszerűen azt látom, hogy idén már nem találja meg a szükséges motivációt és ezáltal sokszor komolytalanná vàlik a játéka. Nem tartozik a kiemelkedő légiósok közé a csapat történetében, de nálam bőven belefér az egész jó kategóriába. Év végén meg kell neki köszönni a közreműködést, és jövőre mást kipróbálni a helyén!
Viszont Basic nálam megint az a kategória (az elmúlt évek körmendi sztárjai között van pár ilyen), akit nem tudok Falco mezben elképzelni. Egyszerűen amit az egyik oldalon ad, azt a másik oldalon elveszítjük miatta. Nálam ő nem játszana a jelöltek között
(Persze mint mindig itt is igaz: ha Milosék kiválasztanák, akkor nem kérdőjelezem meg a döntést. De ezt a forgatókönyvet nem látom magam előtt )
Hozzáteszem, hogy O'Reilly a lengyel ligában közel 33 percet átlagol, ennyi időt pedig nálunk senki nem kaphat. Az soha nem egyszerű, hogy ha egy olyan játékost igazol egy klub, aki előtte többet játszott, akkor hogyan tudja elfogadni a kevesebb játékidőt. Lehet, hogy pont ezért Milos inkább olyat szeret választani, aki még (a lengyelnél is) erősebb ligából érkezik kevesebb játékperccel, hogy itt a több perc előrelépés legyen számára, ami motiválhatja.
Basic nem BCL-karakter, de mondhatom azt is, hogy nem Konakov által elvárt karakter. Lehet, hogy a magyar bajnokságban támadásban extra, de nekem nem kellene. Félelmetesen gyenge az alkata, ezért védekezésben nem is használható.
Az általam favorizált O'Reilly egy jóval fizikálisabb játékos, aki idén a magyarnál egy fokkal biztosan erősebb lengyel bajnokságban 20,5 pontot (jó dobószázalékokkal) és 5,4 asszisztot átlagol. Az is lehet, hogy egy ilyen szezon után nem megfizethető számunkra.
Ha a Körmendnek összejön a 8. hely,akkor túl élvezetes meccseink nem lesznek az első fordulóban.
Basic sokkal karakteresebb irányîtó, mint Pot, akár el is gondolkoznék ezen
Facebookon látom a kárörvendő Körmend hozzászólásokat, amik arról szólnak, hogy meddig tarthat a Falco szárnyalása (nincs Perl szintű utánpótlás játékos pld), ên viszont ennek ellenére azt mondom nem szurkolok a Körmend zuhanásának, mert mindig kell a bajnokságban egy ennél erősebb Körmend....ki akar ilyen meccseket nézni mint a tegnapi
De: vélhetően először jártak az Arénában, mert a B-közép szektorába vettek jegyet. Elsőre nem is tudtuk, h körmendiek, csak a meccs indulása után, mikor körmendi kosárnak tapsoltak.
Előtte halál komolyan gondolták, h ülve maradnak (tegyük hozzá, h ketten sajnos már ránézésre sem tudtak volna állva meccset nézni egészségi állapotuk miatt --> komoly, nem bepiálás miatt... :-( ), pedig szóltunk nekik, h az ott nem jó terv.
H miért nem a vendégbe vettek, nem tudni. Biztosan nem sokadik meccsük volt összességében sem.
Viszont egyértelmů, h az eventimnek fel kellene végre tüntetni mondjuk szurkolói zónaként az adott részt. Talán így elkerülhetők lennének az ilyen esetek (nem csak eltévedt vendégszurkolók vettek ide jegyet, s persze mindig idősek vagy kisgyerekesek...)
Ezt a történetet elolvasva nem tudom, hogy a szomorú kifejezést hogyan érted, de én csak egyféleképpen tudom értelmezni, mégpedig úgy, hogy szomorú az, hogy vannak ilyen hülyék, akik ezen oknál fogva nem oda vesznek jegyet, ahová korábban megszokták (vagyis a számukra kijelölt szektorba).
El tudjátok képzelni azt, hogy ha az USB hasonló kéréssel fordulna a szurkolóink felé és mondjuk el szeretnék menni Egerszegre, Sopronba, Oroszlányra (ezeken a helyeken szoktam időnként megfordulni), akkor nem a vendég szektorba vennék jegyet? Mégis ki merne nekem utólag azért szólni, mert megtudta, hogy ott voltam a mérkőzésen?
Akit zavar valami ne menjen, akit meg nem zavar az meg menjen csak, mert ezt nem összeállt (edzőterembe járó) csoportok határozzák meg másoknak.
