A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Pont múltkor volt erről szó a facsén, Kis Andris használ ilyet és nagyon elégedett vele + többen is megerősítették, hogy jó cucc. Személyes tapasztalatom nincs, mert old-school vagyok és a hagyományos hastájéki fókazsírban hiszek :))
Nekünk elmaradt a szeptemberi túra, mert megint szar idő lett pont akkor abban a pár napban :-(
De nem vagyok telhetetlen, fantasztikus volt az idei motoros szezon, sok helyre eljutottam, túráztam úgy 12ekm-t idén.
Még alkalmas volna az időjárás, hogy menjünk, de utolsó pillanatban bele kell vágjunk egy teljes belső házfelújításba. Kell minden idő, pénz a projekthez. De bizakodva nézek a jövő szezon elébe :-)
Szombaton jöttünk meg az öt napos Dolomitok hágózásból, ilyen idő volt:
Reggel hűvös, 2-5 fok, de gyorsan melegedett, napközben 15-19 fok. Hét közben kevesen voltak a hegyi utakon, eszméletlen jó volt. Megnéztük az újjáépült Timmelsjoch Múzeumot, mintha mi sem történt volna, fantasztikus. Az összes nagy, meg titkos hágót is végigfűztük, útközben ilyenek csak úgy ledobálva a kocsma elé...
Sikerült eseményt is produkálnom, reggel 9-kor még elég friss volt az idő, de mit kiderült az egynyomos hegyi úton úgy 1500 méterrel a tengerszint fölött a patak feletti deszka híd éjszaka felfagyott
Az utak, a táj, a kávé, az alma szüret egész Süd Tirolban fantasztikus, menjetek!
Magántanár és akarás kérdése, ha van egy alapod. A terminológia csak szavak, ahogy elég némi szorgalom. Ahhoz, hogy dolgozzál, elsőre nem kell tudni receptekről és szabásmintákról meg lengéscsillapítő szelepelésről beszélgetni
Bár offtopic a téma, de nekem nagyon hasznos volt, mert eddig nem tudtam, hogy ha lesz időm, akkor az angolra vagy a németre gyúrjak rá. De úgy tűnik, hogy ha németajkú országban akarok egyszer dolgozni mérnökként, akkor az angolt kell felhozni tárgyalási és szakmai szinteken. Önmagában a német kevés lenne.
Nem volt éles helyzet. Csak megálltam az út mellett, vettem egy nagy levegőt és megnyomtam a piros gombot. :) Azt mondtam, hogy nincs semmi vész, csak ki szerettem volna próbálni, hogy működik-e a rendszer. Nem lepődött meg, közölte velem a helyzetemet és további szép napot kívánt.
Ma kipróbáltam a vészhívót, és jelentem, működik. A gomb körüli házban van a mikrofon és a hangszóró is. Megnyomtam a gombot, 10 másodpercig meg lehet szakítani, ha tévedésből történt. 10 másodperc múlva jelentkezett a diszpécser, aki tudta hol vagyok pontosan. A hang nem túl erős, de értettem amit mondott. 10/10.
Jaja, ha a cég hivatalos nyelve az angol, akkor angolul leveleznek, mert nem tudhatják meddig jut az ügy. Ilyen volt a feleségem volt munkahelye, amikor lett több irodájuk európaszerte eldöntötték, hogy a hivatalos nyelv az angol és tanulhatott meg angolul aki nem tudott, pedig német cég volt.
Ennek az ellentettje a mostani munkahelyem. Amerikai cég, de a németországi irodákban alap, hogy németűl megy a kommunikáció, ha a résztvevők tudnak németűl. Írásban is.
Németek. Ha a nemzetközi kommunikáció előírt nyelve az angol, akkor örülnek, ha németül telefonálsz, de leírni egy szót sem fog németül, mert az angol van előírva (aminek azért van egy olyan ténylegesen érthető háttere különösen a multiknál, hogy a főnöke esetleg brazil, magyar vagy francia, aki nem tud németül és nem tudná ellenőrizni, hogy mi történt).
Mi rendszeresen csevegünk meg egyeztetünk szóban németül, de mindent angolul írunk le.
Neke triálban vannak rendszeresen osztrák meg német versenytársaim, kellemesen eldiskurálunk, de ha egymás között beszélnek, az lehetne mandarin is, akkor sem érteném kevésbe :DDDD