Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Hát továbbra sem egy nagy szám... Lényegében a derke oldalán ez már évek óta meg volt csinálva... Én inkább azt szeretném látni ezeken a térképeken pl, hogy hol jár a buszom...
Én meg azt javaslom, hogy azt a két beállót bontsák el és egy dupla, középoszlopos beállót tegyenek amelyik mind a két irányba néz és a víz is középen folyik le egy csatornán keresztül, nem pedig a felszállók nyakába.
A Petőfi téri villamosfelszállóknál a villamosok viselkedése nekem furcsa. Ugye van egy nagyon hosszú peron, gondolom a CAFkák méretéhez igazítva (nem ez a gond). Van rajta két ilyen esőbeálló (a továbbiakban beálló), amik két különböző irányba néznek. Ezeknél előtte viszonylag sok hely van a peron széléig, de mögötte már éppen csak elfér egy ember. Ha ott áll valaki, akkor csak a peronról lelépve lehet kikerülni, ha éppen nincs ott villamos. Ha viszont bent áll egy, akkor csak a beállót megkerülve. Még ez sem a gond. Hanem hogy a Petőfi tér felé eső "külső" vágányra úgy áll be az induló villamos, hogy nem az előtt a beálló előtt áll meg, amelyik felé néz, hanem a másik előtt - vagyis mögött - ami közelebb van a peron elejéhez (amerre a villamos megy). Remélem érthető. Azt nem értem, hogy miért nem a másik beálló előtt áll meg, ami a felé a vágány felé néz, és ami hátrébb van?
Mert én, kis naiv, amikor láttam hogy jön a villamos a külső vágányra, akkor megálltam a felé néző beálló előtt, a villamos meg előre ment vagy 5 métert, a másik beállóhoz. Ahol így ráadásul nehéz felszállni, mert egymás mellett nem fér el két ember. Hiába látom, hogy bár hátul nagy a tömeg és esetleg középen fel tudnék szállni, oda nem lehet eljutni, mert útban van a beálló. Ami középen nincs is megszakítva, így a beálló közepén nem lehet hozzáférni a villamos középső ajtajához. Csak az egészet megkerülve lehet a villamos elejéhez férni, de mire megkerüli a beállót az ember, félő hogy esetleg elmegy a villamos.
Szóval én azt javasolnám, hogy a villamosok mindkét vágányon a feléjük néző beálló előtt álljanak meg, és ne legelöl.
Igen, de ez akkor sem működik, ha a vezető nem engedélyezővel nyitott ajtót.
Viszont az említett szituáció előfordulhat, sőt, elő is fordult. A szóló buszoknál sokszor ragad be az engedélyező. Ha valaki akkor jelez, amikor éppen pirosnál áll a busz (az ajtón persze), kinyit(hat)ja az ajtót.
Így van, mivel a buszvezető nem tudja külön-külön kezelni az ajtókat.
Tudja nyitni-zárni az első ajtót. Erre van is külön gomb.
Tudja nyitni és zárni egyszerre az összes ajtót.
Illetve tudja nyitni és természetesen zárni azokat ajtókat amelyeknél jeleztek. Itt mondjuk a "tudja", idézőjeles, mert ilyenkor a nyitás automata. Ahol jeleztek ott kinyílik, a többi ajtónál felül, illetve kívül az ajtó mellett villog a lámpa ami azt jelenti, hogy az utas kezeli az ajtót, belülről az ajtón lévő gombokkal, kívülről meg a felszállás jelzővel.
Mondjuk pont ezért fura a belső utasítás:
"A szolgáltatást jogosulatlanul igénybe venni kívánók utazásból történő kizárása érdekében járműveinken teljes üzemidőben első ajtón történő felszállással kombinált jegyellenőrzési rendszert kell alkalmazni.” Menete: „Az utasok nem kezelhetik az utastéri ajtókat le, illetve felszálláskor."
Tudtommal az "engedélyező" egy gomb (nem is kétállású), ami nyitja azokat az ajtókat, ahol jeleztek, illetve "aktiválja" a külső és a belső ajtónyitó gombokat is (ilyenkor villognak a zöld lámpák). "Kikapcsolni" meg úgy lehet, hogy bezárod az ajtókat.
Nem értem konkrétan a szituációt, de előfordulhat, hogy mások, más ajtónál jeleztek, ezért állt meg, ott ki is nyílt az ajtó, de mivel te nem jeleztél, nálad nem nyílt ki. Ilyen esetben az ajtószárnyakon lévő gombok megnyomásával még mindig nyithatók.
Ha ég a STOP lámpa a buszon, az nem jelenti azt, hogy ki fogja nyitni az ajtót a sofőr? Külön jelezni kell minden ajtónál? Csak mert az előbb hagyott a buszon a sofőr bácsi, mert elvileg nem jeleztem. Ebben nem vagyok biztos, de a felirat égett, az tuti.