120 000km vagy 6-7 év! (6-7 év-be nem vagyok biztos de nagyon így rémlik)! Én tavaly márciusba vettem egy Passat VI 2006 PD TDI-t, vásárlás után gurultam pár km-t és végül 102 500km-nél kicseréltettem a komplett vezérlést! Darabig nem lesz vele gond... Jobb az ha kicsit előbb cserélve van mint ahogy előírják.
Üdv! nekem már nincs benne 2.0 pdtdi a6 2006 multitronic,-1 liter fogyasztásban és fellélegzik a motorod! Hidegindításnál dob 1 pici kormot! 50.000-70.000ft a számítógépes kiütés és kb 10-15 ezerért kivágják!Chiptuningosok foglalkoznak vele!
Tartós napi kétszer 10 km-re inkább vegyél benzinest! Ez a terhelés egy modern dízelnek már nem biztos hogy elég a tisztességes regenerációs ciklus lefutásához és a vége könnyen nagyon sokba kerülhet, nem is beszélve egy 180-200 ezret futott autónál.
...és ha azt is hozzávesszük, hogy a magyar használt autók, pláne a dízelek szinte 100%-ban tekerve vannak, akkor meg még nagyobb a kockázat.
Ekkora futás mellett egy benzines sem fog sokkal többet fogyasztani, sokkal hamarabb melegszik stb... A dízel csak akkor éri meg ha legalább 1-2 hetente be tudsz iktatni egy-egy legalább 40-50 km-es nyugis országutat vagy pályázást amikor tisztességesen végig mehet a regenerációs ciklus és a DPF kitisztulhat!
Saját átlagos használói tapasztalatom. Az "1.4TSI ide kevés lesz" mondat nem állja meg a helyét. Ez a motor igen is nagyon jól megy, meglepően jól, mentem már 2014-es passat 2.0crtdi dsg és octavia 1.4tsi 6seb. Az 1.4tsi sokkal mélyebb nyomot hagyott bennem. A benzines csendesebb, ugyanannyit fogyaszt (6,5) és jobban is megy, cserébe gondolom nem valami tartós.
A 10km-es táv szerintem kevés a dieselnek, hőmérséklet és tempó függő, de nekem kell 4-5km is, hogy felmenjen a hőmérséklet mutató a megfelelő helyre (én napi 50-50km-t ingázok), de az még korántsem biztos, hogy minden jól átmelegedett és üzemi hőfokon van.
Sziasztok,autó vásárlása előtt állok ebben kérném véleményeteket. A két kiszemelt Passat b7 2,0crtdi vagy AVensis 2,0 d4d. 4_5 éveset vennék 150-200 e km el. Az autot napi 10-10km használnám munkába járáshoz elővárosból ,a többi főút ,pálya.Évi min 20000km mennék.A passat az elsődleges kiszemelt.ennyire megbizható, megvennétek most a dizelbotrány után, úgy hogy még nincs rajta elvégezve a javítás?Sokan a benzinest javasolják a napi 10-10 km miatt,de én szerintem az 1,4 ide kevés,és sok rosszat olvastam a tsi ről.Szerelőm szerint jó választás a crtdi,de hát 1 vélemény nem vélemény.Tehát passat v Avensis?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Évjárat függő, mert a 2010 utánikban már 210 ezernél. ...de szerintem komplett szettet cserél akinek van egy kis esze, mert melóban pont semmivel sem több, anyagban csak kevéssel és ki meri bevállalni, hogy pár tíz ezer km után megálljon a vízpumpája, vagy egy feszítőgörgője és jöjjön a szelepsaláta!
Na közben meglett a hiba, mégis biztosíték volt, csak olyan sűrűn vannak a dobozban hogy sokadik ellenőrzésre derült ki (multiméter a barátom).
A bal oldalon a 15-ös számún vannak a belső fények az ment ki, csere után azonnal jó lett (a lábtérvilágítás nem ezen van, az működött nekem is). Hibajelzést tárolt a vezérlő, végülis nem lett törölve, anélkül is ment a bizti csere után azonnal.
Köszi az infót neked, lassan kezdem azt hinni ehhez az autóhoz nem csak szerelő kell, hanem informatikus is.
Akkor tényleg a lámpán kívül van zárlat valahol. Nekem a lábtérvilágításnál csinált zárlatot a led, mert ott sima foglalat nélküli üvegizzó van gyárilag.
Hát sajnos nem jött össze a dolog, hibát jelzett a vezérlőben, ki is lett törölve, de azonnal visszajön a hiba. Megnéztük a biztosítékokat is újra azok is rendben vannak. A hátsó tetőlámpa cseréjekor jött össze a zárlat, lehúztam a komplett lámpát, és úgy is visszateszi a hibát. Azt hiszem el kell vinnem valami hozzáértő helyre, mert így nem fog összejönni.
Nem biztosíték hiba! VCDS-el törölni kell a vezérlőből a zárlatra vonatkozó hibakódot és akkor megint működni fog! Én is így jártam, amikor ledesítettem. :-)
Az első ajtót kinyitva próbáld megmozgatni a hátsó ajtóba menő kábelköteget, és működtesd a központi zárat hátha segít. Nekem itt kontaktos valami, de ha a zárban lévő mikrokapcsoló sz..t be, akkor nincs ötletem.
HELP::: Hello van egy 2005 Passatom es hogy hogy nem a hátsó ajto kilincsem nem nyitja ki az ajtot,,,de a probléma az az hogy a gyerekzáram be van kapcsolva ugy hogy belűről sem nyílik tudna valaki valami tanácsot adni mit lehet Ilyenkor tenni??
Ma nekiálltam kicserélni a belső izzókat LED-re, ezzel nem is volt semmi gond viszont az egyik izzó berakásakor valószínű zárlat keletkezett és kivágta a biztosítékot. Próbálgattam a kocsit, ami eszembe jutott minden működik rajta egyedül a fenti lámpák nem égnek. Kerestem a leírásban melyik biztosítékra lehet kötve, de így külön hogy belső világítás természetesen nincs. Megnéztem mindkét oldalon a biztiket és láthatóan jók, de nem húzkodtam ki egyiket sem nehogy megzavarodjon valami elektronika.
Szóval nem tudja esetleg valaki hogy melyik biztosítékon lehet a belső világítás?
Akkor annyit szeretnék hogy igaz a sima tdi full jó lett, de mára már nemigazán lehet találni olyan darabot ami nem ment volna ki a világból,(km) sajna !!