Keresés

Részletes keresés

képfaragó Creative Commons License 2016.05.27 0 0 828

Ha véletlen egy 4/24-70 zeiss zoomot vennél, keress meg. Én egy A7II-t keresek. Egy ajánlatot kaptam egy 24-70 zommal együtt de a zoom nekem nem kell. Vagy használt A7II vázat keresek. 

Előzmény: csalazolee (825)
DZnupi Creative Commons License 2016.05.27 0 0 827

Köszönöm Noxin! 

Előzmény: Noxin (824)
Noxin Creative Commons License 2016.05.27 0 0 826

Milyen film dokumentálásra, videozásra? 
Vehetsz A bajonettes adaptert és mellé olcsóbbak az A-s obik. De a 4/24-70 Zeiss újonnan most 384000 Ft, ami a gép árához képest nem sok. 
A fényerős obik sehol sem olcsók, ezek meg Zeissek sajnos. De gyerekcipőben jár még az E bajonett, lassan elkezd a többi gyártó is lencsét tervezni hozzá, nem megy minden azonnal.
Amikor vetted nem mérted fel a lehetőségeket?  

Előzmény: csalazolee (825)
csalazolee Creative Commons License 2016.05.27 0 0 825

Sziasztok!

4 hónapos A7II-m van.
A tapasztalatok:
Egy igazán jól összerakott, kitalált gép, de nem film dokumentálásra való!

Kit obival vettem, de azért sajnos sötétben kellene a jó fényerős objektív.
Na itt van a pont, hogy most nem tudom mit csináljak.

Egy jó fényerős zoom objektív közel 600ezer.
Na én ennyit nem adok, nem áldozok egy optikáért.

Gondolkodom erősen az eladásán, mert én inkább egy dokumentálós gépet vennék, amit már nem kell évekig tovább építeni objektívekkel.

Ez az objektív cserélősdi a FF világban nem a kis cégek játéka.

Ha valaki itt szeretné ezt a világot kipróbálni szóljon és megbeszéljük.

Noxin Creative Commons License 2016.05.27 0 0 824

Nem nehéz az.
Én A7-et használok képstabi nélkül manuális obikkal. A II váz vastagabb, nehezebb és én a tükrös gépet pont a felesleges súly miatt cseréltem le. Persze néha jól jöhet a képstabi, de miután nem ugrál a tükör a vázban elég jó záridőket ki lehet tartani anélkül is. 
A 24 mpixel meg mindenre elég általános használatra, néha sok is, úgyhogy A3/A2 méretben nem hinném hogy bármi észrevehető különbség lenne a két váz képe között, sőt szerintem semmi. Utána lehet nézni hogy azonos-e az érzékelő, valószínűleg igen. 

Előzmény: DZnupi (823)
DZnupi Creative Commons License 2016.05.27 0 0 823

Tisztelt Urak!

Nagyon szemezgetek az A7-es szériával. Sajnos mivel kis pénzű ember vagyok az "R"-es széria nem jöhet számításba. Viszont egy használt sima A7- re talán össze tudok gyűjteni. Kérdésem a következő lenne... valaki haszállt-e sima A7-et és az újabb változatát az A7II-őt. Mekkora különbségek vannak a két gép használhatóság, képminőség között. Nézegettem összehasonlító teszteket, de inkább személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi. Tudom leírni nehéz lenne, éppen ezért ha nem vagyok tolakodó, akkor kérnék egy telefonszámot és felhívnám hogy meghallgassam a tapasztalatokat.

Köszönettel: Tamás

Vaporshark Creative Commons License 2016.05.24 0 0 822

nézz meg egy sony fs7-et! :)

Előzmény: moha laci (820)
Noxin Creative Commons License 2016.05.23 0 0 821

Ettől még ott a hack amivel ki lehet kerülni a 30 perces zárolást.
És semmi komoly beavatkozás, applikációként fut a Sony rendszerén, bármikor eltávolítható.

