Keresés

Részletes keresés

WasLos? Creative Commons License 2010.11.24 0 0 801

Aquila non captat muscas

Előzmény: voks02 (800)
voks02 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 800

Figyelj, egy választ még pazarlok rád, utána nem koptatom tovább miattad a billentyűzetemet, bármit is írsz, szólok előre. Az értelmes vita szemmel láthatóan nem erősséged, máshoz viszont nekem nincs kedvem.

Természetesen léteznek szinonimák. A lényeg nem ez, hanem az, hogy – buta inszinuációddal ellentétben – attól, hogy a számtalan másik nyelvből örökölve a magyar is használja a (latin) orvosi műszóval graviditasnak nevezett állapot leírására a 'terhes', 'terhesség' szót, amelynek mindezen nyelvekben más jelentése is van, nem következik, hogy mindazok számára, akik magyarul ekként beszélnek, avagy az abortusz megítélésében eltér a véleményük a tiédtől, teher lenne a gyermekek szülése, születése, felnevelése. Minthogy az sem következik, hogy a tiédtől eltérő véleményen levők mind utolsó gazember libsik lennének (amely epitheton ornans használata mellesleg kizárólag téged jellemez kiválóan, nem azokat, akikre alkalmazod vagy alkalmazni véled).

Előzmény: WasLos? (782)
WasLos? Creative Commons License 2010.11.24 0 0 799

dolgozni jár oda :P

Előzmény: WasLos? (798)
WasLos? Creative Commons License 2010.11.24 0 0 798

miért szerinted hova dobják a kiszedett magzatott?

csak kérdem.

a tesom nem hobbiból jár kórházba,

Előzmény: Törölt nick (795)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 797
  • igen, szóval kérdéses az egész.
  •  
  • de az ösztön és az öntudat két különböző dolog.

De hiszen azt is leírtam.

6-8 hónapos az én diffrenciálódás kezdete.

18 hónapos éntudat.

Na, most melyik számítson?

Előzmény: Törölt nick (661)
WasLos? Creative Commons License 2010.11.24 0 0 796

Érdekes, ha azt mondom, hogy a magzatot nem kéne elpusztitani, az a vélemény erőszakolása. Ha azt mondanám , hogy el lehet pusztitani, már nem lenne véleményerőszakolás.

WoooW

---

nem lenne beláthatatlan következménye. Belátható következménye lenne.  Gyermekszámnövekedés.  mint a ratkó korszakban.

------

A baj azokkal van, akik szerint a magzati élet nem más mint egy elpusztitandó valami.

Előzmény: Törölt nick (793)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 795

Nem is tudtam, hogy minden magzat a kukában végzi.

Előzmény: WasLos? (715)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 794

ha csak egyetlen szülő megöli a csecsemőjét már az elrettentő példa.

és olyan már most is van. Hát még ha kötelezve is lesznek szülők.

nem a megszülető és boldog gyerekekkel kell számolni és példálózni hanem még egyetlen meghalt csecsemőn is elgondolkozni.

Előzmény: Törölt nick (792)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 793

alapvetően az a szemellenző, ha valaki nem érti azokat, akik nem a saját véleményüket erőszakolják az életükre hanem elfogadják, hogy mindenkinek lehet saját véleménye.

ugyebár az, ha azt írom, hogy van akik akadályként tekintenek a gyerekre, ezáltal beláthatatlan következményei lennének a tiltásnak az nem jelenti azt, hogy a gyermek számomra akadályt jelentett volna. 4 gyerek után nem mondhatod ezt.

ugyanakkor Te úgy gondolod, hogy mivel a számodra az x-edik gyermek sem jelent akadályt senkinek sem jelenthet.

No ez a baj veled és a hasonlókkal!

Előzmény: WasLos? (791)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 792

Honnan veszed ezt?

A párom az (egyik) élő ellenpélda.

Előzmény: Törölt nick (789)
WasLos? Creative Commons License 2010.11.24 0 0 791

Egészen addig, amig úgy állnak hozzá, hogy a gyerek nem más, mint akadály az anyuka életében,  nem fogják megérteni.

