Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2008.07.29 0 0 685

Ez nem boszorkányüldözés. Szerintem ciki, hogy csak ilyeneket tudunk kiküldeni. Olyanokat kellene kiküldeni, akikre büszkék vagyunk, és Fazekasra meg Annusra én nem vagyok az, szégyellem, hogy ilyen olimpikonok égették az országot Athénban.

Vannak dolgok, amelyekért nincs bocsánat. Az országra szégyent hozó doppingoló atlétát nem szabad az ország büszkeségeivel egy csoportban olimpiára küldeni akár letelt a büntetése, akár nem.

Előzmény: Törölt nick (680)
alnevem Creative Commons License 2008.07.29 0 0 684

"Néhány évvel ezelőtt a T-Mobile létrehozott egy saját kerékpárcsapatot, amely indult a Tour de France-on. Két éve a csapat frontemberéről, a német Ullrichról kiderült, hogy tiltott szereket használt, majd sorra buktak le a többiek is. Ezután a T-Mobile nemcsak a csapatot szüntette meg, hanem a kerékpársportból is kivonult. A kerékpársport után a T-Mobile nagyon érzékeny lett, és előre szólt a Magyar Olimpiai Bizottságnak, hogy a dopping egy nagyon kényes kérdés a T-Mobile számára."

"Mint gyémántfokozatú támogató, négy évre 200 millió forintot biztosít a MOB számára. Ebből 100 milliót már kifizetett, a másik 100 milliót csak akkor kapja meg az Olimpiai Bizottság, ha a Pekingbe utazó sportolók közül senki sem követ el doppingvétséget."

Azt hiszem, ugrani fog a százmillió!

eke Creative Commons License 2008.07.28 0 0 682
Hoppácska? Dupla Gondol? Kedves T Mobájl! Volt doppingos Gécsek jó? Doppingmentes Fazekas rossz!?

Kedves TMobil szart vág a kerék, ideérzik a szaga, elhúzhattok a ... (alternatív)
incitatus Creative Commons License 2008.07.28 0 0 681
Kissé zavaros. Nem tudom, hogy a tiszta doppingmentes indulás és a multi között miért kellene választani? Miért tűnhet az első abnormálisnak (egyébként egy olimpiai indulás idézőjel nélkül, kisbetűvel, de a hazáért is történik), és miért kellene bárkinek alapból egy multit támogatni, pláne a hazával szemben? Bár kétségtelen, ismerhetünk fordított mentalitást...

Fazekasékat egyébként többnyire jobboldaliak védték, mikor már védhetetlen volt is (nyomják Krahácsot), ha egyáltalán érdemes szelektálni.
Előzmény: Törölt nick (680)
Kagakusha Creative Commons License 2008.07.28 0 0 679

" Szombathely polgármestere a T-Mobile bojkottálására szólította fel a várost "

Na, ettől aztán annyi lesz a T-Mobilenak ... :-)))

Előzmény: eke (678)
eke Creative Commons License 2008.07.28 0 0 678
Előzmény: mariender (672)
sashimi Creative Commons License 2008.07.28 0 0 677
Mi a bajod Fazekassal? Orban is valasztasi csalasokra, a kampanycsend alatti mozgositasra biztatta hiveit, ugy akart nyerni. GYF meg adot csokkentett, amikor tudta, hogy emelnie kellene. Fazekasnak kellene eppenseggel a magyar olimpiai zaszlot is vinne! Hisz o jelkepezi a mai magyar erkolcsiseget.
Előzmény: Or Kán (-)
Dua Creative Commons License 2008.07.28 0 0 676
Érdekes lenne megtippelni, hogy hány magyar sportoló fog lebukni Pekingben.

