Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2011.03.16 0 0 855

Fidesz KDNP kettő... :D

az egyik egy nyúlvány a másikon... még hogy önálló...

a kisgizda és egyéb bedaráltakra gondolsz...

a lényeg csak az marad aki csont nélkül végrehajtja az utasítást (a múltja nem igen számít...)

Előzmény: Hierro Nyh. (854)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.03.16 0 0 854

Nem lehet egypárti, hiszen a Fidesz és KDNP már kettő, arról nem is beszélve, hogy még mennyi más pártot magába foglal már a Fidesz.

Előzmény: hidegsebész (853)
hidegsebész Creative Commons License 2011.03.16 0 0 853

A jogvédők szerint egypárti alkotmány lesz

Titokban, felhatalmazás nélkül folyt az előkészítés, elmaradt a szakmai és a társadalmi vita. Civilek az Európa Tanácsnak írtak. Tovább »

forrás: Index.hu

macmester Creative Commons License 2011.03.16 0 0 852

erre számítok én is...

keverik keverik, oszt hirtelen a parlament elé egy átírt verzió kerül...

Előzmény: Rübezahl (850)
Rübezahl Creative Commons License 2011.03.16 0 0 851

- pontokat -

Előzmény: Rübezahl (850)
Rübezahl Creative Commons License 2011.03.16 0 0 850

Nyilván a legerősebb ponzokat a végszavazás előtt csempészik bele, mikor már nem lesz lehetőség felszólalni ellene.

Előzmény: macmester (811)
Rübezahl Creative Commons License 2011.03.16 0 0 849

Hát, ez neki lenne jó. Elücsörögne ott a Fidesz jóvoltából a nyugdíjig.

Előzmény: macmester (807)
macmester Creative Commons License 2011.03.16 0 0 848

viszont valahogy én soha nem kaptam/ok fidesz szóróanyagot, amikor más kap a házba (a 7 levélszekrény egymás mellet)

nem mintha hiányozna... de én mindig kimaradtam...

igaz egyszer egy fideszaktivistát elküldtem az a...kájába anno évekkel ezelőtt

Előzmény: Hierro Nyh. (847)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.03.16 0 0 847

az összes jobboldali elment tartva Kubatov Gábor listájától

Annak a listának nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nem azon múlott, a többség szerintem nem is foglalkozott vele. Egyszerűen elegük lett az MSZP kormányzásából.

Előzmény: laci6969 (845)
Tecs Creative Commons License 2011.03.16 0 0 846

Nem érdemes. Ignoráld te is.

Előzmény: Törölt nick (839)
laci6969 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 845

Miröl is vitatkozunk? Az egész alkotmánynak semmi alapja sincsen. OV már másodszor (február 7.-én, és tegnap is azt nyilatkozta, hogy a mai az nem a magyarok alkotmánya!

A FIDESZ-KDNP is erre tette fel az esküjét, ha ezt nem ismeri el, akkor az egész bagázs illegitim, és így az egész eddigi, és jövőbeni tevékenysége is az.

Teljesen odavannak a 2/3-ukkal!

A 2010-es összes választásra jogosultak száma 8034394 volt, ebből elment szavazni 5172222, a másodikra a 2486111 jogosultból elment 1160117, tehát az elsőre elment 64,38%, a másodikra 46,66%. Mivel az összes jobboldali elment tartva Kubatov Gábor listájától, így a statisztikai tévedést is beszámolva a FIDESZ-KDNP a 64,38% 68,31%-t azaz kb 44%-t szerezte meg. Hát ez igen messze van OV 2/3-os győzelmétől, amire minden, mint írtam, szerintem illegitim tevékenységük beharangozásakor hívatkoznak!

Azt nem értem, hogy az ellenzékben nincsen senki aki ezeket az adatokat össze tudná szedni?

Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 844

A görög alkotmányt például az alaptörvény bevezetőjének tanúsága szerint „A Szent, Egylényegű és Oszthatatlan Szentháromság Isten nevében” alkották meg. Németország alkotmánya így kezdődik: „Isten és ember előtti felelőssége tudatában.” Lengyelország alkotmányában is szerepel az Isten előtti felelősségre, valamint a hívők által fontosnak tartott értékekre történő utalás: „Mi, a Lengyel Nemzet - a Köztársaság valamennyi állampolgára, mindazok, akik hisznek Istenben mint az igazság, jóság és szépség forrásában, mindazokkal, akik nem osztoznak ebben a hitben, de tiszteletben tartanak más forrásokból származó egyetemes értékeket…, ismerve felelősségünket Isten és saját lelkiismeretünk előtt.”

