Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2012.10.15 0 0 112

Nem kell forron... melegen, ahogy elbirja a kezed.

Előzmény: bandika gazdája (109)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 111

kiszedem a krumplikat egy tálcára, egy kicsit hűlnek rajta, azután villára szúrom őket és úgy pucolom.

Előzmény: bandika gazdája (109)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 110

Meséld, Te hogy készíted... jól hangzik az a sali:)

 

Jelentem ma behavazódtam, így családom kénytelen volt rizzsel megenni a rántott karajt... szegények...:D

 

Sziasztok!:))

Előzmény: ZsuR (108)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.15 0 0 109

Anyu is úgy csinálta, de én útálok forró krumplit pucolni! :)))

Előzmény: ZsuR (108)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.15 0 0 108

En is imadom ezt a salatat - de nem szoktam egyutt fozni a zellert a krumplival, mert a krumplit hajaban fozom. A hagymat meg nyersen teszem hozza.

Nagyon finom!

Előzmény: bandika gazdája (106)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.15 0 0 107

Pengusz lehet, imádom a zellert !

 

(Amúgy sziasztok! )         :)

Előzmény: bandika gazdája (106)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.15 0 0 106

A rántott karajhoz nagyon jól illik a zelleres krumplisaláta.

A karikára vágott krumplit és szeletkékre vágott zellert sós vízben megfőzöm. Mikor már majdnem megfőtt, beleteszek karikákra vágott hagymát kb. 1/3 - 1/3 arányban. A főzővíz lesz a salátalé. Ecet, cukor és jó sok bors kerül bele. Jobb, ha van ideje összeérni, de mire kihűl, már ehető! Mindenféle rántott hússal nagyon szeretik egymást.

Előzmény: tunderlala-3 (94)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.15 0 0 105

Mivel én sem csípázom a nyers tojást, majonéz helyett a franciás salátákhoz a következő könnyített "mártást" szoktam csinálni:

Mustárt kikeverek cukorral, sóval, borssal, citromlével és joghurttal összekeverem. Kész. Az íze hasonlít a majonézhez, de nekem jobban ízlik, mert könnyebb. Lehet persze tejföllel is, akkor sűrűbb. Nagyon finom szerintem.

Előzmény: truffle (102)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.15 0 0 104
Én nem szoktam tartogatni, amit elkészítek, azt elhasználom.
Ha jól megmostam feltörés elött, akkor baj nem lehet!
Eddíg 30-év alatt egyszer sem volt szó szalmonella fertözésnek, még a gyanújáról sem.
Előzmény: truffle (102)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.15 0 0 103

Tudod otthon pasztorizalni a tojast egyszeruen.

 

To pasteurize large eggs, place them in a saucepan filled with water and fitted with a digital thermometer. Turn on the heat and bring the water up to 140F.
Keep the water temperature at 140F for 3 minutes (and no more than 142F), reducing the heat on the burner if necessary. Remove eggs from hot water and rinse thoroughly with cold water.
Store in the refrigerator until needed or use right away.
Jumbo sized eggs need to 5 minutes in 140F water.

 

Tedd a tojasokat vizbe  es melegitsd fel 60C fokig, harom  percig.  Oblitsd le hideg vizzel utana...

Előzmény: truffle (102)
truffle Creative Commons License 2012.10.15 0 0 102

A majonézzel csak az a bajom, hogy a feleségem fél a nyers tojástól, mármint a szalmonellától.

Nem lehet a házi majonézt hőkezelni 60 fokon? Ott pusztul a szalmonella. Vagy összeugrana? Vagy megfőlne?

Egyébként meddig tárolható a házi majonéz?

Előzmény: Amateur-no1. (90)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.14 0 0 101

Édes,-majonézes álmokat!  :)

Előzmény: tunderlala-3 (98)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.14 0 0 100

Kérem szépen, hogy az eredményről értesíts !  

Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan sikerült Nálad a cucc !

Előzmény: tunderlala-3 (94)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 99

jaja, aztán láttam...:)))

holnap infózok:D

Előzmény: Amateur-no1. (97)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 98

ja már látom, az elkészítésnél ott van, csak a hozzávalóknál nincs... késő van:D

 

jó éjt!

Előzmény: tunderlala-3 (96)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.14 0 0 97

"Ha a tojás elnyelte az olajat, add hozzá a sót, borsot, 1 púpozott evőkanál kristálycukrot és a citromlevet, és az egészet keverd simára."

 

Ott volt a leírásban !   :)

Előzmény: tunderlala-3 (96)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 96

cukor nem kell bele?

