Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

eszkimo37 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1797

Király vagy :-)

Ezt hogy csináltad?

És mibe fáj ez, ha valaki arra vetemedne, hogy érdekli?

Meg mintha valami lenne a képaránnyal, mert alul-felül kilóg a kép...

Mpeg4 vagy Mpeg2/Mpeg4?

Előzmény: pberencz (1796)
pberencz Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1796

Előszöris: BÚÉK!

Amúgy meg:

ckerti Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1795

Ezeken a csatornákon?

Nem nagyon...

Előzmény: Varshi (1794)
Varshi Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1794

van olyan TV-műsor, amit érdemes nézni? :o)

Előzmény: ckerti (1792)
pberencz Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1793

És olyan minőségű közút (a fizetős autópálya nem játszik), amiért érdemes egy a zsiguliénál igényesebb futóművű autóra beruházni? Az sincs...

Fogható adások: m1, m2, duna1, duna2, rtl klub, tv2, euronews (ami helyett esténként az axn megy), de biztosan fog ez még bővülni idővel! A fizetősöket most nem említeném.

Én például a héten a kocsiban néztem meg az Airport és az Airport 1975 című filmeket (és mindjárt kezdődik az Airport '79 Concorde! (14:25 tv2))! Valamint az Irány Eldorádó! és a Z a hangya című rajzfilmeket, továbbá délben híradókat láttam, illetve pár ismeretterjesztő filmet.

Mondjuk én az autóban élem az áletem.... De ettől még munkába menet, vagy onnan jövet is érdekes lehet akárkinek.

Előzmény: ckerti (1792)
ckerti Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1792

Nagy örömmel fogja ezt olvasni RSÖdön barátom, gyorsan kalkulálj neki valami kedvező árat is :-))

Csak csendben kérdezem, hogy van olyan minőségű tévé műsor idehaza ami miatt érdemes a TV vételre beruházni?

Előzmény: pberencz (1791)
pberencz Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1791

A szeptemberi első (és egyben gyalázatosan lehangoló) próbálkozás után, hétfőn beépítettük a kocsiba a tv-t.

Hála az Antenna Hungáriának, december közepe óta végre már értelmes teljesítménnyel nyomják a DVB-T-t, úgyhogy konkrétan fantasztikusan kiváló a vétel!!! Simán, mint az otthoni kábeltévés minőség! Az azóta eltelt 3 nap alatt teszt jelleggel bejártam a várost keresztbe-kasul és azt kell mondjam, mindenhol tökéletes a vétel! Tökmindegy, hogy a budai hegyek lábánál, vagy a pesti belváros valamelyik kis utcájában haladunk-e, a kép mindig gyönyörű, a hang mindig hibátlan. A gyári analóg tv tunerek sem tudják minőségben ennek még a tizedét sem!

Hozzávalók:

1 db autós DVB-T tuner (mpeg-4-es!)

1 db gyári navigáció (mindegy milyen, a lényeg a színes nagy kijelző)

1 db multimédia adapter (navigáció specifikus)

1 db kedv a szereléshez

ckerti Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1790
Ebben bízom én is, mert szervizkönyv a rádiókóddal nincsen, viszoont tuti gyári szerelésű a VW rádió. Kösz, a napokban próbát teszek.
Előzmény: Törölt nick (1789)
ckerti Creative Commons License 2010.12.25 0 0 1788

Ha van még itt valaki ilyenkor az ünnepek alatt és azt is tudja, hogy szabad-e kivenni egy Jettából a rádiót a Skoda Columbus beépítéséhez, az válaszolhatna.

Azt már elmondta pberencz (köszi), hogy menni fog a Columbus, csak abban vagyok bizonytalan, hogy ha mégsem megy, akkor visszatehetem-e a gyári VW rádiót, ha nem ismerem a kódját.

Érdemes előbb lekérdeztetni a rádiókódot a márkaszervizben és utána csereberélni?

Mellesleg mindenkinek a legszebb ünnepet és a legjobb ajándékokat!

pberencz Creative Commons License 2010.12.25 0 0 1787

Szia!

Ha a 1728-as hozzászólásban lévő linkről töltöd le az anyagot, na az biztosan nem lesz jó! Az az "új" érintőképernyős navihoz való kelet eu térkép. A Tiédhez országonkénti bontásban van csak elérhető térkép, de magyarországot nem fogod megtalálni sehol sem, mert nincs, nem létezik és már nem is fog ehhez a készülékhez...