Előzmény: moha laci (820)
moha laci Creative Commons License 2016.05.23 0 0 820

Kedves toce. Ma egész napra béreltem egy Sony 7S-t.

Igazából ez a megoldás mindenre, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban.

Canon objektíveket használtam, melegedés egyenlő a nullával.

Ezt úgy értem, hogy 30 perc folyamatos felvételnél is tökéletes a rendszer.

Vagyis az esetleges elképzeléseimet tökéletesen teljesítette.

Az egyértelmű volt számomra is, hogy 30 perc a plafon, hiszen ez egy fényképezőgép...ezért ennyi az ára.

Melegedés közel nincs olyan mint a Canonnal, bár a 6D-t elvittem már 90C fokig i, akkor sem tiltott le.

Köszönöm a segítséged. Egyébként nem, már nem vallom magam videósnak.

Hiszen egy kamerám sincs :) ...szinematográfus a helyes

Köszönöm...szép estét

Előzmény: Törölt nick (819)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.22 0 0 819

Ha a melegedés a gondod, meg a 30 percen túli felvétel, és Canon objektíveket akarsz használni, akkor egyik Sony kamera sem neked való.

A melegedéssel több gondod lesz, mint a Canon-nal.

30 percnél minden fényképezőgép megáll.

Canon objektívek adapterrel ugyan képesek auto fókuszra, de rosszabbul teljesítenek mint Canon vázon, vagy mint Sony vázon arra való objektív, csak szívni fogsz vele.

Fényképezőgép cinemtográfusoknak való. (Sok rövid snitt, ide-oda variózva, fókuszálva.) Ha videósnak érzed magad, akkor neked egy jó videokamera kell...

Előzmény: moha laci (817)
Noxin Creative Commons License 2016.05.22 0 0 818

Elvileg az európai fényképezőgépek videoja 30 percben van maximálva. Annál mindegyik leáll. Viszont valaki már készített olyan alkalmazást amit az A sorozat vázaihoz lehet használni és feloldja ezt a korlátot.
A melegedésre panaszkodnak a Sonynál is (persze kérdéses a felhasználási környezet) de nekem ebben nincs tapasztalatom.
https://github.com/ma1co/OpenMemories-Tweak

Előzmény: moha laci (817)
moha laci Creative Commons License 2016.05.22 0 0 817

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Jó pár esküvő van már a hátam mögött. 3 éve váltottam technikát, azóta filmezek Canon Full-frames DSLR gépekkel.

Viszont rengetegszer nem csak rövidfilmes felkérések vannak, hanem hosszabb folyamatos rögzítésű anyagot vár a megrendelő, vágások nélkül.

Ezt azért írom, mert a Canon DSLR szenzor hőmérsékletet tudomásom szerint 56C fokig szabad engedni, utána "valahol" letílt és kikapcsol(szenzor hőmérsékletet a Magic Lantern segítségével látom).

Eléggé besokalltam attól, hogy bármikor cserben hagyhat a technika.

Így jutottam el(vissza, mert előtte is csak Sony kamerákkal dolgoztam) a Sony A7 sorozathoz.

A munkáim nagy többsége esküvői film, igény szerint hosszabb és rövidebb film, igénytől függően.

Ennyit a sallangról. A kérdéseim a következők lennének.

- melyik Full-frames A7 gépet ajánlanátok, ami 30-50 perces folyamatos felvételre képes, úgy hogy felvétel közben nem tilt le és nem kapcsol ki?

- egyenlőre nem szükséges a 4K

- Canon 6D vázon használt STM illetve USM objektíveket szeretnék a Sony A7 vázon használni.

- lehetséges e?

- milyen átalakító szükséges hozzá?

- ezekkel az objektívekkel is használható e, a mozgást követő autó fókusz filmezés közben?

Van három gép, ami az én  meglátásom szerint szóba jöhet(ne), de a pénztárcám tartalma nagyban befolyásolja a vásárlást.

