Keresés

Részletes keresés

Egy Stabil Megoldás Creative Commons License 2012.08.15 0 0 308

Egy stabil megoldás!

http://www.cass.hu/

Kamera Stabilizátorok Gyártása

infocass@gmail.hu

fisherhu Creative Commons License 2012.08.04 0 0 307

Itt sincs nagy élet, de azért a saját tapasztalataim:

1: Én az Avid Studio-t használom.

2: Lehet.

3: Lehet.

4: Lehet. Ha felismeri, de mivel ez amatőr célra készült cucc, elboldogul pl. az MTS-sel is. Viszont most azt tapasztalom, hogy a Handbrake-kel áttolom mp4-be, akkor jóval könnyebben (gyorsabban) kezeli.

5: Passz. Ha DVD Video lemezt csinálsz, akkor ott szerintem köt a DVD NTSC vagy PAL felbontása, különben nem lesz szabványos. Ha DVD adatlemezt csinálsz, akkor csak az a kérdés, hogy a tévében van-e elég kakaó. Amúgy a DVD authoringra nekem külön menüpont van, arra egyszer rá is kattintottam véletlenül.

6: Nem tudok ilyenről. De a HD kamerám olyan takony képet csinál, hogy muszáj effekteznem (élesítés, kontraszt, miegyéb), ezért aztán ez nem is volt eddig probléma.

Amire jó ha felkészülsz, hogy az a gép, amin SD anyagot kacagva lehet vágni, az valószínűleg a náthás csiga sebességével fog küzdeni a HD anyaggal. Érdemes utánanézni, hogy pl. a videokártyád támogat-e valamilyen tömörítési módot, és azt kihasználni, vagy az újabb Intel processzorok beépített gyorsítását kihasználni. Ezekre persze nem minden program képes. Az AS pl. nem.

Előzmény: blazserbozso (301)
pfordos Creative Commons License 2012.07.28 0 0 306

Sziasztok,

Keresek olyan lelkes (akár kezdő) operatőrt, aki szívesen vállalna rendszeresen munkákat egy komolyabb videóblog gyártásán. Kiváló referencia lehetőség, és természetesen pénz is jár érte. 

Előny, de nem feltétel: saját DSLR kamera, világításban és hangtechnikában szerzett tapasztalat. 

06.20-5.82.83.02

fordos.mailKUKACgmailPONTcom

eo.sz Creative Commons License 2012.07.27 0 0 305

...és, kapcsolódva Soká megfogalmazásához, ha az előbbi két mód között nem tudsz biztosan választani, akkor is inkább videókamera...

Előzmény: eo.sz (304)
eo.sz Creative Commons License 2012.07.27 0 0 304

Ha azt el tudod dönteni, hogy számodra mi a "videózás", az segít majd dönteni, hogy számodra melyik eszköz a hasznosabb. Ha rád az a jellemző, hogy előre eltervezett jeleneteket rögzítesz, kitalálod a beállításokat, a kamera helyét és mozgását, a fényeket, stb. akkor egy dslr (szinte) minden igényedet ki fogja elégíteni. Ám ha jellemzően hosszabb események folyamatos felvételét, követését, előre nem látható, történések rögzítését érted "videózás" alatt, amikor egy snitten belül sokat változtatsz képkivágáson, irányokon, vagy pontos és automatikus követő fókuszra van szükséged, akkor inkább a kamkorder a te eszközöd.

Előzmény: lorinsers (294)
eladogep Creative Commons License 2012.07.19 0 0 303

Eladó:

Videózós Hölgyeknek/Uraknak jól jöhet:

Manfrotto 351 MVB Statív + 501 fej 70eFt

Manfrotto 525 MVB Statív + 503 Fluid fej + Manfrotto táska 100eFt

Állapotuk tökéletes.

Pesten kipróbálhatók.

