Keresés

Részletes keresés

BVNG25 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1433

Jaj, már megint ráült a köd a beírókádra.

1. A megállapításaim egyik lényege annak a hamisság, sunyiságnak a megállapítása volt, amiben ezek a szervezetek utaznak. Vagyis, hogy egy művészeti-színházi alapítvány neve alatt végeznek teljesen mást.

De arra igen jó ez, hogy ha valaki a médiában vagy a politikában kritizálja Guylás  és a többiek akcióit, akkor rögtön felkiált a kórus: "Támadják a független művészeket! Cenzúrázni akarják a társulatokat!" - hiszen a legtöbben csak úgy említik, még a "szakértők" közül is, hogy "a Krétakör" kapott civil norvégpénzt. Az meg egy független, avantgarde, kritikus színházként él a köztudatban. 

Ismerjük ezt a nagyra növelt legendát, amit főleg külföldön sikeresen terjesztenek.

2. Jössz ezzel a "széles tartalommal". De a konkrétumok döntenek, nem általános, szép szavak. Itt van a project egyik konkrét terméke, a "Vádirat":

http://oktatoihalozat.hu/wp-content/uploads/2014/03/V%C3%A1dirat_HAT_HI_OHA_vegso6pdf.pdf

Az elejéből és az összefoglalásból idézek, mert hosszú:

A közoktatás teljes elfoglalására és a felsőoktatás leigázására indított kormányzati
roham mindenütt romokat és sebesülteket hagyott maga után.......

12. Vádoljuk a kormányt, hogy aláássa a magyar nemzet jövőjét,
 mert lezülleszti az egész oktatási rendszert,
 mert az oktatás fejlesztése helyett stadionokat épít,
 mert önkényes felsőoktatás-politikája miatt a legtehetségesebb diákok egyre
nagyobb számban mennek külföldre, megfosztva ezáltal a magyar felsőoktatást
és a tudósutánpótlást a legnagyobb értékeitől,
 mert tevékenysége a tudatlanság fenntartására, a hiszékeny, tanulatlan
emberek félrevezetésére irányul,
 mert a társadalmi felemelkedés előmozdítása, a nemzet jövője helyett csak
saját hatalmának jövője érdekli.

Hát ezt műveli a 40 millióból a Humán Platform, a tüntetéseken kívül (és persze a saját fizujukon kívül). Gondolom, te se tagadod, hogy az ilyesmi egyszerűen néhány DK-ás vagy Bajnais beszédíró elfekvő anyagaiból egy óra alatt megszerkeszthető. Én is össze tudnám dobni, ha képes volnék ilyen sötétségeket felvállalni. Megcsinálnám 10 millióért, egye fene. 

Előzmény: voks02 (1431)
Fehér furgonos Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1432

Egyeseknek megfontolandó!

Előzmény: Unerwünschter Gast (1430)
voks02 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1431

A projekt tartalma elég széles, és ehhez képest van benne tüntetés is. Ettől még a legkevésbé sem lehet azt mondani, hogy a 2012-ben vagy mikor megítélt támogatással a norvégok szándékosan és célzottan kormányellenes tüntetéseket támogatnának. Mert ez hülyeség. Akkor is hülyeség, ha egyébként ugyan miért ne támogathatnának, ha éppen azt akarnák.

Egy olyan rezsim ellen, ahol a civil társadalom az egyes számú közellenség (és most a civil társadalmat nagyon széles értelemben értem, tehát közel sem csak az egyesületesdit, hanem valóban a civil társadalmat, idetartozik a KLIK- és a tankönyvkérdéstől kezdve minden, amiben a rezsim a korábban létező bármiféle civil kontroll és gyakorlat helyett az államosítás irányába mozdul el), egy nevében is kifejezetten Civil Alap ugyan miért ne támogathatna egyet nem értő áramlatokat?

Előzmény: BVNG25 (1397)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1430

akik rá szavaztunk (2/3 többség)

A szavazók NEM  2/3-a szavazott a kétharmados többségre. ;-)

(Csak a pontosság kedvéért.)

Előzmény: kronoss (1421)
Lanzafame Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1429

"Mármint a jelenlegi kormány. Felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez a kormány 2X nyert kétharmaddal. Tehát maximálisan bírja a magyar emberek támogatását. "

nyerhet 99%-kal is az sem igazolja amit mond..

" Az, amit meg csinált és csinál azt mi, akik rá szavaztunk (2/3 többség) pontosan a demokrácia irányába mutatónak érezzük."

ja értem tehát te a 4 elemiddel megmondod miért szavaztam pl. én 2010 ben a felcsúti maffiára..folytasd mester...

