Napokon belül kiderül, hogy a kormány ígéretéhez híven valóban mindenki jól jár-e az adórendszer változásaival. Mindenki szembesülhet az igazsággal, a lelkes fülkeforradalmárok és a 2/3-os felhatalmazásból részt nem vállaló maradék 2/3 is! Szóval ? Mindenki jól járt?
Tehát akkor azt tanácsolod gyorsan házasodjak meg (akkor is ha nem találtam meg még azt akivel le tudnám élni az életemet) csináljak 3 gyereket, majd nem baj ha elválunk pár év múlva és szétesik a család.
Roviden es tomoren felvazoltad a mindig kifogasokat keresok tipikus erveit egy mondatban.
Hogyne ertenelek... Ezt irod: "Én legalább tervezem..."
Pontosan erre jo a megoldas. Amikor mar meglesz - es legyen sok, en csak ezt tudom kivanni -, akkor hirtelen mindjart ra fogsz jonni, hogy tulajdonkeppen jol jartal.
Csakhogy ahhoz el kell indulni. Meg akkor is, ha atmenetileg nem a nyerobb oldalon vagy. Ha meg nem indulsz el, csak panaszkodsz, akkor olyan vagy, mint az a futo, aki arra hivatkozva keri az olimpiai aranyermet, mert allitasa szerint o annyira, de annyira remek - de budos neki azert a versenyen elindulnia, hogy ezt be is bizonyitsa es csak pampog, amikor mas kapja az aranyat. Meg az ezustot es a bronzot is.
Tehát akkor azt tanácsolod gyorsan házasodjak meg (akkor is ha nem találtam meg még azt akivel le tudnám élni az életemet) csináljak 3 gyereket, majd nem baj ha elválunk pár év múlva és szétesik a család. Csak a pénz miatt tegyek így? Szerinted ez normális lenne?
Ha van türelmed visszakereshetsz mit írtam x napja ugyanide.
Ha adott egy ugyanilyen keresetű velem egyidős ember 1 gyerekkel, kapjon többet. Teljesen rendben van!
De az háborít fel, hogy a velem egyidős haverom akinek mondjuk kétszer ennyi a bruttója most többet kap nettóba és UGYANÚGY NEM FOG CSALÁDOT ALAPÍTANI! Én legalább tervezem, neki viszont esze ágában sincs. 29 évesen még egyetemista szinten él, buli buli hátán!
Őt mire fel támogatják? Mibe forgatja vissza a pénzt? A szórakoztató iparba maximum a több alkoholvásárlással. És egyébként az illető teljesen igazat ad nekem.
Végül csak ismételni tudom magam: A 10,6% csökkentés nem igazságtalan? Azért nem fogok egyből felelőtlenül gyereket csinálni csak azért hogy ne csökkenjen ennyire a fizetésem. Mégegyszer mondom, csökkenjen a nettóm, de ne ennyivel!!!
Te is nagyon jól tudod, hogy nem minden szektorban fizetnek ugyanúgy.
De ez nem azt jelenti, hogy azok akik mondjuk nem bankszférában, vagy más általában jól fizető szektorban dolgoznak azok alacsonyabb értékű állampolgárok lennének, vagy feltétlen alacsonyabb IQ-jú emberek.
Ott van pl. az egészségügyben dolgozók közül nagyon sok tízezer ember. Nem csak az orvosokra kell gondolni: ápolók, egészségügyi informatikusok, más szakemberek közül is vannak felsőfokú végzettségűek. Egy kórházban pl. nagyon sok beosztású személy dolgozik. Ha állami kórházról van szó, azok alacsony bért fognak kapni. Sok esetben nem fizetik ki a túlórát, stb.
Azt nem lehet elvárni, hogy az összes hasonló beosztású ember hagyja ott a munkahelyét és keressen jobban fizető állást. Rájuk is ugyanúgy szükség van, mert ha neadj Isten beteg lennél azért jól jönnek neked is.
Ráadásul vannak olyan szakmák ahol nem igazán tudnak "maszekolni" és azért azt is díjjazni lehetne ha valaki becsületesen bejelentett helyen dolgozik, nem feketézik.
Ezt csak azért írtam le mert nem kell gúnyolódni.
A több mint 10%-os nettó csökkentést én megalázónak érzem. Szakmától, bármilyen körülménytől függetlenül. Ennyi.
Nekem havonta picit változó a fizetésem. Múltkor már írtam be hogy csökkent nettó, de azt még nem tudtam meg hogy arányaiban mennyivel mert nem hasonlítottam össze. Most megtettem.
VOLT: 184.907 bruttó --> 128.651 nettó
MOST: 186.207 bruttó --> 115.784 nettó
Mindkettőben van adójóváírás.
Ez 10,6% csökkenés!!! Én ezt nem tartom igazságosnak, ez túl drasztikus!
Az a haverom aki meg mondjuk 300.000 bruttóból nemtudom mennyit vitt haza nettóban most többet kap és ezt konkrétan arra fordítja, hogy nem heti 2-3x jár buliba hanem mostmár majd 3-4x fog. Lakása persze már van. Családot mégse alapít emiatt, mert nem akar még.
Aki meg 180-220 közötti bruttóval rendelkezik és mondjuk lakásra gyűjtöget annak meg méginkább kitolódik mire valaha lakása lesz majd + családot is később fog tudni alapítani.
Amúgy kíváncsi leszek, hogy a gazdagabb emberek tényleg olyan formában fogják visszaforgatni a gazdaságba a pénzt mint amit kommunikálnak.
Szíjjártó "Mindenkijobbanjár" Péter vajon mit mondana erre?
Nem irigylem, csak nem értem! Mielőtt félreértenél. Nem kellene gúnyosan lesajnálni azokat, akik igenis rosszul járnak MINDIG, annak ellenére, hogy mindent megtesznek, a mai bérek nagyon sokszor nem tükrözik a valós teljesítményeket.
Az a bosszanto, hogy mindig csak duhongenek es kifogasolnak ahelyett, hogy maguknak teremtenek meg a joletet.
Hanyszor, de hanyszor hallottam mar ezt a "vilag is osszeeskudott ellenem" szinvonalu beszelyt.
Senki sem gátolt benne, de inkább gyereket neveltem. Egyedül, munka mellett. Nem voltam gyesen, nem voltam munkanélküli, nem csaltam adót, viszont erősen beszűkűltek a karrierépítgetési lehetőségeim. Tanultam is eleget, sokszor éjszaka, munka után, idegen nyelven is beszélek. Nem mindig a tudást fizetik meg és a valós teljesítményt, gondolom ezzel mindenki tisztában van.
Nem irigylem, csak nem értem! Mielőtt félreértenél. Nem kellene gúnyosan lesajnálni azokat, akik igenis rosszul járnak MINDIG, annak ellenére, hogy mindent megtesznek, a mai bérek nagyon sokszor nem tükrözik a valós teljesítményeket.