Keresés

Részletes keresés

gessztenye1 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 272
Kb. 10.000 Ft-ért lehet új billentyűzetet szerezni. Tisztítani szerintem nem áll neki egy szerviz se.

Előzmény: bele a lecsóba (271)
bele a lecsóba Creative Commons License 2010.10.23 0 0 271
Lenovo laptop billentyűzetre korábban rácsöppent egy kis kóla. Ha bemelegszik, az enter, a szóköz és a backspace nem igazán működik... Ki lehet ezt tisztíttatni? Budán vagy Pesten valakit tudtok ajánlani?
|Progress| Creative Commons License 2010.10.19 0 0 270
bocs nem banto jelleggel irtam, meg amugy sme tudtam hogy szervizes vagy. :) ezt viszont jo tudni. amugy milyen szervizes vagy, csak laptop, vagy minden ami IT?
Előzmény: ashura (269)
ashura Creative Commons License 2010.10.19 0 0 269

Jó hogy egy szervizesnek magyarázod ezt.

Egyébként pedig hajrá.

Előzmény: |Progress| (268)
|Progress| Creative Commons License 2010.10.19 0 0 268
nekem nem tonkre dvd olvasom, en csak mint otletet emlitettem meg hogy meg lehet probalni.

egyebirant en szeretek butyolni es ha lehet valamit javitani akkor inkabb megjavitom mint ujjat vegyek.

ebben a temaban en nagyon anti vagyok, nem szeretem ezt a nyugati stilust hogy ha tonkrement valami akkor vegyen ujat az ember... pazarlas, egy csomo elektrohulladek keletkezik, es egy jocsomo embertol elveszik azt a munkat hogy javitsanak.

mert ugye ott a kinai cucc hugyert szarert es az emberek inkabb megveszik az ujatt mert mar nem javitat senki. ez szerintem egy nagyon rossz hozzaallas (ez az en velemenyem)
Előzmény: ashura (267)
ashura Creative Commons License 2010.10.19 0 0 267
Felejsd el, vegyél hozzá egy újat.
Előzmény: |Progress| (263)
ashura Creative Commons License 2010.10.19 0 0 266

Kezd.

Bővebben meg majd a szerviz megmondja, hogy mi.

Előzmény: Mc-4 (261)
gessztenye1 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 265
Aztán ha mégse javulna meg, akkor kb. 10.000 Ft-ért lehet notiba dvd írót venni, és 1-2 csavar kitekerése után cserélni.
gessztenye1 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 264
Nem vagyok informatikus. :-)

Tisztítani lehet. Ablaktisztítós (clin citrus, vagy hasonló) nem szöszölős anyaggal. Pl. szemüvegtörlő kendő. Aztán vagy-vagy.
|Progress| Creative Commons License 2010.10.19 0 0 263
valamelyik topikban itt az indexen olvastam hogy a lezerfejet lehet allitani, tehat nem biztos hogy ki kell dobni ha nem olvas... hogy te mindnehol ott vagy :)
amugy informatikus vagy?
Előzmény: gessztenye1 (240)
gessztenye1 Creative Commons License 2010.10.10 0 0 262
Egy vinyótesztet csak lefuttatnék.
Előzmény: Mc-4 (261)
Mc-4 Creative Commons License 2010.10.05 0 0 261
Sziasztok!

Egy MSI Gx-701 laptopom van, amit most raktam újra.
Azt hittem megoldja a problémám, de nem...
A jelenség akad az egérmutató, darabosra fagy a rendszer utána magához tér, ilyenkor kerreg a merevlemez utána semmi.Volt, hogy az egér nyílnak két hegye lett és nagy csend a rendszerben.
Most pont fekete háttérrel semmire se reagál csak a kikapcsoló gombra.

Kezd haldokolni valami?
ashura Creative Commons License 2010.10.01 0 0 260

Egyetlen gyártó sem tudja meggátolni azt, hogy a macska belehugyozzon a gépbe. legfeljebb ráírhatja, hogy élőállat tárolására a notebook nem alkalmas.

Egyetlen gyártó sem tudja meggátolni azt, hogy a szilveszteri bulin a komplett koktél asztal beleboruljon, legfeljebb ráírhatja, hogy folyadék tárolásra notebook nem alkalmas.

Egyetlen gyártó sem tudja meggátolni azt, hogy buvártanfolyamra vigyék a gépet, legfeljebb ráírhatja, hogy a notebook tenger alatt nem működik.

Egyetlen gyártó sem tudja meggátolni azt, hogy boxzsáknak használják a készülékét, legfeljebb ráírhatja, hogy ko esetén sem jár csere.

Egyetlen gyártó sem tudja meggátolni azt, hogy rácsukják a kijelzőt valamire, legfeljebb ráírhatja, hogy a notebook nem diótörő.

stb, stb, stb.

Az első eset kb 1 éve volt, hiába tiltakozott a gazdi, a bűz mindent elárult.

A második eset mindennapos.

A harmadik nyár végén szintén gyakori.

