Keresés

Részletes keresés

idejétmúlt Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36218

Mind a kettő hitbox. /jelenleg egyik se kell, de jó ha van illetve lesz egy hét szabim játszani/

A tig olyan mint a tied. Hbt250p

A mig meg az alu migsyn

https://www.ebay.co.uk/itm/156365453224?_skw=5+in+1+SYN+MIG-200+Pro+MIG+Welder+200A+220V+Aluminum+Gas+TIG+MIG+Welding+Machine&itmmeta=01J94YMNGGTBRF7PRB2JJ43PAR&hash=item24681b77a8:g:W70AAOSwit1mxMJo&itmprp=enc%3AAQAJAAABEHoV3kP08IDx%2BKZ9MfhVJKnBmwJDuoWeMfaDMPTVK4r2hzWPOmw0m1tiJ693OTKGpYRRqK7O8OHZJOltQQcebA9362TcV7N6DUcu406dcwlqdO9t0trdAkKf80YMP%2Bzz0atK8qtAqDSK1P0FBKpl5%2BnGPMAAHyM2UzoZCoEYWywF0MxpQaJFo%2B5PtZvcS1ma2wHc36jhTb9uN1BAl%2B0E%2BD4dTwJnGs8v22uWDv%2B3ZEtxFHoIjYqjTMJN%2BYqr6PYf6DZqeT8HxBX5DKZeQ9MlQqcR%2FZaiLk75cfmnAdVaMOuC%2F7pyuQ2w23inM4tgRz97cHhnV7dR9Ptu2W%2FsTjUjI5NCCr46UvzT42iZ9KA%2FVKL8%7Ctkp%3ABk9SR7bY0p7JZA

Ha eltudnám paszolni mindennel annyiért amennyiért most vehető, jó lenne de nem fognak annyit adni.

Van tüzoltó palackból még vagy 6 v 8 /5kgos gáz/ nagy, 2 kicsi, reduktor, 30kg feleti huzal két pisztoly.

Ezt nem fogom eladni túl sokért,/200-250 font/ illetve nem éri meg. Elfér még vagy 10 évet.

Meg mi van ha beszarik az awi gép, illetve kéne egy huzalos cucc...

Awi meg jó a kis szemeteimet hegeszteni.

Van fent marketplacen egy másik ac/dc 285 ért 320 ról leárazva, de londonban. Ezt meg házhoz hozták.

Előzmény: cam aro (36217)
cam aro Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36217

nem teljesen ertelek. * 

de ha a hitbox marad ,akkor erdekel mire jutsz. 
en elvarrtam eddig 10-15 palcat vele.. akkor szepen zummogot. 
( ami hiba volt az valoszinu a kiesett 20 ev, es /vagy rossz palca..a gep szerintem fasza  ) 
de tiget meg nem probaltam vele, es tekintve az okafogyottsagot valszinu nem is fogom. 
ettol a gep meg marad..

btw.. erdekel mire jutsz vele. 

* mar ha az hitbox  marad.. 

Előzmény: idejétmúlt (36212)
idejétmúlt Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36216

Hát mert szerinted én értek hozzá? Ez nem koppintos awika lesz 6 percben. Ott nem kellet sokat problémázni.

Lila binzel lesz. 1,6mm es meg 2.4 es bár ez utóbbi kérdőjeles. Egyik azt írja hogy 110A meg 3mm ig elég az 1.6 Acél meg aluhulladékhoz kell.

Nem tartanék itthon 52 félét.

Acél nem gond, alu huzal is van cusit rendelek majd. Illetve nézem hogy nincs e olyan aki eladná az apróságokat a környéken :D

Palack lesz, most még a reduktort kellene körbejárnom.

Ezen a foson is álltóható minden. Kezdő amper gázt mennyire tolja előre, pulse frekvencia, mennyire ugráljon az amper, meg mennyire sírjam el magam :D

Előzmény: d_feco (36215)
d_feco Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36215

Jut eszembe: kék (az arannyal sem lősz nagyon mellé). Az alun kívül jó(k) mindenre, a minálunk lebzselő szakijaink szerint. Rozsdamentes, szénacél, ect. (alura csak a ződ!) Amúgy meg szinte mindegy, mert kezdetben a köszörüléssel jobban el lehet baszni az ív mibenlétét, mint amiennyit az elektróda anyaga befolyásol. Állítólag sok-sok méter kell ahhoz, hogy érezhető legyen valamiféle különbség az elektródák között - de én ehhez nem értek, csak megkérdeztem pár embert.