Lanzafame Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1428

"A választási rendszer pártfüggetlen. "

lol.. te milyen választási rendszerről beszélsz?

a rendszer max annyiban van hogy a fidesz ránéz az aktuális közv. kutatásokra és átírja minden választás előtt..

Előzmény: IVPetya (1427)
IVPetya Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1427

A választási rendszer pártfüggetlen. Az MSZP és csapata is kétharmadot szerzett volna a parlamentben, ha megnyeri a választók többségének bizalmát. Sőt ők ezt meg is igérték!

Előzmény: s.g.l. (1422)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1426

A hit márpedig fontos.:)

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (1425)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1425

Nem akarja, mert akkor mondaná, de akkor oda lenne a hit.

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (1423)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1424

De akik elmentek, azok közül is többen voltak a nemfideszer szavazók.

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (1423)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1423

a választópolgárok 25, a polgárok 20%-áét, akartad mondani.

s.g.l. Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1422
ezerszer el mondták, 8 milla szavazásra jogosultból 2 millió szavazó csak csalással tud kétharmadot elérni.

fideszmatek a törvénybe építve.
kronoss Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1421

Liberális gondolkodó: ...1989 óta nem volt olyan Magyar kormány, amelyik ennyire nyíltan, megfogalmazva a demokratikus berendezkedés ellen dolgozott volna."

Mármint a jelenlegi kormány. Felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez a kormány 2X nyert kétharmaddal. Tehát maximálisan bírja a magyar emberek támogatását. Az, amit meg csinált és csinál azt mi, akik rá szavaztunk (2/3 többség) pontosan a demokrácia irányába mutatónak érezzük. Mi elvárjuk, hogy szigorúan ellenőrizzék a naplopó civilleket!

Előzmény: Liberális gondolkodó (1413)
bassus Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1420

valószínű és legyen is, csak az építés vezetője még nem tűnt fel.

két szót írtam civilek és nyilvánosság

civilek akik a kormány mellett vonulnak,

civilek akik a kormány ellen tűntetnek

nyilvánosság követelése természetesen a politikai élősködők kánaán harca 

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (1400)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1419

A cinegét meg lezárja a villanyszerelő.

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (1418)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1418

A tüntetők elérték Gyurcsány házátA+ / A-2007. szeptember 23. | 18:39A menet lassan eléri célját, már a Szemlőhegy utcában halad a több száz kormányellenes tüntető.

Meglepően sokan vannak a sárga láthatósági mellényt viselő rendezők, a tömegben pedig mesehősök is képviseltetik magukat. Itt van Süsü, és egy Gyurcsány-maszkos bohóc is, mindkettő plüss- kivitelben. Szinte mindenkinél van síp, így a menet vonulását a környéken lakók nem éppen baráti jellegű érdeklődése kíséri. A menetet beelőzve, az utca végén már látható a Kossuth tériek zöld furgonos mozgószínpada. 

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (1417)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1417

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/futtyfadd09/

az első találatot tettem csak be?:))

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (1415)
Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1416

Azért azt szögezzük le, hogy 

a) a 2014-es választásokon nem két párt indult (ebből egyszerűen kikövetkeztethető, hogy ennél azért többrétű a társadalom politikai nézetrendszere)

b) választási csalással mentek neki az idoljaid a választásnak, mert ennyire biztosak voltak a győzelemben.

Előzmény: minden cipó (1414)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1415

Semmi se örök, én ráérek.

Túl fogom élni a diktatórikus párvezetéseteket.

persze, ezek nem fogatlan megvett madarak.::))))

Előzmény: minden cipó (1414)
minden cipó Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1414

Se sípolós, se fogatlan, de barátaim, rokonaim és üzletfeleim, jómagamat is beleértve, sajátból. A vége lett is a kétharmad. Immáron másodszor.

Nektek meg maradt az a félkegyelmű, aki egyre jobban úgy rikácsol, mint Hitler. Tetszik, ahogy nyílt színen megy el még az a maradék kis esze is.

Vernyákoljatok hát ti is - bár a kétharmad (de akár még az egyszerű többség) is messzebbnek tűnik számotokra, mint a Mars.

Marad a csőcselékezés. Húzzatokbele!

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (1411)
Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1413

Egyrészt elég ha megnézed, hogy pl.  a TASZ milyen tevékenységet folytatott 2006-ban, már látod is, másrészt pedig 1989 óta nem volt olyan Magyar kormány, amelyik ennyire nyíltan, megfogalmazva a demokratikus berendezkedés ellen dolgozott volna.

