Hali!Megfázott akkor gondolom almaecetes vagy jolovitos vizet minimum hogy kapjon egy kis vitaminbombát.Azt nem tudom hogy van-e spéci cucc nekik a megfázásra,valami kollega hátha tud okosabbat.Bekem eddíg csak csírkém fázott meg,de az is rendbejött magától különösebb 'beavatkozás' nélkül (gyógyszer pl).Kint vannak az enyémek télen nyáron,a fedett helyre ve sem ülnek.
A kakasod valószínű hogy ivarérett lesz tavaszra,de hogy pározni fog-e azt csak ő tudhatja.Nekem az előző kakasom nem akart,le is lett vágva.A mostani tavaszi kelésű meg már nyár végén,inkább ősszel tolta a rúzst..
Ezen túl a pulyka baromira tud repülni. Nem tudom mekkora helyet tudsz biztosítani, milyen magas a kerítésed és milyenek a szomszédaid, de ezt is érdemes végiggondolni.
Igen kapirgálnak,és nagyon igénylik a zöldet!Megesznek elég sokmindent a kertből,szóval paradicsompalánta,hagymahajtás (zöldhagyma) stb
Javaslom válassz le egy kis konyhakertnek való részt,különben sajna nem lesz termés...
Jó lenne, mert nagyon gondos anya és tökmindegy milyen kispipit teszek alá. Most úgyis frissíteni akarom az állományt és ha esetleg sötét színű kiscsirke kel ki, a pulyka remélem nem veri el magától.
Köszi, idén tavasszal már pulykával keltettem a csirkéket, érdemes. De télen nem akarok keltetni, nagyon macerás, ha azt akarom, hogy meg is maradjanak. Az a gondom, hogy ha most kotlani akarnak (a másik is elült), akkor tavasszal ki fogja kikelteni a csirkéket.
Nem tudom milyen hamar kotlik el újra, ha most nem kelt és nevel.
A csudába! A kis fekete pulykám (második éves), "aki" még sose tojt tojást (olyan nyeszlettke volt, most kupálódott ki), kitalálta, hogy maga alá kotor azólban két "kamutojást" és ül rajtuk. Alig győzöm lecibálni, hogy menjen már enni.
Úgy tűnik, a pulykanyóm el akar kotlani, márpedig most biztos nem keltetek. Úgyhogy küszködhetek vele, hogy naponta legalább egyszer kimenjen enni, inni,stb.