Nézd, a Lacetti szerintem egész jól bírja a kiképzést. Az 1.6-os motort tartják a legjobbnak, de azért az is iszákos. Vannak apróbb műszaki problémák, de elég könnyen javítható és olcsó az alkatrész hozzá. A konstrukció általában jó, nem véletlenül az oroszoknál rengeteget eladtak belőle.
A szervizkönyvre ne vegyél mérget... Szerintem egy gázos kombiban a 100.000 km gyanúsan kevés. Tudom, megkérdőjelezhetetlen tény, hogy minden magyar használt autó csak és kizárólag nyugdíjas vidéki orvosnők tulajdonában volt, akik fűtött és páramentesített garázsban tárolták a vasat.
Nézz utána, ez gyárilag gázos (Lacettiből van ilyen) vagy utólagosan beépített-e ?
Szándékomba áll venni egy 1.6-os benzin- gázüzemű kombit. Az autóban kb 100000 km van a szervizkönyv szerint. Egy általános véleményt szeretnék kérni arról, mennyire terhelhető. hibái? Itt gondolok a gyári, és használat közbeni hibákra is. Ha valaki esetleg telefonon tud ingyenesen hívni, szívesen fogadom. Tel : 06205642120
Nem a harmonikánál ázott be. Egy rosszul záró szelep miatt megy hátra is folyadék, ha az első mosót használod. Én ecetsavas szilót autón nem használnák, merf a fényezést és a gumi tömítéseket is rongálja.
Az alkatrészforgalom java része most se a GM en keresztül folyik minden beszerezhető akár gyáriban is olcsóbban mint ha bemész a szalonba sokan foglalkoznak Daewoo Chevrolet alkatrész forgalmazással olyan típusokhoz is amit a GM nem is forgalmazott tehát nem is volt nekik hozzá alkatrész(pl Tico).
Azért volt vizes a csatlakozó mert az ablakmosó motoron van egy szelep ami nem zár teljesen és ha használtad az elsőt szivárgott a hátsó.Autón sziloplasztot nem használunk mert kárt okoz mivel ecetsavas távolítsd el mihamarabb ott beázni nem tud.
Tisztelt Lacetti Guruk! Sok jót olvastam vissza ezen a fórumon, és szeretnék egy kérdést is feltenni hozzátok. 10 éves 1,6-as Lacettim van, 180 ezret futott, különösebb probléma nélkül. (típushibák, stb megvoltak persze) Utóbbi 1-2 hónapban, 2 ezres fordulatszám felett hallhatóvá válik egy furcsa hang a motor felöl, de csak akkor, ha sebességben van az autó, vagyis menet közben, és ha gázt adok. Üresben nem jelentkezik a hang. Nem tudom pontosan leírni, talán valamilyen recsegésre emlékeztet, mintha egy lemez rezegne? 2 szerelőnél jártam, autóztunk egyet, ők is hallották, de nem találták az okot. Egyébként semmi probléma nem észlelhető, csak ez a szokatlan, recsegő hang. Idegen valószínűen nem is hallaná, csak nekem furcsa, mert eddig nem volt. Van valami tippetek? Aggódjak? Előre is köszönöm!
captainb köszönöm a tanácsodat, remélem sikerülni fog. Valóban vizes volt a vezeték. Véleményem szerint nem kell ahhoz az ablakmosót használni, elég ha már nem szigetel rendesen a gumi harmónika, vagy meg van repedve. Az én esetemben valószínűleg ez lehetett, amellett, hogy a cső két helyen is el volt törve. Egyelőre sziloplasztot tettem a gimidugó környékére, remélem jó lesz.
Nem inkább akkorészleled a jelenséget, amikor használod a hátsó ablak mosóját? El van törve a cső, és áztat egy csatlakozót, ami ezt a jelenséget produkálja.
Üdvözlök mindenkit. Egy 1.6-os ötajtós lacettim van. Esős időben olyan problémám van, hogyha le akarom állítani az autót, a kulcsot elfordítom, nem áll le. Miután kihúzom akkor sem áll le hanem a műszerfalon az összes kijelző parázslik. A kocsi csak akkor áll le, ha kinyitom az ajtót. Viszont ha visszazárom ugyanúgy felparázslanak a kijelzők illetve a motortérből hallom a benzinpumpát. (szerintem, nem tudom pontosan) A lényeg az hogy próbáltam már szerelőhöz vinni, de mire odaértem megjavult a dolog. Tapasztalt-e már ilyet valaki, ha igen milyen problémával állunk szemben.
Üdv! Használd egészséggel! Szerettem a lacettit, de azt kifejezetten utáltam, amikor esőben, fagyban, hóban az éjszaka kellős közepén izzócserére kényszerített. A 9 év alatt elhasználtam vagy 70-80 db H7-ez izzót. A gyártó meg egyszerűen nem foglalkozott ezzel.
Azért a Skoda tud valamit, amit a Chevrolet nem, éspedig azt hogy ne égjen ki a H7-es izzó 3 hónap használat után úgy, mint az előző autómban, a Lacettiben. / A gyári sem volt különb/. 8 hónapja van meg az Octaviám, zömében éjszaka járok vele, de az izzók bírják, /kopp-kopp/.