Keresés

Részletes keresés

harpokratesz Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1295

ő Ázsia egyik legnépszerűbb, legtöbb lemezt eladó popbálványa, aki egyben színész is, és a legszebb ferdeszemű fiú. vele indítottam itt a topikon a kedvenceim listáját.

Aniki Group

An  An2 An3

An4 An5 An6An8 An7 An8
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1294

így van, letölthető fájlcserélőkről. aki meg tudja tenni tegye meg, én sajna nem:(((

(nincs otthon gépem, munkahelyi gépre pedig nem engednek fcserélőket feltenni (jogos)).

úgyhogy marad a DVD beszerzés, egyébként is azon kell nekem.

netre szinte senki nem teszi fel a zenéit, ami érthető, de néhány szám azért lehetne.

a japánok ebben nagyon fukarok, van olyan canto-popsztár kedvencem, akinek teljes albumai vannak fent, és mégis veszik a lemezeit tucatjával. hozzáállás kérdése is az egész.

Előzmény: ba-bylon (1293)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1293

Battle Royale-hoz üzenet:

idézem:

"szerintem le is lehet tölteni bármelyik filecserélgetö progival, me' szoktam látni sokfelé~
"

Nekem nem jó az netem nagyobb méretű letöltésekhez,  de ha neked igen, akkor hajrá!  Gacktot sem a normál netes oldalakon érdemes keresni, hanem fájcsereberélő helyeken, amik kész kincsesbányák ezügyben.

Előzmény: harpokratesz (1279)
szopiszuri Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1292
nála nincs jobb
Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1291

Igen-igen, a koromból kifolyólag régebbieket nem ismerek...:)))

Hmmm, ez a Kampec Dolores határozottan tetszik, belehallgattam pár számba, és szerintem nem rossz... Egyediek. Ez a jó a PUF-ban is például, hogy annyira más a zenéjük, minden alter zenekarnak vannak sajátosságai, olyan jellegztes dolgok, amiről fel tudod őket ismerni.

Szóval formálod itt a zenei ízlésem!:) Viszont Te is halgass meg pár PUF-számot, mert tényleg nagyon jók!!! Az a baj, hogy a honlapjukon csak 4 szám van fönt, abból egy feldolgozás, egy sorozatfőcímzene, + két olyan szám, amik nem kerültek föl lemezre, szóval nem épp a legjobbak...

Előzmény: harpokratesz (1280)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1290

Nahát! Ennyire? :-))))) Örülök!  S konkrétan melyik együttes, és dal tetszett legjobban?

Gackt ügyben:

www.gakuto.de.vu

A média címszó alatt , mintha klippek lennének! Csak vmi yahoos postaládából érhetőek el, s nagyon nem vágom, hogy ! ?

Előzmény: Sárkány (1288)
Sárkány Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1289

Holtverseny van most...

Mindegyik jó, mindegyik másért.

Sárkány Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1288

Drága Ba-bylon!

Ezer cupp meg köszönet.

Itt üvöltenek a japik nálam állandóan, tisztára bele vagyok szeretve, a kollégák meg húznak elfele... :-)))))))))

Ha tudsz még valamit, jöhet.

Előzmény: ba-bylon (1287)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1287

Amit láttál, a kosztümökből és az előadásmódból kifolyólag :visual kei. Akárcsak a Malice.  Zeneileg viszont  nem lehet összehasonlítani 2 együttest.  S a Malice-nak is vannak mindenféle zenéi, korszakai , lemezről lemezre más. 

Amit tudok:

1996 Voyage

1996 Ma cherie (kislemez)

1998 Merveilles ( rajta Le Ciel)

-ezek lágyabbak , Gackt az énekes

2000 Bara no seidu

2001 Gardenia

2001 Beast of blood ( kislemez)-klippet találsz az ld 50-en, de többször nemreklámozom ezt az oldalt. Nézz körül, csak 3 oldalnyi visual kei van, s a bulvár rovatban van két Gackt Utában tévés szereplés, amikoris nevetségessé teszi saját magát. Sajna a formátuma miatt nem tom megnézni.