Előzmény: luppino (1784)
eszkimo37 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1786

Boldog ünnepeket mindenkinek!

aas Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1785

A #1728-ban van link...

Előzmény: luppino (1784)
luppino Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1784

Üdv!

Most vettem egy vw-t amiben pontosan ilyen a navi. Kipróbálnám a rendszert, de sajnos nem tudtak adni hozzá nav. cd-t! Tudna valaki segíteni ebben?

Köszönöm előre is!

Előzmény: pberencz (1555)
SSL. Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1783

Köszi,elképzelhető ez lehet az egyetlen megoldás,jelenlegis a  beépített telefon egység NOKIA az autóban.

Most Nokiával használom,de cseréltem volna egy Galaxy S.

Üdvözöllek

Előzmény: eszkimo37 (1782)
eszkimo37 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1782
Igen.vegyél egy nokia-t. Sajnos.
Előzmény: SSL. (1781)
SSL. Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1781

Sziasztok!

Olyan sok a hozzászólás itt a fórumon,hogy idő hiányában nem tudok visszaolvasni a problémámra,ami a következő:

Adott egy Skoda Superb 2008-as Columbus fejegységgel és adott egy SAMSUNG GALAXY S mobiltelefon.

Sikeresen összehangolódott a két egység,de egy nagy gond van. A telefonkönyvet nem tölti be a fejegységbe,azt írja nem kompatibilis a telefon.

Tudnátok segíteni mi lehet a megoldás?

aas Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1780

Sőt már 1990-ben SAT1: Der Preis ist Heiss. Innen datálódik a német tudásom... :-)

Előzmény: Varshi (1779)
Varshi Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1779

fúbasszus, 15, aszentségit :D

Előzmény: Varshi (1778)
Varshi Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1778

hármasával csoportosítva hatékony természetesen, tú-ó-sziksz.... (und fírmál di null, Ruf Mich An! :)*

(*: már akinek volt német RTL meg SAT1 10 éve :)

Előzmény: Varshi (1777)
Varshi Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1777

Nekem egész jól megy a számok betűzése. Nem kéne palóc tájszólással beszélni az angolt, teee. :D

(nekem a "Dial"-t és a "Cancel"-t szokta keverni :s )

Előzmény: aas (1776)
aas Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1776

Ja, igen :-)))

Szerintem reménytelenül nehézkes. 5 éve nem használom. Nekem a 60% körüli találati arány nem valami sok :-)))

Nem igazán értem, kinek találták fel a hangtárcsázást ? Még a Top Gear-ben is viccelődtek a csúcs Mercedes hangtárcsázás használhatatlanságán. Ha még ott sem megy...

Előzmény: Varshi (1775)
Varshi Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1775

> A Seat-ban nem  tudom, hogyan oldották meg a tárcsázást (ha nem a Phonebook-ból választottad a számot).

> Viszonylag spártai módon: Sehogy :-)

Dehogy is. :)

"Hangparancs" gomb megnyom. Egy női hang zaklatni kezd:

- Speak a command.

Erre én gátlástalanul:

- Dial number.

...

:)

Előzmény: aas (1771)
aas Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1774

Egyik ismerősöm a Lexus IS250-ben (12MFt+) újabban nem használja a gyári BT kihangosítót, mert panaszkodtak az üzletfelei, hogy nem értik a szövegét. Viszont nála lehet tárcsázni és fogadni a központi navigáció képernyőn, amin egyébként nincs Magyarország...

Szerencsére nálam az utóbbi 3 autóban a kihangosítók elég jól szerepeltek és az RNS-510-zel navigálni is lehet rendesen...

aas Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1773

Akkor nálam ezek szerint nem prémium van, hanem sima gyári kihangosító. Legalább az MFA-ra kommunikál rendben :-)

Ma is okosodtam.

Az autó rendeléskor néha elég nehéz a kereskedőkkel zöldágra vergődni, mert nem értenek ilyen mélységekben hozzá. Nekem is kérdezték, hogy az RNS-510-hez inkább iPod, vagy USB csatlakozó legyen. USB-t választottam, azután amikor megérkezett, kiderült egyik se lett benne... Seat-hoz nincs, mondták utólag.

Előzmény: RS Odon (1772)
RS Odon Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1772

Lehet, hogy nem ertek valamit akkor buenosz bocsesz

DE nekem colombus lett utolag beepitve pberenc segítsegevel- amit most is koszonok neki- illetve eccceru DE gyari BT kihangosíto.

A colombusrol tudok mindent kezelni ( hivas kezdemenyezes, befejezes, telefonkonyvben szam kivalasztas, stb) illetve ki is ír oda mindent, azaz az sms-t nem.