Előzmény: Amateur-no1. (93)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 95

nagyon remélem:D

 

a fiam amúgy is nagy majonéz zabáló, és már nagyon drága a majonéz... olyan mennyiségben pláne, ahogy ő eszi:s :)))

Előzmény: Amateur-no1. (92)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 94

holnapra úgyis van máról pár szelet karaj bepanírozva, majd csinálok hozzá majonézes krumplit... remélem sikerül ez az elronthatatlan majonéz... vagy beégek.:D

Előzmény: Amateur-no1. (92)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.14 0 0 93

JA !

 

Elfelejtettem,- ha kipróbáltad, kérlek mesélj !   OK ?      :)

Előzmény: tunderlala-3 (91)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.14 0 0 92

Ettől, megváltozik a majonézhez fűződő viszonyod !

Előzmény: tunderlala-3 (91)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 91

nagy reményeket keltettél ezzel, mert nekem kb. 5-ből négyszer sikerül elrontanom a majonézt.:s

Előzmény: Amateur-no1. (90)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.14 0 0 90

Én saját magam csinálom a majonézt, ezzel készül nálunk rendszeresen a krumplisali.

Elronthatatlan, még soha sem csomósodott, illetve állt össze.

 

Fusi majonézzel is működhet ez a recepted?

 

Itt az én majonézem:

 

Hozzávalók: 2 tojássárgája, 1,5 dl olivaolaj, teáskanálnyi mustár, csipetnyi fehér bors, só és
1 citrom kifacsarva.

 

Elkészítés:

A tojáshoz először a mustárt add hozzá, csak utána az olajat. (csepegtetve)

Elmondanám, ha locsolom az olajat, akkor sem ugrik össze a mustár miatt!   KIPRÓBÁLTAM  !

Így a majonéz biztos nem ugrik össze!

Ha a tojás elnyelte az olajat, add hozzá a sót, borsot, 1 púpozott evőkanál kristálycukrot és a citromlevet, és az egészet keverd simára.

 

Előzmény: truffle (81)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.14 0 0 89

Feltehetőleg államellenes, rasszista, valamint szexuális tartalmú és sértő vót , (Egy recept )    :)  /  Esetleg szerzői jogokat sértett.  /  

Előzmény: vf1 (73)
truffle Creative Commons License 2012.10.14 0 0 88

Azért két szempontot figyelembe kell még venni az áron kívül, ill. az árba kalkulálva:

1. A bolti kenyérből rendre a cigányok malacait hízlaltuk, annyit vittünk le a kukára akasztva, most pedig a hangyák éhen halnának mert semmi nem marad belőle

2.Az árba bele kell számolni(szerintem), hogy a kenyérrel visszük be a legtöbb szemetet a szervezetbe, mert minden nap esszük...már a boltiról beszélek. Ha hosszútávon gondolkodok, akkor a házi kenyér fogyasztásával kevesebb gyógyszert fogok megenni a jövőben, kevsebbet leszek betegállományban...és az sem elhanyagolható.

Előzmény: truffle (87)
truffle Creative Commons License 2012.10.14 0 0 87

A lisztet zsákban veszem, 6.600,-/50 kg BL 80-as.(132,-/kg)

75dkg liszt 100,-ft (56 dkg+a kovászból ráeső rész)

1,1 dkg élesztő 6,-ft(1 dkg+ a kovászból ráeső rész)

1 szem krumpli(10-12 dkg,) 10,-ft

0,7dl tej 15,-ft

zsír, cukor, só, víz...legyen 20,-ft(de lehet, hogy csak töredéke, saccoltam).

1-1,5 órai gáz állítólag 30-50,-ft között lehet. Villanysütő is hasonló árban van. De ha kettőt sütsz akkor persze a fele.Ezt nem tudom, mert nincs gázórám, átalányt fizetek negyed évre 5.800,-körül. Ezzel nem is szoktam számolni, mert bármennyit megy a gáz ugyanannyit fizetek.

Ahogy elnézem 180-200,-ft-körül lehet. Ha kettőt sütsz akkor 160-180,-ft.

 

Előzmény: vf1 (84)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 86

ez nagyon jónak tűnik, én is meg fogom csinálni!:) Aztán, hogy ne csak "lopkodjak", ha lesz kicsit több időm erre, majd írok nektek én is egy nagyon fincsi receptet, anyósomtól kaptam, ünnepi kajának gyakran kéri a család. 

Kicsit macerás, de megéri... flamand sörös hús a neve, hogy mitől flamand, meg ne kérdezzétek:))

Előzmény: truffle (69)
vf1 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 85

lenyereidhez = kenyereidhez 

Előzmény: vf1 (84)
vf1 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 84

A gyönyörű lenyereidhez költségeket, bekerülést nem számoltál véletlenül?

Előzmény: truffle (31)
truffle Creative Commons License 2012.10.14 0 0 83

Legfeljebb csináltok egy kis fazonigazítást:).

Előzmény: ZsuR (82)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!