Zuroff véleménye szerint az. Akinek semmiféle diplomáciai akkreditációja, meghatalmazása nincs. Egy egyszerű - bár hathatós háttérrel bíró - magánnyomozó.
De egy nyilvánvalóan a végletekig elfogult magánnyomozó véleménye még nem ítélet! Remélhetőleg Áder János is tisztában van ezzel, és nem enged az etikátlan nyomásnak, nem rendeli alá Magyarország elfogadott jogrendejét Zuroff igényének.
Nem elsősorban Csatáryról van szó, hanem Magyarország önrendelkezéséről, melynek esküvel fogadott első számú védelmezője Áder János.
Párszor már elszökött a jól megérdemelt büntetése elől, használt már hamis nevet, tett hamis nyilatkozatot. Vigyázni a vén csendőrrel, jó helyen van, ahol van.
igen-igen,persze. mennyi embert kellett összegyűjteni és deportálni,ha csak csatáryra 15700 jutott? ennyi volt az összes, kassáról deportált? hogy jött ki a szám? kassáról ettől-eddig 124900 embert deportáltak,csatáry ettől eddig volt parancsnok, az annyimint 15700? vagy hogy?
nem-nem,csak eszembe jutott már régebben és fel is tettem a kérdést, hogy 1942-ben kassa lélekszáma 67000 volt. nyilván rengetegen elmenkültek a háború elől,irgalmatlan sokan meghaltak.ha csak csatáry még pluszban 15700 embert köldött a gettóba és nem ő volt az egyetlen,aki tette ezt nagy hévvel,ki maradt ott...?
Én csak azt mondtam, hogy amíg egy igazoltan háborús bűnös nincs börtönben addíg te ne várd el, hogy egy olyan ember aki talán bűnös talán nem már a börtönben rohadjon.
Ugyanis pont te írtad, hogy majd eldönti a bíróság, de azért már szerinted igenis bűnös és börtönben a helye.
Lehet, hogy egy vén tróger de nem biztos, hogy háborús bűnös.
Jó kérdés,ki kellene adni a szlovákoknak,ha kérik egyáltalán."
Tőlem kérjék is adják is ki ha bűnös.
Csak valahogy nem látom a vehemenciát egy Shlomo Morellel kapcsolatban aki viszont tényleg háborús bűnös és otthon pihenget Izrael védőszárnyai alatt ahelyett, hogy egyes itteni lelkes nickek szavával éljek a "börtönbe rohadna".
A hivatalos magyar illetve német feljegyzések nem vezettek névszerinti nyilvántartást, csak a bevagonírozottak számosságát adták meg magyar oldalról, a német nyilvántartás pedig az érkeztetettek számát, nemzetiségét és a transzportszámot rögzítette időrendi sorrendben.
Ha a kassai korabeli népességnyilvántartási adatok megvannak, akkor lehetne komoly kutatómunkával egy névsort is összeállítani, de ezt gondolom nem tőlem várod.