A jelenlegi nyugati mentalitás alapvetően családellenes.  A németeknél volt egy olyan interjú, hogy azért tartanak kutyát, mert azt egyszerűbb tartani mint egy gyereket felnevelni. 

A reklámokból meg a sajtóból  filmekből végig a szingli életmódot és a karrierista nő / férfi ideállt nyomják.  Ebbe az életfelfogásba a gyermek nem fér bele. Épp ezért az abortusz egy normális bevett dolog. Akárcsak az ellen szólóknak a  l....zése

Előzmény: Törölt nick (787)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 789

nos, maradjunk annyiban, hogy a kicsit is felelős és lelkiismeretes szülő az önmagát nem csapja be.

aki meg tagadásban van és azon a szinten van: nem kell mert nem akarom annak a szülésében nem lesz köszönet!

Előzmény: Törölt nick (788)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 788

Önmagának még inkább.

Előzmény: Törölt nick (784)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 787

Weöres Sándor: Kisfiúk témáira
(Részlet)

Pityu és Pöszi

az óvodakertben mindenfélét sinálnak

ni mijen dicnók

a többi óvodások körülöttük álnak

nézi a Paidagógosz néni

pfuj meekkora dizsnók

űrlapot és hegyes tollat ragad

dühtől hullámozva ír:

Tüzdelt Zülők!

Máskor scináljanak jobb jerekeket.

És felelnek a zülők:

Kedves Paidagágász Néni!

Hun házasodunk hun meg elválunk

különb féle jerekekkel kísérletezünk

Előzmény: voks02 (781)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 786

Boldogan élnek, a nő, a másik pasi meg a két gyerek, immár nemistudom.. : ))) Vagy 6 éve. : )))

Előzmény: voks02 (781)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 785

Ja igaz, évszázadokon keresztül olyan biztonságos volt az élet és alig kellett dolgozni, szinte csak hobbi volt az a pár gyerek...

Egy kárpátaljai nőt hallgattam egyszer, azt mondta, neki az a furcsa, hogy az emberek akarnak dolgokat, mondjuk a gyereküket egyetemre járatni, de úgy, hogy a komfortfokozatuk ne sérüljön, ők meg főtt krumplit ettek évekig azért, hogy a lányuk egyetemre járhasson.

Nem kell lehülyézni, nyilván nem szeretném, hogy mindenki főtt krumplit egyen, csak nem értem, miről beszélünk, mikor volt a világon ennél kényelmesebb meg biztonságosabb élet...

Előzmény: zsuzsa (772)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 784

ugyanis:

hazudni azt hazudik amit akar, de önmagának?

Előzmény: Törölt nick (778)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 783

Nehogy azt hidd, hogy a válaszok a kérdezőknek kellenek.

csak önmagának kell a választ végigzongorázni az állapotos nőnek.

Előzmény: Törölt nick (778)
WasLos? Creative Commons License 2010.11.24 0 0 782

a gravidus az a teherből jön, a preagnanst lehagyod

s az kicsit más , én tanulni latin ógörög héber ; maga?

Előzmény: WasLos? (775)
voks02 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 781

Hát, természetesen az ő dolguk, és lett gyerek, de azért úgy nagyjából mi a sikertörténet azon, hogy valaki szakít, aztán rövidesen mégis összeházasodik, aztán meg nem egy évre rá már mástól lesz gyereke? Oké, felgyorsult a világunk, de...

Előzmény: Törölt nick (771)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 780

no igen.

a bizonytalanságot, a rettegést még nem is említettük.

egy felelős szülő mit él át, ha nem közalkalmazott és lelki szemei előtt az lebeg, hogy csecsemővel a karján kerül utcára.

Előzmény: zsuzsa (772)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 778

Akkor kérdés: minek kell bármilyen helyzetre hivatkozni az abortusznál? Miért nem elég annyi, hogy "nem akarom ezt a gyereket, kész"?

Előzmény: Törölt nick (776)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 777

De számít.

Viszont előre nem láthatom a jövőt. Ahogy a páromnál se lehetett volna előre látni, hogy mindannak ellenére, amit leírtam teljesen normális élete lesz majd.