Írország alkotmányának bevezetőjében pedig ez áll: „A legszentebb Szentháromság Isten nevében, akié minden hatalom, és akitől mint végzetünktől, mind az emberek, mind az államok tevékenysége ered, mi, Írország népe, alázatosan elismerve kötelezettségeinket a mi Urunk Jézus Krisztus felé, aki átsegítette atyáinkat évszázados megpróbáltatásaikon, hálásan emlékezve hősies és lankadatlan küzdelmükre, hogy visszanyerjék Nemzetünk jogos függetlenségét, keresve a megfontoltság, igazság és jótékonyság elvein keresztül a közjó érvényesülését, az egyén méltóságának és szabadságának biztosítását, a társadalmi igazság elérését, országunk egységének helyreállítását és az egyetértést más államokkal, ezennel elfogadjuk, törvénybe iktatjuk, és magunknak adományozzuk a jelen Alkotmányt.” Írország alkotmánya a preambulumon túl azt is deklarálja, hogy „Az állam elismeri, hogy a mindenható Istent illeti a hódolat. Tiszteletben tartja az Ő nevét, és tiszteli és értékeli a vallást.”

Szlovákia alkotmánya pedig Cirill és Metód szellemi hagyatékára hivatkozva tesz utalást az ország keresztény gyökereire.

akkor ezekbe az országokba ne disszidálj, amikor elfogadják az új alaptörvényt.

Előzmény: Csahoss (842)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.16 0 0 843

és sokkal büszkébb magyar lennék, ha nem ezekkel a faszságokkal foglalkozna a kormány, és nem lopna meg (manyup!) és nem nézne elmebeteg idiótának, és nem hazudna folyamatosan a pofámba...

Előzmény: Wic (840)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.16 0 0 842

ezt az egész keresztény koronás taknyos cukros maszlagot kirekesztőnek érzem, nem csak a magyar szót. én büszke magyar tudok anélkül is lenni, hogy mindenféle giccses hányadékot pakolunk az alkotmányba.

Előzmény: Wic (840)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 841

tehát szerinted szar az, ha valaki beidézi, kik a magyarok, akikre áldást kér a Himusz és az új alkotmány....

nem semmi figura vagy...

Előzmény: Törölt nick (839)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 840

http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=108458959&t=9207581

itt van. ez két kérdés.

ami arra vonatkozik (ld. előzmények), hogy kirekesztőnek érzitek (te és Tecs) a "magyar" szót. erre kérdeztem azt, amit (utalva arra, hogy előszeretettel magyaroznak egyesek, amikor meg kell védeni pár gyilkost.

Előzmény: Csahoss (834)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 838

ez jobban tetszik?

A magyarság történelme során számos néppel keveredett. Az ezer éves együttélés következtében a magyarok legközelebbi "rokon" népei ma a horvátok, németek, osztrákok, szlovénok, szlovákok. A régebbi népek közül jelentősebb genetikai hatással voltak még a besenyők, jászok, kunok, az újabb korokban (főként a II.VH. után) pedig a romákkal és zsidókkal történt további keveredés és kulturális kölcsönhatás.

Előzmény: Tecs (836)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 837

a magyarországi svábok, szerbek, szlovákok, stb. a magyar nemzet részei

nem értesz egyet vele?

Szebb jövőt! Kitartás!

ugye ezentúl idézhetem, hogy te "Kitartás!"sal köszönsz el? :o)

tudod, mint a Zorbán.

Előzmény: Tecs (836)
Tecs Creative Commons License 2011.03.16 0 0 836

"3. A magyarsághoz - immár a "magyar nemzethez" tartoznak az országba betelepített (jászok, kunok, besenyők stb.) és betelepült (szászok, szlovákok, svábok, szerbek stb.) népek."

Úgy látszik, maradt benned valami kis szeméremérzet, hogy nem mertél forrást megjelölni.

Most megtudtam, hogy a Szíriuszról hétszer csavarodottan földre szállt Szittyakürt-elmélet szerint a magyarországi svábok, szerbek, szlovákok, stb. a magyar nemzet részei. :o)

Ez a színvonal sajnos már nem is szórakoztató. A következő Jobbik-gyűlésen ne add elő, mert saját elvtársaid fognak hozzád mentőt hívni.