Előzmény: idejétmúlt (36201)
idejétmúlt Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36214

Én fontba vásárlok. Nincs egy forintom se.🤣

180 volt a mig ez meg 260 font. 

Előzmény: Paco155 (36213)
Paco155 Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36213

Minden módon elbaxtad, mert a forint jelenleg durván  390/euro már vagy egy éve.  Fontban meg 480 körül.  :P 

Előzmény: idejétmúlt (36212)
idejétmúlt Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36212

Szóval ráértem meg a gépsem köll. Néztem az alit is.

Hát nem volt nekem megfelelő vagy nem szállítanak ide.

Elszállt a forint ahogy látom. Mindegy 450 körül számolom.

90eft volt rá a keret. Hát abból látszik hogy nem lesz semmi.

135 e ft a következő lépcső a másik, ez a tipus 180.. amazonon akcijóval 144 eft..

Mindegy alapon elkezdtem offereket küldözgetni hogy hátha lesz valaki aki megszabadulna tőle. A susemse szar pisztolyal van és drágálottam.

Na találtam ezt a gépet legolcsóbban 140 ért. A csávó offerelt meg.  Én pofátlanul vissza, azt csak megegyeztünk 117 e ft ba.

Hangos. Megy a venti 0-24ben.

Kis dinzenes.

Testkábel meg a mma kábel van 1.5m es 16mm²... A tig munkakábel viszont 4 m. Wp17 aszem.

Megnéztem müködik e ha már akciós volt hátha belehugyozott valaki 🤣.

A mig marad még.

Vettem testcsipeszt. 260A..

Ott is hol megy át a 260A.. mindegy.

Lesz egy kis kábelszerelgetés is a mignél. Ez a csati is hulladék de egyenlőre megteszi.

idejétmúlt Creative Commons License 2024.10.01 0 2 36211

Nálam a káromkodás tovább tart..😁.

Előzmény: d_feco (36210)
d_feco Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36210

Tegnap volt egy kis maszekom a családban - kapu, azaz a kisajtó, ahol is a cselédség közlekedik, nem a haszongépjármű. A szagember több, mint négy hónapja jön elvégezni azt a 'pici' munkát (új cselédbejárót alkotni). Hát oldjam meg én, mert félő, hogy le fog szakadni mindenhol is a minden is - ráadásul nemsokára.

Az alsó zártszelvény egy kissé likas volt (némi felületi korrózió), mondhatni, hogy rozsdapálca kellett volna hozzá. A zsanér felőli oldalának az alja dettó. Alul lemezborítás (ami szakaszosan volt varrva), meg ismét csak több a rozsda, mint a vas és a festék együtt. A zsanérok békebeliek, mindenhol hegesztve - nem leakasztható kivitel. A zár mianevéje szintén oda van varrva az oszlophoz.

Megoldásom: sok-sok szorító. Mindenhol kiékelve a megmaradó darabokat, odaszorítózva valamihez, vagy néha a semmihez is... Flex, vakarózás, vágás, vakarózás, kerítés tetején átjárás, vágás, hogyafaszombaférekoda. Végeredményképpen a rozsdalemez nem az inverterrel lett odaragasztva, hanem hat popszegeccsel (mert az legalább volt). A gérbe vágott 30x30x2 (megkímélt állapotú) zártszelvény darabkák hozzá lettek taknyolgatva(nem hegesztve!) az épségben lévő részhez - aminek a vastagságát inkább hagyjuk is, de valaha másfelesek lehettek. Az alsó hegesztésekhez elgörbítettem az elektródát, hogy beférjen abba a két-három centis résbe. A 'csiszolása' sem volt egyszerű.

A végén rámértem az átlókra. Potom másfél centis eltérés van, de a kiskapu úgy nyílik és csukódik, mint egy óramű (Muhhahahaha. Kiváncsi vagyok, hogy a fagyok hatására, hogy mi is történik). A tartóoszlopoknál meg vagy a mérőműszer volt kevés, vagy az ital sok, de úgy állnak, mint a cirkuszkerítés lécei... Betonbva öntve.

