Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Zeppelin Róvere 1972. Valami kis szójáték lehet, van pl. egy gyerekkönyv ilyen címen, és egy kutyát hínak benne Rover-nek. Ha beírod a keresőbe, hogy Move over Rover, akkor egy rakás dolog kijön, ami nem is Hendrix.
hát nekem csak szerény Rigó utcai középfokúm van, de ugye szerintem nagyon nyersfordításban azt jelentheti, hogy "menj arrébb/tovább te csavargó, hadd vegye át Jimi a szót" és akkor belevág a szólóba. Szal magára értve olyasmi lehet, hogy elég a dumából (=ének), most jön a java (=gitárszóló).
De itten vannak jobb angolosok, maj megmondják a frankót
Az én nickem egy 'The Rover' című Led Zeppelin-számból jön, ami szintén faszás darab.
Szia! Én is olyan 25-35-re tippelnék, ha nagyon rossz állapotban van (pl. nem lehet behangolni, beszakadt, összeszáradt a nyaka stb.), akkor kevesebb, ha nagyon jó állapotban van, akkor több is lehetne.
hangszerboltot nem tudok sajnos, de 2 éve találkoztam egy sráccal, akinek iylen a fő hangszere a zenekarában, egy ősöreg darab, de hihetelenül szépen felújítva, jó állapotban. Kaptam tőle egy cédét, esetleg azt meg tudom neked keresni, és lelesem róla a srác emilcímét/mobilszámát. Sztem ő ért hozzá, vagy legalábbis meg tudja mondani, hogy az övét mennyiért szerezte és mennyit ér. Az ebay-t meg érdemes foylamatosan nézni, hogy az aukciók végén mennyiért kelnek el a hasonló darabok.
Ez a leghasonlóbb az enyémhez: http://cgi.ebay.com/Vintage-English-Banjolin_W0QQitemZ7407014935QQihZ016QQcategoryZ10179QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem
ez 500 dolcsi
Meg ez van 315-ért: http://cgi.ebay.com/TYLER-MOUNTAIN-PRO-BANJO-MANDOLIN-BANJOLIN-FREE-SHIP_W0QQitemZ220002815445QQihZ012QQcategoryZ10177QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem bár ez új
Most 10 nap kulfold volt keves nettel. Elotte meg keszulni kellet ra mert konferenciak voltak ahol tobb temaban i sadtam elo. Azelott diakok, stb. De elek.
Banjolin. Szerintem nem egy nagy ertek. Ilyesmiket lehet kapni az ebayen 15-25e Ft kornyeken. Hacsak ez nem valami ritkasag de elso latasra nem valoszinu. Latni kene mennyire van jatszhato allapotban. Engem nem erdekel de a listan lehet hogy van valami elvetemult dolinos akinek hianyzik a kollekciobol. :) (Felteve ha nincs celod vele - ha van akkor tudunk adni tanacsokat. :)
Ma került hozzám ez a hangszer. Annyit már kiderítettem róla, hogy banjolin a neve. Bendzsó, mandolin húrozással. Érdeklődnék, hátha tudtok segíteni megállapítani, hogy milyen értéket képvisel a hangszer. Meg egyéb információkat a gyártásról. Annyi van rajta: "The Michigan", alatta: "B. & S.L. sole agents"