KDNP-s és fideszes politikusok által jegyzett alkotmány-előkészítő eseti bizottság egyik munkacsoportja alkotmányos szintre emelné a magzat fogalmát. Az alkotmányjogász szerint viszont a magzat alkotmányos védelme azt jelenti, hogy Magyarország szigorúbban büntetné az abortuszt, mint Írország.
Figyelj, egy választ még pazarlok rád, utána nem koptatom tovább miattad a billentyűzetemet, bármit is írsz, szólok előre. Az értelmes vita szemmel láthatóan nem erősséged, máshoz viszont nekem nincs kedvem.
Természetesen léteznek szinonimák. A lényeg nem ez, hanem az, hogy buta inszinuációddal ellentétben attól, hogy a számtalan másik nyelvből örökölve a magyar is használja a (latin) orvosi műszóval graviditasnak nevezett állapot leírására a 'terhes', 'terhesség' szót, amelynek mindezen nyelvekben más jelentése is van, nem következik, hogy mindazok számára, akik magyarul ekként beszélnek, avagy az abortusz megítélésében eltér a véleményük a tiédtől, teher lenne a gyermekek szülése, születése, felnevelése. Minthogy az sem következik, hogy a tiédtől eltérő véleményen levők mind utolsó gazember libsik lennének (amely epitheton ornans használata mellesleg kizárólag téged jellemez kiválóan, nem azokat, akikre alkalmazod vagy alkalmazni véled).
Érdekes, ha azt mondom, hogy a magzatot nem kéne elpusztitani, az a vélemény erőszakolása. Ha azt mondanám , hogy el lehet pusztitani, már nem lenne véleményerőszakolás.
WoooW
---
nem lenne beláthatatlan következménye. Belátható következménye lenne. Gyermekszámnövekedés. mint a ratkó korszakban.
------
A baj azokkal van, akik szerint a magzati élet nem más mint egy elpusztitandó valami.
alapvetően az a szemellenző, ha valaki nem érti azokat, akik nem a saját véleményüket erőszakolják az életükre hanem elfogadják, hogy mindenkinek lehet saját véleménye.
ugyebár az, ha azt írom, hogy van akik akadályként tekintenek a gyerekre, ezáltal beláthatatlan következményei lennének a tiltásnak az nem jelenti azt, hogy a gyermek számomra akadályt jelentett volna. 4 gyerek után nem mondhatod ezt.
ugyanakkor Te úgy gondolod, hogy mivel a számodra az x-edik gyermek sem jelent akadályt senkinek sem jelenthet.
Egészen addig, amig úgy állnak hozzá, hogy a gyerek nem más, mint akadály az anyuka életében, nem fogják megérteni.
A jelenlegi nyugati mentalitás alapvetően családellenes. A németeknél volt egy olyan interjú, hogy azért tartanak kutyát, mert azt egyszerűbb tartani mint egy gyereket felnevelni.
A reklámokból meg a sajtóból filmekből végig a szingli életmódot és a karrierista nő / férfi ideállt nyomják. Ebbe az életfelfogásba a gyermek nem fér bele. Épp ezért az abortusz egy normális bevett dolog. Akárcsak az ellen szólóknak a l....zése
Ja igaz, évszázadokon keresztül olyan biztonságos volt az élet és alig kellett dolgozni, szinte csak hobbi volt az a pár gyerek...
Egy kárpátaljai nőt hallgattam egyszer, azt mondta, neki az a furcsa, hogy az emberek akarnak dolgokat, mondjuk a gyereküket egyetemre járatni, de úgy, hogy a komfortfokozatuk ne sérüljön, ők meg főtt krumplit ettek évekig azért, hogy a lányuk egyetemre járhasson.
Nem kell lehülyézni, nyilván nem szeretném, hogy mindenki főtt krumplit egyen, csak nem értem, miről beszélünk, mikor volt a világon ennél kényelmesebb meg biztonságosabb élet...
Hát, természetesen az ő dolguk, és lett gyerek, de azért úgy nagyjából mi a sikertörténet azon, hogy valaki szakít, aztán rövidesen mégis összeházasodik, aztán meg nem egy évre rá már mástól lesz gyereke? Oké, felgyorsult a világunk, de...
Viszont előre nem láthatom a jövőt. Ahogy a páromnál se lehetett volna előre látni, hogy mindannak ellenére, amit leírtam teljesen normális élete lesz majd.
De ezt mire mondod? Ha valaki féltékenységből megöli a párját, az sem elveket követ, olyan is van, mégsem jut eszébe senkinek, hogy lehetőség szerint ne próbáljuk az elveket érvényesíteni az elvárásainkban.
Sokkal de sokkal többen vállalnának gyereket ( több gyereket ) ha nem lenne ez az egzisztenciális bizonytalanság, a szegénység, a munkaadók szemétségei, ha lennének olcsó bérlakások stb. Milliók élnek létminimumon vagy az alatt vagy egyensúlyoznak hónapról hónapra. Mindig ezzel a hülye felelőtlenönzőszingli szöveggel jönnek. Közben meg egy törpe minoritás az, aki kurva jól él és merő önzésből nem akar családot.
Ha körülnézek a szülői értekezleten, fáradt, szürke emberkéket látok, akik hajtanak a melóban és nevelnek 1-2 gyereket. Velük akarnának keménykedni, hogy még attól is majrézni kelljen, hogy kicsúszhat a spirál és mellette teherbe esik ? Vagy a pályakezdő rettegjen aki épp talált magának állást.
"Mivel mindenképp egy rossz dolog következik be mégis milyen idokkal tolnám ezt későbbi időpontra?"
Nem gondolod, hogy inkább az a rossz dolog, hogy egy emberi élet felett ilyen egyszerű és könnyű dönteni?
Gondolod, hogy én nem találkoztam abortuszra váró nőkkel? Soha nem láttam olyat, akinek ez egy jól használható eszköz volt, bár simán vállalhatta volna a gyereket? - Tudom, ezt ne én döntsem el.
Nos.
A barátnőm húga egyik augusztusban terhes lett a barátjától, de épp szakításban voltak, és kitalálta, hogy vissza akar menni Amerikába, így elvetette. Viszont mégsem szakítottak és decemberben összeházasodtak és minél hamarabb babát akartak. Márciusban vetélés. Augusztusban újabb terhesség - ezúttal más pasitól, és mivel ikrek voltak, hát nem ment abortuszra, megtartotta őket. Sikertörténet. Ha nem ikrek lettek volna, elveteti. : ))) Ennyin múlt.
Ilyennel mondjuk nem találkoztam másikkal, de elég sok olyannal igen, ahol nem egészen értettem a krízishelyzetre való hivatkozást.
Nem az én tisztem megítélni a válsághelyzetet, nyilván. De nem értem, mire van ez a válsághelyzet-elvárás, ha egyszer úgyis csak annyi kell hozzá, hogy valaki azt mondja, ő abban van. _Ez_ az álszent.