Emlékeztessél már légy szíves arra, hogy mikor utasítottam valakit is, kiváltképp többször. Ha azt a választ kapom, hogy nem, nem megyünk a polidilibe, az tökéletesen elegendő lett volna. A lebarmolásokat viszont nem tartom adekvátnak. Különösen, hogy a polidilin kívüli politizálás úgy tudom, büntetendő cselekmény itt. De értek én a szóból.
Nem engem kérdeztél ugyan, de elmagyarázom. A példabeszéd eszközét veszem igénybe. Egy klubban heteken, hónapokon át rendszeresen összejön n számú ember, ilyenformán eléggé egymáshoz is szoknak, hagyományokat alakítanak ki, megismerik egymás stílusát, indioszinkráziáit, rigolyáit, és így tovább. Mondhatni, közösség formálódik belőlük. Ebben a klubban bizony konsternációt kelt, ha valaki tök ismeretlenül, váratlanul benyomul az ajtón, és utasításokat kezd osztogatni. Az illető jól teszi, ha felkészül arra, hogy a társaság tagjai közül néhányan felvonják szemöldöküket.
Aha. Értem. Akkor kérem, hogy pontosan írja körül Uram azokat a feltételeket, amelyek együttállása mellett egy avatatlan, amatőr, zöldfülű kívülálló, aki rendszeres olvasója, de nem írója a fórumnak, is beleszólhat egy nyilvános topicba.
Az szép, ha kérni kell a modit, hogy ezt ne vágja ki... mondjuk én kb. annyit tudok az itteni kódexből, hogy a modik és tetteik kritizálásáért kitiltás jár, és ez bőven sok is. Kémembernek viszont azt javaslom nagyon erősen, hogy ne dumáljon bele olyan topicba, amihez semmi köze. Sőt, még a modi is csak akkor, ha egy érintett kéri, ugyanis jogunk van bármiről beszélgetni, ami az adott téma kapcsán eszünkbe jutott. Nehogy már minden gondolathoz új topic kelljen...
Kivételesen egyetértünk... épp azt mondtam a feleségemnek tegnap, hogy nem volt szerencsés felemlegetni a versenyző hánytatott sorsát, mert így szimpátiaszavazássá silányult a dolog... azt nem tudom, mi lett volna, ha a tényleges eredmény alapján szavaztak volna (talán még az is lehet hogy ugyanez), de ebben a formában ez kvázi befolyásolás volt...
Én felvállalom a kioktató jelzőt (magam is ezt a szót használtam), csak tegyük hozzá azt a minősítést, amit hozzátettem, hogy ennek a kioktatásnak azért jól megválasztottak a tárgyai. Ahogy a hóhér -- vagy a rendőrségi rohamcsapat tagja, aki egy ámokfutót lelő -- is gyilkos a szó ilyen szoros szemantikai értelmében, csak nem össze-vissza gyilkolászik Charles Whitmanként az austini egyetem tornyából a népre.
Semmi baj nincs vele.Tehetséges volt, ügyes, és aranyos. Viszont egy tehetségkutatóban a legtehetségesebbnek kellene nyernie, nem pedig a szociálisan legjobban rászorulónak. Persze erről Ő nem tehet, hiszen a nép döntött így. A helyes döntés az lett volna, ha valóban a legtehetségesebb nyer, és a nép össszegyüjti a fődíjat ( akkár többet is) kis kedvencének. Én is adtam volna szívesen.
És pont ezt a párhuzamot nem akarják megérteni az intolerancia bajnokai, akik a saját szólásszabadságukról ugatnak. A nagyobb baj, meg hogy sokan el is fogadják a csúsztatásukat azok közül is, akik amúgy a lehető legtávolabb állnak tőlük.
Hallottunk már olyanról, aki önmagát tekinti a népnek (a nemzet nem lehet ellenzékben); ha tehát őt korholó szavakkal illeted, azzal a népet támadod. Nagyon korszerű világnézet.
hohó, csúsztatás! kérném megmutatni, hogy hol fikáztam a népet! Én kizárólag a fikázókat* fikázom, és a kioktatókat oktatom ki, ami egy másik történet [ettől még lehetek pszichológiai eset, nem kétlem]. A népet vehemensen védeni szoktam.
(* Párhuzam: aki toleráns, az nem lehet mindennel szemben toleráns: konkrétan az intoleranciával szemben nem lehet toleráns, sőt, azzal szemben intoleránsnak kell lennie, amúgy a mínusz X mínusz = plusz szabály alapján)
Tessék csak végignézni a munkásságomat a fórumon, és szólni, ha nem lennék a fentiekkel konzisztens.
[Nekem (bocs) maga Fábry szúrja. De igazán nem is a szememet: inkább a gyomrom fordul fel tőle. Ez azonban nem vonhat le a kissrác tehetségéből, ha van neki.]
Én soha egyetlen percet sem láttam ebből a tehetségkutatóból, tehát még véleményt sem tudok mondani a gyerekről. Viszont Fábry (a zsűri egyik tagja) nyíltan őt favorizálta a kezdetektől, és ez szúrja egyesek szemét.
Sohasem láttam még ezt a legénykét, de a belinkelt lapról azt olvasom, hogy valamiféle tehetségkutató verseny nyertese. Helyes gyerek, igazán nem értem, miért akarná bárki is lekicsinyelni. Érdemtelenül nyert? Nem elég tehetséges?