A harmadikból csak a héten kettő volt nálam.

A negyedik szintén mindennapos.

Az emberek nem vigyáznak a cuccaikra, és amikor meghallják a javítási összegeket, a szívroham kerülgeti őket. Pedig egyszerűbb megelőzni a bajt, mint utólag sopánkodni.

Előzmény: diagonalt (258)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.09.30 0 0 259
A termékfelelősségbe csak a rendeltetésszerű használat során keletkezett hibák miatt más személyben vagy dologban keletkező kár számít bele.
Ha a fürdőkádban ülve használnám a laptopomat, és a tápegysége belecsúszna a vízbe, az örököseimnek max. az USÁban lenne esélye kártérítést nyerni. Mint ahogy a mikrósmacska is ottani kuriózum. (Bár, azért a gyártók a nálunk kapható mikrók kezelésijébe is beleírják, hogy élőállat szárítására nem alkalmas. Pedig de.)

Az elolvadó laptop szintén nem termékfelelősségi kérdés. Ha garancia- vagy szavatossági idő alatt történik az eset, akkor garanciális kérdés, azontúl pedig a használó így járt, dobja ki, és vegyen másikat. Ha ráolvadna a XIV. Lajos korabeli íróasztalra, akkor már termékfelelősség, de ilyen durva hiba a gyakorlatban nem szokott előfordulni.

Az elveszett adatokra pedig nincs semmiféle felelősség. Ez pl. a Dell notik gari feltételeiből az egyik pont:
"5. Nem terjed ki a jótállás a termék tisztítására, karbantartására, kellékanyagok pótlására, szoftverekre, köztük az előre installált programokra valamint adat- vagy programvesztésre. A számítástechnikai adatok, programok megőrzése, mentése a felhasználó feladata. A gyártó vagy a forgalmazó nem felel adatvesztésből, vagy adatsérülésből eredő károkért, továbbá közvetett és következményi károkért, elmaradt haszonért."

Még a HDD-knél sincs gari az adatokra: a gyárba visszaküldött garis HDD-ket csak pénzért mentik.
Előzmény: diagonalt (258)
diagonalt Creative Commons License 2010.09.30 0 0 258
A válasz egyszerű,de kicsit hosszú.
A termékfelelősség témakörébe nem csak a rendeltetésszerű használat közben keletkezett hibák tartoznak bele,hanem a cégeknek gondolni kell arra,ha esetleg a felhasználó van elég kretén,h nem rendeltetésszerűen használja a holmit,akkor se okozhasson komoly sérülést.(pl, macsek a mikróban sztorit bizonyára,mind hallottátok)
Persze a dolgozatot összeállíthatnám az EU direktívákból,de akkor olyan baromira unalmas lesz,h senki sem fogja végigolvasni,amikor pedig prezentálni kell,nem baj,ha a csoport 70%a nem alussza végig,a maradék pedig halálra unja magát,amíg beszélek.Szóval,ah egy-két vicces dolog lenne,annak örülnék.
Azért gondoltam rátok,mert lapókat javítotok,ergo biztos találkoztok ilyennel.A téma ötletét pedig a kislányom adta,aki egy reggel beszabadult a dolgozószobámba,és egy dupló tűzoltó autóval végig ugrált a billentyűzeten,amiből 2 db felpattant...

Ha van valami ötletetek,akkor örülnék,ha jönne néhány sztori.

Szétolvadt lapó,pedig egyértelműen a termékfelelősség körébe tartozik,hiszen jelentős anyagi kárt okozott az illetőnek,mivel virágtartó lett belőle,és fontos adatok is elvesztek.

Szép napot!
Előzmény: mr_ricsi (256)
gessztenye1 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 257
Munkalehetőség:
Egy jó, tényleg hozzáértő laptop-műszerészt keresek. (alaplapi szintű javításokra). Nem teljes idős munka, de rendszeresen adnék munkát. Mondjuk Keszthely 100 km-es körzetében. Saját műhely, szerszámok, valós hozzáértés feltétel!

jelentkezni: gessztenye1@t-online.hu

(túl okos, mindent tudó informatikusok kerüljenek... ;-)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.09.25 0 0 256
Má' bocs, de a leírt példáknak mi köze van a termékfelelősséghez? [link1]
Előzmény: diagonalt (255)
diagonalt Creative Commons License 2010.09.25 0 0 255
Sziasztok!

Éppen termékfelelősségből alkotok házi dogát,mely témája a laptop lett.Nos olyan sztorikat szeretnék,amik tényleg megtörténtek.Pl ráborult kakaó, gyerek végigugrált a billentyűzeten egy játék autóval, nemes egyszerűen rágógumivá lényegült,mert megolvadt a burkolat stb.Érdekelne,h mi lett a vége a dolognak,használhatatlan lett-e a készülék, vagy valamiben kárt tett.Netán a felhasználó csinált valami ökörséget.Minden érdekel.

