Keresés

Részletes keresés

Vajk Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9456

Ha nem ismerik fel, az már a védelem győzelme.

És nem fogják felismerni, mindegy "mit zár még ki" vagy "nem tud megerősíteni" a szakértő.

Előzmény: _I_I_I_ (9450)
_I_I_I_ Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9455

Az arcfelismeréshez legalább 60x60 pixeles képrészlet kell. Ez nagyon nem volt meg egyik videóban sem, max. 15x15-ös nagyságra saccolom az ott található arcrészletet. Ezért kár volt rá az időt pazarolni. Ráadásul a kamerák annyira tömörítették a tároláskor a felvételt, hogy az arcrészletek teljesen kisimultak és maszkszerűvé váltak.

Amit viszont továbbra is fenntartok, hogy a bolti videón és azon a videón, ami a rendőrség szerint a robbantás után készült és egy banki kamera alatt megy el telefonálva valaki, ott nem ugyanaz a két személy látható.

Előzmény: macmester (9454)
macmester Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9454

Nem volt jó, az arcfelismeréssel foglalkozók, nem mentek vele semmire, lényeges pontok voltak kitakarva ill. olyan szögben ami miatt alkalmatlan volt.

Előzmény: _I_I_I_ (9449)
macmester Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9453

nem így működik...

"nem állapítható meg a biztos egyezés, de nem is zárható ki..."

Előzmény: Vajk (9448)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9452

Nekem a bírásági folyosós képen tűnt fel a "szájtartása", amikor még nem volt teljesen kikockázva. Akkor mondtam, hogy ez ő. Azóta már teljesen kikockázták.

Előzmény: _I_I_I_ (9449)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9451

Azt nem értem teljesen, hogyan lehet úgy rendelni valamit a neten, hogy csak a mail cimre belépéssel tudják azonositani az illetőt. Szerintem ilyen a világon nincs. Ha utánvéttel rendelte, akkor is kellett a cim, vagy átvételkor a szem.ig. Meghatalmazással két tanú, stb.

Szóval?

Egyébiránt meg ott volt a vevőlista, amin haladtak végig és keresték fel a delikvenseket.

Mi történt, amikor P.L-hez értek? Nem volt a neve mellett cím?

Előzmény: macmester (9447)
_I_I_I_ Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9450

Az antropológus rafináltabb véleményt fog kiadni. Az lesz a szakértésben, hogy nem tudja teljes

bizonyossággal kijelenteni, hogy nem PLaci van a képen.

Magyarán se a vád, se a védelem nem fogja tudni használni ezt érvként.

Előzmény: Vajk (9448)
_I_I_I_ Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9449

Szerintem meg van jópár olyan kép (pl. a bolti kosaras, a robbantás utáni bank előtt sétálós na meg maga a robbantós videó), ahol elég jól lemérhető a robbantó testmagassága.

Ami viszont meglepett, hogy van az elfogásról egy videó, amikor kocsiba ültetik a fickót és ki van kockázva az arca. És az a kikockázott kép abban a rossz minőségben szinte megegyezik a bolti

kosaras képen látható arcrészlettel.

Vajk Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9448

Akkor azt fogja mlndani, hogy az egyezés nem megállapítható és máris nyert ügye van a véelemnek.

macmester Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9447

antropomókus....

nem tudom mit fog tudni a felvételek alapján megmondani, olyan minőségű (sz@r) volt a legtöbb kép, hogy nem lehetett összehasonlítani a biometrikus adatbázissal (összes személyi ig. kép benne)

macmester Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9446

nem

Előzmény: Törölt nick (9443)
macmester Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9445

ps. nem biztos hogy az elő megjegyzésem helyes, mivel őszintén nem tudom milyen videókat ill. mekkora részeket adtak ki a nagyközönségnek. szóval lehet, azokon nem pontosan látszik, de legalább próbáld meg azt keresni amit leírtam.

Előzmény: macmester (9444)
macmester Creative Commons License 2017.02.09 0 0 9444

nézd meg jól a videót...

robbantás előtt: Hátizsák + egy tornazsák szerű szütyő (háton + kézben)

robbantás után: tornazsák szerű szütyő (hátizsák elrobbant, abba volt a bomba)

még később: már az sem (abban volt a váltókabát stb., valszeg annak a zsebébe gyűrte a szütyőt ((olyat mint egy hálózsák tokja)) 

remélem tiszta.

Előzmény: _I_I_I_ (9442)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.08 0 0 9443

Volt fazék a fókuszáláshoz?

Előzmény: macmester (9438)
_I_I_I_ Creative Commons License 2017.02.08 0 0 9442

Egy valamit célszerű lenne tisztázni. Milyen hátizsákot hagyott a tettes a helyszínen?

Ugyanis a közzétett videofekvételek alapján a robbantó a robbantás előtt és után is visel hátizsákot.

