Kiveséztem a képeket. Semmi különbség nincs a 400-al és az 500-al készült képek között. Érdekes módon mindegyik jónak tűnik. A frász se érti, lehet, hogy nekem vannak nagyobb elvárásaim... de észrevettem, a gép és az obi bajonett csatlakozásánál oldalirányban van egy kb 0.05 mm mozgás, lőhetséges,hogy ez okozza az esetleges életlenedést. Holnap majd nagykalapáccsal belenézek...
Megvarom mig kezemben a regi vaz vetelara, aztan utana belehuzok a keresgelesbe, hiszen mindig megvan az a lehetoseg is, hogy a vevo vmi miatt visszalep az utolso pillanatban. Addig meg nem kivanok senkit sem feleslegesen hitegetni barmivel is.
Nem azért írtam, hogy vedd meg, hanem, hogy hogyan nézheted meg az expószámot.
Volt két D70s gépem. Az egyikben 89 e. a másikban 8 e. expó volt. A sok expóst odaadtam az unokaöcsémnek,aki még mindig használja, 100-on felül jár, semmi probléma vele. A másikat Andrejja vette meg, neki sincs problémája.
Ha olyantól veszel gépet, aki nap mint nap használja, akkor sem kell kétségbe esni mert van aki odafigyel ( szervízelteti ) és van olyan, aki lekakálja és úgy is néz ki a masina.
De használt műszaki cikkeknél nem alszik az ördög...
Hát, nekem nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek a dolog:
1. 70-85-90e expó sok. És nem csak a zár tud elhasználódni, hanem más is, van elég alkatrész még abban a ketyerében. Viszont a CCD nem öregszik el ilyen hamar. Az a 6-8-10 éves gépeknél szokott jelentkezni érzékenységcsökkenés képében. Max szutykos lehet a szenzor... (Főleg, ha riportozott az illető, ami az expószám alapján elég valószínű)
2. Ennyiért akár új D80-at is vehetsz, akkor lenne érdemes lutrizni, ha sokkal olcsóbban kapnád.
3. Izé, tudod hogy van: Profitól nem veszünk gépet... (Most jöhet a kőzápor, majd emlékeztessetek rá, ha hirdetem a cuccaimat :-) Én egyszer már megjártam ilyennel, az eléggé sokba volt, hogy ne bíztassak mást ilyenre.
Azt neztem mar. Fotos ember vaza nem tud pontos exposzamot de elmondasa szerint kozelebb van a 100e hez az exposzam mint az 50e hez. Sacc akkor van benne 85e expo. Persze elmondasa szerint ez abszolute nem gond, hiszen ha megall a zar garban cserel a nikon meg masfel evig...
Node azt nem tudom hogy ccd pl hogy viseli a sok expot errol meg semmit nem tudok..
Bar elolvasva.... Előrejelzés az ország területére szombat estig: Többnyire erősen felhős, párás idő lesz, csak helyenként szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Reggelig csak néhol lehet hószállingózás, ónos szitálás, majd szombat reggeltől nyugat felől egyre többfelé várható havazás, ónos eső. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6, -11, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -1, -6 fok között alakul.