Keresés

Részletes keresés

V. Viki Creative Commons License 2008.03.27 0 0 3712

Szia Williamsf1 !

Köszönöm a lehetőséget de már nem tudunk egy héttel késöbb menni mert már le van foglalva a szállás.   Ti merre tervezitek az utazást, Szerbis-Macedónis felé? Üdv: V. Viki

Előzmény: williamsf1 (3704)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 3711
Marita apartmanház?
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 3710
Tudtam,hogy rád számíthatok!Szóval én is a Stmatist néztem ki előszőr,de az egyéni utaknál már nem foglalható apartman csak buszosra.Viszont így nem tudom melyiket válasszam.Az Apollonnak már csak buszos szállása van Sartin.Szóval mit ajánlasz két gyerekkel agyonhajszolt felnőttekkel,pihennivágyóknak?Nem ragaszkodom a tengerrenéző apartmanhoz.Szívesen nézek akár hegyet is,ha ott nyugi van és még szép is.Köszi:Andi
Előzmény: bobolya (3709)
bobolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 3709

A Sarti Beach szerintem inkább szállodának nevezhető mint apartmannak. Közel van a tengerhez, ha jól emlékszem van medencéje is, de állítólag  sok fiatal megy oda, és azért ők nem annyira csendesek szerintem Mi legalábbis szeretünk éjjel nyugodtan aludni.

Tavaly mikor egy este előtte sétáltunk be a faluba, vagy érkezős vagy búcsúest volt, de nekem nagyon hangosnak tűntek a fiatalok az udvarán.

Mi mindig kisebb apartmanházat keresünk, kisebb az esélye hogy kifogsz zajos vendégeket.

Mi a Stamatisban leszünk, tavaly is ott voltunk. Az is a beachen van.

Előzmény: Törölt nick (3700)
enci&feri Creative Commons License 2008.03.27 0 0 3708

williamsf1

Ez, egy nagyon jól összerakott oldal, olvasd el.

http://www.sartisarti.com/

Hümi Creative Commons License 2008.03.27 0 0 3707
Itt minden kérdésedre kimerítő választ kapsz...
williamsf1 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3706
Köszönöm!!!!
Előzmény: kojonó (3705)
kojonó Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3705
Tegnap este ezeket a kérdéseket válaszoltam meg az Ex- Lefkada című topikban. Ott megtalálod.
williamsf1 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3704
Sziasztok!

Mi Június 21.-én mennénk Sartira autóval Hódmezővásárhelyről. Tudom van olyan topik, hogy "autóval Görögbe stb." de itt valahogy kedvesebb emberek vannak. :)
Nekem pontos útvonal kellene, csak autópálya, fizetőhelyek, és mivel kell fizetni. Hogy mennyi a kapuk díja? Szerintem, bár még nem jártam arra, gondolom mindig más az összeg. :) Ezért erre max, csak megközelítő árat kérnék.
Nem kell nagyon részletesen. Felsorolás elég.

Köszönöm

Cs.

V. Viki! Gyertek egy héttel később! Akkor csatlakozhattok a konvojhoz. :)
Speleo03 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3703
Ha van érdeklődés elég sok mindent meg lehet nézni.

Igazából a felnőtteken múlik, hogy mennyire tudják a gyerekek érdeklődését kiváltani.

Nálunk mindig az a baj hogy Mi fellelkesedünk és húzzuk a gyerekeket végig aztán vagy tetszik vagy nem.

De egy jó kis hajókirándulás, egy kis buvárkodás, esetleg ezt 2 öbölben is 1 nap, az nagyon tetszett.

Meteórák az elején szép aztán érdekes aztán mikor eszünk már?

Tessza már jobban tetszett talán, mert városi kölkök, és jobban hasonlít a környezet.

De hát minden gyerek más és más, szerintem, nem lehet előre felkészülni a reagálásukra.

Az a biztos, amikor este megbeszélitek, hogy holnap vagy holnapután hova mentek és mit csináltok, vagy néztek meg, ott rögtön látszik a reakció az arcokon.

