Több millió név foglalkozást jelent, kovács. molnár, juhász stb. Felhasználható a király, császár, kán. mágus, cár, bán nevek is . Idegen nevekben is előfordul foglalkozás. filmekben, festményeken, zenében és minden más helyen megtalálhatók foglalkozások. Kérem a személyek valódi foglalkozását is tüntessétek fel, és illusztrációt is kérek! Játszatok velem.
Harangozó vagyok én, harangot húzok én, nagy színezüst harangot. Isten adta nekem ezt a rangot.
A harangnak szólni kéne reggel, perlekedni az álmos fülekkel. Kéne bizony, de nincs, aki húzza, testemet az álom köti gúzsba. Harangozót még ilyet ki látott? Elaludni hagyná a világot.
Harangozó vagyok én, harangot húzok én, nagy színezüst harangot. Isten adta nekem ezt a rangot.
Már a nap a delelőt elérte, de a harang nem kongat ebédre. Én ilyenkor kint fekszem a parton, mellemet az égő napra tartom. Harangozót még ilyet ki látott? Éhen hagyná veszni a világot.
A tiszteletes úr uccára ült szegény, novembervégi nap süt rá, gyengécske fény, fején posztókalap, a szél nyakába fú, fent varjúraj suhog, a falu füstszagú.
Nyár óta őrzi már a bús, dohos szobát, felkel meg ágyba dől s tél lesz hovatovább, hetvenhat évet élt, tovább birkózni kár a káplán, Varga úr, egész jól prédikál.
Kicsalta most a nap, padon ül és meleng, a tornyot nézi és a felhős végtelent, fölötte őszi fény a felhőt lékeli, mögötte tarlott kert, tarlott emlékei.
Szalmásszekér döcög, kinyílik sok zsalu, és nézi messziről vén papját a falu és szájról-szájra jár a szó és szívbe szúr: ádventre elsétál a tiszteletes úr.