Nem találtam sehol nyomát,hogy eura vagy izsica lett volna bármelyik bombán(vagy 1 legalább a 4 betűből)..csak ezt a magányos kijelentést.Nekem ez nem elég.
Egyértelmű katonai hátterű cselekvés horthy tudta nélkül.. 1941. június 26-i - kassai bombázás után, többek között a veszprémi 4/II. bombázórepülő-osztály két századát: 4/3. "Sárga Vihar" és 4/4. "Buzogány" bombázórepülő-századait kelet-magyarországi repülőterekre vezényelték át. Másnap - 27-én reggeli 7 óra 10 perckor - a hadiállapot bejelentése előtt közel három órával a századok bombatámadást hajtottak végre szovjet célpontjaik ellen.
Értsd már meg hogy amiről te beszélsz az Werth Henrik jelentése volt. Nem mutatott semmilyen bombaszilánkot csak leírta, és Horthy elé tette. Azzal párhuzamosan hogy Bárdossyval közösen eltitkolta Krúdy jelentését.
Figyu. Ennyire nem lehetsz tudatlan. Lehet hogy Bárdossy bejelentését esetleg nem hallották, de az bizonyára feltűnt nekik hogy 27. reggel a veszprémi 4/II. bombázórepülő-osztály két százada, a 4/3. „Sárga Vihar” és 4/4. „Buzogány” megbombázta őket.
2291-Azóta háromszor jelentettek orosz gépeket Magyarország felett és jelentették, hogy hármat lelőttek Csap (39° 50' – 43° 30') felett június 29-én...
Tök jó. Június 27.-én hadat üzentünk a Szovjetuniónak. De még aznap a hadüzenet előtt megbombáztuk a Szovjetuniót.
2291-Azóta háromszor jelentettek orosz gépeket Magyarország felett és jelentették, hogy hármat lelőttek Csap (39° 50' – 43° 30') felett június 29-én...
Hirthynak írt leveléről nem tudok,amúgy életszerátlen,hogy Horthy azt másnap kézhez vette volna,de a katonai jelentésben orosz felirítú bombákról tájékoztatták,amiről van adat.