-bedurvul a zene, Klaha énekel

Előzmény: harpokratesz (1283)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1286
Hihi, ezek a Music Station-ös japi tvszereplések olyan megmosolyogtatóak, főleg ha egy vad rock zenekarról van szó. Vagy a profin megcsinált videoklipp, vagy a koncertfelvétel a jó....de ezek a tévés cuccok..áááááá:-))))))
Előzmény: harpokratesz (1283)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1285

Visszatérve Japánról a Földre....

Nem is az a legbosszantóbb a médiában, hogy japi zene nincs, hisz na és. Francia zenével sem ostromozzák a tvnéző-rádióhallgató élőlényt.

.....

Nos, arra akarok kilyukadni, hogy felsoroltátok a kedvenc MAGYAR zenekaraitokat, többé-kevésbé ismerem őket, a nagyját csak névről. De nem az a lényeg, hogy az én tudásom mennyire hiányos, hanem az, hogy a hazai média elhanyagolja a saját művészeinket, alkotóinkat. :-(((((((

És ez esetben nem nyugtat meg a szlogenem, hogy "aki keres az talál", hisz itt élek, s elvárom, hogy a média jelentős része "rólunk" szóljon.  Bár van egy másik szlogenem is:" mennyé el koncertre". :-) Nyilván ti sem a tvből ismeritek a Kampec Dolorest, de most csak mondtem egy példát.

Na , bocsánat a szaggatott okoskodásért , de ...de ...de ...ez most így kerek.

És egy kép is legyen: szívszerelmem ( az egyik)

Hiperkarma Robi

Előzmény: ba-bylon (1282)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1284
hát ez az, ahhoz hogy japán filmek, zenék, stb. mehessenek nálunk, nem lenne elég a piroskarika, ki kéne találni egy magasab korhatárt, pl. 24, de még akkor is emészhetetlenek lennének a mi gyomrunknak és agyunknak:)
Előzmény: ba-bylon (1282)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1283

HÁT NEM SEMMI, elég brutál, de nem primitív! (ezt most lehet jó és rossz értelemben érteni):)

gondolom a Malice Mizer nem ennyire vad...

inkább punkoknak tűnnek. a másik klippet is megnéztem róluk, a tévés szereplést.

Gackt után kitartóan kutatok, eszméletlen sok lapot lehet találni, rengeteg fotóval (WOW!), de nekünk zene és klipp kell persze.

szerintem ő is nagyon imádnivaló pasi:))  az IMAGE-e is baromira tetszik, nagyon jól fekszik neki minden. szerintem NEM IDOL (ez hülyeség), de erre majd később kitérek, ha kicsit jobban megismertem.

Előzmény: ba-bylon (1277)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1282

A raison detre videoklipp pedig azt példázza, hogy miért nem megy a viván meg az mtv-n japcsi zene még 18-as karikával sem.  Persze egy csomó más zene, és klipp befogadható lenne mindenkinek...de azok sem jutnak széleskörű ismertséghez.  Másrészt, aki keres , az talál. 

harpokratesz Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1281
ezzel egyetértek:)
Előzmény: ba-bylon (1275)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1280

hát gondoltam:)

úgy látom csak a mostaniakat ismered, ami nem csoda.

a PUF-ról tudok, de nem hallottam tőlük még semmit, pedig úgy tudom, jók. Kispál és a Borz-ot természetesen ismerem, a korábbi dolgaikat nagyon szerettem, akkor kedvencem volt, a mostaniak már nem annyira. a Qiumby-vel hasonló a helyzet.

a Nyers-ről csak hallomásból tudok, azt hiszem tőlük sem...

a Kampec Dolores-t nagyon ajánlom megismerkedésre, mert nagyon értékes amit csinálnak, van honlapjuk: www.kampecdolores.hu

régóta működnek és még mindig csodálatosak.

Előzmény: Rohamkéses Ofélia (1278)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1279

hát nem mondod komolyan, hogy Wu-t kirugtad???:)))

te aztán nem vagy egy hűséges típus!!

