Visszza az LCD-keypad és az a program amiven gondom volt, most jól csinál mindent. (fordítás OK, feltöltés OK)
minden megy mint tegnap
Ami gondot most látok, a különböző kiegészítőkhöz keresgélek minta programokat. (DS1307 RTC, DHT11, DS18B20, stb). A minta programokhoz vannak library-k. Ezeket csak bedobom az Arduino library könyvtárába és újra indítom az Arduino-t. Néha nem ismeri fel a mintaprogramban hivatkozott és ott is levő incude hivatkozást.
Ad. 1. Ha nem Yúnt vagy Due-t használsz, akkor tedd fel az Arduino 1.0.5-öt. Az 1.5.4. béta verzió, nem tartom kizártnak, hogy gondokat okozhat (ezt írják is).
Ad. 2. Programmer: AVRISP mk II (Mega 2560 és Nano viszonylatban).
Ad. 3. Amit el tudok képzelni, hogy a kártya com portjának baja van (kevésbé valószínű, de nincs kizárva). Üres programmal ne kísérletezz, mert a complier ugyan hibamentesre fogja értékelni, de a bootloader már nem fogja tudni befogadni. Ott van az alap sketch-ek között a Blink, 1 kB az egész, azzal lehet (és érdemes) tesztelni.
Ad. 4. Körbenéztem az arduino.cc fórumán és azt tapasztaltam, hogy némineműleg sűrűn jelentkezik a tiédhez hasonló hiba az utóbbi pár napban. Bár konkrét "vádak" nem hangzottak el, nekem úgy fest, hogy valamit beleraktak egy pár nappal ezelőtti frissítésbe, ami akár a Windowst is érintheti (pontosabban inkább azt, mert az Arduino IDE nem frissült).
Amit még megpróbálnék: minden USB eszközt kihúzni a gépből a billentyűzet és az egér kivételével, leszedegetni az USB meghajtókat, aztán egyesével felpakolászni őket újra. (Esetleg segíthet az is, hogy csak az eszközöket húzgálod ki.) Próbáld meg, hogy a kártyát felismeri-e másik gép USB portként (mondjuk azt nem írtad, hogy milyen kártya, a Leonardo és az Esplora kivételével mindegyiket virtuális Com-ként fogja látni, a Lenoardo, illetve minden 32U4 processzorral szerelt kártya USB eszközként látszik direktben).
És még valami, bár nem jellemző. A kártyád pontos típusát állítsd be a Tools menüben, a Board alatt. Ez ugyan máshol és más tartalmú hibaüzenetet ad, de lehet gond ebből is.
Ez a hibaüzenetet, még a tegnap jól fordított programnál kaptam:
avrdude: stk500_paged_load(): (a) protocol error, expect=0x10, resp=0xe0 avrdude: stk500_cmd(): programmer is out of sync processing.app.debug.RunnerException at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1692) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1605) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1577) at processing.app.Editor$DefaultExportHandler.run(Editor.java:2397) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Caused by: processing.app.debug.RunnerException: Hiba a feltöltés során. A hiba elhárítása a http://www.arduino.cc/en/Guide/ oldalon a Troubleshooting#upload alatt került leírásra. at cc.arduino.packages.Uploader.executeUploadCommand(Uploader.java:113) at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:127) ... 5 more
Valamilyen úton-módon mindenképp meg kell vizsgálnod magát a számot (a változó tartalmát), az már mindegy, hogy melyik megoldással (if/else, switch/case). Itt az utóbbi picit talán elegánsabb megoldás, de ígyis-úgyis kb. ugyanarra fogja befordítani.
Nem rossz megoldás, köszönöm, de azt hittem, van egyszerűbb módja (mint sima C-ben, csak nem tudom, hogy ott mi, de tudom, hogy van), egyébként csak konzolos kiiratásra kellene, nem kijelzőre.
Jónak tűnik az I2C --> LCD illesztő panel. Filmed van róla? Magyar ékezetes karakterekhez egyedi táblát csináltál már (a kici kínai occó lcd-kben jellemzően nincs magyar karaktertábla)?
Egyik-másik része nekem most (még) magas. A lényeg, hogy a változót (int) nem változóként, hanem stringként kezeli, és attól függően jár el más-más módon, hogy a változó egyes, tízes vagy százas nagyságrendű.
Azt nem mondtad, hogy mire akarod kiíratni, mert pl. egy 3×7 szegmenses cucc teljesen más tészta, mint a Serial.print vagy az lcd.
Sziasztok! Arduinoval úgy szeretném kiíratni a számokat, hogy azok fixen 3 szám hosszúak legyen, pl ha 0-t ír ki, akkor azt 000-ként tegye, ebben kérném segítségetek, köszönöm! (Egy potmétert olvas az analóg bemeneten, amit 0-tól 255-ig MAPol)
Köszi a választ. A 7 éves kislányommal szeretnék kísérletezni, meg tanítani őt. Ezért érdekelt az eredeti starter kit. Ha az általad ajánlottban minden benne van, ami az eredetiben, karácsonyra megrendelem.
Starter kitet az eredeti ár feléért össze tudsz magadnak rakni. A benne lévő cuccok jelentős része egyébként is (jobbára) felesleges, a tanulás végeztével sarokba dobhatod őket. Itthon 30 ezer forint körül mérik, nekem kétszer ennyiből van a Starter kithez képest kb. tízszer több alkatrészem, négy alapkártyám, tft-m, megszámlálhatatlan LED-em. De ha csak a számomra fontos elemeket válogatom össze boltból, akkor is 10 alatt megúszom. Sőt.
Ha esetleg nem érdekelné bollazoli-t az ethernet shield, akkor én megvásárolnám. Ez esetben kérlek adj meg valamilyen elérhetőséget, amin kereshetlek a részletekkel.
A célunk nem csak az Arduino-k árusítása, szeretnénk a kapcsolatos projekteket, érdekességeket, híreket egy helyre gyűjteni azoknak, akiket érdekel az Arduino világa.
Bármilyen ötletet, észrevételt, tanácsot szívesen vennénk. :)
Bár szervesen nem tudok hozzászólni a fórum témájához, mégis a legjobbnak azt találom ha ezen az oldalon próbálok meg Arduino programozásban nagyon járatos emberkét találni. Én személyesen nem akarok belemerülni a know-how-ba, viszont szeretnék egy ügyes programozót megbízni egy projekt megvalósításával teljesen üzleti alapon.
Röviden annyit, hogy egy általam használt program CSV fájlokat küld ki, ezt kell tudnia felismernie a PC-hez kapcsolt Arduinoknak és meghatározott időközönként különböző pin-ekre kell parancsot küldeniük.
Akit részletesebben érdekel annak szívesen küldök ismertetőt e-mailben.
Kicsit leült a fórum.... Pedig elkészült egy 60 nap alatt Arduinoonline, ingyenes tanfolyam....
A tanfolyamokról sokminden eszünkbe juthat. Száraz előadások, tömeg. Néha kötelező továbbképzések - mely a munkákhoz szükséges. Meg mostanában a nyelvvizsga-kötelezettség... És persze dögunalom, előadóterem, száraz jegyzetek. De van a másik oldal: - Amikor magadnak tanulsz. A tudás a Tied. Saját magad keresed a kihívást. - Amit tanulsz - azonnal használható! A gyakorlatba átültetve ott helyben látod az eredményt.