Azért egy kicsit erőltettem a progikat, mert ma, meg ezeket emlegetik, még ha akkor nem is tetszett annyira nekik.

Szóval sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (3694)
Hümi Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3702
Csak pozitívan...igaz, hogy lehangoló a kilátás...de lehetne rosszabb is...nem tudom, hogy ki, hogy van vele de a pénzemért...ha már ennyit utazok...a kilátás is legyen tökéletes...
Előzmény: bobolya (3699)
V. Viki Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3701

Sziasztok!

Nincs véletlen valaki aki junius 13.-án indulna Sartira? Mi Juni 13.- án délelött indulnánk Szegvárról  / Szentestől 10 km,  Hódmezővásárhelytől 25 km. / Jó lenne nem egyedül menni, találkozhatnánk a határnál. ha van valaki jelentkezzen aztán egyeztetünk! Mi Sartin  a  Salatas apartmanba megyünk, volt már ott valaki?  Tudtok róla egy-két infót?

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3700

Kedves Bobolya!

Esetleg Sarti Beach Apartmanról nincsen valami használható infód?Családom ezt szemelte ki.Ránézésre nem rosz,de én azért óvatos vagyok.Üdv:Andi

bobolya Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3699
Ha láttad volna 2 éve Nea Potideában a neckermanos szállásunkról a kb 10 m-re lévő festetlen tűzfalas kilátást, erre nem mondanád hogy lehangoló. Minden csak nézőpont kérdése.
Előzmény: Hümi (3698)
Hümi Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3698
Lehangoló...
Előzmény: kojonó (3697)
kojonó Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3697

Kilátás az apartmanból.

Előzmény: vörös és fekete (3693)
kojonó Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3696
2006-ban a barátomék laktak benne, mi meg a Kosmasban. Csak jót tudok róla mondani.
Előzmény: vörös és fekete (3693)
kojonó Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3695

Nekem is nézte a szerb rendőr a jogsim, de nem kifogásolta.  Inkább a jogosulatlan ködlámpa használat érdekelte. Közölte velem, hogy 3000 dínárt fizetek. Mondom a feleségemnek, mivel ő volt a pénztáros. Ő pedig hirtelen haraggal a rendőrre nézve ráförmedt. Bilet. /jegy/ Azok hárman gyors szóváltás után azonnal mondták hogy csak 1000 dínár. Szóval azt akarom mondani, hogy ha nincs elég dínár nálunk az nagyobb gond, mert ha elküld váltani akkor szivacs.

Előzmény: enci&feri (3688)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3694

Valóban gyerekekkel megyünk.A kicsi az bírja,sőt imádja a múzeumokat meg mindent ami szép/6 éves lesz/.A nagy aki lány és már egészen 12.5 éves-re nőt,na ő lusta  nyávogós és egyszerűen kamasz.Na szerinted,hány túrát tudunk végigcsinálni?Két hétre megyünk.Minden harmadik napon egy nagyobb?Minden másodikon egy közelibb könnyebb?Közben persze pancsolós áztatós medúzarettegős punyulás is.Túl sok túra nem hiszem,hogy boldoggá tenné a gyerekeket.Én meg ne akarjak egyszerre mindent.Na majd csak lesz valahogy!

vörös és fekete Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3693
Sziasztok! Érdeklődnék az Ilias apartmanról. Ha valakinek van infoja, azt nagyon megköszönném! Ha valaki esetleg publikus képekkel is tud szolgálni, az szuper lenne.

Előre is köszi!
enci&feri Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3692

ok-ok-ok!!!

Mindenkinek biztosan igaza van!

Ahogy írtam én sem váltottam ki.

Csak, arra hívtam fel a figyelmet, hogy ez egy hivali honlap, ahol ezt a tényt közölték. Avval, hogy nem kérik, netán nem foglalkoznak vele, még nem azt jelenti, hogy nem kell.

Mivel, tudjátok, hogy még 2006-ban vízum is kellett volna, csak a nyári szezonra törölték el. Aztán gondoltak egyet és 2007-től eltörölték, mivel mi is belépési könnyítést adtunk.

