A német ARD egyik gyermekműsorában azt próbálják elmagyarázni - természetesen gyermekeknek -, hogy mennyire veszélybe került Magyarországon a demokrácia. Azért azt meg lehetne kérdezni a film rendezőitől, hogy mennyire érdkli ez a propagandízű, politikai téma, mondjuk a 3 és 14 év közötti korosztályt és mennyire értik a problémát? Aztán azt is meg lehetne kérdezni tőlük, hogy mennyire tartják etikusnak azt, hogy efféle anyagokkal tömjék a gyermekek fejét? Vagy lehet, hogy nem is nekik készült?...
Csatlakozom. Sőt elmondták ,hogy ilyen alja stilusu gyermekeknek szóló propagandát csak a nácik alkalmaztak , ebből is látni ,hogy a liberálisok a legjobb tanítványai Goebbelsnek.
Az 56-ban külfödre telepített alvó menekültek pedig gombnyomásra kezdik a mocskolódó támogatást ezekhez a náci szintű műsorokhoz.
ez gondolom ugyanaz az Ozsváth, aki korábban külföldi lapokban hozta le véleményformáló sorait...
sajna már törölték a "kik árulkodnak és keltik rossz hírünket?" topikot. ott volt már tőle pár idézet. ilyen névvel tuti valami kiszakadt hazánkfia... és tudatosan rombolja ősei hazájának hírét.
Nem fuz hozza kommentart, de a musor onmagaert beszel.
Azt hiszi, hogy ezzel megfoghatatlanna valt, a rajzfilm beszel helyette, de o nem mond semmit, nehogy valoban vitatkoznia kelljen alkalmasint. Eleg atlatszo, mar a gyerekek sem vennek be.
Lehetne itt sokmindenrol, sokmindenkirol rajzfilmet kesziteni, de akkor "az mar tulmenne a velemennyilvanitas szabadsagan".
Az mindig eppen benne van, amit ballibek irnak, mondanak, ujabban rajzolnak. A tobbi velemeny meg pont tulvan ezen.
"Az EU és az USA csak ne aggódjanak, mert van a házuk táján is elég gané, amit el kéne takarítani. Itt van pl. ez a Viviane Reding nekünk, aki, mint az EU igazságügyi biztosa, oda nyilatkozott, hogy megérti Írországot, amiért nem adja ki Magyarországnak a gyermekgyilkos Tobint, mivel szerinte itt nincs jogbiztonság. "
Ebben igazad van. Ráadásul ez a Viviane Reding egy femináci aktivista, lásd mindenféle kvóta- és egyéb baromságok.
Tévedsz, Schiff tüntetően nem jön haza semmiért, mert ahogy elmondta a világmédiának, "Magyarországon levágnák a kezét".
Ilyeneket szövegel nagy gyakorisággal:
- Hivatalos antiszemitizmus ma Magyarországon nincs. De ez ne tévesszen meg senkit! Ismerik a régi osztrák-magyar viccet: "Ki az antiszemita? Aki a zsidókat a kelleténél jobban utálja". A Horthy-Nyírő-Wass Albert-Tormay Cécile-kultusz borzalmas, felháborító. Még egy Szálasi-méretű tömeggyilkosnak is vannak ma Magyarországon csodálói és hívei. A német alkotmány tiltja a horogkerszt viselését. Magyarországon mindez megengedett, hiszen gondolat- és véleményszabadság van. Nem is a törvényen kellene változtatni, a baj a közszellemmel van. A demokratikus ellenzék feladata óriási, és nagyon nehéz is. Az értelmes fiatalok tömegével hagyják el az országot. Ki marad otthon? A kulturálatlan tömeg, a hatalom táptalaja. Nekik elég a virsli, a pörkölt, a nagyfröccs, az ostoba focicsapatok, a futballmeccs. (Istenem, mikor lesz már egy elfogadható focicsapatunk?!)
Nagyon fontos most a művészet, az irodalom szerepe. Kertész, Nádas, Esterházy, Parti Nagy, Spiró, Krasznahorkai, Bodor - ennyi ragyogó írónk talán soha nem volt, a Nyugat nemzedékét leszámítva. Ezeket kellene tanítani, nem Nyírőt és Wasst.