én azért nem dobom el a kínai (hk-i) kedvenceimet, ők is gyönyörűek és csodálatosak, sőt a koreaiak is. a japán fiúk szépségét kizárólag esztétikai vonalon értettem. a kínaikban sokkal több LÉLEK van (ez hajtja őket), más az energetikai struktúrájuk, a japik eszesebbek, kevésbé ösztönösek, meg valahogy egész másak. testfelépítésben a kínaik verhetetlenek, a japik soványabbak, finomabb testalkatúak (ami egyébként nekem tetszik). csak azért voksoltam mellettük, mert egy picivel jobban birom őket.

figyelj: nem működik a link se, fogod és beírod betűről betűre a webcímet a böngésződbe, úgy látható kép.

nálam még mindig Aniki a legszebb (úgy látszik a kínai-japán keverék a legjobb)!!  Ando csak egyszerűen gyönyörű:)

japán filmek közül csak Kitano filmjeit hozzák be hozzánk, a többiekét nem, mert számunkra emészthetetlenek és nagyon, nagyon brutálisak. mondjuk kiváncsi lennék, hogy mit szólna a magyar közönség mondjuk egy Miike filmhez (pl. Visitor Q), vagy akár a Battle Royale-hoz?  botrány lenne vagy teljes érdektelenség.

ezen úgy el szoktam mélázni mindig amikor japán filmeket nézek, nem tudnám elképzelni a honi viszonyok között. nagyon nem vagyunk ehhez szokva, csak edzett ázsiai film-fanoknak való. úgyhogy ne reménykedj. bár érdekes a németek kajálják a japán filmeket, meg úgy általában nyitottak az ázsiai kultúra iránt, nem úgy mint mi.

Battle Royale DVD nekem is kéne, de vigyázat: vágott verziók vannak az USA-ban és Európában (hogy mennyire, azt nem tudom). igazából Japánból kéne beszerezni.

Előzmény: Sárkány (1274)
Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1278

Igen, ezek közül tényleg nem sokat ismerek. Sokról még nem is hallotam. Ezek közül az Anima, a Másfél, az Amorf ördögök, meg a Besh O Drom az, akiket már hallottam, de őket sem ismerem igazán, elég kevés dolgot hallottam tőlük.

Egyébként jó sok mindent hallgatsz! Nekem van pár kedvencem, és bár nem csak őket hallgatom, de azért elég gyakran. Az abszolút kedvenc a Pál utcai fiúk, ezenkívül még ott a Kispál és a Borz, meg a Heaven Street Seven, és hallgatok még Nyers-et és Qiumby-t is. Kb. ezeket hallgatom az alternatív műfajban, bár igazából tényleg elég szubjektív, hogy mit tekintünk alternatívnak. Ismered valamelyiket?

Előzmény: harpokratesz (1273)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1277

Nos, csak a naagyon naagyon elfogult japi fanok nézzék meg ezt a klippet, ha van kedvük. Most erősen szugerálok 2 nicknévre! :-)

A zene jó, a pasik szépek, s van benne  öncsonkító testi ragaszkodás egy kihült szerelemhez. (Megpróbáltam egy félmondatba sűríteni, de nem lehet-nézzétek meg.)

http://www.ld50.hu/article/visualkei/direngreypv

A két klipp közül katt erre: Dir En Grey-Raison d' Etre

Dalszöveg itt a mélyreható elemzőknek:

angolul: http://www.crysania.com/tattered/lyrics/gauze04_e.html

latin átírásos japi szöveg, azaz romaji is van a fennti oldalon karaoke fanoknak! :DDDD

" a lone pierrot performing before the mirror" ..ez a kép csak illusztrálja a dalszöveget.

Ja, és ha találtál Harpokratesz , letölthető Gackt klippeket-szólj ! :-)

Előzmény: ba-bylon (1276)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1276

Kinbaku-féleség:

http://blue-neurose.de/images/gazette3.jpg

Amúgy ez a blue-neurose , jó  kis japi zenei képnézegető oldal. :-)

Előzmény: harpokratesz (1271)
ba-bylon Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1275

Mellesleg nem kultiválom a nudista képeket!

Legyen  az emberen vmi ruhadarab :-) , vagy egy másik ember XD.