A Maxi dot kijelzon viszont nem jelenik meg semmi. ( Ez azert van mert nem a B-s cikkszamu BT telefonegyseg van benne ami az 5 golfba is van hanem a 6 golfe. Sajnos B jelut nem tudnak mar joarasítva szerezni. Ha olyan lenne benne akkor a Maxi dotra is kiirna mindent amit a navira kiir). Tudtommal a premium kihangosíto abban kulonbozik a sima BT kihangosítotol hogy az a Maxi dotra kiirja az sms-t is illetve tavoli sim modban kell ra es csak ugy lehet rá csatlakozni. Nekem volt benn a premium kihangosíto gyari, amit mellesleg a Noki gyartott de nagyon nehez volt vele a telefonra a csatlakozas, illetve csak a Maxi dotra irt ki mindent a navira NEM. Nem tudtunk rajonni hogy miert.

Szoval a gyari premium nem nagy etvasz a sima gyari kihangosito sztem az tuti. Nem talaltam a kihangosito cikkszamat de ha valakinek kell megnezem Azzal biztos hogy kiirja a colombusra mindent ami telefonnal kapcsolatos.

Előzmény: aas (1769)
aas Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1771

2005-ben (amikor a Te Alteád készült) ugye nem volt RNS-510 (MFD3), ez egy újabb generáció.

OK, de a mostani 2008/12 gyártású Altea XL-ben levő prémium telefon előkészítés miért nem használja az RNS-510 kijelzőjét ?

A Seat-ban nem  tudom, hogyan oldották meg a tárcsázást (ha nem a Phonebook-ból választottad a számot).

Viszonylag spártai módon: Sehogy :-)

Előzmény: pallerti (1770)
pallerti Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1770

2005-ben (amikor a Te Alteád készült) ugye nem volt RNS-510 (MFD3), ez egy újabb generáció.

Az MFD2-vel párhuzamosan a "prémium előkészítéshez" egy ilyen tárcsázó tartozott (a Passatban) - (milyen okos, hogy közben a mögötte található levegő befúvó funkcióját veszti):

Ami az enyémben egy komfortosabb megoldás lenne, úgy, hogy nincs benne a "prémium előkészítés" az egy olyan adapter ami érintőképernyős, és a telefondokkolóba kell beletenni. Ez minden tud amit a prémium, csak nem az MFA-ra írja ki a dolgokat, hanem a saját kijelzőjére, illetve a kezelés is itt történik - nem kell elővenni a telefont  a zsebből. A szépséghibája a történetnek a 100-110 €-s használt (!) ár:

A Seat-ban nem  tudom, hogyan oldották meg a tárcsázást (ha nem a Phonebook-ból választottad a számot).

Előzmény: aas (1769)
aas Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1769

Akkor valamit elkeverhettem, mert azt hittem a prémium előkészítésnél látható a telefonlista tárcsázás az RNS-510-en...

Nálam nem :-(

Előzmény: pallerti (1768)
pallerti Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1768

Igen, tudhatta, mert Neked a "premium előkészítés" volt az autódban, az enyém meg egy ilyen egyszerűbb (ahogy azóta már megtudtam). Passat-ban is van ugyanez a "premium előkészítés" - csak többe kerül mint az enyém. A Tiédben a BT cucc valahol el van (volt) rejtve - azt hiszem a jobb első üles alatt.

Az a "kulcstartós kütyü" nem igazán kulcstartó méret, a telefondokkolóba kell beletenni - tehát olyan kisebb telefon méret:

A képen nem az én autóm van - interneten talátam. Az enyémről természetesen el van távolítva az "olvassa el a használati útmutatót!" matrica.

Előzmény: aas (1767)
aas Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1767

Nekem a 2005-ös évjáratú Altea is tudta a telefonkezelést megbízhatóan.

Látható a tárcsázott, fogadott, nem fogadott hívások listája, nevekkel, hívható formában.

A telefonlista is kiíródik az MFA kijelzőn, a jobb bajuszkapcsoló végén lehet fel-le haladni,

le irányba nyomva tartva kezdőbetűnként csoportosítva ugrik lefelé. A kormányról

indítható a hívás, a hangszóróban hallható a hívás és a fogadás csengetése is.

Nekem viszont nem volt ilyen kulcstartó kütyüm korábban sem, a mostaniban sem,

(legalábbis nem láttam még) - talán beépítve van valahol...

Előzmény: pallerti (1766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!