Keresés

Részletes keresés

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.27 0 0 426

Igen, helyileg.

Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.27 0 0 425

"Azt nem értem, hogy ez mit számít?"

pedig egyszerű. Amikor az egyik légbőlkapott, se füle-se farka állítása tarthatatlanná válik, előhúz egy újabbat.

A fejében már összeállt a KÉP, a rendszer. Igaz, kimaradt a puzzle-ből jópár darab, amit sehogy sem tudott a helyükre tuszkolni, de azokról úgy döntött, hogy nem léteznek.

Előzmény: Törölt nick (424)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.27 0 0 423

Eddig minden hsz-od derut valtott ki itt a topicban, most sincs ez maskepp:)))

Előzmény: mahadas (421)
altos Creative Commons License 2011.09.27 0 0 422

Én még nem láttam, de gondolom a tigrisek és oroszlánok is fogatlan karmatlan jószágok és boldogan szürcsölnek kakaót egy-egy önfeledt hancur után...

Ja, most jut eszembe, a micimackóban tigris majdnem ilyen zsebibabával....

Előzmény: mahadas (421)
mahadas Creative Commons License 2011.09.27 0 0 421

Biztos mindenki látott már olyan képeket, illusztrációkat, ahol az ember, mint Isten teremtménye, a Paradicsomban békés és boldog együttlétben egzisztál és játszik az oroszlánnal, a tigrissel és az állatvilág minden egyes tiszteletreméltó tagjával. Aki látott, az biztos észrevette, hogy ezeken a képeken az ember kezében nincs semmi, a bármelynemű élet kioltására alkalmas eszköz. Vajon ezek a képek és illusztrációk csupán a naiv humán fantázia szüleményei lennének?

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 419

A Camel nagyon rulez!

Előzmény: Törölt nick (417)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 418

Ez is egy jó Camel szám!

Amúgy melyik falusi környezetben élsz? Írtad, hogy ilyen helyen élsz.

Előzmény: Törölt nick (417)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 416

Nem vagyok metálos, de a Cynic helyett akkor inkább az Arcturust választanám.

Meghallgattam a számotokat:

A zengetős kezdés jónak ígérkezik, kár hogy nincs kifejtve, lehetne belőle egy hosszabb meditatív intro. Szintetizátor helyett pedig szerintem jobban szólna mellotronnal. Túl korán bejön az énektéma, ami számomra nagyon sematikus és középszerű. A jó zengetős kezdést ez a sematikus énektéma megtöri, bár valószínű erre a zenei világra mentetek rá, de az intro és az énektéma valahogy nem jön össze egymással sem hangulatilag, sem érzésben. Az énekdallammal, énektémával az a bajom konkrétan, hogy számtalan együttesnél lehet ilyen dallamokat hallani, és nem igazán kiemelkedő, kissé művi, nem közvetlen, hanem közvetett. Mondjuk manapság nem nagyon lehet már újat létrehozni a zenében. A mai zenéknél már nem hallunk olyan mellbevágó és forradalmian új zenealkotásokat, mint a régi Yes, King Crimson, ELP és hasonló bandáknál. Visszatérve a számotokra, az első gitárszóló (1:29-től) ívelős és jó, de itt is az a bajom, hogy nincs kibontva, pedig egész dallamosra sikerült és pont ott fejeződött be, ahol fokozódhatott volna, ám itt is elrontotta a közepes énektéma. A második gitárszóló már nem olyan jó, mint az első, és a harmadik szóló sem érte el azt a dallamos ívet, amit az első szóló. Progresszívnek azért nem nevezném, mert nincs benne sok váltás, inkább egy sima modern rock-szám. Nem lenne rossz, amit csináltok, és szerintem egy műfaji- és szellemiség-beli váltás jót tenne a zenekarnak. Forrásként javaslom a Camel együttest, ott halhatsz hasonló gitárszólókat, sok kitartott hanggal és hasonló effektekkel.

Itt a gitárszólót figyeld, 3:25-től:

Előzmény: SolarTom (414)
altos Creative Commons License 2011.09.26 0 0 415

A Te logikádból fakadt...