Tel 06306834114

blazserbozso Creative Commons License 2012.06.11 0 0 301

Sziasztok. Eddig mini DV kamerával filmeztem és SD kártyás Panasonic-kal, ami mpeg2-be vesz és most szeretnék áttérni full HD cuccokra, de ez egy egészen más világ, rájöttem, hogy nagyon keveset tudok a full HD videóvágásról. Lennének kérdéseim, amikre nagyon szeretnék Tőletek választ kapni. Az, hogy milyen kamerá(ka)t vegyek, egy külön téma. Azért írtam ide, mert az egyik mindenképpen egy Canon 550D DSLR lesz (hacsak nem beszéltek le róla). E mellé szeretnék valami sima 100 ezer környéki Sony vagy Panasonic HD kamerát is venni. Innnentől jönnek elő a kérdések

1. Milyen programmal tudok full HD-t vágni? (eddigi böngészéseim alapján a Sony Vegas HD és a Corel VideoStudio Pro HD került képbe. Utóbbi kezelése szörnyű nekem, a Vegashoz szoktam, ez olyan amatőrnek tűnik mellette, hiába hívják Pro-nak. A Premiere árban húzós, inkább kihagynám.)

2. Lehet-e egy filmen belül keverni a felbontásokat? (full HD, HD, SVGA, stb.)

3. Lehet-e egy filmen belül keverni a képkockaszámot? (30 képkocka/mp, ill. 60 képkocka/mp-cel felvett anyag belassítva, egy másik, mondjuk 20 képkockás felvétel, stb.)

4. Lehet-e keverni egy filmen belül a kodekeket? (.mov, .mpeg4 , AVHCD) Össze tudja-e vágni a különböző fájlformátumban dolgozó kamerák felvételeit, vagy előtte ugyanabba a formátumba kell konvertálni?

5. Ha full HD-ban vágok meg egy filmet, hogyan tudom azt kiírni DVD lemezre? Ill. azt lejátssza-e egy nem full HD-s tévé?

6. Van-e olyan videóvágó program, mint a VirtualDub, hogy nem rendereli újra az összevágott anyagot, hogy ne romoljon a minősége? (Persze annál sokkal használhatóbb kezelőfelülettel, nem csak egy videódarab kivágására, hanem effektezésre, átmenetek, vágások hozzáadásához, zene alákeverésre, tehát teljes videóeditáláshoz HD-ben.) A Panasonic kamerám felvételeihez volt egy nagyon okos kis progi, a Womble Video Wizard, az ugyanazt tudta, mint a VirtualDub, csak teljes editáláshoz, hogy  azokat a részeket, amin nem változtattam, nem számolta újra, hanem csak a vágási pontokat és effekteket, így a minősége is maradt az eredeti és a renderelés is pillanatok alatt megvolt.

Tudok még kérdést feltenni bőven :), de egyelőre ez is sok. Nagyon köszönök minden hasznos választ.

coxer Creative Commons License 2012.06.06 0 0 300

Köszi, megnézegetem! Ki is fogom próbálni minden kiszemeltet, mennyire állnak kézre... jelentkezem mailban majd.

Előzmény: Hender (299)
Hender Creative Commons License 2012.06.06 0 0 299

Szia!Ez is egy alternatíva!!!Nézd meg :

http://www.youtube.com/watch?v=wWQ-aOcqZXo

Ha érdekel,írj: trebormaya kukac citromail pont hu

(és jóval olcsóbb is :) )

Előzmény: coxer (298)
coxer Creative Commons License 2012.06.05 0 0 298

Sziasztok!

Stabilizátort nézegetek, két tetszetős van eddíg a listámon, de szeretnék jól dönteni és jót választani... ebben kérnék egy kis segítséget!

5DmkII-vel használnám + 16-35

Kiszemeltek:

EEMOV EG-11

vagy

Glidecam 4000-HD

Jöhet más javaslat, természetesen a tapasztalati sík alapján megtámogatva.

Komplett mellényes karos szettre nem telik.

Follow focus is érdekes lehet, ki mit javasolna?

Sajnos saját tapasztalatom nincs... ezért nehézkes a történet...

Köszi előre is a segítőkészséget!

