És a sült kacsád combcsotját odaaadtad mégis a kutyádnak?
Úgy gondolom, a kutya belső szervei - legyen az kitenyésztett fajta vagy keverék kutya - egyformán sérülékenyek fizikai behatásra. Ha valaki csöves csonttal eteti kutyáját, csak a szerencsén múlhat hogy kihasítja annak a belét vagy sem. Aki pedig állatbarát, nem teszi ki a kutyáját veszélynek. Ezt nem kifejezetten neked írtam, hanem általában mindenkinek.
Nem is értem, miért kell kockáztatni, mikor árulnak kifejezetten kutyának való tápokat amiket ők nagy megelégedéssel fogyasztanak. Mert szeretik a más ízeket is? Én is szeretem az ízért olyan ételnek is amiről tudom hogy nem a hasznomat szolgálja, ezért nem eszem meg. De a kutya ilyenen nem gondolkodik, a felelősség a gazdié.
Hát minden a valósàgban derül ki. Mekem aztàn vannak tapasztalatok. Lenyeltem a csirkecsontot. A légcsövemen keresztül lement a tüdőmbe....be is tokosodott....4 hónap múlva szedték ki...45 perces laza beavatkozás volt...azt hittem be..rok
Nem az a baj hogy meg van főzve a csont, hanem hogy csöves csont. A csöves szálkásan, élsen, hegyesen törik ami kiszúrhatja a beleket. Csirke fejet, nyakat lehet venni a kutyának, attól nem lesz baja. Van aki farhátat is vesz mert az a legolcsóbb, de én a bordák miatt a hátat nem merném adni mert szerintem az is szálkásan törik.
No mindegy. Nem kell itt se nagyképűsködni se szerénykedni se álszerénykedni,....ez ilyen....mivel sokat csinálunk van lehetőség kísérletezni...kb ennyi ...de minden mással is így vagyunk....pl kenyér vagy zsúrkenyér....van variációs lehetőség...lehet másnak nem is ízlene de nyilván magunknak csináljuk és mi szeretjük...ettől függetlenül azért sokaknak ízlik amit csinálunk...ugye megvennék ritkán eladjuk pl uborka vagy lekvár...mondjuk én inkább elajándékozom....nekem is öröm ha örömöt okozok...a párom eladja annyit hogy a költségeket mérsékelje....drága hobby ez....nem megy ez a kertészkedés se...sok befektetés...kevés eredmény...de nem adjuk fel....nyilván ti se.... mindegy...nekifutunk jövőre is....bár semmire sincs szükség...olyan mennyiségű cucc van a garázsban...kocsi nem is fér be😂hogy több év szünetet lehetne tartani....hát nem lesz szünet☺️de ezt ti is tudjátok...mindenki ezen a fórumon csináljátok ameddig van erő hit akarat.. én is...régebben csináltam savanyú káposztát 2 mázsa felett...ma már 40 kg....ezt is megvennék de itt nem a haszon a lényeg....magunknak csináljuk....persze nem ecettel nem citromsavval és még ki tudja mit raknak bele....na bocsánot kérek....elkalandoztam.....csak azt tudom mindenkinek kívánni hogy jövőre szép kertje legyen és ügyesen rakja el a termést....
Erről beszélek már mióta. Nekem sem azért kellett eddig újabbnál újabb recept mert az enyém nem ízlik, hanem mert reped. De most derült ki számomra hogy nem csak a hozzávalók arányától függ reped-e a bejgli. Tanulni hidd el nem szégyen és sohasem késő. A másik témába csupa jó szándékkal tettem be azt a kis videót, amiből megtudhatjuk mi kell ahhoz hogy ne repedjen szét. Ha gondolod, mutasd meg feleségednek is. Nagyon jól és szépeket süt, de biztos nem zárkózik el ő sem egy kis pusz hasznos információtól.
Nagyon aranyos vagy. Nem könnyű bejglit csinálni. Az íze az egy dolog hiszen ízlés kérdése. Mi most talán sok tölteléket raktunk a diósba. Persze finom talán picit tömény. Igazából az a nehéz feladat hogy ne repedjen ki. Mi itt a tárolási hőmérsékletre nagyon figyelünk és másnap sütjük ki...de ahogy írtam már 2 mákos kirepedt sajnos....a képek mindig csalnak☺️