- Sony Alpha 7S ILCE-A7S

- Sony Alpha 7R ILCE-A7R

- Sony Alpha 7 Mark II

Nagyon köszönöm előre a segítségeteket.

Szép napot mindenkinek!

Üdv.: Laci (laszlo.mohacsi@falu-tv.hu)

wdtomi Creative Commons License 2016.05.19 0 0 816

Keress, hátha tudok segíteni. 

Előzmény: kaldi65 (808)
pagrus Creative Commons License 2016.05.19 0 0 815

A stabilizátor miatt nem kell, mert a vázon lehet beállítani, az EXIF adatok miatt jó.

Előzmény: Primary92 (807)
pagrus Creative Commons License 2016.05.19 0 0 814

Ad.

Előzmény: Primary92 (813)
Primary92 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 813

De ez ad információt a gépnek, hogy milyen lencse van rajta?

Előzmény: pagrus (812)
pagrus Creative Commons License 2016.05.19 0 0 812

Ezt a Leica M - Sony E adaptert választottam, mert M --> akármi adapter már sokféle van (és ez autofókuszos is):

http://techartpro.com/

Előzmény: Primary92 (811)
Primary92 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 811

Igen légyszíves, mert én nem találok programozható adaptert M42-höz, de FD-hez sem.

Előzmény: pagrus (810)
pagrus Creative Commons License 2016.05.19 0 0 810

Én válasszam ki neked? :)

Előzmény: Primary92 (807)
pagrus Creative Commons License 2016.05.19 0 0 809

Igazad van, feltettem egy 400-as telét és ott jól látszik, 135-ösnél nem láttam különbséget, annyira nem remeg a kezem :)

Előzmény: padam19 (805)
kaldi65 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 808

Most már teljesen elbizonytalanodtam.

Lenne valaki, aki megmutatná Budapesten  nekem Sony A7 II. változatot?

Előzmény: padam19 (805)
Primary92 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 807

ÉPn arra gondolok, hogy a Canon rendszeren van chipes adapter, amit fel lehet programozni, hogy hány mm-es. Ez jó lenne a stabilizátor miatt. FD és M42 obikat használok.

Előzmény: pagrus (806)
pagrus Creative Commons License 2016.05.18 0 0 806

Sokféle van, ez sem az összes:

http://briansmith.com/gear/sony-lens-adapters/

Előzmény: Primary92 (803)
padam19 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 805

De bizony stabilizál, próbáld ki a SteadyShot-ot be és kikapcsolva.

Előzmény: pagrus (800)
kaldi65 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 804

Köszönöm, nekem ez lényeges infó.

Olympus-om volt és az bekapcsolta automatikusan a nagyításnál, de mintha éreztem volna, hogy a Sony-nál nem így működik, 8 db manuális fix obim van 17mm-től 200mm-ig és javarészt azokat használom, ezért volna ez jó nekem, nem nélkülözhetetlen, de jó dolog, hátha majd egy szoftverfrissítésnél ezt is belerakják, de addig marad az A7.

Előzmény: pagrus (800)
Primary92 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 803

Linket tudsz küldeni?

Előzmény: pagrus (802)
pagrus Creative Commons License 2016.05.18 0 0 802

De vannak, van is egy ilyen rendelésem folyamatban.

Előzmény: Primary92 (801)
Primary92 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 801

Itt nincsenek ilyen programozható adapterek, amik elmondják a váznak, hogy x mm vagy y mm?

pagrus Creative Commons License 2016.05.18 0 0 800

Akkor pont nem stabilizál amikor nagyít, ha megérinted az exponáló gombot akkor kezd stabilizálni de akkor elveszi a nagyítást.

Előzmény: kaldi65 (799)
kaldi65 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 799

Köszönöm!

A lényeg, hogy működik, manuális objektíveim vannak és azoknál nagyon hasznos a nagyításnál, hogy a nagyított kép stabilizált.

A7-es-nél  nehezebb a remegő kép miatt élességet állítani manuálisan, ezért akarok váltani A7 II-re.

Előzmény: padam19 (798)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!