Abrash Creative Commons License 2012.05.30 0 0 297

tudnátok valami tutorialt javaolni?

bitrate, frame, megabájt/sec tb témában

mit mire jó használni, stb. csak technika -fotózni tudok valamennyire, rawot is használok, de ezeket nem ismerem.

pana G3 van

Soká Creative Commons License 2012.05.13 0 0 296

nemethla fontos szempontokat vázolt, az én válaszom sokkal kevésbé tudományos:

ha annyira nem ismered ki magad a kétféle videózási lehetőség között, hogy a választ a fórumtól várod, akkor én úgy gondolom, hogy Neked mindenképpen videokamerát kellene venned!

Lehetőleg nem a legolcsóbb fullautomata valamit.

nemethla Creative Commons License 2012.05.13 0 0 295

A manuál igényeken túl még sokminden kérdés: pl ( a teljesség igénye nélkül )

AF legyen vagy ne

ha nincs af, mekkora monitoron fogod nézni/látni is! az élességet

ha nincs af, hogyan zoomolsz és állítasz élességet egyszerre

Külső mikrofon bemenet legyen vagy ne

ha van, XLR vagy mini jack

Digitális kimenet legyen vagy ne

ha van, külső rögzítő is kellhet

AVI formátum, vagy mpeg4

kártya vagy digi szalag vagy külső/belső HDD

Milyen hosszúságú anyagokat szeretnél rögzíteni ( 20/30 perc vagy órásak)

Cserélhető objektív, vagy egy mindenre

A kockaként kiemelt kép minősége fontos-e ( nagyfelbontású cmos )

Stady vagy válltámasz, illetve remegő kéz magad elé nyújtva ))

Szóval sokrétű területre tévedtél ...

lorinsers Creative Commons License 2012.05.12 0 0 294

Elnézést kérek, hogy eltérek a topik témájától valamelyest, de úgy érzem itt kapnék megfelelő választ.

Érdeklődök a videózás iránt, így nem tudok dönteni, mivel járnék jobban, egy kamerával vagy egy dslr géppel, mely képes mozgóképet rögzíteni?

Mindkét esetben a manuális beállítás számottevő lenne, hisz elengedhetetlen a megléte.

Előre is köszönöm a visszajelzéseteket!

gfoto Creative Commons License 2012.05.05 0 0 293

hát, én Adobe-zok, annó próbálkoztam a proxy fájlokkal, de aztán hagytam. Jó módszer, de foglalkozni kell vele. Ha nem volt vele dolgod, akkor röviden: lebutítod a filmjeidet, elmented ugyanolyan névvel, ezeken vágsz, majd a végén kicseréled az eredetiekre, és azzal konvertálod a végső filmet.

De aztán inkább összeraktam egy I7-920-as gépet, 12G RAM, 3.8GHz-re húzott CPU. Egész jó. Egy 4 érzélekős, külső vezérlőgység  állítgatja a 7 db 12 centis ventit, egy coolermaster toronyban.

A rendszer SSD-ről (128G) fut, és van benne 5 db hagyományos vinyó. Monitor egy 24" ful HD és egy 19". Ez utóbbin ut az elkészített film (monitor). Ezzel már egész jól lehet dolgozni. 

A másik lehetőség, hogy CUDA-t használsz, de ahhoz nagyon dgára videókártya kell, az meg csak a játszós embereknek kell, én meg egyáltalán nem játszom a géppel.

Előzmény: pfordos (290)
Hender Creative Commons License 2012.05.05 0 0 292

Szia szkita1000!Nekem van (lesz 1 hónapon belül)olyan steadym,ami simán tud 2000-2500gr-ot(Hender_pro3)A cucc,zsír új, ára 55000ftA rudazat helyzete állítható,a cső hossza is állítható,finombeállító csavarral könnyen,gyorsan ki lehet ballanszírozni......stb

Van fix rudazatú is,kisebb teherbírással(45 000Ft)

Előzmény: szkita1000 (291)
szkita1000 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 291

Ha valakit érdekel egy steadicam nano akkor megválnék tőle mivel a kamerám nehezebb mint amit bír.DSRL gépekre van kitalálva az én panasonicom nehezebb ,nagyobb steadyt kell beszereznem.Új ára 60000,- volt most 40000,-ért új gazdára lelhet.Itt van teszt róla:

szkita2000@gmail.com itt érdeklődhet aki szeretne ilyet használni.

pfordos Creative Commons License 2012.04.30 0 0 290

Sziasztok,

Olyan kérdésem volna, hogy amikor ti a DSLR gépetekkel készült hd videókat betöltitek valamilyen videoszerkesztő programba (én Vegast használok), akkor előtte tömörítitek? Nekem úgy tűnik, hogy a nyers felvétel szerkesztéséhez atomerőműre van szükség, és a tömörítés is csak részeredményekkel szolgált. Most a bitráta állítgatásával is kisérletezgetek a gyorsaság érdekében.. 