Mondjuk Szombathelyen ilyen probléma nem lehet, mert mögém mindig fel lehet sorakozni, én minden értelmes ember számára védelmet tudok nyújtani.
Mondjuk így, hogy megnyitottak még egy plusz szektort, aki akart az tudott jegyhez jutni, szóval ha nekik a hazaiban esett jól, hát váljék egészségükre. :)
Amerikában együtt ülhetsz bármilyen mezbe ülsz le a csarnokban. Csak itthon van ez az egész, hogy most mit keresel itt. Elvileg ellenfelek vagyunk, nem ellenségek, bár sokszor azt hiszem, ez nálunk eltolódott.
ismerve egyébként a vendégszurkolók egészséges lelkületét, valahol megértem, hogy miért a hazai oldalra vettek jegyet, és én nem is kárhoztatom, vagy bántanám őket ezért. a probléma az az, hogy még ígyis a mi oldalunkra ülnek, minthogy vennének a bőséges vendégjegy kínálatból :D :D :D. az más kérdés, hogy Körmenden belépve a hazai oldalra, kijutnék -e élve.
Aki ismer az tudja, hogy hol ülök a meccseken. Onnan elég sok körmendit láttam megbújva a mi oldalunkon. Felettem is azok voltak, beszéltem is az egyikkel szünetben.
Kérdeztem ,hogy miért nem a vendégbe vettek jegyet? Azt mondta a srác, hogy több mint 25 éve jár meccsre, neki senki ne mondja meg, hogy mondvacsinált indokokkal erre most nem mehet. Főleg olyanok ne szóljanak neki, akik még nem is éltek akkor, amikor elkezdett meccsre járni. De nem akar velük veszekedni/vitatkozni, ezért vettek inkább a hazai oldalra, hogy itt majd megbújnak.
Igazából engem nem érdekel más problémája, de azért ez elég szomorú valahol ...
Én 10 csapatban gondolkodnék és újra 5 légiósban. Viszont nyilván lehetne olyan kitétel, hogy egy csapatban kötelezően pályán kellene lennie egy vagy két magyar játékosnak. 12-es kereteket figyelembe véve lenne az első osztályban 70 magyar játékos (és 50 légiós). Most őszintén, ebből a 70-ből még így is mennyi ütné meg az első osztály színvonalát? Szerintem jó, ha 30-40 (ez viszont elég lehetne csapatonként egy erősebb 8-9 fős rotációhoz), a többi pedig így is a futottak kategóriája lenne.
Ezzel párhuzamosan a B-csoport megerősítése valóban fontos elképzelés, az általad írt 3 (vagy 2) légiós szerződtetésének lehetőségével.
Én ott is leírtam, hogy csökkenteném, inkább minőség legyen és ne mennyiség. De ez csak úgy megy, ha a B csoportot sokkal közelebb hozzuk az A-hoz (legalább 3 légióssal), hogy a feltörekvő játékosok tudjanak fejlődni és kész játékosként bekerülni az A-ba..
Múltkor az MNK-n feltették a kérdést, hogy ha valaki változtatna a jelenlegi 14 csapatos lebonyolításon, akkor növelnék vagy csökkentenék a létszámot? Nem volt nagy különbség az eredményt illetően. Ti hogyan döntenétek? Én egyértelműen a csökkentés mellett lennék, de szívesen meghallgatnám az ellenérveket is.
Ami nekem a számokból a legkedvesebb, hogy Perl Zoli még nem volt 18 éves, de 11 perc alatt dobott 11 pontot, Váradi Beni pedig éppenhogy betöltötte a 18. életévét és 17 játékperc alatt kiosztott 6 asszisztot. Oké, hogy gyenge volt az ellenfél, de mikor lesznek 17-18 évesen csak közel hasonló tehetségeink?
A legfontosabb dolog lesz a nyáron Benke helyett egy jobb 3-4-es légióst hozni, ha előrébb akarunk lépni. Semmi bajom Benkével, tegnap is harcolt, küzdött es amióta a Falcoban játszik minden szezonban megtett mindent, de sajnos minőségben itt előre kell lépni és valljuk be lehet is nála simán jobb kulfoldit találni.
Tanoh felhívása erdekes volt, Zoli rá volt írva az elégedetlenség. Egy Körmend elleni merkozesen azért illik a legjobb teljesítményt nyújtó, csapatkapitány játékosunk felhívni ünnepelni.
Van két hetünk felkészülni a kupára, reméljük ott is jól fogunk szerepelni.