Előzmény: Nyugalmas (395)
SolarTom Creative Commons License 2011.09.26 0 0 414

"Ő a Solartom által túlértékelt Cynic együttest dicsérte"

Nem csak én értékelem túl őket, hanem kb. a keményebb rockzenéket hallgatók 83,6%-a. Az, hogy szerinted "tucat hörgős metal", számomra egyet jelent: lövésed sincs a hörgős metalokról. Ami nem baj, tényleg. (Max. nem kéne szólnod róla, de mindegy, úgyis megmagyarázod...) Én sem hallgatok már sok brutális muzsikát, de abban biztos vagyok, hogy a Cynic máig teljesen egyedi mutatvány, zeneileg, szövegileg és szellemiségben is. Mivel valószínűleg csak a belinkelt videók első fél percéig ástad bele magad a dologba, nem kell egyetértened. De attól még így van, mert tudom. :)

Különben meg, ha már prog rock, kaptok egy linket: http://www.solarscream.hu/Solar%20Scream%20-%2003%20-%20Fracture.mp3 

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 413

még valami:

az, hogy te egy kutya szemébe nézve máris tudod, hogy az állat tisztában van azzal, hogy van lelke, ha nem haragszol, még nem perdöntő bizonyíték.

A valóságban ugyanúgy fingod nincs róla, ahogy nekem.

Előzmény: Nyugalmas (407)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 411

a lencsét megeszed. A kaktuszt miért nem?

Előzmény: Nyugalmas (409)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 410

" Ez akkor számodra elég indok is arra, hogy megöld őket?"

hol mondtam én, hogy megölöm?

De ha a szükség rávinne, minden bizonnyal levágnám. És minden bizonnyal sajnálnám is.

Előzmény: Nyugalmas (407)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 409

S még valami:

A disznót, tehenet miért eszed meg? A kutyát, macskát miért nem eszed meg? Milyen alapon teszel különbségeket közöttük?

Előzmény: Törölt nick (403)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 407

"az állatok lelkéről nem tudok, valószínűleg ők maguk sem. Nem tagadom a lélek létét, ettől függetlenül emberi fogalomról van szó. Mi tudjuk, vagy érezzük, hogy van lelkünk, vagy legalábbis van egy olyan része a lényünknek, amelyet nem tudunk megragadni, max. érezzük. Mivel csak és kizárólag a saját lelkünknek lehetünk tudatában, egyrészt fogalmunk sem lehet, hogy egy állatnak van-e, másrészt ő maga sem tudja, mivel képtelen az elvont fogalomalkotásra."

Ne gondold, hogy azért, mert az állatok nem tudnak beszélni, nincsenek is tudatában annak, hogy ők lelkek. Nézz bele egy kutya vagy egy macska szemébe. Írod, hogy az állatok lelkéről nem tudsz... Ez akkor számodra elég indok is arra, hogy megöld őket?

Előzmény: Törölt nick (403)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 406

Ez gondolom nekem szol. Javaslom a valaszra kattintast, ugy erthetobb, kinek es mit akarsz mondani...

Es meselj, a lelek mit eszik?

Előzmény: mahadas (404)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 405

kiváló ismerője vagy a léleknek.

Előzmény: mahadas (404)
mahadas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 404

Az a különbség, hogy a lélek eredendően nem húsevő.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 403

nem tűnt fel, ha tévedtem, bocsánat.

a válaszom meg annyi: az állatok lelkéről nem tudok, valószínűleg ők maguk sem. Nem tagadom a lélek létét, ettől függetlenül emberi fogalomról van szó. Mi tudjuk, vagy érezzük, hogy van lelkünk, vagy legalábbis van egy olyan része a lényünknek, amelyet nem tudunk megragadni, max. érezzük. 

Mivel csak és kizárólag a saját lelkünknek lehetünk tudatában, egyrészt fogalmunk sem lehet, hogy egy állatnak van-e, másrészt ő maga sem tudja, mivel képtelen az elvont fogalomalkotásra.

De mindez szart sem számít. 

Ami lényeg: csak és kizárólag a vaisnava, ill. dzsaina erkölcstan része az állatok táplálkozás céljából való leölésének tilalma.

Aki elfogadja, annak az az erkölcsi zsinórmérték. Aki nem, annak nem. Egyik sem értékesebb a másiknál. Ezt próbáljuk magyarázni már páran.

Nem abszolút, nem kizárólagos igazság, amit hirdetsz. Lehet erkölcsös, aki nem vega.

