Még évtizedekig többen hagyják el Magyarországot, mint ahányan hozzánk érkeznek. Ha nem tudjuk pótolni a távozókat, 2060-ra kevesebb mint 7 millióan leszünk, és minden harmadik ember 65 év feletti lesz. Egyetlen esélyünk lenne a befogadás. A szociológusok szerint ezzel csak jól járhatunk, hiszen az ideérkező bevándorlók korszerkezete és képzettsége is jobb, mint a magyaroké.
Párizsban, illetve Versailles környékén szeretnék munkát vállalni július második hetétől augusztus közepéig. Változatos, külföldi munkatapasztalattal is rendelkező joghallgató vagyok Budapesten, angolul felsőfokú szinten folyékonyan írok és beszélek, franciául azonban egyelőre csak tanulok. Bármilyen (kulturált) munkalehetőség érdekelne, akár részmunkaidőben is (irodai munka, árufeltöltés, takarítás, mosogatás, kutyasétáltatás, kerti munka, bébiszitterkedés stb.).
Szia, írom akkor neked közvetlenül! River cruises vagy Viking cruises. Csak amerikai utasok és itt van 1-1 hajójuk dél-franciaországban. Keresd őket a neten. Sztem kapnak az alkalmon ha találnak egy jó pincért vagy bárost felsőfokú angollal. Sok sikert!!! Plus! Párizsban is van hajója a Vikingnek!!!
Megpróbálni meg lehet de nem sok reményt fűzök hozzá hogy nyári munkára alkalmazzák. Nagyrészben cdi-vel foglalkoztatnak, szeretik az állandó embereket. Franciaországban főleg a francia nyelven beszélő munkavállalókat keresik. Bár van több európai és nem európai út is a Croisieurope-nak. Az információim hitelesek, a férjem ott dolgozik. Talán inkább ha beszél angolul javaslom a River cruises-t vagy a Viking cruises-t. Mind a két társaságnak van itt dél-franciaországban hajójuk és határozott időre is kötnek szerződést. Ez vonatkozik a pincérre! Matrózként más a helyzet! Hajrá, jó itt dolgozni és élni ebben az országban. Legalábbis én elégedett vagyok! Csak neki kell kezdeni!
Konkretat ajanlani nem tudok, de sokan a szezonmunkasok kozul elso lepesben kempingingeznek, aztan helyben keresgelnek a szabad idejukben, illetve tarsberletbe mennek a kollegaikkal, mert minden ami kiadhato a kornyeken azt ki is adjak a turistaknak heti 5-600 euroert.
Del Franciaorszagban a kikotok kornyeken eleg sok kocsma van ahol nagyreszt angol nyelvu a torzskozonseg. Talan ugy mukodne a dolog ha kijonnel "nyaralni" egy hetre es vegigkopogtatnal minden utba eso helyet de sajnos egyreszt a konkurrencia eros mert az eppen nem hajozo szemelyzet is ilyen melokat szokott bevallalni, masreszt a majus 20 eleg kesoi idopont a szezonkezdeshez az allasok nagyresze mar be van toltve. A villak kertgondozasi meloit vagy profi cegek intezik vagy pedig szajrol szajra terjed a hir, abszolut kezdokent referanciak nelkul nem tul jok az eselyeid. Ha ugy indulsz neki, hogy tobb eselyed van a kudarcra mint a sikerre csak pozitiv meglepetes erhet. Mostanaban nem irt ide senki hasonlo allashirdetessel de kb tavaly valaki keresett egy szakacsot (a sajat helyere ajanlott volna be valakit nemi penzjuttatas elleneben.)
Lehetőség szerint Dél-Franciaországban, esetleg Párizsban keresek nyári munkát május 20-tól. Magyarországi egyetemista vagyok, vendéglátós (pultos-italpincér), kertépítői és újságkihordói tapasztalattal (de bármilyen munkát elvállalok). Franciául kezdő szinten beszélek, angolul felsőfokon. Jogosítvánnyal rendelkezem.
Ha esetleg valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném, kérésre küldök CV-t.
Találtál már megoldást? Ha nem írj az email címemre. Mi Bordeaux mellett lakunk(25 km) a közlekedés itt szuper, tehát akár busszal akár vonattal rövid idő alatt be lehet jutni. Esetleg segíthetek. Igaz 13.-án én pont Párizsba megyek de a fiam és a lányaim itthon lesznek!
Sziasztok,először is köszi,hogy itt lehetek,Alenconban dolgozó szigetelő srác vagyok,kérdésem lenne,hogy milyen lehetőségei lennének a feleségemnek ott,31-éves,nem fél a munkától,itthon fékbetét gyárban dolgozik,bármilyen megoldás érdekelne minket,nyelvet nem beszéli,jogsija őszre lesz,kijutni mivel érdemes,repcsivel,vagy autóval?Válaszokat előre is köszönöm!
Klasszikus balettet tanulok, 21 éves vagyok, meghívást kaptam Bordeux-ba próbatáncra. Május 13, 14. 15-én kellene valahol megaludnom, ehhez szeretnék segítséget, szállást kérni
Sziasztok! Marseille-ben élő magyar ember segítségét szeretném kérni. 2015. június 26-án egy hajós utazással Marseille-ben fogunk kikötni. Édesanyám aznap tölti a 50. születésnapját. Szeretnék neki egy kis meglepetéssel szolgálni. Ha valaki tudna segíteni kérem írjon! jucika0710@gmail.com
Szervusztok!! Lyonban keresek lelkes honfitársakat! Illetve pályáznék lakcímkártyára és ingyenes nyelvtanfolyamra, ha tudja valaki hol keressem az illetékes irodákat a halasz.viktoria@gmail.com címen elér. Jó hétvégét! Viki voltam.
Sziasztok esetleg tudna nekem valaki segíteni munkát találni vagy valaki tud bármilyen munkát?Francia o. bármelyik pontja megfelel 9 hónapja élek kint a nyelvet gagyogom de az előző munkahelyem sajnos bezárt azóta pedig nem nagyon tudok elhelyezkedni elore is köszönöm a segítséget 😊