16%, egy kulcs. Gyerekenként havi 8-20 ezer forint adókedvezmény. Nő a minimálbér, 2013-ra megszűnik a félszuperbruttó. A sok milliárdos számla egy részét fedezi, hogy emelik a jövedéki adót, marad az energetikai, jön a távközlési különadó.
Az én beteg, epilepsziás tesóm nevel egy gyereket, munkahelye nincs, vidéken él és félnek a munkaadók a betegségétől, alig tudott megélni, az "elinflált" csp semmit nem ért az Orbán-érában. Sokat koplalt, hogy a gyerekének jusson.
nem feltétlenül, elképzelhető a ki nem merített adókedvezmény görgetése akár sok éven keresztül, pl elég sok gyerek és viszonylag alacsony jövedelem esetén lehet hogy a delikvens soha életében nem fog adót fizetni, de ezzel nincs semmi gond ráadásul munkában maradásra ösztönöz
Kiszivárogtatta a kormány az adóterveit. Bár az MSZP bevezetett szuperbruttót a Fidesz még élesen bírálta, most úgy tűnik, mégis meghagyja. Számszaki hiba és egy sor szakmai tévedés az új adócsomagban.
Sajnos az utolsó adat 2009. 4. negyedév: 50 Előtte a legmagasabb 2008. 4. negyedév: 108
Több grafikon is azt mutatja, hogy 2008. 4. negyedévében volt a csúcs, és ha jól tudom 2009 óta meg sem közelítettük még azt a szintet, sőt alig emelkedik. Így a mostani kb. 145 Ft/m3 irreálisan magas, hiszen ha mondjuk már 80 is lenne akkor is szállítással együtt 100 Ft körül lenne.
A mostani válság és a befagyasztás egy dolog. Én pont abból indultam ki, hogy most azért tudják elviselni a befagyasztást, mert jócskán volt eddig nekik rajta haszon.
Furcsa lenne, ha az állam arra kényszeríthetne bármilyen kereskedelmi szervet, hogy hitelből finanszírozhassa a kiadásait.
De a biztonság kedvéért máris elkezdek nyomozni világpiaci árak után.
Na látod. :) A szépen hangzó dolgok, ha kicsit utánaszámolsz már nem is annyira szépek. Ha a csp megmarad, akkor biztos jobban járnak a dolgozó családosok. Ha nem, akkor viszont a többségnek inkább kevesebb lesz mint több.
semmi bajom a korbetoltott es jarulekot fizetett nyugdijasokkal...A kamunyugdijasokkal van bajom,a 40 eves nyugdijasokkal es az ingyenes utazassal..magaval a nyugdijjal nincs,az szerintem is jar nekik..
"Kizártnak tartom, hogy előfordult olyan, hogy többért vette a gázszolgáltató a gázt, mint amennyiért eladta, azt a kereskedő finanszírozta volna. Ha így volt, akkor miből finanszírozta, ha egyszer nem volt profitja. Más ágazatból?"
Miért tartod kizártnak? Ha egyszer befagyasztják az árakat (nem-lesz-gáz-ár-em-e-lés), attól még van valós ára a gáznak.
És miért ne tudná finanszírozni a kereskedő? :) Bank ad neki kölcsönt. Az országnak is adtak kölcsön, hogy be tudja fagyasztani az árakat :)
Az, ha a tényleges és a megfizetett árak eltérnek egymástól, egy idő után csúnya következményekkel jár.
Sajnos így van. Én ettől érzem magam rosszul, nem attól, hogy esetleg kevesebb a pénzem. A gyűlölködés rengeteg energiát vesz el. Hegyeket lehetne összehordani abból az energiából csak ami most a kampányban a levegőbe puffogtattak..... Egyre jobban irtózom tőle.
Annyit tennék hozzá, hogy nekem nem is a gyűlölettel van elsősorban bajom, hanem a céltalan gyűlölettel.
Én ha valakit gyűlölök, azt mindig teljesen célzottan teszem. :-)
De egyébként ez nálam elég ritka: elviszi az embernek egy csomó szellemi energiáját és a célszemély meg amúgy is leszarja az egészet, sőt rosszabb esetben akár még örömet is okozhat neki.
"Jelenleg fizetjük meg azt, hogy korábban hatósági áras volt a fogyasztók részére a gáz. Ettől még volt valódi ára a gáznak, és ha magasabb volt, akkor a kereskedő finanszírozta meg a különbözetet. Sőt, volt olyan is, hogy ipari fogyasztónak, aki többet vásárolt, drágább volt a gáz, mint a juli néninek, aki minifogyasztó."
Kizártnak tartom, hogy előfordult olyan, hogy többért vette a gázszolgáltató a gázt, mint amennyiért eladta, azt a kereskedő finanszírozta volna. Ha így volt, akkor miből finanszírozta, ha egyszer nem volt profitja. Más ágazatból? Az pedig, hogy többe került a nagyfogyasztónak, mint a kisfogyasztónak, épp a magas támogatási szintnek köszönhettük.
Ez így ebben a formában nem igaz. A szolgáltató eddig is profittal adta tovább a gázt, csak a felhasználó számára olcsóbb volt az állami támogatás miatt. Ez az állami támogatás fokozatosan megszűnt, illetve megszűnik, ezért is emelkedett drasztikusan az ára, de ha a támogatás nélküli egységárát nézed akkor is nagyon elválik az olajárváltozástól.