Keresés

Részletes keresés

hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1192
Az ilyen-olyan szakvéleményektől függetlenül nekem a saját tapasztalatom alapján gyanús a dolog. Ha hosszasan kell mobilon beszélnem szabályosan megfájdul a fülem tőle, a headsetet meg egyáltalán nem bírom akkor se, ha csak benne van a fülemben, de nem beszélek. Úgyhogy tuti, hogy valami nem kóser vele.
Előzmény: AliceCsodaországban (1186)
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1191
hát nemtom híve nagyság milyen elit isibe jár a gyereked, de az enyémnek osztálytársainak kb. felének még gépe sincs, nemhogy nete, meg messengerje, és a telefon sem magától értetődő még. Csak mondom!
Előzmény: hive (1188)
hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1190
Simán felkel, ebből még sose volt gond. Nem is tudom, honnan szedtük, mert mindenki más mormota a családban, csak ő nem.
Előzmény: zsombolya (1183)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1189
vonalason beszelnek, de ettol fuggetlenul ha ez igy lenne, a fonokom mar halott lenne:)
Előzmény: AliceCsodaországban (1186)
hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1188

az már egy elavult technika kérem (nem vicc!!!)

A mieink is csak arra használják, hogy ránktelefonáljanak időnként, ha valamit szeretnének. Egymással már rég nem használják, ált. be sincs kapcsolva.

Előzmény: zsombolya (1180)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1187
nem a szamitogep ellen van kifogasom, hulyen is nezne ki, amikor reggel vecezes elott lovom be a gepet:) egyszeruen a csaladhoz valo hozzaallasahoz, es hogy nem kepes egyensulyt tartani. megjegyzem, van osszehasonlitasi alapom, mert a ferjem nevelt fiaval semmi bajom, pedig az meg kamaszabb, 16 eves. ellenben tud koszonni, beszelgetni, erdeklodni.
Előzmény: hive (1184)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1186
Most nem azért, de éppen a napokban hallottam egy orvosi előadást arról, hogy a mobiltelefon huzamosabb hazsnálata agyrákot okozhat. És ez nem vicc, mert be is mutatták műszerrel, hogy a nemtudommilyen sugarak amiktől a mobil működik, hogy kiverik az agy ezen sugárbefogadó képességét (szakszerűbben nem tudom magyraázni) egy ideig sípolt a műszer, aztán mint amikor kiég a biztosíték, elhallgatott előtte valami sajátos zaj volt. Jó, lehet, hogy ez kóklerség, de nem természetgyógyász állította, hanem neurológus sebész.

Tehát ha a férjed szerint az egyetlen ok a 60 perces beszélgetésre az, hogy ingyen van, akkor ajánlom, hogy nézzen utána ennek a témának. Az említett orvos szerint akkor károsodik legkevésbé a mobiltól az agy, ha nagyon röviden bonyolítjuk le a beszélgetést, a beszélgetés hosszával ez a károsodás hatványozottan emelkedik.
Előzmény: Mikolt (1162)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1185
hat en utalom:) nagy vonalakban igyekszem csak olyan szabalyokat felallitani, amiket nagy tobbsegeben en is betartok, de keveset mindenbol szabad. lehet kolat is, fel decit, lehet csokit is, egy sornyit, lehet nutellat is, hetvegen. meg ugye figyelembe kell venni a gyerekek egyeni igenyeit is. pl. Zalan nyugtalan, ha nem varhatja meg az apjat, Kolos nagyjabol letojja, hogy otthon van az apja, vagy sem, o engem akar megvarni.
Előzmény: hive (1175)
hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1184
Az utolsó mondatodhoz sok sikert. De azért barátkozz meg a gondolattal, hogy ma már a leckék jelentős részét is géppel, internettel csinálják. És 10 év múlva ez nyilván hatványozottan így lesz.
Előzmény: Mikolt (1179)
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1183
nemtom meg lehet-e egy 14+ nak mondani mikor tolja be a seggét az ágyába, de asszem azért fél10 10 felé már morognék erősen neki, mert reggel kelnie kell. Akkor meg ha beájulok, nemtom mi van:))
Előzmény: hive (1182)
hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1182
14+ (nyolcadikos)
Előzmény: zsombolya (1176)
hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1181

Mert a fiúk ezen már túlléptek :))) Mikrofonos fülhallgató + számítógép, több órán keresztül is képesek akár konferenciabeszélgetéseket folytatni. Ülnek a gép előtt, msn-en adják-veszik a leckéket meg az órai jegyzeteket (telefonnal lefényképezve és betöltve). Közben megbeszélik a fontosabb dolgokat, amiket macerás leírni, valamint párhuzamosan netes játékot játszanak közösen. Nézni is követhetetlen időnként.

Előzmény: Yv (1173)
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1180
hát lehet, ebben van valami! Enyém konkrétan leszarja a telefonját, a múlt héten úgy vadásztam össze az iróasztal alól a lemerült, még nincs egyéves telefonját!!!
Előzmény: Yv (1173)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1179
szerintem gyerekfuggo. az en fiaim kb 11-13 orat alszanak ejjel es 4 orat delutan. de ha ennel kevesebbet aludnanak se tolthetnek az idejuket locsogassal es csavargassal. neked milyen velemenyed lenne a gyereked osztalytarsarol, aki minden aldott nap ott log nalatok este 6ig? majd ha a fiuknak ennyi szabadidejuk lesz, akkor fogunk olvasni, jatszani, tarsasozni, szamitogepezni, beszelgetni, egyutt tevezni, sportolni, vagy valami. az nem lesz, hogy orakat ul a fuleben a dugoval a gep elott messengerezve.
Előzmény: hive (1168)
Yv Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1178

de amikor fiiiiinom:)))

egyszer ettem egy üveg nutellát magában (bár két napon át), azóta sem, mert nem kívánok mégegyszer sok sok időt a wc-n tölteni:))

nálunk a lány sokkal szigorúbban van fogva ám, mint otthon. de egyrészt nem tölt olyan sok időt velünk, mint veletek, másrészt meg az anyukájával olyan a viszonyom, hogy megérti.