Nektek úgy általában mik a bevett praktikáitok ezzel kapcsolatban? 

eladogep Creative Commons License 2012.04.28 0 0 289

Glidecam Smooth Shooter + Glidecam 4000 Pro együtt bérelhető 8000Ft/nap áron.

Teherelosztó mellény és kar és hozzá való steadycam bérelhető HDSLR fényképezőkhöz (pl Canon 7D és 5D Mark II) vagy kamerákhoz.

Aki esetleg még csak ismerkedne a mozgókép rögzítés világával az itt talál bővebb információt:

http://www.digitalmedia.hu/?Product=GLIDECAM_SMOOTH_SHOOTER

http://www.digitalmedia.hu/?Product=GLIDECAM_4000_PRO

A feltüntetett ár nettó ár.

Budapesten Tel:+36306834114

Soká Creative Commons License 2012.04.25 0 0 288

Minden előzmény nélkül? Nálam, az 500D-nél a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztető ikon, amely jelzi, ha a belső memória megtelni látszik.

Nem a kártya mérete, mint inkább az adatátviteli (írási) sebessége számít. Ha pontos írási sebesség nincs is a kártyán feltüntetve, szokták jelölni egy bizonyos "class"+szám felirattal. Ha minőségi kártyáról van szó, akkor elvileg a Class4 elég lehet, noname kártyáknál ugyanez a jelölés nem biztos, hogy elég :(

Szerintem a géped manualjában szerepel, hogy fullHD-ban mekkora írási sebesség szükségeltetik, azt kell szem előtt tartani. És ajánlatos minőségi kártyát venni. Annak idején nekem panasonic kártyát javasoltak (Class 4) és tökéletesen bevált. Persze jóval drágább, mint az olcsó darabok... Azt hiszem az Aldiban vettem olcso Traveller? nevű kártyát, amivel az 500D gond nélkül dolgozik, bár időnként fel-felvillan a figyelmeztető jel.

Ha jól emlékszem, az 500D topikban tesztelgettük a kártyákat, méghozzá úgy, hogy RAW+JPG üzemmódban mindenki lőtt azonos számú sorozatot és utána mértük, hogy meddig tart a kártyára írás. Értelemszerűen minél tovább, annál lassabb a kártya. Ha a saját kártyáddal csinálsz egy ilyen tesztet, máris lesz egy mércéd, aminél gyorsabb kártyát érdemes venned.

Előzmény: pfordos (287)
pfordos Creative Commons License 2012.04.25 0 0 287

Sziasztok,

Canon 550d-vel filmezek és viszonylag gyakori probléma, hogy a felvétel minden előzmény nélkül megáll. Egy nem túl nagy szám, 8gigás kártyát használok.

Kérdezném, hogy milyen kártyát ajánlotok, amivel ezt a hibát ki lehetne küszöbölni? Köszönöm!

Soká Creative Commons License 2012.04.20 0 0 286

Az előtétlencsékre egy 0,x szám van írva, amivel az objektiv gyújtótávolságát kell megszorozni. A gyújtótávolság és a látószög összefügéseit meg ez a rajz mutatja:

Ha nem tévedek, az előtétlencsék általában 0,7-0,8 körüliek, minél kisebb az érték, annál nagyobb a látószög - és nagy valószínűséggel annál nagyobb a torzítása is. Meg az ára is :) De ha már ebben a topikban kérdezed és nem egy videokamerásban, akkor én úgy gondolom, hogy a legcélszerűbb eleve megfelelő látószögű objektívet vásárolni. Az előtétlencsék mindig kompromisszumos dolgok. Persze filmnél ez kevésbé látszik, mint mondjuk egy 20MP-es fotónál.