Előzmény: Törölt nick (757)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 776

"Soha nem láttam olyat, akinek ez egy jól használható eszköz volt, bár simán vállalhatta volna a gyereket? - Tudom, ezt ne én döntsem el."

valóban. nem döntheted el, ugyanis az alkalmasság az ő lelkében dől el.

Nem csak azt kell figyelembe venni, hogy az általad kívülről látott feltételek megvannak-e.

mert az egész az Ő bennsőjében dől el. Ott meg nem tudhatod, csak esetleg sejtheted.

aztán vagy bejön, vagy nem.

Előzmény: Törölt nick (771)
WasLos? Creative Commons License 2010.11.24 0 0 775

Györkössy M Latin szótár:  948.o,

szül:  pario, partum ego

szülés: partus

születés: ortus, ortigo

Előzmény: WasLos? (769)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 774

Én is biztos vagyok ebben.

De ezt mire mondod? Ha valaki féltékenységből megöli a párját, az sem elveket követ, olyan is van, mégsem jut eszébe senkinek, hogy lehetőség szerint ne próbáljuk az elveket érvényesíteni az elvárásainkban.

Előzmény: Törölt nick (755)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 773

figyelj csak, egész biztos, hogy minden korsó garvidációját a hasában grammban ( mit grammban, kilóban!!!) tudja mérni!

Előzmény: voks02 (770)
zsuzsa Creative Commons License 2010.11.24 0 0 772

Sokkal de sokkal többen vállalnának gyereket ( több gyereket ) ha nem lenne ez az egzisztenciális bizonytalanság, a szegénység, a munkaadók szemétségei, ha lennének olcsó bérlakások stb. Milliók élnek létminimumon vagy az alatt vagy egyensúlyoznak hónapról hónapra. Mindig ezzel a hülye felelőtlenönzőszingli szöveggel jönnek. Közben meg egy törpe minoritás az, aki kurva jól él és merő önzésből nem akar családot.

Ha körülnézek a szülői értekezleten, fáradt, szürke emberkéket látok, akik hajtanak a melóban és nevelnek 1-2 gyereket. Velük akarnának keménykedni, hogy még attól is majrézni kelljen, hogy kicsúszhat a spirál és mellette teherbe esik ?  Vagy a pályakezdő rettegjen aki épp talált magának állást.

Előzmény: Törölt nick (765)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 771

"Mivel mindenképp egy rossz dolog következik be mégis milyen idokkal tolnám ezt későbbi időpontra?"

Nem gondolod, hogy inkább az a rossz dolog, hogy egy emberi élet felett ilyen egyszerű és könnyű dönteni?

Gondolod, hogy én nem találkoztam abortuszra váró nőkkel? Soha nem láttam olyat, akinek ez egy jól használható eszköz volt, bár simán vállalhatta volna a gyereket? - Tudom, ezt ne én döntsem el.

Nos.

A barátnőm húga egyik augusztusban terhes lett a barátjától, de épp szakításban voltak, és kitalálta, hogy vissza akar menni Amerikába, így elvetette. Viszont mégsem szakítottak és decemberben összeházasodtak és minél hamarabb babát akartak. Márciusban vetélés. Augusztusban újabb terhesség - ezúttal más pasitól, és mivel ikrek voltak, hát nem ment abortuszra, megtartotta őket. Sikertörténet. Ha nem ikrek lettek volna, elveteti. : ))) Ennyin múlt.

Ilyennel mondjuk nem találkoztam másikkal, de elég sok olyannal igen, ahol nem egészen értettem a krízishelyzetre való hivatkozást.

Nem az én tisztem megítélni a válsághelyzetet, nyilván. De nem értem, mire van ez a válsághelyzet-elvárás, ha egyszer úgyis csak annyi kell hozzá, hogy valaki azt mondja, ő abban van. _Ez_ az álszent.

Előzmény: Törölt nick (759)
voks02 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 770

Kend grammban méri a sört, nem akóban?

Előzmény: Wágner úr (767)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!