Bár szerintem a kínaiak lesznek a sztárok a szabálytalanságokban. Most olvastam, hogy a személyi okmányokkal csalnak: 14 éves gyerekeknek adtak hamis igazolványokat, hogy indulhassanak az olimpián.
incitatus Creative Commons License 2008.07.28 0 0 675
A csalást igazából csak a versenyen lehetett volna észrevenni, hisz a lényege az lehetett, hogy miközben akkor mindenki visszavesz, hisz tudja, meg fogják nézni, addig ők ezerrel nyomathatják, hisz tudják, hiába nézik meg őket. Óriási fór, kétségtelen.
Előzmény: Dua (674)
Dua Creative Commons License 2008.07.28 0 0 674
Az volt a baj, hogy előtte a magyarországi doppingellenőrzés laza volt, nem tudták időben észrevenni a csalást.
Előzmény: incitatus (668)
incitatus Creative Commons License 2008.07.28 0 0 673
Azért ez így túl egyszerű volna...
Előzmény: Mandrake (671)
mariender Creative Commons License 2008.07.28 0 0 672
Végig néztem az eddigi hozzászólásokat. Megint elszomorító! Úgy látszik mindegy miről van szó, a lényeg, hogy valakit, egymást, a másikat támadhassuk, jól legyaláz-
hassuk. A vége(?), már szinte az eleje is ez!
Pedig az itt és most a lényeg (a többiről lehet értekezni értelmesen máshol. máskor!),
hogy a magyar sportéletbe, a nemzeti szuveneritásunkba durván és hatalmaskodóan
avatkozik bele egy gazdasági "hatalom"! Aki kimondva vagy kimondatlanul nem csak
a pénz, - megvonás, - hatalmával, de törvényesen vagy törványtelenül, ám sok "kifülelt" titkok tudásának hatalmával is fenyegethet.
Erről kelenne beszélgetnünk Barátaim!
Mandrake Creative Commons License 2008.07.28 0 0 671
az a verzió 20 évvel ezelőtt dívott, ma már sokkal kifinomultabbak a módszerek.

gyakorlatilag kimutathatalan doppingszert (havi adagban) már 50 dollártól - az még elég vacak- jobb minőségben 100 dollárkörül vásárolhatsz
Előzmény: Híd (657)
nappapa Creative Commons License 2008.07.28 0 0 670
....hátha....gondolhatod, hogy Fazekas mekkorát szeretne villantani....erről álmodik állandóan....nemsokára meglátjuk...aztán ....én azért iszom egy fröccsöt a medve(Fazék) bőrére...
Előzmény: Dua (669)
Dua Creative Commons License 2008.07.28 0 0 669
Az maga lenne a csoda.
Előzmény: Amerigo61 (660)
incitatus Creative Commons License 2008.07.28 0 0 668
Bizony hogy bebizonyosodott. Aki nem tud mintát adni órákon át, majd önként feladja, nem vállalja az ellenőrrel való további együttműködést, az önmaga bizonyítja, hogy doppingolt. Ha előtte, míg kézzel is segíthetett, tudott mintát adni, utána meg nem, az azt is bizonyítja, hogy csalt (mindegy, mi módon). Annusnál is: a verseny után negatív mintát adott, ám mikor másodszor is kértek tőle, nem volt partner. Tehát önmaga bizonyította, hogy nem tiszta, a korábbi negatív minta meg azt mutatja, hogy csalt (mindegy, mi módon).

Az olimpiai bajnoki cím amellett, hogy minden sportoló álma, Fazekas szerint mintegy 100 milliós nagyságrendű bevételt is biztosított volna számukra. Minderről lemondani azzal, hogy nem hajlandók/nem tudnak (még) egyszer pisilni, annyira nem életszerű, hogy nyilvánvaló közvetett bizonyítéknak számít a doppingszabályzat és a józan ész szerint egyaránt.
Előzmény: Powersystem (664)
eke Creative Commons License 2008.07.28 0 0 667
azért az meglepné a WADAT ha az A és a B próba is Szentkirályi ásványvizet mutatna ki Figo-nál?
eke Creative Commons License 2008.07.28 0 0 666
csak kérdeztem...
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2008.07.28 0 0 665
A sportban szabályok vannak.
Aki a szabályt megszegi az csal.
Aki lebukott az megbukott.
Aki megbukott, esendőek vagyunk elismerheti, hogy hibázott.
Aki elismeri, hogy hibázott az kaphat még esélyt, hogy jóvátegye.
Aki nem ismeri el, az nem kaphat(-na) esélyt, mert méltatlan rá.
Nemcsakfazekas!
-g-
Powersystem Creative Commons License 2008.07.28 0 0 664
És ez bebizonyosodott nála? Mert tudtommal ezt sem tudták rábizonyítani. Szal maradnak továbbra is az összeesküvés elméletek.
Előzmény: eke (662)
orpheline Creative Commons License 2008.07.28 0 0 663
Lehet, hogy a célszerűségen túl némi élvezetet is nyújt....:P
Előzmény: eke (662)
eke Creative Commons License 2008.07.28 0 0 662
Miért kellene ballon a seggbe ha a saját húgyhólyagban is vihet be idegen vizeletet?
Előzmény: paragrafus (659)
Powersystem Creative Commons License 2008.07.28 0 0 661
Ne magadból induljál már ki :)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 660

Fazekas mindössze 6 cm-rel dobta túl az A-szintet, ami messze elmarad attól, amivel Athénban nyerhetett volna.

