Keresés

Részletes keresés

vfp Creative Commons License 2013.12.05 0 0 101

Köszönöm a gyors választ!    :)

Amit közben megcsináltam:

Az UNO panelről leszedtem a LCD-keypad-ot.

A BLINK-et betöltöttem és azzal jól működött.

Visszza az LCD-keypad és az a program amiven gondom volt, most jól csinál mindent. (fordítás OK, feltöltés OK)

minden megy mint tegnap

Ami gondot most látok, a különböző kiegészítőkhöz keresgélek minta programokat. (DS1307 RTC, DHT11, DS18B20, stb). A minta programokhoz vannak library-k. Ezeket csak bedobom az Arduino library könyvtárába és újra indítom az Arduino-t. Néha nem ismeri fel a mintaprogramban hivatkozott és ott is levő incude hivatkozást.

Holnap visszatérek az 1.0.5-re.

Előzmény: Prof (100)
Prof Creative Commons License 2013.12.05 0 0 100

Szevasz!

Ad. 1. Ha nem Yúnt vagy Due-t használsz, akkor tedd fel az Arduino 1.0.5-öt. Az 1.5.4. béta verzió, nem tartom kizártnak, hogy gondokat okozhat (ezt írják is).

Ad. 2. Programmer: AVRISP mk II (Mega 2560 és Nano viszonylatban).

Ad. 3. Amit el tudok képzelni, hogy a kártya com portjának baja van (kevésbé valószínű, de nincs kizárva). Üres programmal ne kísérletezz, mert a complier ugyan hibamentesre fogja értékelni, de a bootloader már nem fogja tudni befogadni. Ott van az alap sketch-ek között a Blink, 1 kB az egész, azzal lehet (és érdemes) tesztelni.

Ad. 4. Körbenéztem az arduino.cc fórumán és azt tapasztaltam, hogy némineműleg sűrűn jelentkezik a tiédhez hasonló hiba az utóbbi pár napban. Bár konkrét "vádak" nem hangzottak el, nekem úgy fest, hogy valamit beleraktak egy pár nappal ezelőtti frissítésbe, ami akár a Windowst is érintheti (pontosabban inkább azt, mert az Arduino IDE nem frissült).

Amit még megpróbálnék: minden USB eszközt kihúzni a gépből a billentyűzet és az egér kivételével, leszedegetni az USB meghajtókat, aztán egyesével felpakolászni őket újra. (Esetleg segíthet az is, hogy csak az eszközöket húzgálod ki.) Próbáld meg, hogy a kártyát felismeri-e másik gép USB portként (mondjuk azt nem írtad, hogy milyen kártya, a Leonardo és az Esplora kivételével mindegyiket virtuális Com-ként fogja látni, a Lenoardo, illetve minden 32U4 processzorral szerelt kártya USB eszközként látszik direktben).

És még valami, bár nem jellemző. A kártyád pontos típusát állítsd be a Tools menüben, a Board alatt. Ez ugyan máshol és más tartalmú hibaüzenetet ad, de lehet gond ebből is.

Sok sikert!

Prof

Előzmény: vfp (99)
vfp Creative Commons License 2013.12.05 0 0 99

Ez a hibaüzenetet, még a tegnap jól fordított programnál kaptam:

avrdude: stk500_paged_load(): (a) protocol error, expect=0x10, resp=0xe0
avrdude: stk500_cmd(): programmer is out of sync
processing.app.debug.RunnerException
 at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129)
 at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1692)
 at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1605)
 at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1577)
 at processing.app.Editor$DefaultExportHandler.run(Editor.java:2397)
 at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Caused by: processing.app.debug.RunnerException: Hiba a feltöltés során. A hiba elhárítása a http://www.arduino.cc/en/Guide/ oldalon a Troubleshooting#upload alatt került leírásra.
 at cc.arduino.packages.Uploader.executeUploadCommand(Uploader.java:113)
 at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:127)
 ... 5 more

Előzmény: vfp (98)
vfp Creative Commons License 2013.12.05 0 0 98

Sziasztok!

Segítséget kérek, belevesztem a rendszerbe.

Arduino 1.5.4-et használok. Tegnap még minden jól működött, de ma megbolondult.

A fordítás gond nélkül megy, a feltöltéssel gondom van.

Az eszköz USB porton van csatlakoztatva, virtuális COM3 port.

Valamiért hibaüzenetet kapok, mintha valamilyen égetőt használnék és azt nem találja.

Arduino: 1.5.4 (Windows NT (unknown)), Board: "Arduino Uno"

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

This report would have more information with
  "Show verbose output during compilation"
  enabled in File > Preferences.

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

ezt egy üres programnál csinálja

void setup() {
  // put your setup code here, to run once:

}

void loop() {
  // put your main code here, to run repeatedly:

}

az Eszközök menü / Programozó -ban mit kell kiválasztani?

