Hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az Ökotárs Alapítvány által koordinált Norvég Civil Támogatási Alap gyakorlatával kapcsolatban – írta a Magyar Hírlap az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján.
1. A megállapításaim egyik lényege annak a hamisság, sunyiságnak a megállapítása volt, amiben ezek a szervezetek utaznak. Vagyis, hogy egy művészeti-színházi alapítvány neve alatt végeznek teljesen mást.
De arra igen jó ez, hogy ha valaki a médiában vagy a politikában kritizálja Guylás és a többiek akcióit, akkor rögtön felkiált a kórus: "Támadják a független művészeket! Cenzúrázni akarják a társulatokat!" - hiszen a legtöbben csak úgy említik, még a "szakértők" közül is, hogy "a Krétakör" kapott civil norvégpénzt. Az meg egy független, avantgarde, kritikus színházként él a köztudatban.
Ismerjük ezt a nagyra növelt legendát, amit főleg külföldön sikeresen terjesztenek.
2. Jössz ezzel a "széles tartalommal". De a konkrétumok döntenek, nem általános, szép szavak. Itt van a project egyik konkrét terméke, a "Vádirat":
Az elejéből és az összefoglalásból idézek, mert hosszú:
A közoktatás teljes elfoglalására és a felsőoktatás leigázására indított kormányzati roham mindenütt romokat és sebesülteket hagyott maga után.......
12. Vádoljuk a kormányt, hogy aláássa a magyar nemzet jövőjét, mert lezülleszti az egész oktatási rendszert, mert az oktatás fejlesztése helyett stadionokat épít, mert önkényes felsőoktatás-politikája miatt a legtehetségesebb diákok egyre nagyobb számban mennek külföldre, megfosztva ezáltal a magyar felsőoktatást és a tudósutánpótlást a legnagyobb értékeitől, mert tevékenysége a tudatlanság fenntartására, a hiszékeny, tanulatlan emberek félrevezetésére irányul, mert a társadalmi felemelkedés előmozdítása, a nemzet jövője helyett csak saját hatalmának jövője érdekli.
Hát ezt műveli a 40 millióból a Humán Platform, a tüntetéseken kívül (és persze a saját fizujukon kívül). Gondolom, te se tagadod, hogy az ilyesmi egyszerűen néhány DK-ás vagy Bajnais beszédíró elfekvő anyagaiból egy óra alatt megszerkeszthető. Én is össze tudnám dobni, ha képes volnék ilyen sötétségeket felvállalni. Megcsinálnám 10 millióért, egye fene.
A projekt tartalma elég széles, és ehhez képest van benne tüntetés is. Ettől még a legkevésbé sem lehet azt mondani, hogy a 2012-ben vagy mikor megítélt támogatással a norvégok szándékosan és célzottan kormányellenes tüntetéseket támogatnának. Mert ez hülyeség. Akkor is hülyeség, ha egyébként ugyan miért ne támogathatnának, ha éppen azt akarnák.
Egy olyan rezsim ellen, ahol a civil társadalom az egyes számú közellenség (és most a civil társadalmat nagyon széles értelemben értem, tehát közel sem csak az egyesületesdit, hanem valóban a civil társadalmat, idetartozik a KLIK- és a tankönyvkérdéstől kezdve minden, amiben a rezsim a korábban létező bármiféle civil kontroll és gyakorlat helyett az államosítás irányába mozdul el), egy nevében is kifejezetten Civil Alap ugyan miért ne támogathatna egyet nem értő áramlatokat?
"Mármint a jelenlegi kormány. Felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez a kormány 2X nyert kétharmaddal. Tehát maximálisan bírja a magyar emberek támogatását. "
nyerhet 99%-kal is az sem igazolja amit mond..
" Az, amit meg csinált és csinál azt mi, akik rá szavaztunk (2/3 többség) pontosan a demokrácia irányába mutatónak érezzük."
ja értem tehát te a 4 elemiddel megmondod miért szavaztam pl. én 2010 ben a felcsúti maffiára..folytasd mester...
A választási rendszer pártfüggetlen. Az MSZP és csapata is kétharmadot szerzett volna a parlamentben, ha megnyeri a választók többségének bizalmát. Sőt ők ezt meg is igérték!
Liberális gondolkodó: ...1989 óta nem volt olyan Magyar kormány, amelyik ennyire nyíltan, megfogalmazva a demokratikus berendezkedés ellen dolgozott volna."