Ki és hogyan oldotta volna meg ezt a feladványt másképpen, ~1 óra alatt? Pénz az nincs.

Paco155 Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36209

Miből jöttél rá?  ;)

Előzmény: MrJones512 (36208)
MrJones512 Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36208

"olvasd vissza mind a 9 hozzászólását"

Szadista. :P

Előzmény: Paco155 (36205)
Paco155 Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36207

Nem konkrétan ő az hanem egy volt munkatársa...

Előzmény: idejétmúlt (36206)
idejétmúlt Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36206

Helyesírássa jobb.

Megvárom a kölyköket a nyitással.

Előzmény: Paco155 (36205)
Paco155 Creative Commons License 2024.10.01 0 1 36205

Mindegy is, ha esetleg nem tudnád hogy ki írt az előbb akkor olvasd vissza mind a 9 hozzászólását.   Attillaci nem bírja a szavát megtartani viszket a segge és így akar visszajönni arra hivatkozva hogy őt hívták.... 

Előzmény: idejétmúlt (36204)
idejétmúlt Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36204

Attila az a Laci.

Pont azé akarok univerzálist venni, 2 méretet me mifaszé tartsak itthon 5kg volfrámot.

Lila jónak tünik, meg az arany.

gépbeállitásal fogok én sokat baszakodni.

Előzmény: Trotyibá (36203)
Trotyibá Creative Commons License 2024.10.01 0 0 36203

Az arany jó, ac dc, Mindent is hegeszt. Írtad hogy 1.6 mm dolgoztál, 3 mm ig, Vastagabbra is lenne igény, akkor a bevont elektródához hasonlóan , növelni kell a wolfram átmérőjét, hátha új valakinek, mert egy adott tartományban használhatóak, mondjuk 15A-75 ig, stb, Lantán van benne, de amatőr, hobbi szinten, felesleges aggódni az összetevők miatt, Hányan köszörülnek zárt fejjel ellátott speciális, vasragon 500k körüli wolframköszörűvel, és hányan felxxel, aminek aztán a pora vidáman száll a levegőben, és belélegzik azt, vagy elég ha hegesztés közben elszívót, frisslevegős maszkot, vagy akármilyen légzésvédelmet használók, kontra, fejpajzs, közben cigaretta ,és kávé fogyasztók egészségükkel kapcsolatos aggályaikat nézzük, De vehetsz többfélét is, mondjuk hétköznapokra lantánost, hétégére tóriuomosat, ünnepnapokon meg cériumosat,:)A telefon, számítógép, mikro, tv, akármi, nagyobb egészségügyi kárt okoz, mint az évente 4 szer 23 percig tartó akármilyen rádióaktívnak nevezett wolfram elektróda használata. Ne aggódj emiatt, pontosabban aggódhatsz, mert mindenki azt csinál amit akar, Egyébként ide egy komoly szakmai múlttal, alázattal, és tudással rendelkező faszi szokott írni a LACI, az ő szavainak  súlya van, Megidézlek László, kérlek csekkold le jót írtam e, ha nem kérlek korrigálj, iszom szavaid.

rfc Creative Commons License 2024.09.29 0 1 36202

Abicor Binzel E3. Lila. (Az ESAB WL15 az arany, de az nem tóriummentes.)

idejétmúlt Creative Commons License 2024.09.29 0 0 36201

Kinyírtátok a fórumot!!44

Úgy döntöttem én leszek az ügyeletes hülye.

Milyen wolfrámot vegyek ami mindenes? Arany ha jól emlékszem.

Vagy vegyek inkább kétfélét?

Vastagság?

