Keresés

Részletes keresés

ohrana Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2679

segítsék meg a rászorulókat.

A RÁSZORULÓKAT, nem a tolvajokat.

Aki a harmadik lakását lakja le, és a 2000 forintos bérleti díjból milliós tartozást hoz össze, az nem együttérzésre, hanem kezelésre szorul.

Az a nagy baj, hogy a szegényeket szándékosan összemossák a parazita életmódot folytatókkal. 

o

Előzmény: Permaloy (2677)
ohrana Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2678

Főváros egy kerülete, roma önkormányzat. Nyári tábor: első dolguk megszavazzák egymást vezetőnek, és több százezer forintot díjazásnak. (Én évtizedekig vittem gyermekeket táborozni, kirándulni, és soha egy fillért nem kaptam érte - de legalább láthattam a III/III  embereit.)

És persze a tábor az első átmulatott éjszaka után holdbéli táj.

o

Előzmény: feri a netröl (2673)
Permaloy Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2677

Felszólította a papságot Ferenc pápa, hogy áldozzák fel kényelmüket, menejenek az emberek közé, és segítsék meg a rászorulókat. Az egyházfő Rio de Janeiro székesegyházában mutatott be szentmisét szombaton, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó utolsó előtti napján

ohrana Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2676

Hol fürdenek? Hát a FÜRDŐHÁZBAN!

Pályázati pénzből épült fürdőház, aminek még bőven üzemelnie kellene.

Bódis Kriszta tán csak nem erről akarja elterelni a figyelmet a vízelzáráson való hisztivel?

Újabb zsék lenyúlásának ágyaz meg?

http://mandiner.blog.hu/2012/12/24/hetes_van_visszaut

Ebből idézek:

Díszkivilágítás nincs, közvilágítás sem régóta. A negyed közepén három betonblokk, a toalett. Nem messze két kút, csak ott van víz. Illetve a mosodában, fürdőházban, amelyet pályázati támogatással, a helyiekkel közösen építettek. A házat büszkén mutatják, az egyetlen működő mosógépet inkább szomorkásan: naponta egy család tud kimosni, de a gép nehezen bírja az iramot. Az épület alsó szintjén van még zuhanyzó, fent, a szobában pedig találkozókat, gyűléseket, nyáron az alkotótábor egy-egy foglalkozását tartják. A betört ablak pótlására egyelőre nem futja.

(Hogy egy betört ablakot miért nem tudnak pótolni, 2 nm üveg 4-5 ezer, berakni meg be lehet házilag is, nem kell hozzá atomtudósnak lenni.)

http://www.romapage.hu/article486

2012-ben pedig megnyílt a fürdőház, melyben melegvizes zuhanyzási lehetőség, angolvécé, mosógépek várják a komfort nélküli házak lakóit.

http://cseppgyerek.blog.hu/2012/06/07/szegeny_embert_meg_az_ag_is_huzza_400

(Mondjuk az építési naplót megmézném...)

Aztán, akinek van kedve, keresse meg a pályázat kiírását, és hogy mit vállaltak.

o

Előzmény: Mensikov (2671)
Permaloy Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2675

Ferenc Pápához van szerencsénk??? Eléggé ellent mond a mostani öszentsége nyilatkozata itt az index topikjában a vatikáni nyilatkotatainak.

Mensikov Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2674

Ilyen nálunk is van : már "várom" mikor hullik aranyeső a jóanyámra... az ilyen buloik aztán jó kis verekedésekbe torkollanak...

feri a netröl Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2673

Félig off a téma, de azért érdekes. Kis falunkba a cigány önkormányzat most kapott 600 ezer forint közpénzt. Tegnap már el is utaztak rajta fürödni. Ingyen busszal + strandbelépő és ingyen ebéd. Jövőhéten pedig kis falunkban Roma-nap lesz. Van itt pénz, ja ez így megy már évek óta. Nemcsak a patás kormány alatt van így.

Mensikov Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2672

Nagy felfújható gumimedence, tesco-s áron nem is drága. Ma láttam az újságban, 4-5 cigánygyerek pancsikált benne..

Ne Gyurcsi luxus medencéjére gondolj a Szemlő hegyen...