Most jön az, hogy matrjoska-hátizsákja volt, és a nagyban volt egy kicsi?

Előzmény: macmester (9413)
Vajk Creative Commons License 2017.02.08 0 0 9441

"hanem a zügyész és ellene aztán próbálhatsz eljárást indítani:)

Ez a mondatrészed sok mindent megmagyaráz..............

Itt nem arra céloztam, hogy nem lehet, hanem hogy nincs értelme.

Mint neked.

Előzmény: Törölt nick (9436)
Vajk Creative Commons License 2017.02.08 0 0 9440

Nem, a krimóban elmeséltelek, azóta a többség a telefonján frissíti a fórumot, hátha újra írsz.:)

Vajk Creative Commons License 2017.02.08 0 0 9439

Figyi, már leírtam --és szerintem nem csak én--, hogy a mintavétel nem a későbbi bizonyítási eljárás erősítésére szolgált, hanem arra, hogy a nyomozók védjék magukat a nyilvános lebőgéstől.

Nem akartak nagy dérrel-dúrral rajtaütni valakin, akiről később kiderülhet, köze nem volt a dologhoz.

Anya DNS -ével összeértek a szálak, nem egy távirányítót rendelgető rádióamatőrre csaptak le, hanem olyanra, akinek a DNS-e ott volt a tetthelyen.

Az illetékesek ezt úgy ítélték meg, hogy elég ahhoz, hogy felvonuljanak a fickó házánál.

macmester Creative Commons License 2017.02.08 -1 0 9438

halvány lila gőzöd sincs a nyomozati munkáról szabványosról...

nem baj nekiugrok még 1x hátha megérted-.

"Miért kérne a nyominger az anyura végzést, ha tudja, hogy anyu azt mondhatja nem!"

értelmetlen kérdés egy operatív mintavétel esetében. Direktbe meg nem kérne, mert jogtalan valakit arra kérni, hogy esetleges terhelőt adjon a rokonáról. (meg felhívná kicsifiát hogy mi van, a gyerek meg futna.)

"Mi lesz a továbbiakban a sorsa a mintának, illetve az eredménynek?"

Megsemmisítik, a profilt nem tartják nyilván, stb. ahogy kell.

"Megállapítja a rokonságot, utána kidobja, elengedi a furifiút, ha az alapján gyűjtötték be?"

Miért engedné el b+? Megalapítottak, hogy lehet a furifiú a hunyó, az hogy operatív nyomozati lépés volt, a megerősítése a nyomozati eredménynek. Nem jelenti, hogy asz összes bizonyíték megy a lecsóba ő meg szabad... 

"Sok mindent elbacott már a nyomozó hatóság, okkal vetődnek ilyen kérdések."

Ez tény, rengetegszer elbacnak dolgokat. tt ilyen ügyben nem engedhették meg maguknak. 

Felvetődhet, de ha van mválasz akkor illik. elfogadni, nem pedig: de, de, de, miért, akkor miért, és nem hiszem akkor sem mert... ill. lehet. szabad országban élünk, mindenkinek joga h... lenni.

emmeg önigazolás/hitigazolás

"hanem a zügyész és ellene aztán próbálhatsz eljárást indítani:)

Ez a mondatrészed sok mindent megmagyaráz.............."

A operatív mintavétel egy részéhez bírói döntés kell. nem elég az ügyész.

utólag nem kötelező tájékoztatni

a minta korlátoltan használható fel bizonyítéknak (bizonyos fajták igen, mások csak nyomozás elősegítését szolgálják)

az ügyész megróható, szabálytalan esetbe ill. ugyan úgy jogi eljárás alá vonható (volt rá példa, de nem verik nagydobra)

macmester Creative Commons License 2017.02.08 0 0 9437

pereld be őket nemvagyoni kártérítés címén néhány 100K-ra, évente rabolják az időd, te megtettél mindet, stb.

hidd el hirtelen minden rendben lesz...

ps. most éppen onnan indultunk, hogy katárs valami olyat mondott hogy lehet hogy nem is az anyja, meg a papa újranősült (szóval oltári baromságot)...

psps. a rendszerbe van egy-két baki, pl. kevesen tudják, hogy névváltoztatást korl .számba fogad el a rendszer, főleg spec esetekbe, így ha egy adott területileg illetéke irodában 2x akarsz Dr-t berakni a nevedbe (phd + férjhez mész egy Dr.-hoz) külön alkalommal nem tudja a rendszer kezelni a Dr. ok helyzetét a névben...

és ha még el is válsz utána... k. ritka, de előfordul.

DE AZ ANYJA nevét pontosan számon tartja...