Előzmény: Sárkány (1270)
Sárkány Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1274

Hogy megmondjam az őszintét gőzöm sincs honnan töltöttem le. Rákerestem, és amint megtaláltam katt. Egyébként a link sem műxik, én legalábbis nem tudtam megnézni sehogyse. De lehet hogy géphiba...

Egyetértek. Tényleg a japánok a lexebbek. Wu kirúgva. Ando a csúcs.

Próbálom beszerezni a Battle royal-t, eddig kevés sikerrel, de már láttam olyant aki hallott róla. :-)))

Utánanézek én is ennek a Dazed-nek.

Nem értem miért nem hozzák hozzánk is ezeket a filmeket. Legalább videon. Vagy akárhogy. Akit érdekel megnézhesse.

Előzmény: harpokratesz (1271)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.20 0 0 1273

Ofélia!

kérdezted tőlem: alternatív és world music zenén belül mit hallgatok?

már több mint egy éve szinte semmit, mert hiába rakom be a lejátszóba a lemezt, nem szól. bekrepált a hangfalam és még nem vettem újat.

a mostani alternatívokat annyira nem ismerem (ha egyáltalán még létezik ilyen fogalom), inkább a már megszünteket hallgatom, mert velük nőttem fel. nem hinném, hogy te nagyon ismernéd őket, de azért felsorolom: A.E. Bizottság, Balaton, URH, Európa Kiadó, Kontroll Csoport, stb. a maiaik közül: Kampec Dolores, efZámbó Happy Band, Anima Sound System, Másfél, Amorf Ördögök, Grencsó Kollektíva, Szemző Tibor, stb. (de ezeket is csak ritkán, régebben sokkal több zenét hallgatam).

world-music zenében inkább jazz-t.

az etno-zenekarok közül pl .: a Besh O Drom, Chalga, Chalaban, Makám, stb.

szóval ilyeneket, de messze nem teljes a lista...

Előzmény: Rohamkéses Ofélia (1250)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.20 0 0 1272

KENU ezt neked küldöm:

KR2

KR
Előzmény: harpokratesz (1269)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.20 0 0 1271

a fekvő képet tettem be, de nem onnan szedtem ahonnan te, és egy idióta aranyköpés is van hozzá. az valamivel jobb fotó (nincsenek rajta kriksz-krakszok), de ugyanez. megtalálod a webcímén (amit belinkeltem), ha beírod az Explorer-be.

ennek a két képnek megadnád a webcímét?  THX.

Ando mindig ritka gyönyörű volt, csak most már korosabb, érettebb fickó, nem olyan gyerekes, mint korábban. asszem 29 éves (a legszebb kor:))

hát ki kell jelentem, hogy nekem a japán fiúk a legszebbek a világon, a tökéletes ideáljaim (sajna).

én meg utánéztem a szakirodalomban, hogy mi is ez (Ando - Dazed bemutató):

KINBAKU a neve, szado-mazohista megkötözöttség, ami a hétköznapi szexualitás körébe tartozik a japánoknál.   de jó nekik, perverz állatok:)))

találtam még marha jó Battle Royale-s képeket:

BRBR2BR8BR4BR3BR5BR6BR7BR9BR8BR9
Előzmény: Sárkány (1270)
Sárkány Creative Commons License 2004.07.20 0 0 1270

Szia Kenu, elvagyunk mint látod, de hiányoztál...

Nemműxik...

Találtam vmit, nem tudom ezt linkelted be.

Ez az Ando gyerek nagyon szép. Egyre szebb. Csúcspasi...

Előzmény: harpokratesz (1266)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1269

már nagyon hiányoltalak, miért ilyen ritkán jössz erre?!

közben elmerültünk a japán-pop világában és azóta is merülünk egyre mélyebbre, bővítjük a panteont további ázsiai szépségekkel:))

Előzmény: KENU (1263)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1268
csak Aphrodité volt ilyen szép a habok között:))
Előzmény: harpokratesz (1267)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1267

sorry:((((

nálam bejött egy-két percre, de aztán eltűnt:((

a webcímen viszont műxik:))

Előzmény: harpokratesz (1266)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1266

örömmel jelentem, hogy Gackt meztelen képe megjavult, LÁTHATÓ, nálam műxik. nem szabad kihagyni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!