Prof Creative Commons License 2013.12.04 0 0 97

Szia!

Valamilyen úton-módon mindenképp meg kell vizsgálnod magát a számot (a változó tartalmát), az már mindegy, hogy melyik megoldással (if/else, switch/case). Itt az utóbbi picit talán elegánsabb megoldás, de ígyis-úgyis kb. ugyanarra fogja befordítani.

Előzmény: fodigyorgy (96)
fodigyorgy Creative Commons License 2013.12.04 0 0 96

Hali!

Nem rossz megoldás, köszönöm, de azt hittem, van egyszerűbb módja (mint sima C-ben, csak nem tudom, hogy ott mi, de tudom, hogy van), egyébként csak konzolos kiiratásra kellene, nem kijelzőre.

Előzmény: Prof (92)
Prof Creative Commons License 2013.12.04 0 0 95

Hali!

Jónak tűnik az I2C --> LCD illesztő panel. Filmed van róla? Magyar ékezetes karakterekhez egyedi táblát csináltál már (a kici kínai occó lcd-kben jellemzően nincs magyar karaktertábla)?

Üdv,

Prof

Előzmény: Tav1 (84)
vfp Creative Commons License 2013.12.03 0 0 94

Sziasztok!

Megkezdtem ismerkedésemet az Arduino Uno R3-mal. A 60 napos tanfolyam leckéit nézegettem, probálgattam.

Kifejezetten tetszik a lecke!

Prof Creative Commons License 2013.12.03 0 0 93

Meg egy kicsit faramuci, de működőképesnek látszó megoldás:

http://playground.arduino.cc/Code/Stopwatch

Előzmény: fodigyorgy (91)
Prof Creative Commons License 2013.12.02 0 0 92

Szia!

Itt van pár megoldás.

http://forum.arduino.cc/index.php?topic=45679.0

Egyik-másik része nekem most (még) magas. A lényeg, hogy a változót (int) nem változóként, hanem stringként kezeli, és attól függően jár el más-más módon, hogy a változó egyes, tízes vagy százas nagyságrendű.

Azt nem mondtad, hogy mire akarod kiíratni, mert pl. egy 3×7 szegmenses cucc teljesen más tészta, mint a Serial.print vagy az lcd.

Előzmény: fodigyorgy (91)
fodigyorgy Creative Commons License 2013.12.02 0 0 91

Sziasztok!
Arduinoval úgy szeretném kiíratni a számokat, hogy azok fixen 3 szám hosszúak legyen, pl ha 0-t ír ki, akkor azt 000-ként tegye, ebben kérném segítségetek, köszönöm! (Egy potmétert olvas az analóg bemeneten, amit 0-tól 255-ig MAPol)

Prof Creative Commons License 2013.11.28 0 0 90

Reklámnicknek. :-) De idejekorán lejelentették és az adminok mindent eltakarítottak utána. Van ilyen... :-)

Előzmény: kadettc (89)
kadettc Creative Commons License 2013.11.28 0 0 89

Ez kinek szólt?

Előzmény: Prof (88)
Prof Creative Commons License 2013.11.28 0 0 88

Eszter vagy, ki leszel rakva az Indexről rohadt gyorsan.

Előzmény: EMuffin (87)
kadettc Creative Commons License 2013.11.27 0 0 86

Köszi a választ. A 7 éves kislányommal szeretnék kísérletezni, meg tanítani őt. Ezért érdekelt az eredeti starter kit. Ha az általad ajánlottban minden benne van, ami az eredetiben, karácsonyra megrendelem. 

Előzmény: Tav1 (85)
Tav1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 85

Az ár kimaradt: 8500 Ft től 19.500 Ft-ig vannak csomagok...

Előzmény: Tav1 (84)
Tav1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 84

Igen, van. A 30 eFt-s eredeti Arduinoval megegyező vagy nagyobb tudású is.

A csomagban mintaalkalmazások, szenzorok, alkatrészek is vannak... (Többet is tud, mint az eredeti Arduino/ThinkerIt kivitelű.)

Sőt, ugyanitt _önálló_ kiegészítőket is válogathatsz hozzá.

http://shop.tavir.hu/index.php/kit-fejlesztocsomag-c-39

Előzmény: kadettc (82)
Prof Creative Commons License 2013.11.21 0 0 83

Hali!

Starter kitet az eredeti ár feléért össze tudsz magadnak rakni. A benne lévő cuccok jelentős része egyébként is (jobbára) felesleges, a tanulás végeztével sarokba dobhatod őket. Itthon 30 ezer forint körül mérik, nekem kétszer ennyiből van a Starter kithez képest kb. tízszer több alkatrészem, négy alapkártyám, tft-m, megszámlálhatatlan LED-em. De ha csak a számomra fontos elemeket válogatom össze boltból, akkor is 10 alatt megúszom. Sőt.