Én anno 1.6mm essel csináltam dolgokat.  Max 3mm anyagvastagság van.

gss Creative Commons License 2024.09.25 0 0 36200

...nem tudom máshol mennyibe kerül, de a szigetszentmiklósi cég 23-ért cseréli házhozszállítva a 20kg-os palackot, ha lejárt a nyomáspróbája a meglévőnek akkor +25

majdnem cseréltettem egy normál Pb palackot is, (10,5eFt) de visszaadtam mert túl könnyű volt (mérleg szerint a 11kg töltet helyett kb csak 7 volt benne)  lehet hogy eresztett, ez előfordul  bárhol

Előzmény: gss (36189)
d_feco Creative Commons License 2024.09.24 0 0 36199

Nem én említettem a kontaktkorróziót. :P

"Én továbbra is úgy vélem, hogy az alumíniumot védő összefüggő oxidréteg egyszerű, vizes áztatással nem törhető."

Mivel a leírtakban sem erről volt szó, így ezt az állítást nem is vitatom. Az állítás az az volt, hogy a környezeti nedvesség és a levegőben lévő oxigén együttes hatása károsíthatja az alapfémet.

"Persze ilyen manipulációkkal..."

Nem akarok nagyon belemenni a részletekbe, de... A gépjárművek kén dioxidot is bőszen pöfékeltek, s pöfékelnek a mai napig. Ez a gáz vízzel érintkezve kénes savvá válik (nem kénsavvá!), ami nem túl előnyös semmiféle fémfelületnek (mondjuk a tüdőnek sem). Ugyanezen kipufogógázok nitrogén-oxidot is tartalmazhatnak, és tartalmaznak is. Mely molekulák persze fotokémiai reakciók során (is) nitrogén-dioxiddá avanzsálódnak. A nitrogén-dioxid vízben elnyelődése végeredményképen salétromsavat eredményez. Ha az esővíz a 'városi' szmogos környezetben elnyeli a megfelelő gázokat, akkor már ott is van a frankó sav, ami mindenféle jó dolgot végez az aluval.

De a legnagyobb gond a hidrogén jelenléte az alumíniumban, főleg hegesztés közben (ugye, csak pár mikronos réteg). Ilyet legalább már láttam élőben. Nem csak mikroszpók alatt látható, hanem szabad szemmel is.

Előzmény: MrJones512 (36197)
idejétmúlt Creative Commons License 2024.09.24 0 0 36198

Én elengedtem már a témát. Egy konzervdoboz is 200 év aluból mire lebomlik.

Sőt rengeteg alu kávéföző lyukadt már ki a sok kávé után is, ja nem..

Volt szerencsém az 50/60as évekből származó tejeskocsikhoz is. Szóval jó ez meg szép.

Mindegy.

Előzmény: MrJones512 (36197)
MrJones512 Creative Commons License 2024.09.24 0 0 36197

""...és az alumínium felületét védi a további korróziótól, mégis lehet porózus és nedvességet vehet fel."

Következtetés: a nedvesség hatására alumínium-hidroxid keletkezik, s így tovább. Ha valahol elkezdődik a folyamat, ott az lassan, de biztosan folytatódni fog. Vagy tévednék?"

Szerintem igen, Én továbbra is úgy vélem, hogy az alumíniumot védő összefüggő oxidréteg egyszerű, vizes áztatással nem törhető.
Az általad említett kontaktkorróziót az acél csavar és az alumínium közti elektronpotenciál-különbség okozza. Abban igazad van: az acél képes "megenni" az alut, ez rendbe' is van.
Persze ilyen manipulációkkal (pl. lúgok/savak használata) az alumínium is eloxidálódhat.

Ami igazából érdekes az az, hogy a természetes (pl. esővíz okozta) korróziónak van-e határa és hol. Szerintem vagy van, vagy olyan elhanyagolható sebességű, hogy nem véletlenül nem látott még senki környezeti korróziótól kilukadt alumínium ereszcsatornát, vagy bármilyen más alumínium lemez tárgyat, akár a múlt évezredből származót sem!

Előzmény: d_feco (36196)
d_feco Creative Commons License 2024.09.24 0 0 36196

S a kép feletti szöveg a linkelt oldalról:

"...és az alumínium felületét védi a további korróziótól, mégis lehet porózus és nedvességet vehet fel."

Következtetés: a nedvesség hatására alumínium-hidroxid keletkezik, s így tovább. Ha valahol elkezdődik a folyamat, ott az lassan, de biztosan folytatódni fog. Vagy tévednék?