Csakis, azért közöltem, mert ........ (mert bezzeg én megmondtam).

A kiállítása 1500 Ft.

Én nem találtam egyetlen hivatalos oldalt sem, ahol le van írva, hogy nem kell. Mivel Jugoszlávia már nem létezik, és úniós ország lettünk sok minden más lett.

Én is csak azt tudom mondani, hogy én nem váltok ki nemzetközi jogsit.

Bár, aki még a régi papír jogsival rendelkezik, annak ajánlom.

Jacques de Molay Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3691
Nem kell semmilyen nemzetközi jogosítvány, nézz át a szaktopikba, ott is mindig felteszik a kérdést, nem kell.
Speleo03 Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3690
Szerintem sem kell 2003 óta többször voltunk a szerbeknél és nézték is a jogsimat simán elfogadták.
pamag Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3689

Nem, nem!

A felsorolásban Jugoszlávia benne van!

A kártyajogosítvány már végképp mindenre jó, a régi rózsaszín (ha valakinek esetleg még olyan van) mellé kérték a nemzetközit.

enci&feri Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3688

sziasztok!

A nemzetközi jogsihoz pár szót.

A magyarorszag.hu -n az alábbi leírást találtam (2007.10. hó).

Mi és még sokan mások tavaly nem váltottunk ki nemzetközi jogsit.

A magyar vezetői engedéllyel azokban az országokban vezethetünk – anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt –, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez. Az egyezményt Magyarországon az 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki.

Ezek az országok a következők:

Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe.

Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek.

A nemzetközi vezetői engedélyt az érvényes vezetői engedély adatai alapján állítják ki, és csak a magyar vezetői engedéllyel együtt érvényes. „B” kategóriára érvényes nemzetközi vezetői engedélyt csak a 18. életévet betöltött személyek kaphatnak.

A fent leírtak alapján Macedóniába, Görögországba érvényes vezető engedéllyel is utazhatunk, Szerbiába azonban nemzetközi vezetői engedély szükséges.

Speleo03 Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3687
No hát feketefelhő tényleg részletes infót adott, és nem hülyeség egy sem!

De! Ha jól olvastam gyerekekkel mentek, és nem tudom a tieid mennyire kultiválják

a múzeumszerű mászkálást a hegyre kaptatót, stb

Enyimeim a Meteorák 3. kolostora után kijelentették, nem vagyok normális, ha még egyet végigmászok.

Lehet, mert még kettőt bevállaltam! J

Ugyan így jártam az Olimposon is nem akartak a teteire feljönni velem pedig biztos szép lehet így csak a közepén túrázgattunk egy kicsit.

Viszont a tengert imádják és így mi sokat voltunk mindenféle öblökben egy kicsit bugyborékolni.

És hát pihenni is kell!:-)

Víz: Mi mindenre használtuk, soha semmi bajunk nem volt vele, pedig kényes belsővel rendelkezünk. Szerintem jó a vizük bár az íze nem jó, de hát kit érdekel, amikor van Mithos, jó borok és ouzo,metaxa!

Gyerekek meg a gyümölcsleveket itták, és a friss gyümölcsöket ették.

Előzmény: Törölt nick (3685)
kojonó Creative Commons License 2008.03.25 0 0 3686

Csatlakozom feketefelhő válaszához. Nem kell vizum, sem nemzetközi jogsi. Az idén is kocsival megyünk. Meg akarom spórolni a szerb pályadíj 40-50%-át egy új útvonallal, ami nem hosszabb km-ben mint a pálya.

Előzmény: V. Viki (3677)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.24 0 0 3685
Valóban részletes beszámolót és program ajánlót kaptam.Köszönöm!Olyan jól kitaláltam a két hét két helyen-t!Most még is meginogtam.Ha Athént még is kihagyom idén,de a Meteorákat semmiképpen nem fogom.Ha két hetet Sartin töltjük akkor lesz idő és mód kirándulni is és pihenni is.Eléggé stresszes évek vannak mögöttünk.Ha tényleg olyan szép és jó mint ahogy én azt remélem,hát akkor jövőre visszatérünk és új helyeket fedezünk fel.Biztos vagyok benne,hogy Görögország bármely pontjára is megyünk,csupa szép dolog vár ránk és rátok!:-)
Előzmény: feketefelho (3683)
feketefelho Creative Commons License 2008.03.24 0 0 3683

Én ugyan csak kirándulni voltam Sartin (sok szépet olvastam, hallottam róla, elmentünk megnézni.) A 7.5 km-re levő Narancspartot ne hagyjátok ki (bár érhetnek meglepetések, nudi, szemét, stb.)

