A forrasztással nekem sincs bajom, bár a DIN csatlakozót utálom. Sok pici láb közel egymáshoz. Nem is sikerült. Előbb szétolvadt a csatlakozó műanyag része...
Szerintetek hogy a fr*ncba jelenthet fel valaki valakit azért, mert a padláson dobozok vannak, amik szerinte túl gyúlékonyak??? Egyszerűen kivagyok akadva attól a roh*dt tetves (***) szomszédunktól...
Talán pont az érdekelt a hobby elektrónikában, hogy forraszhatok és, hogy a panelt előkészítettem valamint az alkatrészeket én magam rakosgattam be és forrasztottam be.
Egyszer egy előerősítőt kezdtem el építeni, de más irányba vettem magam és ezért nem épült meg.
Nem könnyű, de engem mindig is érdekelt az elektronika. Mondjuk eddig sosem jutottam többre annál, mint hogy ha valami itthon elromlott, azt szétszedtem és (még jobban) tönkretettem :)
Azaz de, mert tavaly az általánosban gyakorolgattuk a forrasztást, ami jó buli volt, bár azóta se tudok csupaszolni... :)
Viszont ha az itteni végzettségemmel tovább tanulok majd, szerintem villamosmérnöknek megyek majd, mert azzal a szakmával még talán lehetne lehetőségem egy normálisan kereső/keresett munkára és nem úgy végezném, mint az emberek 90%-a, hogy kitanulok valamit aztán elmegyek valami teljesen máshova sokkal kevesebbért. Egyébként az ilyen szakmák (pc szerelő, villanyszerelő, vízvezeték szerelő, lakatos és hasonlók) tipikusan azok, amiknek otthon is használ láthatja az ember. Hányszor fordul elő az emberrel, hogy otthon elszáll valami műszaki kütyü és nem leviszi 30000-ért megjavíttatni, hanem hív egy ismerőst? Velünk mindig, ha elromlik valami. A többi, amit felsoroltam, dettó ugyanez. Teszem azt ha valaki elmegy kereskedelmibe, annak nem sok használ látja otthon (szerintem).
Hát igen, tényleg szép szakma a gyengeáram. Sok hasznos, érdekes dolgot meg lehet tanulni (a hasznos mondjuk csak akkor hasznos, ha az emberben van egy kis forrasztási vágy). :)
Szóval, bár én villanyszerelőnek tanultam és el is végeztem, de mára már alig emlékszem valamire, hiszen nem használom e kifejezéseket illetve nem gyakorlom a szakmát. Viszont azt tudom, hogy elektronikáról évekig el lehetne beszélgetni.
Pláne gyengeáramról. Ez jobban rémlik, mert párszor építettem paneleket, igaz addig nem jutottam el, hogy kipróbálhassam őket, de hobby elektronikát bújtam :-)
Bzmot 20 éves korodra sok mindent megfogsz tanulni az elektrónika világáról. Mind gyenge áram terén és szerintem érinteni fogjátok a villanyszerelés alapjait is.
Sok sikert kívánok, hogy elvégezd e szakmát, szép szakmát választottál de nem könnyűt!
Meg mondom neked őszintén maga a pálya már kész van a 4-es és 6-os is, már csak arra vár hogy a bemondásokat bele rakjam. Hogy mikora tudom meg csinálni ezt sajnos nem tudom meg mondani, de ígyekszem elkészülni vele, azt is tudom hogy sokan várják már, de egyébb elfoglaltság miatt nem tudok nem hogy a pályákkal, de még magával az openbvevel sem foglalkozni. De néha azért feljővők ide a fórumra is hogy meg nézzem mi az újság. Igyekszem természetesen meg csinálni a hang bemondásokat, és kirakni most már a weboldalra, de nem tudom most meg mondani még hogy mikor lesz letölthető. Egy kicsit átszerkeztettem a weboldalamat, nem a mostanit hanem az újatt amit készítettem egy két honapja körübelül, ezt is majd feltöltöm és onan lesz majd elérhető az új 4-6-os villamos pályák, de természetesen időben szolok mielőtt a váltózások megtörténnek, adig is még egy kis türelmet kérek szépen.