Ezen felül a mindennapokban előforduló alu cuccokat (például bicikliváz) sem csak a víztől kell félteni, hanem a vízben oldott, esetenként savakat képző vegyületektől is, amik a közlekedésben résztvevő járműveknek köszönhető. Például kénes-sav, salétromsav (NO2+H2O).

Előzmény: MrJones512 (36193)
MrJones512 Creative Commons License 2024.09.24 0 0 36195

Naná, hogy csinálj! :)

Egyébként az acél vs. alu nem egy szerencsés példa a korrózióra, mert nem kifejezetten szeretik egymást.

(https://cromkontakt.hu/blog/tag/kontaktkorrozio/)

Előzmény: Paco155 (36194)
Paco155 Creative Commons License 2024.09.24 0 0 36194

Szerintem te még nem találkoztál alumínium alkatrészbe belerohadt acél csavarral ahol akár több tizedmilliméternyi fehér alumíniumoxid port is ki lehet verni a furatból, vagy akár csak olyan alumíniumelemmel amin láthatóan vastag oxidréteg van. Csináljak neked képeket? :P

Előzmény: MrJones512 (36193)
MrJones512 Creative Commons License 2024.09.24 0 0 36193

Teljesen igazad van, de azért azt vedd hozzá, hogy az alumínium oxidrétegének vastagsága alapvetően a nanométeres tartományba esik. Abból lehet megvastagodás, de annak mértéke a gyakorlatban elhanyagolható méretet ad. (pl. 10x-es "vastagodás" esetén is csak 120 nanometer = 0.00012 milliméter lesz.)

(Forrás: https://hegpont.hu/aluminiumhegesztes/)

Előzmény: d_feco (36192)
d_feco Creative Commons License 2024.09.23 0 0 36192

Idézet a mostani tananyagból:

"Az oxidréteg vastagsága az idővel, a hőmérséklettel és a rendelkezésre álló oxigén mennyiséggel növekszik. Az oxidréteg tömör, az olvadáspontja kb. 2050 °C és védi az alumíniumot a további oxidációtól. Nedves környezetben azonban a felület feldúsul alumínium-hidroxidban, ami lehetővé teszi, hogy az alumínium-oxid és az alumínium-hidroxid réteg érintkezésénél víz adódik át vastagítva az alumínium-hidroxid réteget. Mivel a réteg porózus, az oxigént áteresztve az oxid réteg is vastagodhat. A réteg víztartalma miatt a hegesztéskor a hidrogén egyik forrása."

Előzmény: MrJones512 (36190)
MrJones512 Creative Commons License 2024.09.23 0 0 36190

"Minden baj oka az, hogy ha nedvességet (pára, víz, ect) kap az anyag, akkor az alapanyag oxidrétege folyamatosan vastagodik."

Alunál ez nem így működik.

A vassal ellentétben az alu oxidja ugyanis összefüggő réteget alkot az alapfémen, tehát ha nincs valami olyan körülmény, amely folyamatosan törné ezt az réteget (pl. komolyabb savak-lúgok), akkor az oxidáció igen hamar leáll.
Sima esővíz például a büdös életben sem fog elkorrodálni egyetlen alu eresztcsatornát sem.

Előzmény: d_feco (36188)
gss Creative Commons License 2024.09.22 0 0 36189

Pestmegye keleti részén nem tudtok véletlenül céget ahol tudják tölteni a 20kg-os co-t!?

d_feco Creative Commons License 2024.09.17 0 1 36188

Minden baj oka az, hogy ha nedvességet (pára, víz, ect) kap az anyag, akkor az alapanyag oxidrétege folyamatosan vastagodik. Ez egy idő után nem lesz majd jót sem az utólagos  varratnak (az oxid saalakként marad a varratban és környékén), sem az alapanyagnak - pláne ha még kap egy kis hősokkot és némi plusz bevitt feszültséget is. Nevezd annak, aminek akarod...

Hozaganyag. Milyen ötvözetről van szó? Mert ahhoz illik hozaganyagot választani... Sima Al (kétlem), AlSiMg ötvözet? Milyen százalékokban? Ha ezt tudod, akkor lehet mindenfélét keríteni - ha meg nem, akkor csak saccolhatsz, és vagy jó lesz, vagy pedig nem.

Előzmény: idejétmúlt (36175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!