és kéretik nem terelni

Előzmény: _I_I_I_ (9430)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9436

Nem az a problem, hogy nem előre tájékoztatják, azt épelméjű ember nem vonja kétségbe. A további sors volt a kérdéses, illetve a mintavételi eljárás. Miért kérne a nyominger az anyura végzést, ha tudja, hogy anyu azt mondhatja nem! Mi lesz a továbbiakban a sorsa a mintának, illetve az eredménynek? Megállapítja a rokonságot, utána kidobja, elengedi a furifiút, ha az alapján gyűjtötték be? Sok mindent elbacott már a nyomozó hatóság, okkal vetődnek ilyen kérdések. 

Apropó, a kocsmában tegnap kiröhögtétek magatokat, vagy valakinek felgyulladt a gyertya, veled szemben, aki gyakorlatilag csökkent látású, de magáról azt hiszi hogy ő a fény az éjszakában?

Ezek a hibák elkövethetőek, és általában a nagy nyomás alatt el is követik.

hanem a zügyész és ellene aztán próbálhatsz eljárást indítani:)

Ez a mondatrészed sok mindent megmagyaráz..............

Előzmény: Vajk (9434)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9435

Nem csodálkozom azon, hogy régebbi(!) hatósági eljárások során elkövetett hibákra emlékezők azt képzelik, hogy e hibákba ugyanúgy beleesnek a mi mostani hatóságaink munkatársai.

Amiatt van ez, mert a tömegtájékoztatás nálunk továbbra is sz@r.

Vajk Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9434

Szerintem te (és többen is) félreérted  a helyzetet,mert itt nem a rendőrséget védik néhányan, hanem az eljárást magyarázzák(zuk) néhány csökkent gondolkodásúnak.

Ilyen tény, hogy a titkosszolgálati-operatív mintavétel (lehallgatás, info szerzés, stb) akkor lesz szabálytalan, ha később nem tájékoztatják az alanyt, hogy dolgoztak rá.

Azért hülyén nézne ki, ha a előre kellene szólni, hogy figyelj tesó, lehallgatunk/megfigyelünk/stb.... De hogy ne legyen kaka a rendszerben, erről utólag értesítik az illetőt.Legalábbis illene.

Gyakorlatban ez úgy megy, hogy ha nem találtak semmi hazsnálhatót, akkor inkább nem is szólnak...Persze ezt nem a KMB  dönti el, hanem a zügyész és ellene aztán próbálhatsz eljárást indítani:)

Előzmény: Törölt nick (9426)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9433

Nem bonyolult ügy ez. Olyan, mint Laci esete.

Előzmény: S mint Borenzen (9432)
S mint Borenzen Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9432

Nem Te vagy a tulaj, ha kezedben van a két  tanú által hitelesített adás-vételi szerződés.

Én arra tippelek, hogy a Vevőd, sz@rt átíratni a nevére az  autódat.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9431

Nem az adatbázis számít, hanem a hivatalos okmányok, adásvétel, forgalmi,  stb. Ezer adatot elüthetnek az ügyintézők, de a papír a bizonyíték.

_I_I_I_ Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9430

Arról mi a véleményed, hogy egy 2006-ban eladott autóm miatt minden évben műsor van, mert vagy a súlyadó, vagy a biztosító vagy gyorshajtás miatt engem keresnek meg, hivatkozva valami BM-es adatbázisban én vagyok a tulaj ?

Előzmény: macmester (9424)
macmester Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9429

Csak a tárgyalás idején, a sajtó nyilvánossága mellett kívánok az ügyben egy-két dolgot elmondani.”

volt ilyen a történelembe... Breivik stb.

macmester Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9428

Má megen, mondom nem akarod elfogadni...

keress még kákán csomót, az ügyvéd, ha korrekt, betekintene a papírokba oszt jónapot...

ti meg pörögtök itt...

teljesen szabályos az operatív mintavétel, mivel a rá vonatkozó szabályokat betartották.

a mintavétel nem = vallomástétel

szerintetek, miben akarja félrevezetni... ja hogy nem a furifiú volt, hanem a moszad/cia/kgb/illumináti/ISIS/NVH már előre kiválasztotta és megrendezte... értem...

ezt én paranoid tendenciának tartom.

mond te nem tüntették Budaházy mellett? ott is az istenbarma DNs-e volt a labdabombán... egyebek mellet persze, szegény ártatlan nagyommagyarhazafi koncepciós per áldozata lett...

minden hülye radikálisnak  (náci/vörös/radikális iszlám/anarchista/stb.) voltak vannak követői, csak attól még nem ártatlan, ha néhányak számára ez elfogadható...

ennyi.

Előzmény: Törölt nick (9426)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.02.07 0 0 9427

http://hvg.hu/tudomany/20170207_sim_kartya_vasarlas_elofizetes_thaifold

Büszkén közölte a Magyar Telekom hétfőn, hogy az állami intézmények mobilszolgáltatója lett, miután győzött egy közbeszerzési eljáráson. Az eljárás keretösszege 5 milliárd forint, az érintetti kör tekintetében közel 200 ezer SIM kártyát jelent.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!