Olvashatóság legyen nyitott (bárki) Aki kedvet hozzászólni, hadd jöjjön, olvassa el a szabályzatot és jelentkezzen. Így legalább meggondolja, hogy tényleg hozzá akar és tud-e érdemben szólni. A magunk okulására viszont vállalni kell azt is, hogy amit egymásnak írunk, olvasható marad.... de sztem ez jó.
Kérnék javaslatot a klub grémiumának személyeire. Már most kellene.
(magyarázat, akinek új a dolog: az összes zárt klubbna, topikban, társaságban leledzik egy grémium, a tagjai hozzák a döntéseket a tagok javaslata alapján. például kapcsolatban van moddal, ha fel kell venni valakit, ki kell töröltetni hszt, stb. szóval a grémium a főnök, ha jók a tagok, jó a főnök)
Az olvashatóságot szeretném lehetővé tétetni. Egyfelől ennek az az oka, hogy nem tagok olvasván a fórum hozzászólásait esetleg kedvet kapnak a csatlakozáshoz. Ezzel színesítve a fórum életét. A tervezett szabályzatban benne lenne egy olyan pont, ami a nem klubtagokról szóló sértő, negatív hozzászólásokat tiltja, így nem adhatunk okot más fórumokon a csörték kialakítására.
A szabályzat tervezetét elkészítettem (segítséggel). Tapasztalattal bíró modnak átküldöm, ha azzal nagyjából egyetért, itt is megjelentetem véleményeztetésre.
Bocs, hogy ismét vau-vau, csak valamit szeretnék még hozzátenni...
Nagyon fontos, hogy milelőbb eldöntsétek, egyáltalán akarjátok-e megvalósítani a klubfórum-jelleget. Ehhez jó lenne valamit megismerni a zárt működés előnyeiről és hátrányairól /mert bizony mindkét tényezőből akad/. Azért ajánlatos mielőbb eldönteni a kérdést, mert egy topik elindulásakor nagyon gyorsan kialakul valamilyen irányzat -ahogy most is tapasztalom- és ha ez megkövesül, már nehéz azt zárt keretek, szabályok közé foglalni. Persze nem gond, ha egy "szaktopik" /mert végülis úgy vélem, annak indult a dolog/ kicsit tágabb értelmezést kap - hisz' a topik neve is ezt sugallja- de korlátok mindenképpen kellenek, hiszen ezek hiányában egyszerűen nem lehet kézbentartani az egészet. Ha megvalósul a klubfórum, úgyis rájöttök, hogy szükségesek ezek a korlátok. Telescoper: A levélben említett Tanácsterem-topikon kívül -véleményem szerint- nem szükséges olyan hely, amit csak klubtagok olvashatnak, hiszen lényegében a cél nem az, hogy a klubban elhangzottakat mások ne olvashassák -ergo ne is okulhassanak a fotós beszélgetésekből- hanem inkább az a cél, hogy ne legyenek szükségtelen szétoffolások, olyan személyek részvétele, akiknek célja a rombolás, viszálykeltés, huzakodás. Ezt megvalósíthatja a "csak olvasható topik"-elve és a belső szabályzat betartatása.
Még valami: erősen ajánlanám, hogy kérjétek ki Tyutyus-topiktárs véleményét is /ne haragudj, Tyutyus:)/, akinek -tudtommal- már van gyakorlata fotós klubfórum működtetésben is- és nem utolsó sorban nagyon jó fotós is.
Ismételten elnézést kérek, hogy kéretlenül megszólaltam, természetesen nem "beleszólni", csak segíteni szeretnék.
"lehet olyat, hogy a nem tagok ne is olvashassák" > Ez sem rossz, de még ennél is jobb, ha olvashatják, így legfeljebb olyan topikokban formálhatnak véleményt rólunk, amiket meg mi nem olvasunk. Ez már majdnem olyan, mint a Write Only Memory :)))
Itt lesz! Reményeim szerint. Intéződik a zártkörűség. Jelenleg én vagyok lépéshátrányban, de tán majd holnap alakul pl. a szabályzat (meg még mi minden kell) Azt hiszem, lehet olyat, hogy a nem tagok ne is olvashassák. Talán az lenne a legjobb. Mások véleménye?
Barkácsoltam saját vízmértéket( madaras tecsób vettem egyet 300ft-ért kiszedtem a libellákat és egy drab plexire ragsztottam ami a vakupapucsba befér) 30d-vel úgy használom , hogy beállítom előbb a vízmértéket utána kattintok.