Mármint a jelenlegi kormány. Felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez a kormány 2X nyert kétharmaddal. Tehát maximálisan bírja a magyar emberek támogatását. Az, amit meg csinált és csinál azt mi, akik rá szavaztunk (2/3 többség) pontosan a demokrácia irányába mutatónak érezzük. Mi elvárjuk, hogy szigorúan ellenőrizzék a naplopó civilleket!
A tüntetők elérték Gyurcsány házátA+ / A-2007. szeptember 23. | 18:39A menet lassan eléri célját, már a Szemlőhegy utcában halad a több száz kormányellenes tüntető.
Meglepően sokan vannak a sárga láthatósági mellényt viselő rendezők, a tömegben pedig mesehősök is képviseltetik magukat. Itt van Süsü, és egy Gyurcsány-maszkos bohóc is, mindkettő plüss- kivitelben. Szinte mindenkinél van síp, így a menet vonulását a környéken lakók nem éppen baráti jellegű érdeklődése kíséri. A menetet beelőzve, az utca végén már látható a Kossuth tériek zöld furgonos mozgószínpada.
Egyrészt elég ha megnézed, hogy pl. a TASZ milyen tevékenységet folytatott 2006-ban, már látod is, másrészt pedig 1989 óta nem volt olyan Magyar kormány, amelyik ennyire nyíltan, megfogalmazva a demokratikus berendezkedés ellen dolgozott volna.
Teljes egészében érthető, hogy a demokratikus értékek mellett elkötelezett civil szervezetek most a leghangosabbak.
A HSZ mondanivalója egyébként az volt, hogy minden civil szervezet, minden esetben kritizálhatja (sőt kritizálnia kell) a regnáló kormányok döntéseit. Egyet nem tehet:
nem támogathat pártot, vagy bármilyen politikai formációt.
Azt hiszem, hogy ilyet egyetlen meghurcolt civil szervezet sem tett (talán a CÖF az egyetlen, de azt nem is hurcolásszák meg).
Én most már például értem, hogy március 15-én honnan termett eccerre egyentrikós egyentranszparenses emberlánc (na jó, vagy húsz-harminc szerencsétlen tehén és koszosnyakú szakállas) a Kossuth Lajos utca szélére, tiltakozván a faszista Jobbik ellen, vagy mi. Gyalogolván tettek az emberek keresetlen megjegyzéseket rájuk, de meg se rebbentek a leliberálisozástól. Így már egyszerű: ezért fizették a disznókat.
Az mondjuk vidám volt, hogy a maszop ugyanakkor nem merte megtartani a saját naggyűlését a szélre hivatkozva, de ezek után feltételezem, hogy nem tudtak elég "ünneplőt" összetrombitálni, mert nekik nem jutott a norvég moslékból. Libbanték már lenyelték az egészet... :) Az a néhány vén munkásőr nem keltette tömeg benyomását... :)
A norvégok meg inkább törődhetnének a muzulmán bevándorlók által napi rendszerességgel megerőszakolt szerencsétlen norvég nőkkel, ahelyett, hogy bennünket ekéznek.
Amit viszont olvastam, hallottam a szoclib 8 év rémuralom alatt a norvéges civilek-től, az nekem nagyon nem tetszett, a fű-legalizálástól a másság glóriázásáig.
"Liberális gondolkodó:...A fontos alapállás az, hogy az adott kormány döntéseit kritizálják rengeteg módon (pl. tüntetések szervezésével, azokon való részvétellel), de nem egy párt érdekében. Ezért pl. a támadott civil szervezetek rengeteg esetben kritizálták az MSZP kormányt is."
Hát lehet, hogy egymás közt, valami norvég pénzből fizetett ivászaton anyázták a buta MSZP-seket, de én utcai tüntetést nem láttam ezektől a MSZP 8 éve alatt. Nem is láthattam, hiszen az MSZP végig liberális segítséggel regnált, ezek a "civilek" pedig velejükig liberálisok!
Amit viszont olvastam, hallottam a szoclib 8 év rémuralom alatt a norvéges civilek-től, az nekem nagyon nem tetszett, a fű-legalizálástól a másság glóriázásáig.
Szóval nekem élhetőbb, sokkal élhetőbb az ország mostanság! A norvég pénzből eddig jól élőknek meg azt tanácsolnám, hogy kezdjenek dolgozni, hasznos munkát végezni!
Akkor drága olvtárs légy oly gyógypaidagágász és idézd azt a paragráfot, ami ezeket a tevékenységeket (demonstrálás, tiltakozás, tüntetés és A Mi Fényességes Sólyommadarunk bírálata) tiltja és büntetni rendeli.