Egy vicces elem mégis belekeveredett a művedbe. Betelepült szlovákok: hallottál Szvatoplukról és a fehér lóról? A te köreidben alaptétel!

Legyen szép napod, ezért kedvedre valóan köszönök el tőled végleg: Szebb jövőt! Kitartás!

Előzmény: Wic (813)
Kimondhatom Creative Commons License 2011.03.16 0 0 835

A tegnapi sajtószabadságért folytatott kűzdelemben résztvevők maguktól mentek, csak azorbán volt aki azinterneten szervezkedett!! A tegnapit nem szervezték sehol, a több tízezres tömeg véletlenül találkozott a hídnál!

Előzmény: Törölt nick (809)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.16 0 0 834

emlékeim szerint azt mondtam neked, hogy az magyar aki annak tartja magát. na most vagy hazudozol arról hogy mi a véleményem, vagy elfogadod amit mondtam. a cigány gyilkosokról végkép nem mondtam semmit hogy magyarok vagy nem. van még lejjebb wic koma ? mondjuk te nem ismersz lehetetlent.

amit leírtál meg nem hamisítom. te cigány gyilkosoztál. linkeljem a hsz-t ? magyar gyilkosozni mikor fogsz, te nem rasszista ?

Előzmény: Wic (827)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 833

alantas ösztön lenne a kettős mércére rámutatás? :DDDD

Előzmény: Törölt nick (829)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 832
Előzmény: macmester (830)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 831

Unióban példátlan módon nem tartalmazza,nem garantálja  az alapvető emberi jogok garanciáját.

miről beszélsz, MESTER?

Alapvetés, P cikk 3.:

Magyarország elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait.

Szabadság és Felelősség, I. cikk 1-2:

AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége .
(2) Magyarország elismeri az ember egyéni és a közösségek együttesen gyakorolható alapvető jogait.

Előzmény: Ottlaki (826)
macmester Creative Commons License 2011.03.16 0 0 830

a magyar az a 2. azaz magyar állampolgár...(bár, lehet, hogy már nem igenemlékszem mi is volt az 1/2)

Isten áld meg a magyart az a Magyar Köztársaság Himnusza, annak az első sora, az minden magyar állampolgárra vonatkozik...

ps. anno amikor írodptt akkor minden magyar (nemzetiségű) himnuszának "szánták", kötve hiszem, hogy beletartozott az osztrák, oláh és társai, aki anno 1823-ban a magyar királyság területén élt.... és nem hiszem, hogy tévedek, ha ők sem érezték magukénak...

psps. Kurv@ra semmi keresnivalója az Alkotmány első sorában, és értelme sincs sok... mert ugye Isten mi is/ki is (melyik/van-e) mit és kit és hogyan is áldjon... Isten akarata érvényesüljön az áldásba, vagy a szabad emberi akarat és a többi... ez nem kerek...

Előzmény: Wic (824)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 828

lüke vagy... szerinted a szórakozásért fizetnek engem? :o)

Előzmény: Törölt nick (822)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 827

, a cigány gyilkosozásoddal, meg a "bizonyos" gyilkosokkal.

ami szövegkörnyezetből kivéve nagyon jól hangzik. csakhogy épp arra mutattam rá vele, hogy szerintetek ők is magyarok (lásd ezzel foglalkozó topikok), ergo a tervezet elején levő idézet nem lehet kirekesztő még rájuk nézve sem.

értem én, hogy buktad, de azért nem kéne tendenciózusan hamisítanod, amit leírtam, hogy az utolsó védbástyád megmaradjon... :o)

Előzmény: Csahoss (821)
Ottlaki Creative Commons License 2011.03.16 0 0 826

Párt tákolmány készül! Unióban példátlan módon nem tartalmazza,nem garantálja  az alapvető emberi jogok garanciáját. Körmös osztás lesz Brüsszel részéről!

Előzmény: Wic (819)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 825

Arról nem is beszélve hogy szerinted a himnusz nem a magyar népet áldja meg hanem a magyar állampolgárokat. 

tehát a magyar népet áldja meg. akkor hogy lehetne kirekesztő? ld. alant a magyar nép definíciója.

Előzmény: Csahoss (821)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 824

magyar az a 2.

tehát nem kirekesztő az "Isten áldd meg a magyar"-t.

Előzmény: macmester (823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!