Ebben sajnos azt kell mondjam igazad van! Pedig mennyivel jobb lenne egy ilyen világ, mint ez a rohanó, erkölcstelen undorító életforma.
Igen sajnos e világ az emberek erejét szívja ki magukkal sem tudnak foglakozni nemhogy mással. igazándiból nincsen idő egymással foglakoznunk.
Ha régi filmet megnézel akkor ott még két idegen nem ment el úgy egymás mellett hogy ne üdvözölte volna egymást. Ma meg mi van? mindenki kezében ott az okos telefon, ott az internet, ott van a tévé. Ezek mind mind az emberi kapcsolatok rovására mennek.
Nem törődünk egymással egyszerűen nincsen rá idő sajnos.
És ezt a legszomorúbb kimondani, hogy nincsen időnk magunkra és egymásra!
HLJ, ez a videó egy nagyon szép dolog, a benne lévő dolgok többsége tök megvalósítható a való életben is, mégsem jön össze. Az okok nem egszerűek, de annyi bizonyos, hogy az élet egy ilyen kapitalista rendszerben hacsak ha nincs nagy szerencséje az embernek, bizony nem valami nagy buli. Ebből következik, hogy a szürke hétköznapokban az embernek annyi életereje sincs, hogy törődjön másokkal. Meg aztán vannak olyanok, akik alapból szemetek, meg persze olyanok is, akik viszonylag hasonlítanak a filmben látottakhoz, csak sajna nincs sok ilyen - őszintén megvallva én sem vagyok ilyen.
Hát ezaz... Csak hát ugye úgy tűnik ebben az országban mindenhol így működnek a dolgok. A BKV ugyanez. Ott is milliókat költenek kocsikra, fizetésekre még többet, közben az alkalmazottak (na nem az irodában ücsörgő semmittevőket - persze vannak, akik tényleg dolgoznak), akik dolgoznak, akik vezetnek, akik ténylegesen dolgoznak, azokat szorongatják, egyre kevesebb a bér, lassacskán meg akarják szüntetni az ingyenes bérletet, ami enyhén szólva felháborító, plusz a juttatások, amik azért valljuk be, jóval szerényebbek, mint a nem tudom hány milliós házak meg kocsik. A kormánynál is mindenki kinyalatattja a s*ggét, lopja a közpénzt, szorongatja és megadóztatja keményen a népet, miközben semmit nem csinál. Én is tudok egész nap ülni egyhelyben, miközben kiabálok meg lecseszem a többieket, és képes lennék ezt büszkén kiszínezni a TV-nek, csak ezekért nem kapnék pénzt, max beírást... Erre tipikusan jó ez a vicc:
Meg mondom őszintén, ez azért már túlzás lenne, hogy a telefon számlájukat, a 35-50 négyzetméteres lakásukat, vagy szállóda szobájukat, a benzin kártyájukat és még ráadásul az ingyenes tömegközlekedési hozzájárulást is a parlament fizeti, ha meg szavazzák. De kérdem én kifizet a parlamentnek, hát persze hogy mi dolgózó emberek. Ez azért már felhábórító, hogy míg mi dolgózók kifizesük a 9800 Ft-os bérletett, az x összegű telefonszámlánkat, a 40 ezer forintos közösköltséget, a több mint 400 Ft-os benzint, ezeket miért nem az Orbán meg társai fizetik meg nekünk? Minket nem illetne-e meg ezek a támógatások, miért kell mindig abba bele rugni akinek már így sincs semmilye? Felhábórító!!!
Híradó után egy kis körkérdés: ha rajtatok múlna, Ti mennyi fizetést adnátok a politikusoknak? Mert hogy én még a minimálbért se bruttóban, az biztos... Nehogy megsajnáljam őket, hogy 1.400.000 helyett csak 1.200.000-et kap a "mélyen tisztelt" szóvivő úr...