Prof

Előzmény: kadettc (82)
kadettc Creative Commons License 2013.11.21 0 0 82

Startet Kit van nálad? Ha igen mennyiért?

Előzmény: Tav1 (78)
Prof Creative Commons License 2013.10.04 0 0 81
Előzmény: Aqpa (80)
Aqpa Creative Commons License 2013.06.08 0 0 80

Szép napot mindenkinek egy arduinis kezdő vagyok 

egy olyan problémával akadtam el, hogy a goto, if return parancsokat szerettem volna használni

pl. ha x < y goto valahová ha x >=y return az elejére de nem jöttem tá atitkára 

köszönöm asegitsédet előre is 

bollazoli Creative Commons License 2012.11.13 0 0 79

erdekel igen

Előzmény: Janika1225 (76)
Tav1 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 78

Nálam pl. sokminden van. Garancia, támogatás, szakmai fórummal együtt: http://avr.tavir.hu/ Illetve a Shopban be is gyűjthető, és Bp-n aznap a kezedben is lehet: http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Asers_Shop

Előzmény: bollazoli (75)
csorig Creative Commons License 2012.10.28 0 0 77

Szia Janika1225!

Ha esetleg nem érdekelné bollazoli-t az ethernet shield, akkor én megvásárolnám. Ez esetben kérlek adj meg valamilyen elérhetőséget, amin kereshetlek a részletekkel.

Előzmény: Janika1225 (76)
Janika1225 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 76

Helló!

Ha érdekel, van egy Mega2560 panelom+egy w5100-as chipel szerelt wiznetes ethernet shield-em, új, még be sem lett üzemelve...

7000+3000HUF+posta.

Előzmény: bollazoli (75)
bollazoli Creative Commons License 2012.10.24 0 0 75

en rendeltem a megadott webshoprol es semmi reakcio... akkor most megrendeljem ebayrol???

Előzmény: pixellab (74)
pixellab Creative Commons License 2012.10.21 0 0 74

Sziasztok!

Az Arduino-k egyszerűbb beszerzése végett készítettünk egy Arduino-kat, és azzal kapcsolatos eszközöket forgalmazó webáruházat:

Ardushop - Arduino és elektronikai webáruház

A célunk nem csak az Arduino-k árusítása, szeretnénk a kapcsolatos projekteket, érdekességeket, híreket egy helyre gyűjteni azoknak, akiket érdekel az Arduino világa.

Bármilyen ötletet, észrevételt, tanácsot szívesen vennénk. :)

kno3 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 73

Sziasztok!

Bár szervesen nem tudok hozzászólni a fórum témájához, mégis a legjobbnak azt találom ha ezen az oldalon próbálok meg Arduino programozásban nagyon járatos emberkét találni. Én személyesen nem akarok belemerülni a know-how-ba, viszont szeretnék egy ügyes programozót megbízni egy projekt megvalósításával teljesen üzleti alapon.

Röviden annyit, hogy egy általam használt program CSV fájlokat küld ki, ezt kell tudnia felismernie a PC-hez kapcsolt Arduinoknak és meghatározott időközönként különböző pin-ekre kell parancsot küldeniük. 

Akit részletesebben érdekel annak szívesen küldök ismertetőt e-mailben.

Előre is köszönöm.

TavIR-AVR Creative Commons License 2012.08.19 0 0 72

Kicsit leült a fórum.... Pedig elkészült egy 60 nap alatt Arduino online, ingyenes tanfolyam....

A tanfolyamokról sokminden eszünkbe juthat. Száraz előadások, tömeg. Néha kötelező továbbképzések - mely a munkákhoz szükséges. Meg mostanában a nyelvvizsga-kötelezettség... És persze dögunalom, előadóterem, száraz jegyzetek.
De van a másik oldal:
   - Amikor magadnak tanulsz. A tudás a Tied. Saját magad keresed a kihívást.
   - Amit tanulsz - azonnal használható! A gyakorlatba átültetve ott helyben látod az eredményt.

Jelentkezés itt --> 60 nap alatt Arduino!  <--

Témák:

- arduino történelem
- LED, és I/O vezérlések

- LCD kezelés

- óra, és az alaputasítások
- I2C busz

- és még sokminden más....

Előzmény: Tav1 (71)
Tav1 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 71

Nem.

Nem kell semmi extra programozói ismeret....

Forrasztópáka illetve némi gondolkodás plusz gyakorolni (szabadidő). Rengeteg dolgot lehet csinálni belőle.

Pl 2010. évi verseny: http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=128

Előzmény: F1DO (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!