Keresés

Részletes keresés

Ordsu Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3647

Utólag jutott eszembe, van más lehetőség is: pl. az első 3-4 rikishit a Sandanme csoportba párosítják be, aztán meglátjuk, mi lesz belőle. Talán egy tomoe-sen. :)

Ordsu Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3646

Gondolkozzunk logikusan:

Most, a 4. forduló után, van a Jonidanban 12 rikishi 4-0 eredménnyel. Részletesebben, nevek nélkül: 5, 12, 22, 24, 31, 44, 54, 57, 67, 77, 87, 94

Ha párosával összesorsolják öket, akkor az 5. forduló után lesz 6 rikishi 5-0. Tételezzük fel az optimumot:

12 (Masutoo), 22, 44 (Amuru), 54, 67, 87

6. forduló után 3 rikishi 6-0: 12, 44, 67

A 7. forduló után a két 6-0 meccsel - ebben az esetben Masutoo-Amaru összecsapás várható - lesz 1 rikishi 7-0 és ha a harmadik is győz, úgy lesz 2 és kettei-sen.

Mit lehet ezen irányítani??? Hacsak azt nem, hogy Amarut és Masutoot direkte nem sorsolják össze, míg össze nem kerülnek. Van erre valami ráutaló jel?

Khrii Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3645

Masutoo 4-0.

Nagyon úgy fest, úgy irányítják a sorsolást, hogy (feltéve, hogy mindketten hozzák a kötelezőt) a végén rájátszás alakulhasson ki Attila és a sérülés miatt a juryóból visszaesett orosz rikishi, Amuru közt. Hát úgy legyen :)

Ordsu Creative Commons License 2013.01.16 0 0 3644

Masutoo - Daichi, hatakikomi

Ilyen páros hasraesést még nem láttam! :)

2:0

Ordsu Creative Commons License 2012.12.24 0 0 3643

Masutoo Jd12.

Nem gondoltam volna, hogy egy Yusho ennyit ér!

mazsirett Creative Commons License 2012.12.22 0 0 3642

...vannak gyermeteg lelkületű remberek, akik ilyenekkel szeretnek játszani, mint amit Te is bemutatsz...

nem rossz, de a sumohoz semmi köze, mert abban a sportban nem ütnek és nem dobálóznak.

(Chiotaikai-nak volt a pofozkodáshoz hasonló stílusa, de bizonyára ez a név nem mond Neked semmit).

egyébként én csak szurkoló vagyok, majd a szakértők értékelik a munkádat, ami lehet akár kellemes és szórakoztató is..

Előzmény: kaiorulez (3641)
kaiorulez Creative Commons License 2012.12.13 0 0 3641

Tisztelt Szumó barátok!
Készítettem egy humoros(nak szánt) videót egy szumó-s játékról, azért bátorkodtam ide beilleszteni a linket, mert örülnék neki ha 1-2 olyan ember is megnézné aki valóban ért a szumóhoz. Kicsit vulgáris vagyok a videóban, de az is csak a humorfaktor része, amúgy szeretem és tisztelem e sportot.
Tudom hogy ez a fórum nem erről szól, de úgy vélem, ez az egyetlen olyan magyar "portál" ahol szumóbarátokat találhatok :)
Ha bárkit is zavartam a hozzászólásommal, elnézést.

mazsirett Creative Commons License 2012.11.23 0 0 3640

Örülök, h. végre hallok a mi Attilánkról. Évek óta drukkolok neki, hogy elérhesse  a tehetségéhez méltó eredményeket.

Sajnos sok problémával küszködött, ez a sérülése  peddig egyszerűen ijesztő.

Nagyon sajnálom, remélem sikerül kilábalnia belőle.

Mamasuto, Neked szívből gratulálok, h. így nevelted őt, büszkék vagyunk rá (Szolnokról is).

Előzmény: mamasutoo (3632)
Ordsu Creative Commons License 2012.11.23 0 0 3639

Csatlakozom az előttem szúlúhoz!

Gratulálok! Masutoo is bekerül az All Yusho Winners táblába. Csak így tovább!

Khrii Creative Commons License 2012.11.23 0 0 3638

Masutoo 7-0 :)

szívből gratulálok, a következő tornán hasonló szép sikereket és teljes felépülést kívánok Attilának!!!