nálunk pl. nincs csak max. napi egy kis szelet csoki, mert a csoki azért olyan finom, hogy a csokigyártó cégek profitot akarnak maguknak:) (remélem megértette a gyerek amit két közgazda magyarázott neki és nem csak elkönyvelte a keresztamamiék hülyeségének a dolgot:D

és a másik kérdés, hogy vajon a keresztmamiék miért táplálják a gonosz csokigyártók profitját?:D)

Előzmény: Mikolt (1171)
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1177
ennek meg már a gondolatától hányingerem van!!:)) fúúúúújjjjj
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1176
mennyi idős, 12?
Előzmény: hive (1168)
hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1175
ööööö, sajnos nem annyira szar ;))) de tényleg hízlal
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1174
hát baszki, ha a ti családrendszereteket megértette, akkor érdemes lenne valami zseniképzőbe beiratni a kölköt, mert azt még én sem értem:))))
Előzmény: Mikolt (1170)
Yv Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1173

a fiúk nem olyan cserfesek, mint a lányok:)

ezt a telefonálós problémát mindig csak lányoknál hallom.

Előzmény: zsombolya (1164)
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1172
egy nagy szart ódivatú, a párod nagyon egendékeny, mert gondolom kevesebbet van a lányával, mint amennyit szeretne meg az ismert egyéb okok miatt nem akarja csesztetni, azt akarja, hogy jól érezze magát nálatok a kislány. De hosszútávon kárt tesz ezzel, csak mondom! És tudom, hogy nem lehet belepofázni a nevelésébe, mert én sem engedem, hogy az enyémbe pofázzanak bele! De azt gondolom mindennek eljön az ideje, 10-11 éves korban nem a csavargás, telcsizés, északázás a program, különösen nem hétköznap! Mindegy, viszont te úgy csinálod ahogy te akarod, abba meg más nem pofázhat bele!!
Előzmény: Mikolt (1167)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1171
Zalan 3,5:) telefonalasra nincs igenyuk, de az egy uveg Nutella/napra annal inkabb:) no azt szepen letisztaztuk, hogy Nutella nincs, maximum satoros unnepeken, mert szemet szar es hizlal.
Előzmény: zsombolya (1166)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1170

ne mentegetozz mar, nem veszem tamadasnak:)

egyszeruen rengeteget beszelgetunk vele. erti mar a testver-feltestver kerdest, hogy kinek ki az anyukaja es testvere, hogy ki hol lakik es miert, meg hasonlok. ha ebbe nonek bele, akkor egyszeruen elfogadjak.

Előzmény: hive (1165)
cicó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1169

Nem, mert egyrészt már majdnem nagykorú a klasszikus kétheti láthatások megszűntek, főleg azzal, hogy ugye az apja szinte sosincs itthon. Tartják a kapcsolatot de hogy hogyan és mikor az engem nem érdekel, a húga pedig őt nem érdekli. Karácsonykor szoktunk találkozni a mamánál vagy ha megyünk síelni vagy nyaralni oda jön velünk.

Előzmény: zsombolya (1157)
hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1168
Egy ekkora gyerek egyértelműen kicsi még a 11 órához, de vajon meddig az? És ezt most nagyon komolyan kérdem, mert nem igazán tudom eldönteni, hogy mennyire balhézzak az enyémmel, akiről fogalmam sincs, hogy mostanában mikor fekszik le, mert én 10 körül elalszom. (Soha nem volt alvós fajta, kicsinek se, valszeg alacsonyabb az alvásigénye az átlagnál.)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1167
no, hat en is igy kozelitem meg, de ferjem szerint ez odivatu:) en mondjuk Kolost fel 8kor fektetem, Zalant 8 es 9 kozott faradtsagtol fuggoen, no de ok masnap 8ig alszanak.
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1166
hát kicsik még, a nagy is tán van vagy 4-5 éves, mi mást tehetnének???? Meg gondolom még olyan nagy igényük sincs 60 perc telefonálásra, nem??:))
Előzmény: hive (1165)
hive Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1165
és a gyerekek ezt simán tudomásul veszik? (még mielőtt valaki félreértené, sztem jól csinálod, csak a gyerekek oldaláról próbálom megközelíteni a dolgot)
Előzmény: Mikolt (1163)
zsombolya Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1164
hát az enyém ugyanakkora mint a tiétek, de én úgy rugnám seggbe, hogy egy hétig egyirányba szaladna, este 11-kor, mikor másnap suli van?????? nyolckor ágy, félkilenckor alvás, mert borzasztó ideges leszek:)) telefonálni nem telefonálgat, nem is akar, és hétközben egyáltalán nincs se csavargás, se buli, se haverok, se fanta! A picsába, hát még kisgyerek, nem???
Előzmény: Mikolt (1162)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1163
azt, ami az igazsag, es amit mondok is, mert hogy kerdez: hogy a noveruk nem az en gyerekem, nem en dontok rola, de a veluk kapcsolatos szabalyokat en hozom, mert nekik en vagyok az anyjuk. mert minden gyerekrol az apja es az anyja dont.
Előzmény: hive (1160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!