Előzmény: Zoxo Whitney (2636)
Mensikov Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2671

Ha 10 naponta 1 köbméter akkor havonta 3 köbméter, nem ? ( ha 30 napos a hónap ) Ha most 1 m3 víz 600 ft ( bár nálunk már 720 ft/m3 ) akkor egy hónap az 1800 ft. Kérdés hány tagú a család. A rejtett munkaerőtartaléknál azé ne számoljunk átlag 4 fővel, mert ennél több. namost ha ragaszkodnánk a havi 3 köbméterhez ez azt jelentené hogy az egész család ugyanabban a vízben fürödne és utána ezzel a vizzel fel is mosnák a lakást.

( Ezt onnan gondolom, hogy ahol én lakom, lakótelep, van aki 4 tagú családként havi 2 köbméterért fizet. A kérdésre hogy lehetséges, volt a válasz: először a gyerekei aztán anya és apa fürdik majd felmosok vele. Na nem az egyedi olvasókat mérik, hanem a ház teljes fogyasztását. Ha különbség van a főmérő és az almérők közt a különség forintosítása szétosztásra kerül. vagyis hiába diktálok be helyes adatot én finanszírozom a többi becsületes lakóval a másik fogyasztását. )

Előzmény: püfffneki (2666)
ohrana Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2670

(1) Magyarország törekszik arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeit és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsa.

Mi az, hogy Magyarország törekszik arra? A lakók? A kormány?

Aki éppen ráér?

Magyarország nem csinál semmit, legfeljebb a lakók.

Nagy hiányosság az is, hogy azzal mi legyen, aki kap emberhez méltó lakást, szolgáltatást, és azt lepusztítja.

Annak jár mégegyszer?

Még hányszor?

o

Előzmény: Tecs (2643)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2669

Igazad van, hibás a számolás, én is csak átfutottam rajta és nem számoltam

"Az említett Mekcsey utcában élőket – akiknek többsége évek óta naponta tízszer is fordul egy-egy vödör vízzel "
Innen számolt az olvtárs
egy vödör 10L, napi 10 vödör 100L, az havi 30 nappal 3000L =3m3 ez 500Ft-tal=1500Ft havonta

King_of_Giants Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2668

A kedvemért, nekifunál mégegyszer a számolásnak?

Megteszem én is

tiktalik Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2667

az csak egy kút okoska, de 121 van!

püfffneki Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2666

Fordítsuk le magyarra. Napi 10X10 l víz az 10 naponta 1 m3 , vagyis kb 600 ft havonta egy család fogyasztása.

Ez a része nem tűnik iszonyatosan soknak.

Az hogy Ózdon 500 olyan család van aki ennyire szegény hogy erre rászorul, na az igen.

Előzmény: King_of_Giants (2664)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2665

Szeretnék olvasni arról is hogy Afrikába, Ázsiában hogyan jutnak ingyen vízhez a szomjazók."

Akkor guglizzál és meglátod hogy nagyon sok helyen jótékonysági szervezetek fúrnak kutakat és szabadon lehet hordani a vizet onnan

Ismerős talán a fejükön vizeskorsót egyensúlyzó nők képei

A többiben nagyon igazad van

Éppen tegnap beszélgettem egy cigány jó ismerősömmel erröl a víz mizériárol és mondom neki "milyen jó neked, hivatkozhatsz, hogy te cigány vagy"

Meséli, hogy a Kádár rendszerben még vidéken lakott és villanyt vezettetett be a házukba, anyagi segitséget kért a tanácstol mert + oszlopot kellett volna a távolság miatt felállitani

"Dehisz maga rendes ember, minek magának segítség" és nem kapott

Előzmény: Törölt nick (2663)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2664

Olvasgatok itt és enm mindenben értek egyet a csapelzárással, nevezzük szűkitésnek, pont a forróságban

de

Beleütköztem ebbe a számolgatásba

Érdekes módon mindenki átsiklott rajta

Azért áljon már meg a menet!

Rég rámverték volna a közösköltséget ha ennyi vizet fogyasztanék havonta és nem fizetnék semmit utána

Előzmény: Regin__a (2518)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2663

"Szégyenükben keresik a kifogásokat, miért is nem jár víz a szomjazóknak. "

OMG.

Nem volt olyan, hogy nem jár víz a szomjazóknak, csak a jól megírt ferdítésekben van ez leírva. Mindenki hozzájutott ivóvízhez, aki akart. Persze kényelmesebb nem is kimozdulni a házból, várni, hogy az ablakon nyújtsák be a lehűtött palackos vizet, de ahogyan én kivettem a történetből ilyeneket csak az érdekelt újságírók írtak le (mármint, hogy a szomjazók nem jutottak ivóvízhez).