Khrii Creative Commons License 2012.11.22 0 0 3637

szerintem nem, a 6-0-ások meccsei a 13. napon vannak jellemzően :)

Előzmény: Ordsu (3636)
Ordsu Creative Commons License 2012.11.22 0 0 3636

Masutoo 6:0

Szerintem ezen a bashón az utolsó meccsére vasárnapig várnunk kell. :)

Hor Kolos Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3635

Kedves mamasutoo!

Köszönöm a részletes tájékoztatást! A januári basho után már megijedtem, hogy telnek-múlnak a tornák, és Attila még mindig nem indult el egyiken sem... Attól is tartottam, hogy nem adják meg a gyógyuláshoz szükséges feltételeket, ezért is külön öröm, hogy az oyakata segítően áll mellé. Remélem, hogy teljes lesz a gyógyulás és kívánom, hogy szárnyalja túl az eddig elért Ms 22-t is! Elvégre, második számú versenyző volt a beyában, csak Masunoyama előzte meg őt.

Hajrá Masutoo!

Előzmény: mamasutoo (3630)
Ordsu Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3634

Kedves mamasutoo!
Köszönöm a tájékoztatást. Attilának erőt, egészséget - ezt most nem frázisnak szántam - és sikereket kívánok.

Khrii Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3633

természetesen nem elkiabálni akarom, csak a titkos óhajomat írtam le :)

Előzmény: mamasutoo (3632)
mamasutoo Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3632

Köszi a jókívánságokat, de ne igyunk előre a medve bőrére. Attila képes önmagát is megverni!!  Ennyi év profi szumó után sem tudja, hogy itt nem osztanak fair play díjat.

A vérében van van(ha megnézed a mai meccsét is), hogy vigyáz az ellenfelére.

Nem lehet egy szavam se, én neveltem ilyennek.

Khrii Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3631

köszönjük az infókat :) nagyon szurkolunk, azt gondolom, mások nevében is mondhatom!

a mai sukuinage meggyőző volt, bízom benne, hogy majd feljebb, erősebb ellenfelek ellen is bírni fogja a terhelést a lába. Sok erőt, kitartást kívánok neki, és a mostani jonokuchi yusho mellé majd januárban egy jonidan yushót is, szülinapi ajándékba :)

Előzmény: mamasutoo (3630)
mamasutoo Creative Commons License 2012.11.17 0 0 3630

Hajnalban keltem, hogy megnézzem! Masutoo 4:0.Megnyugodtam egy kicsit.

A sérülés kérdésére válaszolva Kolosnak. A januári utolsó meccsén, ha megnézed, szinte fityeg a lába. kb.10 cm-rel boka fölött eltört a lábszárcsontja.Ezt megpatkolták, de a bokacsontnál a csontok eltávolodtak, a szakadt szalagok miatt. Ezt is meg kellett műteni.

2  kb. 10 cm-es csavart tettek a bokájába, amit 6 hét múlva újabb műtéttel kivettek. A patkolás a lábszárában örökre bennt marad.(besípol a reptéri kapuban). Amilyen erős csontozatú,soha nem volt eltörve semmije), olyan nehezen gyógyul. Szerencsére Attila Oyakatája modern felfogású, tanult ember.Nyitott mindenre a szigorú szabályok betartása mellett. Engedélyezné, sőt fizetné is a természetgyógyászt,de ott nincs akkora különbség a kétféle tudomány között.

Az alapfizetését megkapja amíg fenn van a banzukén,  egyébként a sumo-beyákban etetik, öltöztetik, a rikisiket,  akár egy fillér fizetés nélkül is el lehet vegetálni.

(Én is bosszankodtam sumo referenc elérhetetlensége miatt. Ha a Sumo Forum felől közelítesz, akkor be tudja tölteni.)