Bocs, ha nem a kérdésre válaszoltam!

Előzmény: suhi54 (285)
suhi54 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 285

Tisztelt Uraim!

Tudna valaki felvilágositást adni a wide előtét lencsékről és azok számazásáról? melyiknek max.nagy a látószöge,de még nem halszem?(beltérben használnám) Valaszokat előre is köszönöm.

eladogep Creative Commons License 2012.04.15 0 0 284

Glidecam Smooth Shooter + Glidecam 4000 Pro együtt bérelhető 8000Ft/nap áron.

Teherelosztó mellény és kar és hozzá való steadycam bérelhető HDSLR fényképezőkhöz (pl Canon 7D és 5D Mark II) vagy kamerákhoz.

Aki esetleg még csak ismerkedne a mozgókép rögzítés világával az itt talál bővebb információt:

http://www.digitalmedia.hu/?Product=GLIDECAM_SMOOTH_SHOOTER

http://www.digitalmedia.hu/?Product=GLIDECAM_4000_PRO

A feltüntetett ár nettó ár.

Budapesten Tel:+36306834114

fressteddy Creative Commons License 2012.04.11 0 0 283

Sandisk 32 GB SDHC kártya eladó, 45MB/sec class 10 U1. fressteddy@yahoo.com

Hender Creative Commons License 2012.04.07 0 0 282

Sziasztok!Itt egy videó,amit a steady-mmel készítettünk(első tavaszi próba):

http://www.youtube.com/watch?v=wWQ-aOcqZXo&context=C465ba29ADvjVQa1PpcFOrNP54k3jjL9ZtfDwhs_ZtbO3LI9Sf_aA=

A stabilizátor ára 45000Ft :)

Rendelhető: trebormaya kukac citromail pont hu

Vargham Creative Commons License 2012.03.16 0 0 281

Igen, volt dokumentumfilm is közte. Sőt, DOF adapterrel is forgattam dokumentumfilmet. Ott ugyanúgy csak kézi élességállítás van a kis mélységélességhez.

Előzmény: nemethla (279)
eladogep Creative Commons License 2012.03.16 0 0 280

Kedves Fórumozók!

Akinek munkához kellene, de venni nem akar, vagy azoknak akik kipróbálnák, hogy mit lehet kihozni egy HDSLR gépből, vagy vásárlás előtt állóknak bérbeadásra kínáljuk a következő eszközöket:

Komplett Rig 10000 Ft/nap:

Genustech Shoulder rig

Redrock Micro Follow Focus gyűrűkészlettel

Chrosziel Mattebox

Ikan V5600 monitor

Ikan Multi-K LED lámpa 3000 Ft/nap

Glidecam Smooth Shooter mellény és kar + Glidecam 4000 Pro 8000 Ft/nap

Bérelhető több Canon 5D Mark II és Canon L objektívsor (fixek és zoomok)

Nagyobb forgatáshoz/esküvőhöz van lehetőség 2 komplett rig és két steadycam bérlésére is.

A feltüntetett árak nettó árak.

Bérlésre kaucióval, vagy kaució nélkül is van lehetőség.

Érdeklődni lehet e-mailben és telefonon: 06306834114

nemethla Creative Commons License 2012.03.15 0 0 279

Izé, szóval...khm, a dokumentumot is meg a kisjátékot is dslr-el videoztad?

Előzmény: Vargham (277)
Vargham Creative Commons License 2012.03.12 0 0 277

A válltámasz valóban jól jön.

Dolgoztam már teljesen egyedül dokumentumfilmben, kézből, válltámasz nélkül. Ugyanígy kisjátékfilmben is. De dolgoztam már állvánnyal, válltámasszal, kocsival és fókuszpullerrel is. A dokumentumfilmnél, kézből is tudtam élességet húzni. Van két kezem, az egyikkel fogom a kamerát, a másikkal állítom az élességet. Felvétel közben meg nem variózok. Az amúgy sem szép.

Előzmény: Soká (276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!