Szeretnék olvasni arról is hogy Afrikába, Ázsiában hogyan jutnak ingyen vízhez a szomjazók.

Akkor pici történelem, hogy az "ingyenes" juttatásokhoz hogy jutott az "átlagpolgár".

Településünkön anno úgy 68 táján fektették le a vízhálózatot. Minden ingatlantulajdosos kb. 6.000,-Ft összeget fizetett be, hogy kiépüljön a hálózat. Mekkor összeg volt ez? + belső hálózat.

80-as évek közepén fektették le a gázvezetéket, ingatlanonként kb. 40 eFt volt. Fizetni kellett, ha részletekben is + belső hálózat.

Olyan 80-as évek végén a telefonhálózatot fektették. No ez nem volt kötelező, de aki szerette volna, annak 38 eFt-be fájt.

A szenyvízhálózat kiépítésébe szintén minden ingatlan tulajdonosnak be kellett szállni. Olyan 86 Eft volt  + belső hálózat.

Az utcákon a burkolt utak kiépítése, szintén befizetéssel járt ingatlanonként 100-130 eFt, mert ez már hossztól is függött.

Utána következett a csodás és mindent megoldó privatizáció, az összes vezetékes hálózat huss, térítés és kárpótlás nélkül valahogyan ez mind kikerült település tulajdonából és azóta a szolgáltatások "olcsóbbak" mondhatni ingyenesek lettek. Ja ez nem igaz.

Egyedül a jólinformáltak kaptak visszatérítést a telefonhálózat privatizációja után olyan 12 eFt-ot.

Előzmény: Törölt nick (2626)
gitana19 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2662

Integráció vs asszimiláció.

Azok a székelyek, akiknem a nagyapjuk Romániában született, de nem beszélnek románul, valószínűleg magyarul sem beszélnek, olyan kicsik. :)

Előzmény: Törölt nick (2606)
robbie.taylor Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2661

Szerintem az a vénasszony írkál ide is.  :))

Előzmény: mindennapi kegyerünk (2642)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2660

jé egy ujabb cikk ami hazudik

Szégyenükben keresik a kifogásokat, miért is nem jár víz a szomjazóknak.

Előzmény: Törölt nick (2626)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2659

kipeckelős kutaknak vetnék véget.

ezzel az a gáz, hogy amit valamilyen fizikai behatással lehet működtetni, azt  max 5 perc kijátszani. Ha nem lehet ékelni, akkor majd máshogy. 

Előzmény: nünüke88 (2650)
mamicska Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2658

tudhatod, hogy speciel ebben az esetben kire gondolok - havi egy millát markol fel a semmiért.

ne terelj

Előzmény: mindennapi kegyerünk (2642)
mamicska Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2657

például?

Előzmény: cheapchip (2645)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2656

Ez pont annyit jelent, hogy akinek szüksége van közszolgáltatásra, az igénybe veheti, azt nem, hogy ingyen és korlátlanul.

Bradanek F Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2655

Ez már a 2014-es választások miatti, nemtelen ellenzéki reakció.

A cigánykártya kijátszása.

Előzmény: püfffneki (2654)
püfffneki Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2654

A tegnapi tv híradóban az volt hogy a felháborodást kiváltó képesk 2011 ben készültek. Miért pont most van rá reakció?

kaciburere Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2653

ingyenesen?

Akkor minek fizetek érte?

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2652

(1) Magyarország törekszik arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeit és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsa.

Ebben az sincs benne, hogy a hozzáférés ingyenes.

nünüke88 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2651

A német híradóban arról van szó, hogy elvileg ingyen járhatnak a selyemréti strandra? Ja, nem, mert nem férbe bele a kelet-európai=náci/rasszista, mi németek=megjavult, szembenéző képpel.

nünüke88 Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2650

Hol olvasható, hogy nem? Ez a baj a jogi szövegekkel. ;-) Én amúgy hagynám, hogy vigyék a vizet, amennyi szerintük kell, a kipeckelős kutaknak vetnék véget.

Valószínűtlennek tartom, hogy annyi vizet elhordtak volna.

Előzmény: Tecs (2649)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!