Én csak felniket cseréltem, aztán pont jó az így! Majd feketére festem a kapaszkodókat az üléseket és a paravánfalat. Meg teszek bele normális viszonylatjelzőt.
A ködlámpa üvegét egy eleve alkatrésznek vásárolt DeA Rába U26 adta, méretre csiszolva, mögé hely hiányában a saját foncsorja helyett fényes alufólia csík került.
A viszonylatjelző egy kopott eredeti fotójából kiindulva képszerkesztőben készült.
Elkészült a 280-as is, kisebb hiányosságokkal. Az első ködlámpák fészkét figyelmetlenül túl nagyra reszeltem, illetve nem volt kedvem nekiállni a csuklórész felesleges oldaldoboz ajtóinak az eltüntetésének.
Fekete rendszámos verziót akartam, egy fürstös 3-as fotója adta a számokhoz a mintát, a rendszám fotónyomtatott, az oldalszámok Tonycars olvtárs munkái.
Olcsóbb magyar sorra kevés esélyt látok és abba is minek tennének orosz trolibuszokat?
Nem kevés Ikarus lett már lemodellezve és azok mostanában a Modimión kívül mind Premium ClassiXXs termékként kerültek piacra, még a kifejezetten magyaros, békávés kivitelek is.
Ez a cég annyira egy lehet a Modimióval, hogy még a nemrég kiadott PC 280-as Ikarus dobozán is szerepel mindkét márkanév.
Az, hogy kinek mi a horror ár, relatív, de ne felejtsd el, hogy ez egy Oroszországban kiadott sorozat, hivatalosan onnan most nem nagyon lehet rendelni/ oda fizetni.
Akár két-három közvetítőn is átmenve juthat el hozzánk, ők nem fognak jófejségből ingyen vásárolgatni/postázgatni, esetleg vámot fizetni.
Jellemzően 20e az átlagár, ami újdonságoknál felfelé, beragadt régi daraboknál lefele térhet ez néhányezerrel, erre számíthatsz.
Ugyan biztos lesznek ebben is festési hibãk, de jó alapot képeznek majd az magyarosításhoz. Piros-fehér szin (Bp, Szeged, Debrecen), piros-szürke (Bp), zöld-fehér (szeged), kék-sárga-fehér (Debrecen)
Meg egyébként a képzelet szab határt a tovabbiaknak.
Kíváncsian várom! Örülnék, ha benne lenne, de nagyon furcsának találnám. A Tatrát személy szerint én szívesen beáldoznám érte, azt meg lehet szerezni külföldről is, ha kell valakinek.
Itt az a biztos ami elmúlt. Megosztom mindig a friss információkat amit kapok. Nem tudom megmondani mi lesz biztosan. Ahogy felmerült a gondolat, hogy lesz Steiger, ugyanazzal a mozdulattal törölhetik is. Maradjunk abban, hogy meglátjuk. Szerntem szódával elmegy ebben a sorban. Az biztos hogy hiánypótló modell.
De biztos, hogy lesz? Egy teherautós sorozatban traktor? A lengyeleknél sem volt, hanem külön indult náluk egy traktoros (teszt?)sor.
Ha nincs elég infó, kép az egyik teherautóról, miért ne tennének be szimplán egy másik, a sorozatba illő teherautót? Megannyi Csepel és Rába változatot hagytak ki a listából, lehetne választani...
Nem biztos, hogy pont a 19 lesz. A Tátra 148 már kész van, az biztos lesz. Tartok tőle, hogy valami olyan modell helyett lesz amiről nincs elég infó, és kép.
Az enyémen is kifelé dőlt a bal hátsó bogis kerék felső része. Megbontás után látszott, hogy aki összeszerelte, véletlenül letörhette azt a felfüggesztést a laprugó végéről és vastagon összeragasztózva tette vissza.
Kénytelen voltam újra letörni és kis csiszolás után helyesebb pozícióban visszaragasztani.
A két C-tengelyes kerékre is tökéletlenül nyomták fel a gumiköpenyeket, a belső részükön el is torzult a perem, mire ideértek.
Valóban szép a kidolgozás és a díszítés, ez feltehetően azért van, mert eredetileg ezt a hazainál nívósabb (de szintén Deagos) teherautós sorozatban, az olasz Camion d'epoca nevű kollekcióban adták ki nemrégiben, a mi bliszteres csomagolásunknál kicsivel szebb csomagolásban:
Azonban meglehetősen sokan panaszkodnak arra, hogy nagyon sok a hibás darab, talán még több, mint az eddig megjelenteknél. Ferde tamponnyomás és plató, nem forgó hátsó kerekek, össze-vissza pillanatragasztózott alkatrészek, éppen hogy csak nem leeső légtartályok, üzemanyagtartályok stb.
Ezektől függetlenül mutatós darabja lesz a sorozatnak, az biztos!
Egyébként szokatlanul részletesen kidolgozott a modell díszítése, ezüsttel kéderezték a szélvédőt, jók a felíratok és talán először, de még a rendszámok kinézete is erősen hasonlít a megfelelő korabeli darabokra.
Kár, hogy figyelmetlenségből valami nemlétező pótkocsis betűkombináció került rájuk. :-(