Mi Görögországban mindig a csapvizet használtuk főzéshez, a palackos vizet pedig megittuk. A faluról szerintem tök fölösleges térképet beszerezni, mert van pár utcája és a második nap már mindent ismerni fogtok.

Programokról tájékozódhatsz az utazási irodákban. Attól, hogy nem velük utaztál oda, ott még lehetsz az ő partnerük, ne félj nem fognak elzavarni (pénzből élnek ők is).

Athénba valóban Nei Poriból jobb menni, mert vagy 300 km-rel közelebb van (Athén-N.Pori kb 400 km, Athén-Sarti kb 700 km). Mi Olympic Beachen nyaraltunk (Katerini mellett) pár éve és onnan mentünk autóval Athénba (kb. 440 km). Korán reggel (6 óra) indulva, kis pihenőkkel délben már Athénban voltunk (úgy, hogy Athénba érve eltévedtünk, plusz 1 óra tekergés, de legalább megismertük Pireuszt is :) ).

Athénba az autópályán beérve sajna én a belső sávban maradtam (elöttünk látszott az Akropolisz, aztán mikor el kellett volna kanyarodnom már nem tudtam kisorolni a 3-4 sávval jobbra levő kijárathoz, így szépen eljutottunk az autópályán Pireuszig).

A belvárosban (Akropolisz közelében) parkolni tényleg nem egyszerű, de nem lehetetlen. Nekünk sikerült az Agora közelében lévő McDonalds mellett (ahol kicsit felfrissültünk az érkezés után). Bementünk egész az Ommoniáig, onnan elindultunk Korinthosz felé (táblák jelzik) és kifelé haladva viszonylag sok parkolóhely volt (ahol tábla tiltja eszedbe ne jusson, mert elvontatnak, aztán mehetsz kiváltani az autót). Egyébként a városban túl gyorsan nem érdemes hajtani, csak amolyan vidéki túrista tempóban. Ha kiabálnak, had tegyék, integetnek oda se neki, majd elmúlik a bánatuk, de nektek sem lesz nagy bajotok. 

Aznap megnéztük az Akropoliszt, a parlament előtt az őrségváltást, aztán még eljutottunk Korinthoszba is, ahol megnéztük a csatornát. Ezek után hajnali 3-ra vissza is értünk O.B.-be. Aznap olyan voltam a vezetés után mint a mosott k..i, de megérte.

Nei Poritól kisebb távolságra van egy csomó látványosság, amit érdemes megnézni.

Thesszaloniki, Meteorák, Olymposz, Dion, Katerini. Kicsit távolabb Thermopule, Delfi és még messzebb ugye Athén meg a Peloponesos .....

Na, néhány évre akkor be is tábláztam a kirándulási programjaitokat. :)))))

Előzmény: Törölt nick (3682)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.24 0 0 3682

Szia Zoli!

Igazán köszönöm,hogy válaszoltál!Mi július második és harmadik hetén leszünk kint.Olyan szeretettel írtak itt Sartiról,hogy beleszerettem.Már annyi mindenről olvastam,hogy kicsit összefolynak a dolgok.Honnan lehet szerezni Sarti térképet?Hol van ott orvos?/2 gyerekem van/Honnan tudom meg,hogy honnan indulnak a külömböző programmok:öszvértúra,hajós ez+az?Jelzem egyénileg utazunk!Szóval sok kérdésem lenne még!A görög vizet felforralva lehet használni,vagy ásványvízzel főzitek a teát kávét levest?Várom a választ!üdv:Andi

Előzmény: Speleo03 (3681)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!