Köszi a segítséget:Mimi
gessztenye1 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 254
Laptopok alaplapjának javításához keresek műszerészt, aki rövid határidővel, normális áron dolgozik, garanciát vállal, és számlát ad a munkájáról.
gessztenye1 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 253
Ide laptop vinyót keresek. Értelmes áron, hibátlan állapotban. 40-60-80 gigás is elég. Ha lehet Keszthelyen, vagy környékén.
innerimages Creative Commons License 2010.07.26 0 0 252
Sziasztok!

FuSi Amilo A1640 alaplapot keresek (1 db-ot), lehet hibás is. Ha véletlenül van elfekvőben, kérlek jelezd az innerimages1@gmail.com címen!

Üdv.:

IMG
Saulot2 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 251
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,neki is esek akkor.:)

A progikat meg stb nem szoktam én sem arról rakni. Amiket használok,azokból mindíg beszerzem a legújabb verziót.:)
Előzmény: mr_ricsi (250)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.07.25 0 0 250
beadja a kék halált. Egyik kérdésem az lenne,hogy ezt miért csinálhatja
Mert a két gépnek eltérő HDD vezérlője van, ezért a boot során egyszercsak eltűnik a vinyó, és nincs miről betöltögetni a windowst.

illetve a fentebb leírt problémákat is mi okozhatta?
Hibás a notebook, hibás telepítőkészleteket használt az ismerősöd (pl. vírussal fertőzöttet), vagy az ismerősöd nem ért hozzá.

Valamint azt szeretném még megtudni,hogy pendrive-ról telepíthető e rendszer
Lehet. Kell a HP USB Disk Storage Format Tool, azzal FAT32-re formázni a pendriveot, aztán rámásolni a telepítőfájlokat.

XP Diablo
Csak szerencse kérdése, hogy működik-e. A vele feltelepülő progikat eleve frissíteni kell, így semmi időt és fáradtságot sem lehet vele megtakarítani, kodekpackot pedig értelmes ember eleve nem telepít.
Előzmény: Saulot2 (246)
Saulot2 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 249
A diabloval nincs bajom,mert nekem megy rendesen. Attól hogy buherált,működik. Legutóbb a windows7 úgy lett rakva,hogy másik laptopból lett átrakva az olvasó,de akkor sem ment a rendszer simán. Most tömören annyi lenne a lényeg,hogy lehet e olvasó nélkül valahogy rendszert rakni rá,mert ez az eddigi módszer nem is vált be,meg már nincs is lehetőség úgy csinálni.:)
Előzmény: gessztenye1 (248)
gessztenye1 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 248
Az ilyen "diablo" féle kukába való windows-nak nevezett szemétkupacokkal megintcsak kár időt tölteni. Hamár windows, akkor gyári, turkálásmentes...  
gessztenye1 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 247

...ismerős kivette a vinyót, és másik gépben feltelepítette...

...hát előbb tettem volna bele még akár a saját laptopomból is egy dvd-t ideiglenesen, minthogy a vinyóval babráljak. Az ilyen idegen gépben telepített rendszer sose lesz az igazi.

Saulot2 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 246
Sziasztok!:)

Egy olyan problémám van nekem,hogy a feleségem nek Nec Versa M370-es laptoja van,amit használtan vettünk úgy,hogy nem működőképes a DVD olvasója. A rendszertelepítést úgy oldotta meg az egyik ismerősünk,hogy kivette a winyot,átrakta a saját gépébe és rakott fel rendszert. Ez működött is. Vista ill. Windows7 rendszerek lettek telepítve,csak a laptop nem szerette őket,mert lefagyott,újraindult vagy egyszerűen csak kikapcsolt. Ezért legutóbb megpróbáltunk XP Diablot felrakni ugyanezzel a módszerrel,de viszont azzal már nem működik a laptop,mert ahogy elér a Windows betöltéshez beadja a kék halált. Egyik kérdésem az lenne,hogy ezt miért csinálhatja,illetve a fentebb leírt problémákat is mi okozhatta? Valamint azt szeretném még megtudni,hogy pendrive-ról telepíthető e rendszer,mert próbáltam de nem sikerült. Mint ezközt felismeri a gép,meg be lehet állítani,hogy onnan Bootoljon,de nem csinálja. Fekete háttér villogó fehér vonallal és sehova tovább. Tehát azt szeretném megtudni,hogy lehet e rendszert telepíteni ilyen formában,ha igen,akkor hogyan.

Előre is köszönöm a segítséget.:)
digicat Creative Commons License 2010.07.23 0 0 245
eBay-en sokféle van szállítással együtt 30 dollár alatt.
Belföldön is lehet találni, pl. SAMSUNG SN-S083C/BEBE Fekete (SATA, Slim) ÁFÁval együtt 5025 Ft.
Előzmény: mr_ricsi (243)
gessztenye1 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 244
jó... 8-9e.
Előzmény: mr_ricsi (243)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.07.22 0 0 243
Azért a laptop meghajtók nem 5-6 e Ft-ba szoktak kerülni...
Előzmény: gessztenye1 (242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!