A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
És olyan minőségű közút (a fizetős autópálya nem játszik), amiért érdemes egy a zsiguliénál igényesebb futóművű autóra beruházni? Az sincs...
Fogható adások: m1, m2, duna1, duna2, rtl klub, tv2, euronews (ami helyett esténként az axn megy), de biztosan fog ez még bővülni idővel! A fizetősöket most nem említeném.
Én például a héten a kocsiban néztem meg az Airport és az Airport 1975 című filmeket (és mindjárt kezdődik az Airport '79 Concorde! (14:25 tv2))! Valamint az Irány Eldorádó! és a Z a hangya című rajzfilmeket, továbbá délben híradókat láttam, illetve pár ismeretterjesztő filmet.
Mondjuk én az autóban élem az áletem.... De ettől még munkába menet, vagy onnan jövet is érdekes lehet akárkinek.
A szeptemberi első (és egyben gyalázatosan lehangoló) próbálkozás után, hétfőn beépítettük a kocsiba a tv-t.
Hála az Antenna Hungáriának, december közepe óta végre már értelmes teljesítménnyel nyomják a DVB-T-t, úgyhogy konkrétan fantasztikusan kiváló a vétel!!! Simán, mint az otthoni kábeltévés minőség! Az azóta eltelt 3 nap alatt teszt jelleggel bejártam a várost keresztbe-kasul és azt kell mondjam, mindenhol tökéletes a vétel! Tökmindegy, hogy a budai hegyek lábánál, vagy a pesti belváros valamelyik kis utcájában haladunk-e, a kép mindig gyönyörű, a hang mindig hibátlan. A gyári analóg tv tunerek sem tudják minőségben ennek még a tizedét sem!
Hozzávalók:
1 db autós DVB-T tuner (mpeg-4-es!)
1 db gyári navigáció (mindegy milyen, a lényeg a színes nagy kijelző)
Ha van még itt valaki ilyenkor az ünnepek alatt és azt is tudja, hogy szabad-e kivenni egy Jettából a rádiót a Skoda Columbus beépítéséhez, az válaszolhatna.
Azt már elmondta pberencz (köszi), hogy menni fog a Columbus, csak abban vagyok bizonytalan, hogy ha mégsem megy, akkor visszatehetem-e a gyári VW rádiót, ha nem ismerem a kódját.
Érdemes előbb lekérdeztetni a rádiókódot a márkaszervizben és utána csereberélni?
Mellesleg mindenkinek a legszebb ünnepet és a legjobb ajándékokat!
Ha a 1728-as hozzászólásban lévő linkről töltöd le az anyagot, na az biztosan nem lesz jó! Az az "új" érintőképernyős navihoz való kelet eu térkép. A Tiédhez országonkénti bontásban van csak elérhető térkép, de magyarországot nem fogod megtalálni sehol sem, mert nincs, nem létezik és már nem is fog ehhez a készülékhez...
Szerintem reménytelenül nehézkes. 5 éve nem használom. Nekem a 60% körüli találati arány nem valami sok :-)))
Nem igazán értem, kinek találták fel a hangtárcsázást ? Még a Top Gear-ben is viccelődtek a csúcs Mercedes hangtárcsázás használhatatlanságán. Ha még ott sem megy...
Egyik ismerősöm a Lexus IS250-ben (12MFt+) újabban nem használja a gyári BT kihangosítót, mert panaszkodtak az üzletfelei, hogy nem értik a szövegét. Viszont nála lehet tárcsázni és fogadni a központi navigáció képernyőn, amin egyébként nincs Magyarország...
Szerencsére nálam az utóbbi 3 autóban a kihangosítók elég jól szerepeltek és az RNS-510-zel navigálni is lehet rendesen...
Akkor nálam ezek szerint nem prémium van, hanem sima gyári kihangosító. Legalább az MFA-ra kommunikál rendben :-)
Ma is okosodtam.
Az autó rendeléskor néha elég nehéz a kereskedőkkel zöldágra vergődni, mert nem értenek ilyen mélységekben hozzá. Nekem is kérdezték, hogy az RNS-510-hez inkább iPod, vagy USB csatlakozó legyen. USB-t választottam, azután amikor megérkezett, kiderült egyik se lett benne... Seat-hoz nincs, mondták utólag.
Lehet, hogy nem ertek valamit akkor buenosz bocsesz
DE nekem colombus lett utolag beepitve pberenc segítsegevel- amit most is koszonok neki- illetve eccceru DE gyari BT kihangosíto.
A colombusrol tudok mindent kezelni ( hivas kezdemenyezes, befejezes, telefonkonyvben szam kivalasztas, stb) illetve ki is ír oda mindent, azaz az sms-t nem.
A Maxi dot kijelzon viszont nem jelenik meg semmi. ( Ez azert van mert nem a B-s cikkszamu BT telefonegyseg van benne ami az 5 golfba is van hanem a 6 golfe. Sajnos B jelut nem tudnak mar joarasítva szerezni. Ha olyan lenne benne akkor a Maxi dotra is kiirna mindent amit a navira kiir). Tudtommal a premium kihangosíto abban kulonbozik a sima BT kihangosítotol hogy az a Maxi dotra kiirja az sms-t is illetve tavoli sim modban kell ra es csak ugy lehet rá csatlakozni. Nekem volt benn a premium kihangosíto gyari, amit mellesleg a Noki gyartott de nagyon nehez volt vele a telefonra a csatlakozas, illetve csak a Maxi dotra irt ki mindent a navira NEM. Nem tudtunk rajonni hogy miert.
Szoval a gyari premium nem nagy etvasz a sima gyari kihangosito sztem az tuti. Nem talaltam a kihangosito cikkszamat de ha valakinek kell megnezem Azzal biztos hogy kiirja a colombusra mindent ami telefonnal kapcsolatos.
2005-ben (amikor a Te Alteád készült) ugye nem volt RNS-510 (MFD3), ez egy újabb generáció.
Az MFD2-vel párhuzamosan a "prémium előkészítéshez" egy ilyen tárcsázó tartozott (a Passatban) - (milyen okos, hogy közben a mögötte található levegő befúvó funkcióját veszti):
Ami az enyémben egy komfortosabb megoldás lenne, úgy, hogy nincs benne a "prémium előkészítés" az egy olyan adapter ami érintőképernyős, és a telefondokkolóba kell beletenni. Ez minden tud amit a prémium, csak nem az MFA-ra írja ki a dolgokat, hanem a saját kijelzőjére, illetve a kezelés is itt történik - nem kell elővenni a telefont a zsebből. A szépséghibája a történetnek a 100-110 €-s használt (!) ár:
A Seat-ban nem tudom, hogyan oldották meg a tárcsázást (ha nem a Phonebook-ból választottad a számot).
Igen, tudhatta, mert Neked a "premium előkészítés" volt az autódban, az enyém meg egy ilyen egyszerűbb (ahogy azóta már megtudtam). Passat-ban is van ugyanez a "premium előkészítés" - csak többe kerül mint az enyém. A Tiédben a BT cucc valahol el van (volt) rejtve - azt hiszem a jobb első üles alatt.
Az a "kulcstartós kütyü" nem igazán kulcstartó méret, a telefondokkolóba kell beletenni - tehát olyan kisebb telefon méret:
A képen nem az én autóm van - interneten talátam. Az enyémről természetesen el van távolítva az "olvassa el a használati útmutatót!" matrica.