Kipróbáltam amit mondtál. 3 olyan programom volt amitől szerettem volna megszabadulni. Ebből a te módszerrel egyet sikerült teljesen eltávolítani. Másikat meg azt hittem kitöröltem már a regedetből de mindig visszapofátlankodott. Harmadik progira is azt hittem, hogy töröltem de mégse. Erre fogtam magam és csináltam egy rendszer visszaállítást, így már jó minden!
Hogy a rendszerleíró adatbázisban ne maradjon nyoma, a Regedittel el tudod távolítani a rá vonatkozó kulcsokat. :D Ezeket én leginkább két helyen keresném: a HKEY_LOCAL_MACHINESoftware és a HKEY_CURRENT_USERSoftware alatt. Ezután indíthatsz egy keresést úgy, hogy kulcsra, azonosítóra és értékre egyaránt keressen a Regedit, de az iménti törlések után érvénytelenné vált kulcsok eltávolítását én inkább rábíznám a Wise Registry Cleaner ingyenes változatára, amit bátran ajánlok, miután hosszú ideje használom - sok korábban fennmaradt szeméttől is megválhatsz. A lemezegyégek fájlrendszerének azon részét, ami a rendszerleíró adatbázisnak nem része, a Wise Disk Cleaner ingyenes változatával érdemes megtisztítani a hulladéktól. A te esetedben a Regedit és a másik két program használatát a hálózati kapcsolatok fizikai leválasztása mellett és az operációs rendszer csökkentett módjában javaslom, mert egyébként az esetleges kártevők rendszerindításkor nagyobb eséllyel töltődnek be a memóriába, és mikor észlelik, hogy eltávolítasz kulcsokat, újakat adnak hozzá a rendszerleíró adatbázishoz, és könnyen annyi sikkerel járhatsz, mint Déva várának építői.
Gondolom vezérlőpult -> Programok telepítése/törlése -> kiválasztod és uninstall, de vannak olyan retek programok, amiket így se lehet leszedni. Ezesetben jön ugye a Registry fájl piszkálása, de én azt nem tennéd a helyedben (hacsak ha nem vagy informatikus, de ilyet szerintem senki se csinál a saját gépével)
Segítséget kérnék. Van prá programom ami a hagyományos módon nem hajlandó eltávolodni a számítógépről. Vagyis hiába nyomok rá az uninstallra bejeletnkezik a párbeszédpanel, hogy tényleg eltávolítom-e igenre nyomok és tovább semmi nem történik. Program meg rajtam röhög :-)
Mivel tudom eltávolítani ezeket a progikat, hogy még a reg editbe se maradjon nyoma?
Jepp. Klasszikus "bajnokságok/kupa". Anno nálunk több sportágban is volt. Foci, röplabda, kosárlabda, úszóversenyek stb. Az iskola adottságaitól is függ. Kültéri (bár most már szar az idő) vagy bent teremben, amihez van "felszerelés". Vagy tájfutás, túrák szervezése stb.
Diákönkormányzatos programokkal kapcs: sok mindentől függ: mire van pénz, mire van engedély (terem és eszközhasználat pl), felszerelés, hány embert/milyen célcsoportot érdekelhet. Sztem az ottani diákok közötti közvélemény-kutatással kezdd! Kiosztasz egy kérdőívet a diákok között (mit csinálnál szívesen, pontosabban: "részt vennél-e a xyz foglalkozáson", milyen időpontban blabla) meg kiraksz egy ládát, amibe a kérdőívet dobhatják. Az eredményeket (ha van) meg kielemzed.
Kedves fórumozók! Szeretném segítségeteket kérni, elsősorban középiskolásokét. Úgy hozta az élet hogy Én lettem a DiákÖnKormányzatban az alelnök, illetve a Diák Sport Egyesület elnöke. Örülök neki és büszke vagyok rá de nem ez a lényeg.
Szeretném kikérni a véleményeteket, Ti milyen rendezvényeket, programokat szerveznétek egy középiskolás diáknak? Mert most volt vezetőségváltás a DÖK-ben, és kitaláltuk hogy valami programot összedobunk. A DSE-ben meg nekem kellene kitalálni valami sportprogramot..