Az önzés, a mohóság, a kapzsiság pl. nagyjából általánosnak mondható erkölcsi deficit. A húsevés nem. Még ha te annak tartod is. Pont.

Előzmény: Nyugalmas (400)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 402

Es milyen kulonbseg van egy vega es egy husevo lelke kozott?

Előzmény: Nyugalmas (400)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 401

Folyamatosan kikerülöd azt a tényt, hogy a hús gyilkosság árán van.

Miert kerulnem ki. Szamtalanszor leirtam mar, hogy ez nem teny, hanem a te velemenyed, amivel en nem ertek egyet.

Nem válaszolsz kérdéseimre, s valószínűleg azért nem, mert abból kibukna felelősségelhárításod.

Ne erolkedj, guru, mert meg jobban nevetsegesse teszed magad. Nem haritottam el semmifele felelosseget, csak nem ragaszkodok ahhoz, amihez te nagyon. A buntudatodat es a karmikus kinlodasaidat ram vetited ki. Es persze en nem reagalok, mikozben szemelyeskedve minositesz folyamatosan.

Ami a spiritualitast illeti, ugy tunik nagyon beletrafaltam nalad azzal, amikor azt irtam, hogy a Holdra mutato ujj nem a Hold.

Előzmény: Nyugalmas (387)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 400

Nem tűnt fel eddig, hogy Mahadas metál-rajongó, én meg nem? Ő a Solartom által túlértékelt Cynic együttest dicsérte, én meg leszóltam.

Örülök, hogy már legalább két lélekvédő vegetáriánus van itt.

Inkább válaszolj Mahadas kérdésére, mert fogós kérdést tett fel, és a kérdésre való válaszból sok hozzá-állásbeli dolog leszűrhető.

Én is felteszem a kérdést: Mit gondolsz, mi különbség van egy disznó, tehén, kutya, macska, bármilyen állat lelke és a te lelked között?

Előzmény: Törölt nick (399)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 399

elszúrtad a nickváltást. 

Előzmény: mahadas (398)
mahadas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 398

Vitatkozzunk nyugodtan. Neked a kettő nem ugyanaz? És miért nem? Mi különbség van egy csirke, egy disznó, egy hal, vagy akármilyen más állat lelke és a te lelked között? 

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 397

hosszú ideje a legjobb hsz

Előzmény: Törölt nick (393)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.26 0 0 396

te, kapaszkodj meg: én pl imádok halpiacokon járkálni, nem tartom büdösnek. Sőt, a rothadó nád szagát is szeretem.

Az utolsó kérdésedre meg hadd ne válaszoljak. Éppen azért nem érdemes veled vitázni, mert neked a kettő ugyanaz.

Előzmény: Nyugalmas (390)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 395

Nem jó a megközelítés, mert eleve etikátlan bármilyen élőlényt is álmában megölni, meg éber állapotában is.

Előzmény: altos (392)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 394

Na, ez nagyon jó linkelés volt! Egyik legjobb Crimson lemez!

Előzmény: Törölt nick (393)
altos Creative Commons License 2011.09.26 0 0 392

Attól még hogy axiomaként próbálod beállítani a saját véleményed, attól még az nem az, néz utána a fogalomnak.

Egyébként e szerint a suta logika szerint, ha álmában ölsz meg valakit, akkor az nem gyilkosság, mert nem tiltakozott az illető, mert mire oda jutott volna már nem élt...

Szintén ez alapján a növényeket csak azért lehet ölni, mert nem tiltakoznak. Azaz inteligáncia  lényege a tiltakozás....

Előzmény: Nyugalmas (391)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.26 0 0 391

Gyilkosság az, amikor olyan dolgot teszel egy élőlénnyel, ami ellen ő tiltakozik, végül ez a dolog az élőlény életébe kerül.

Az állat szerinted nem tiltakozik a kés ellen? Dehogyisnem! Akkor milyen jogon veszi el az ember az állat testét? Milyen jogon öli meg, amikor az tiltakozik ellene, tehát erőszakot követnek el rajta.

A probléma itt az, hogy az ember beleesik abba a hibába és csapdába, hogy azt gondolja az állatokról, hogy azok nem éreznek, nincs lelkük, stb. Ezzel pedig nála alacsonyabb rendűnek minősíti az állatokat és jogot kreál magának azok elpusztításához.

Előzmény: altos (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!