Ordsu Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3629

Masutoo 3:0, yorikiri

Ma a nagy üldözéses verseny végén se sántított, hál'istennek!

asolyom Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3628

Baruto is zűrben van, el fogja veszíteni a rangját. :-(

Khrii Creative Commons License 2012.11.14 0 0 3627

na igen, de ha legalább egy meccset vív egy bashón, akkor ranglistán marad (jonokuchiban). nem véletlenül szoktak a 13. napon beszállni mindig páran, akik az elejétől hiányoznak, csak egy meccset játszani.

ha egyet sem játszik ilyen rangban, banzuke-gai lesz, és akkor csak úgy jöhet vissza a ranglistára, ha újra részt vesz a maezumóban egy tornát (azt hiszem v meccs szükséges ott)

alighanem tehát jobban van a lába, különben csak a 7. meccsre szállt volna be.

Előzmény: Ordsu (3626)
Ordsu Creative Commons License 2012.11.14 0 0 3626

Arra gondoltam, hogy a jonokuchi alatt már csak a Banzuke-gai - ami, ha jól tudom, az a szint, amitől számon tartják a rikishit a banzukén, - van.Alatta a profán világ, az amatőr szumó, meg az emlékek maradnak.

Mi az a sérülés? Pölö porckorong leválás, porckorong sérülés, a bokában a sok belső csontja közötti ínszakadás, ami vagy visszanő, vagy se. Műteni nehéz, gyógyulni még nehezebb. Az ilyeneken szoktak a csodadoktorok segíteni. Azt hallottam, hogy a beyában a tulajok az urak. Ha ők nem engednek a rikisinek valamit, akkor az nincs, nem lehet. Valamikor régen az egyikük görkorizni akart. Nem enegedték, mert szerintük sérülésveszélyes sport. A kérelmező nem görkorizhatott. Pont.

Namost, ha a M. mégiscsak rászánná magát egy ilyen dokira, energia-gyógyászra, természetgyógyászra, vagy mire, de a beya vezetősége eltiltja, akkor ez a vonal kilőve, marad a hagyományos gyógyulás, gyógyítás. Ami, mint írtam, nehéz ügy.

Drukkolok neki, ne ezen bukjon el.

Előzmény: Hor Kolos (3625)
Hor Kolos Creative Commons License 2012.11.13 0 0 3625

Mit jelent a "végleg kiesés"? Nem lehet visszakerülni?

Mi a "Banzuke-gai" és kik vannak benne?

Pedig már reménykedek, hogy össze kéne jönni egy Jonokuchi yusho-nak.

Milyen sérülés az, ami nem gyógyul meg január óta??

Aki ennyire a Banzuke alján van, kap valamilyen anyagi támogatást? Miből él meg, ha nem is versenyez?

Hajrá Masutoo! 

Előzmény: Ordsu (3624)
Ordsu Creative Commons License 2012.11.13 0 0 3624

Masutoo 2:0

De nincs rendben a lába. A meccs után, míg a helyére ment, igencsak rövideket lépett a jobb lábával, szemmel láthatólag nem terhelte.

Szerintem nem akar végleg kiesni és ezért vállata ezt a bashót. Lehet, hogy 4:xx után megint fusen lesz???

Pib Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3623

Ajánlom a sumoforumon ezt a topikot:

http://www.sumoforum.net/forums/index.php?showtopic=30623

Youtube videók az első osztály összes meccséről, szerkesztve, kommentálva.

Khrii Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3622

élőben nem néztem, a sumoreference és a klippek a mérkőzésekről itt érhetőek el: http://sumodb.sumogames.de/

Előzmény: Ordsu (3621)
Ordsu Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3621

Khrii, te hol nézed a meccseket?

A sumoforum kb. egy hónapja haldoklik, s mint olvastam új szerverre költözött, vagy költözik és részben fizetős lesz.

Khrii Creative Commons License 2012.11.11 0 0 3620

Masutoo visszatért, a jonokuchi alján győzelemmel kezdett egy szintén sérülésből visszatért sandanme-szintű birkózó ellen. Remélhetőleg teljesen rendbejött, bár jobb bokáján kötéssel küzd.

mazsirett Creative Commons License 2012.10.21 0 0 3619

Köszönöm.

Előzmény: Khrii (3618)
Khrii Creative Commons License 2012.10.16 0 0 3618

Baruto lábujjtörés, Kotooshunak pedig a vállával volt valami komolyabb. Ő állítólag el is gondolkodott az intai-on.

Előzmény: mazsirett (3617)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!