Én egyébként tinédzserként szerettem a Chopin-lemezeit. De azóta nyilván kulturálatlan, nagyfröccszabáló táptalajjá váltam, mivel itthon maradtam. Sőt, értékesnek tartom Tormay műveit és a Nyugat magasztalt írói közül néhányat túlértékeltnek. Nádast utálom, Kertészt - bizonyára az Imrére gondol - középszerűnek tartom, aki esszéiben erőseket írt, de regényei a témájuk és a fordításuk miatt lettek csak híresek, nem az esztétikai értékeik miatt, szerintem.
Ezek nyilván a pörkölt és a focimeccsek miatt vannak nálam.
Tényleg, nem is tudom, hogy mit 'rinyálunk' itt. Demokráciaféltés, meg minden, ugyan már!
Most meg az M1-en az 'MR2 Akusztik a Müpából" felvételről, Jamie Winchester koncertje.
Ez az ember, aki 1988 óta élt Magyarországon, nemrég végleg hazaköltözött Írországba. Nem is palástolta, hogy bizony a jelenlegi politikai vezetés és az emiatt kialakult hangulat az, ami távozásra kényszeríti.
De most januárban visszajött egy koncert erejéig és ezt a 'királyi' rádió és TV leadja!!!
Hát kérem, minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nincsen itt semmi gond, ha egy ilyen 'hazaáruló' is TV képernyőre kerülhet, akkor tombol itt a kultúrális pluralizmus!
Schiff András és Fischer Iván is csak visszajárnak koncertezni... szóval "csak semmi pánik", jól mennek itt a dolgok.
Igaz, az említett művészek is hazamennek a koncert után, ki-ki Dublinba, Brüsszelbe vagy Londonba.
"A hetilap kiemeli, hogy az EU és az USA egyaránt aggályait fejezte ki, mert a magyar vezetés megpróbálja központosítani az államhatalmat, illetve gyengíteni az ellenőrző mechanizmusokat."
Az EU és az USA csak ne aggódjanak, mert van a házuk táján is elég gané, amit el kéne takarítani. Itt van pl. ez a Viviane Reding nekünk, aki, mint az EU igazságügyi biztosa, oda nyilatkozott, hogy megérti Írországot, amiért nem adja ki Magyarországnak a gyermekgyilkos Tobint, mivel szerinte itt nincs jogbiztonság.
Na most, szerintem meg az ilyen Reding féle nyavalyások, akik ilyen kijelentéseket tesznek, jobb lenne ha szép csöndesen elhúznának melegebb éghajlatok felé. Az is jellemző erre e qrvára jogkövető és igazságos EU-ra, hogy e felháborító nyilatkozat után egy lepkefingnyi kritika sem hangzott el... :(
szerintem sem, pont ezért jönnek a tereléssel (értelmezésem szerint). gyakorlatilag ott tartanak tudomásom szerint,hogy kompenzációt fizetnek az ottani cégeknek, ha német dolgozót alkalmaznak.
A politikai műsor kommentátora úgy fogalmazott: "a betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök." Az egykori betyárok csak teheneket loptak, "Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le" - mondta Ozsvath.
Igen, a németországi média élen jár Magyarország ekézésében és lejáratásában.
Szerintem ebben lehet kompenzálás is - ők magukat kénytelenek bűnös, agresszív és náci népnek tekinteni, akik csak addig szalonképesek, ameddig tűzzel-vassal irtják a nacionalizmus bármilyen megynilvánulását - már vagy 65 éve.
Meg is felelnek ennek, ellenállni nem mernek - hát jól esik nekik, ha legalább más országokat és népeket valami hasonlóval vádolhatnak.
Egy idő után azért megnézi ezt a fajtát az ember. Mint a " Fidesz lopta el az országot " idézetet. Ez az alja , vagy nem ismeri a helyzetet , vagy a háttérből fogják a tök.t a megrendelők .