Kíváncsi vagyok, hogy az őt ekéző olvtársak - akik nyilván mindannyian az erkölcs és a tisztesség makulátlan bajnokai - akkor is ilyen vehemenciával támadnák, ha mondjuk világcsúcs-közeli dobással kvalifikálta volna magát Pekingre?

paragrafus Creative Commons License 2008.07.28 0 0 659

......"Aztán kiderült, hogy a seggébe feldugott szerkentyű segítségével próbált "mintát" produkálni"..........

Akkor én most elmondom neked, hogy egy doppingvizsgálat úgy zajlik, hogy a sportoló két ellenőr jelenlétében bemegy egy szobába. Az olimpia alatt ezekben a szobákban 3 szék kivételével egy bútor sem volt. A sportoló egy előszobában levetkőzik és úgy megy vizeletmintát adni, ahogy a jó édesanyja világra hozta, tehát anyaszült meztelenül.

A vizeletmintát ilyenkor WADA ellenőreinek a szeme láttára kell adnia a sportolónak. Tehát - bármilyen abszurd is - az ellenőröknek előről és hátulról egyaránt a saját szemükkel kell látni, ahogy a sportoló éppen belepisil az edénybe. 
És eközben az ellenőröknek folyamatosan látniuk kell azt a testrészt is, amelyikkel a sportoló a vizeletet adja.

Ha a legkisebb eszköz is lett volna náluk, a WADA ellenőrök garantáltan észreveszik. És ha doppingoltak volna, akkor Fazekas esetében az adott 25 ml-ből (amely egyébként is negatív lett) és Annus esetében az általa négyszer adott mintából ki tudták volna mutatni a doppingot. De semmi ilyesmit nem mutattak ki.

paragrafus Creative Commons License 2008.07.28 0 0 658

......"Aztán kiderült, hogy a seggébe feldugott szerkentyű segítségével próbált "mintát" produkálni".......

Nagy tévedés!

Ilyen soha nem derült ki. Ezt a minden alapot nélkülöző vádat soha, senki sem bizonyította. Ez megmaradt csak egy alaptalan és bizonyítatlan vád szintjén.

Híd Creative Commons License 2008.07.28 0 0 657
Bocs, de aki hazudik, átveri az országot, az nem "botlik". Márpedig Robika ezt tette. Egy országot etetett meg "a gestapós módszerű doppingellenőröktől sokkot kaptam, és nem tudtam pisilni" - dumával. Aztán kiderült, hogy a seggébe feldugott szerkentyű segítségével próbált "mintát" produkálni.
Előzmény: Törölt nick (649)
Dua Creative Commons License 2008.07.28 0 0 656
Nem valószínű, hogy Fazekas éppen EPO-t használt volna, hiszen ez a hosszú terheléssel járó sportokban ad előnyt.
Előzmény: Dua (655)
Dua Creative Commons License 2008.07.28 0 0 655
Ettől a kínai cégtől 310 dollár egy csomag EPO:

EPIAO 10000IU - Recombinant Human Erythropoietin Injection

Shenyang sunshine pharmaceutical co .,ltd, China 10 vials $310 €200

EPIAO 10000IU - Recombinant Human Erythropoietin Injection

Generic name: (Recombinant human Erythropoetin)

Delivery: 10 000 IU / 1 ml ( Shenyang sunshine pharmaceutical co .,ltd)

Description:
EPO is a primary growth product in which it regulates red blood cell formation in the body. This is highly liked by long distance runners and overall endurance athletes. The red blood cell production, which involves removing and storing a quantity of blood to later replace it when in need for the transport of oxygen more efficiently, which gives the athlete a much increased boost.EPO's chemical blood doping procedure can come with its own problems with cell volume can be very dangerous, where cell concentration can reach life threatening point if the drug is used incorrectly resulting in heart attack, stroke, seizure even death. So one must be very cautious and be overlooked by a doctors assistance.

Dosage:
EPO can be given intra-muscular or intravenously, of course with intravenously it will take effect much faster. With a half-life of 4 to 5 hours long, and when administered intra-muscular half-life will be 12 to 18 hours. So when used medically the dosage is 15-50IU/kg of body weight, given three times a week.

Side Effects:
Usual side effects associated with this drug are high blood pressure, flu symptoms, joint and bone pain, tremors/chills, injection site inflammation (resides after a few days 3-4), and headaches.

Előzmény: Amerigo61 (646)
Dua Creative Commons License 2008.07.28 0 0 654
Van azért egy kis különbség a verseny hevében elkövetett szabálytalanságok és az előre megfontolt szándékkal végrehajtott csalás között.
Előzmény: eke (639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!