Teljes egészében érthető, hogy a demokratikus értékek mellett elkötelezett civil szervezetek most a leghangosabbak. 

A HSZ mondanivalója egyébként az volt, hogy minden civil szervezet, minden esetben kritizálhatja (sőt kritizálnia kell) a regnáló kormányok döntéseit. Egyet nem tehet: 

nem támogathat pártot, vagy bármilyen politikai formációt.

Azt hiszem, hogy ilyet egyetlen meghurcolt civil szervezet sem tett (talán a CÖF az egyetlen, de azt nem is hurcolásszák meg).

Előzmény: kronoss (1405)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1412

A norvégok meg inkább azzal törődnek, amivel akarnak és amiről államközi egyezményt kötöttek.

Te! Ezek már csak ilyenek.

Előzmény: minden cipó (1409)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1411

A sípolós, fogatlan nénik milyen pénzből vernyákoltak, mondjuk Fletó, meg Demszky ellen?

Előzmény: minden cipó (1409)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1410

Mint a cöf?

Tüntetést meg kukaborogatást, esetleg kis gyújtogatást láthattál a csőcseléktől eleget.

minden cipó Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1409

Én most már például értem, hogy március 15-én honnan termett eccerre egyentrikós egyentranszparenses emberlánc (na jó, vagy húsz-harminc szerencsétlen tehén és koszosnyakú szakállas) a Kossuth Lajos utca szélére, tiltakozván a faszista Jobbik ellen, vagy mi. Gyalogolván tettek az emberek keresetlen megjegyzéseket rájuk, de meg se rebbentek a leliberálisozástól. Így már egyszerű: ezért fizették a disznókat.

Az mondjuk vidám volt, hogy a maszop ugyanakkor nem merte megtartani a saját naggyűlését a szélre hivatkozva, de ezek után feltételezem, hogy nem tudtak elég "ünneplőt" összetrombitálni, mert nekik nem jutott  a norvég moslékból. Libbanték már lenyelték az egészet... :) Az a néhány vén munkásőr nem keltette tömeg benyomását... :)

A norvégok meg inkább törődhetnének a muzulmán bevándorlók által napi rendszerességgel megerőszakolt szerencsétlen norvég nőkkel, ahelyett, hogy bennünket ekéznek.

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1408

Pénteken olvastam milyen programokra adtak támogatást, és mennyit.

Esküszöm könnyes röhögtem magam. :) de ki könyvelte, hát ö visithatott :)))

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1407

Ezért pl. a támadott civil szervezetek rengeteg esetben kritizálták az MSZP kormányt is.

Akkor ezt nagyon ügyesen titkolták.

Előzmény: Liberális gondolkodó (1402)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1406

Amit viszont olvastam, hallottam a szoclib 8 év rémuralom alatt a norvéges civilek-től, az nekem nagyon nem tetszett, a fű-legalizálástól a másság glóriázásáig.

Nem is kell, hogy neked tetsszen.

kronoss Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1405

"Liberális gondolkodó:...A fontos alapállás az, hogy az adott kormány döntéseit kritizálják rengeteg módon (pl. tüntetések szervezésével, azokon való részvétellel), de nem egy párt érdekében. Ezért pl. a támadott civil szervezetek rengeteg esetben kritizálták az MSZP kormányt is."

Hát lehet, hogy egymás közt, valami norvég pénzből fizetett ivászaton anyázták a buta MSZP-seket, de én utcai tüntetést nem láttam ezektől a MSZP 8 éve alatt. Nem is láthattam, hiszen az MSZP végig liberális segítséggel regnált, ezek a "civilek" pedig velejükig liberálisok!

Amit viszont olvastam, hallottam a szoclib 8 év rémuralom alatt a norvéges civilek-től, az nekem nagyon nem tetszett, a fű-legalizálástól a másság glóriázásáig.

Szóval nekem élhetőbb, sokkal élhetőbb az ország mostanság! A norvég pénzből eddig jól élőknek meg azt tanácsolnám, hogy kezdjenek dolgozni, hasznos munkát végezni!

Előzmény: Liberális gondolkodó (1402)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.14 0 0 1404

Akkor drága olvtárs légy oly gyógypaidagágász és idézd azt a paragráfot, ami ezeket a tevékenységeket (demonstrálás, tiltakozás, tüntetés és A Mi Fényességes Sólyommadarunk bírálata) tiltja és büntetni rendeli.

Előzmény: BVNG25 (1397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!